3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gregory 25.12.2009 11:44

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

Hmmm a ve jménu koho , nebo čeho posílali rudí komisaři svůj denní kontingent náhodně vybraných na popraviště ?

hafusak2 25.12.2009 11:43

No jo, ale když někdo něco dostane,

tak z toho logicky vyplývá, že si tu věc už nepůjde koupit. A věc neprodaná nevytvoří zisk. Takže teď trochu pravicové schizofrenie, jak se s tím správně pravicově vypořádat.

Kajda 25.12.2009 11:43

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

Jak říkal pan Werich: " Kde blb, tam nebezpečno! "

Kajda 25.12.2009 11:38

Re: To je bolševicky příkladnej postoj

Nejspíš máte problém s pochopením psaného textu.

kirast 25.12.2009 11:37

Re: Naše levice nemá zájem o podporu chudých!

Ach jo. Já vím, že třeba Češi má být velké Č, ale v tom "zápalu" to nějak nevnímám. Berte to tak, že po říkám do telefonu, tam se tyhle gramatické prohřešky ani nedají zjistit. ;-)

tich@dohoda 25.12.2009 11:36

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

soudruhu janoryna , vy panbickari jste pohanum jen ukradli jejich oslavy slunovratu a navlikli jste to na nejakeho jeziska. Ja se oslav konce roku klidne ucastnim i bez vaseho jeziska, myslim, ze pohane si ty svatky slunovratu taky uzivali a soudruh jezisek jim k tomu urcite nechybel. Mozna byste soudruhu oryno mel zaskocit nekam do kostela a pozehnat nejakemu tomu kanonu nebo kulometu , jak to vzdy delali panbicakri, kdyz stvali sve tupe ovecky do valky proti jnym vericim, kteri se "provinili" tim, ze se modlili jnym zpusobem ke stejnemu bohu. Cest :-)

Kajda 25.12.2009 11:34

Re: V mrazech před Vánoci jsem viděl hodně lidí přehrabovat kontejnéry

R^

kirast 25.12.2009 11:33

Naše levice nemá zájem o podporu chudých!

Ona raději podporuje bohaté. To je přece jasné z jejich neustálého boje za dotace všeho druhu. Přece nemůžeme dát někomu peníze třeba na dopravu, protože je chudý. Musíme ty peníze propasírovat přes všechny úřady, aby se nejprve nasytili byrokrati (a těch taky jich musí být moc, protože většinou pak volí levici) a co zbyde pak dáme nějakému dopravnímu podniku. Aby se měli dobře všichni ti generální ředitelé, a taky ostatní ředitelé a vedoucí provozů a vedoucí čet a také mluvčí takových firem. A pak se možná svezou ti chudí ve špinavých, rozvrzaných, nevytopených a přecpaných hromaných dopravních prostředcích veřejného ničení. Ale jenom tam, kam byrokrat dovolí a jenom tehdy, když byrokrat dovolí. A tak je to se vším, zemědělství a distribuce jeho výrobků nevyjímaje. Pro levici je důležitější poskytovat žákům jablka, je kterými mohou hrát o přestávce fotbálek a mléko, kterým si pak vedoucí kuchyně po jeho zkysání vykrmí vepříka, než se zajímat, kdo je opravdu potřebný a tomu pomoci. Oni ti potřební je totiž volí málo nebo vůbec k volbám nechodí a není to před volbami takový tahák na voliče, jako když na plakáty uvedou "VAŠE LEVICOVÁ STRANA SE POSTARALA O DOTOVANÉ SVAČINY PRO VAŠE ŠKOLÁKY". A tak pyšní češi raději dotují své bohatší sousedy, než by pomohli svým potřebným spoluobčanům, že?

Kajda 25.12.2009 11:33

Re: V mrazech před Vánoci jsem viděl hodně lidí přehrabovat kontejnéry

Asi nesledujete hlasování ze sněmovny.:-/

Kolumbo 25.12.2009 11:31

Re: V mrazech před Vánoci jsem viděl hodně lidí přehrabovat kontejnéry

co to má co dělat s tím, kdo vládne? Pokud tedy ten vládnoucí přímo nezakazuje a netrestá každou dobrovolnou pomoc. Pokud jsou pravičáci individualisté, co se starají jenom o sebe a levičáci /+ křesťané/ duše citlivé, netoužící po ničem víc než po souznění a společném štěstí - pak konstatuji, že žádné ty levičáky nevidět. Bezdomovci nemrznou méně v "levicových" obcích než v těch pravicových a vytvořit si přítelský, milující kolektiv by mělo být přece pro zůčastněné přínosem. Tedy  určitě pro levičáky a zmíněné křesťany, kteří se stylizují do role těch citlivých.

