3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Česká bramboračka

Politická scéna v ČR, a to už od tzv. Havlova puče, který nechutně upekl pány Luxem a Rumlem před dvaceti léty, se kultivuje do bramboračky, která však na rozdíl od této české dobroty není zrovna jedlá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 8.5.2017 10:57

Re: "Kvalitnější část populace" !?

Pane Lepko, když už jsme u toho bolševického kádrování - nejsem členem ANO. Nikdy jsem za ANO nikam nekandidoval a kandidovat nehodlám. Finančně jsem toto hnutí nikdy nepodpořil. Má firma nìkdy neobdržela žádnou dotaci z žádného zdroje. Korunové ani jiné dluhopisy nevlastním, s žádnou z Babišových firem jsem nikdy nebyl v obchodním styku. V posledních parlamentních volbách jsem volil KDÚ-ČSL.

Fandím ale místním Aňákům na komunální úrovn: je to dobrá parta s poctivým včelařem, country - šoumenem a v neposlední řadě dobrým sousedem v čele.

V. Klepetko 8.5.2017 11:04

Re: "Kvalitnější část populace" !?

"s", chtěl jsem napsat :-)

F. Svoboda 8.5.2017 10:22

Re: "Kvalitnější část populace" !?

President Zeman je pro mne odjakživa nepřijatelný, nicméně po setření kafemlejnka Sobotky je možné akceptovat poslední odstavec vašeho příspěvku !!!

V. Klepetko 8.5.2017 10:59

Re: "Kvalitnější část populace" !?

Je škoda, že se ty příspěvky nedají editovat :-)))))

J. Vlček 8.5.2017 11:34

Re: "Kvalitnější část populace" !?

Pane Klepetko, sdílím vaše názory a vždycky si rád přečtu vaše příspěvky. Ve většině z nich jako byste mi mluvil z duše. Lépe bych to jistě kolikrát nenapsal. Děkuji vám za to.

V. Klepetko 8.5.2017 18:29

Re: "Kvalitnější část populace" !?

Díky. Mám dnes jakýsi grafomanský záchvat, takže jsem ještě napsal dlouhý text v článku pana Bartoně pod příspěvkem pana Lence, a částečně tam reaguji i na slova pana Juraxe, kterého rovněž zdravím.

J. Jurax 8.5.2017 17:41

Re: "Kvalitnější část populace" !?

Jen bych podotkl, že lidé si nejsou rovni, víme (jistě chápete, že nemám na mysli rovnost před zákonem)? Takže výraz "kvalitnější část populace" je jistě politicky nekorektní a v jistém smyslu nezdvořilý a neurvalý, nicméně má své faktické opodstatnění. Jen pošetilec to popírá.

Otázkou, již jest si položit, je spíš jaké je kritérium kvality, podle něhož je populace sortována. Protože kritérií je v tomto punktu jistě víc ... ale to by bylo dlouhého povídání.

Z. Rychlý 8.5.2017 8:01

Pravda, ale aby to bylo vyvážené,

chybí zmínka o premiérovi, který má místo úst rektum s povoleným svěračem a trousí a trousí slova jako kravince. Taky vysvětlení, proč se nahrávka profesionálního lháře objevila po půlroce zrovinka teď. To říkám, aby platilo "padni, komu padni".

Sám mám máslo na hlavě, jelikož se mi zvráceně líbí to sado-maso, ve kterém se ty tři kreatury mydlí, až krev cáká.

J. Lepka 8.5.2017 10:08

Re: Pravda, ale aby to bylo vyvážené,

No jo, mě taky překvapili. Čekal jsem, že se servou podstatně dřív. Holt ministerská sinekura dokáže zázraky.

V. Kotas 8.5.2017 6:28

Jó, mohli zvolit Zemana prezidentem v r.2003,

Nebyl by premiérem, Topolánek, Nečas, Sobotka, neměli by starosti s voliči, kteří volí prezidenta jim natruc. To si však poslanci nechtějí přiznat, tak ať se nediví, co se děje. Ještě chvíli budou takhle pokračovat a přijde defenestrace.

P. Sulc 8.5.2017 0:48

Mate pravdu, Zeman je

hulvat. Ale narod jej miluje a zrejme vyhraje volby. Znamenato, ze jej zvoli narod hulvatu? Podle obsahu diskusi na ceskem internetu zrejme ano!

V. Kotas 8.5.2017 8:29

Re: Mate pravdu, Zeman je

Kdo je větší hulvát ? Ten kdo neuznává politickou korektnost, mluví přímo bez servítku a většinou ihned, nebo ti, co vše " obalují " líbivými slovíčky a přitom " vrážejí nůž do zad " .

Z. Lapil 8.5.2017 10:11

Re: Mate pravdu, Zeman je

Hulvát = hrubián, sprosťák. Takže jednoznačně ten první. Pozor ale - opakem hulvátství je (zhruba) zdvořilost či uhlazenost v chování, nikoliv morální bezúhonnost.

Zdá se ale, že to slovo má zajímavou historii: patrně z býv. helvét {reformovaný evangelík, kalvínista}. Viz lidovyslovnik.cz.

J. Lepka 8.5.2017 10:14

Re: Mate pravdu, Zeman je

Přece jen existuje v češtině významový rozdíl mezi hulvátem a křivákem, případně podrazákem. Ovšem pokud je křivák a podrazák i hulvátem, zdá se to některým, intelektem nesmělým voličům, natolik půvabné, že jsou ochotni se s jeho hulvátstvím ztotožnit a veřejně si jeho styl považovat, aniž by si uvědomili svou pošetilost.