Kajda 25.12.2009 11:31

Re: To mi hlava nebere

Protože se do ceny započítávají i mzdy vězeňské služby, potažmo mzdy obsluhujícího (pečovatelského) pesonálu včetně platů vedoucích činitelů. A tím ta cena naskáče.  

Kolumbo 25.12.2009 11:24

Re: To mi hlava nebere

simple, dear Watson - v rodině se rodiče o dítě  starají zadara, pokud si doma topí, topí i pro sebe, byt ani auto nebudou mít menší pokud zůstanou bezdětní. Kdyby byly děti v rodinách,  nějakej Klokánek by vůbec nemusel existovat, mít budovy, administrativu, ošetřovatele, platit elektřinu a topení...A ze všech mezd ještě odvádět státu daně a "pojistná" - je veliké štěstí, že zatím lidi nemusí  platit daně z práce, kterou odvedou doma pro rodinu.  Čekám, že na to brzo nějakej číman ve službách státu přijde - už teď když dáte snoubence drahý dárek, měla by "správně" zaplatit státu darovací daň. Když si necháte postavit třeba garáž, dáte zedníkům 40 000 a ti z toho odvedou státní kase 20000 na daních a pojistných. Když si  tu garáž postavíte sám, vlastně jste stát okradl - he?

janoryna 25.12.2009 11:23

Re: chyba,

dyť na něm taky vyděláváte. jinak, pokud nemáte rád přerozdělování, zrušte stát. každý sám sobě policistou, vojákem, metařem a stavitelem silnic !

H.K. 25.12.2009 11:21

Re: Levičáci

dotyčnému důchodci "pomohou" tím,

že ukradnou milardy z rozpočtu, které jsou určeny na důchody.

janoryna 25.12.2009 11:21

Re: V mrazech před Vánoci jsem viděl hodně lidí přehrabovat kontejnéry

to jsem nevěděl, ženám vládnou socani.  

janoryna 25.12.2009 11:19

Re: Levičáci a pravičáci

ten soucit ani nepřestírají. hamty hamty hamty, ať mám víc než tamty !

jirka.s. 25.12.2009 11:18

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

Nu, konec konců, komouši, to byla vlastně taky taková charitativní organizace, že ? Zdravotnictví zadarmo, školy zadarmo, odborářská rekreace téměř zadarmo rudé právo zadarmo, bohužel všechny ty požitky měly tak nějak malinko prošlou záruční lhůtu ! Kdyby se v této kvalitě nyní rozdávaly bezdomovcům ony potraviny, nejspíš by se z nich poblili, pokud by se přímo neotrávili!

Ale nu což, též přeji hezké svátky a zapomeň na chvíli u sklenky dobrého tramínku na všechny smutky světa!!! R^

janoryna 25.12.2009 11:15

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

ale vánoce s ježíškem slavíš.  tich@dohoda  je zosobněná nenávist a závist !  všechny církve světa nedokázali za tisíce let vymlátit tolik lidí jako vědecké světové názory '

Jurajda 25.12.2009 11:14

Re: Potravinová pomoc je mnohem účinnější, než dávky

to je rasismus,co naše kulturní vyžití v restauracích a hernách,naše brigáda socialistické práce na můstku a v tramvaji číslo dvanáct to přeci neutáhne pravil Dežo navrátivší se z dovolené v Canada country.

Gregory 25.12.2009 11:14

Re: chyba

Hmm . V zásadě byste mohl mít pravdu . Jenže,  ono je to trochu jinak . Stát funguje pouze z toho přerozdělování a celé je to založeno na tom , že si spousta zbytečných úředníků nechává velice dobře zaplatit na tom jak přerozděluje . No a nakonec to dopadne tak , že ti skutečně potřební utřou huby a dostanou ti , kteří nejvíc řvou , že mají málo a přitom to není pravda .

Jurajda 25.12.2009 11:13

Re: Potravinová pomoc je mnohem účinnější, než dávky

to je rasismus,co naše kulturní vyžití v restauracích a hernách,naše brigáda socialistické práce na můstku a v tramvaji číslo dvanáct to přeci nutáhne pravil Dežo navrátivší se z dovolené v Canada country.

Kolumbo 25.12.2009 11:13

Levičáci

svůj soucit jen předstírají, chudáci pro ně představují kšeft. Přístřešek pro bezdomovce a potraviny těsně před vypršením záruční doby by mohly být k dispozici v každé obci.  Socani naopak dokáží docela dobře situované lidi přesvědčit, že jsou vlastně žebráci, že by si měli žít daleko lépe ale "systém" je okrádá. Žvaní o úpadku mezilidských vztahů, preferenci peněz... jako by mi něco bránilo preferovat vztahy a poté vystačit s mnohem méně penězi - pokud by mne tedy stát nenutil ke spoustě povinných plateb. Například důchodci - i z 8 tisíc lze slušně žít, pokud tedy dotyčný nehodlá na stará kolena cestovat a bydlet po hotelích. Za menší byt v malém městě zaplatí nějaké 3 - 4 tisíce a 4 - 5 tisíc bohatě stačí na ostatní. Namísto pomoci / přestěhovat se z velkého a drahého bytu do malého - stěhovat se nikdo nechce většinou pro obavy jaké to tam bude, jestli se dostane k doktorovi, aby byt nebyl v patře a nemuselo se do schodů, kde tam nakupovat.../ tak socan namísto toho, aby nabídl přátelský "kolektiv" a rozptýlil obavy / pozvali příchozího mezi sebe, bavili se s ním, nakonec i mezi doktory jsou přece socani, i mezi domácími.../  tak obavy zvětšují líčením situace tak, jako by na důchodce všude číhali lotři a nikdo mu nepomohl. Pomoci by mohli oni, socani, ale jenom výměnou za hlas - ten jim umožní dostat se ke státním financím a z těch dotyčnému důchodci "pomohou" tím, že mu přihodí víc peněz. Jinak na něho kašlou - o ničem jiném než o penězích se nebaví a žádná jiná řešení než přehazování peněz neznají.

Honza42 25.12.2009 11:11

Re: chyba

Aha, už chápu. Protože Vám rodina nefunguje, tak se domáháte ruky státu.

klaus 25.12.2009 11:11

To mi hlava nebere

Jsem sám a zatím soběstačný, tak si dovolím malou poznámku : rozhodně nespotřebuji 21kg cukru a 20 kg mouky, jak je psáno  a ještě jednu věc k zamyšlení- jak je možné, že vězeň, ale i dítě v Klokánku stojí měsíčně víc, než v běžném životě.

Gregory 25.12.2009 11:07

Re: ještě před 20 lety

Děkuji za Vaši starost o moji horečku . Je ovšem zbytečná . Horečku nemám , jen mi občas stoupne tlak když čtu bláboly o to jak to tady bylo za komoušu výborné . Zažil jsem to období celé a nebojte se o moje znalosti . Vzhledem k tomu , že mám vlastní , slušně properující podnik , tak bych se bez celkového přehledu neobešel . Ale jinak máte v zásadě pravdu . S vámi opravdu nemá cenu diskutovat . Za službu u PC  ve svátek máte příplatek ?

tich@dohoda 25.12.2009 10:52

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

na charite soudruzi panbickari vzdy delali plusove body, takova malinka naplast na vsechny ty vrazdy, zlodejiny,likvidaci nepohlodlnych,znasilnovani tel a dusi,hlasani nenavisti,pokrytectvi. Pomoc potrebnym, proti tomu nemuze rozumny clovek nic namitnout, ovsem me to spise pripada, ze tady jde o to povzbudit ty kterym se nechce pracovat a maji stale nastavenou ruku. Bohuzel je tam i jiste % skutecne potrebych , ti ale vetsinou maji jistou hrdost a predevsim hledi postarat se o sebe jak to jde na charitu se obraci az v momentu skutecne nouze. Cest a hezke svatky

M.S. 25.12.2009 10:42

Re: chyba

Hloupý Honzo! Ani v rodině není přerozdělování dobrovolné. Nebudete li přerozdělovat, tak vás zavřou.

Schmit 25.12.2009 10:34

Re: ještě před 20 lety

velevážený máte horečku a to dost vysokou ,nebo nulové znalosti,nebo jste zapojen do propagandy, ale ve všech případech s Vámi diskutovat je marné.

M.S. 25.12.2009 10:32

Re: chyba

Ukažte mi stát, kde k přerozdělování nedochází. Pokud takový není jsou vyznavači nepřerozdělování blázni stejní jako náboženští nebo komunističtí vizionáři.

jirka.s. 25.12.2009 10:26

Re: No, ještěže tu máme tu hodnou charitu

Minute, Minute!!! " V Česku tím vláda pověřila Českou federaci potravinových bank a Českou katolickou charitu. S cílem snížit administrativní náročnost programu byly určeny pouze dva subjekty, které o to projevily zájem a mají celostátní působnost,"

Čti důsledněji, nikde není napsáno, že by si Charita chtěla zvyšovat zásluhy tím, že by na svou činnost nepožadovala žádné dotace a tím snižovala své "zásluhy". Spíše považuji za smutné, že o činnost  zmiňovanou  v článku projevily "zájem" pouze dvě organizace ! Nejen tato skutečnost, ale i propastné rozdíly v objemech rozdělovaných komodit v jednotlivých státech EU cosi vypovídají o tomto národě, při čemž samozřejmě nechci snižovat "zásluhy" neschopných ministerských úředníků ! Podotýkám, že sám se kostelům obloukem vyhýbám, ale i přes to , nebo právě proto považuji za alarmující, že se charitativní činností zabývá téměř výhradně organizace v českém národě tak neoblíbená! ;-)