21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gregory 25.12.2009 11:51

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Máte v tom zmatek . Zřejmě jste to na VUMLu neprobírali . I darovanou věc musí někdo koupit a zaplatit .  Ale zkuste se vyrovnat se skutečností , že za války  v SSSR mezi sebou  lidé pořádali sbírky třeba na zakoupení tanku , nebo stíhačky  ( sov. výroby ) i když průmysl byl státní a tudíž v sovětském pojetí tedy všech .

hafusak2 25.12.2009 12:01

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Tak dobrá, vysvětlím to jednodušeji: Pokud dostanu v charitě třeba sáček rýže a vepřovou konzervu, tak si doma udělám rizoto a budu spokojen. Ovšem nespokojen bude obchodník, kterému nevšímavě kolem krámku projdu a tu rýži a tu konzervu si u něj nekoupím a jemu zůstanou na skladě, případně o peníze přijde hospodský, když se najím doma a nepřijdu do hospody na oběd, také přijde o tržbu. Uvažujte tímto směrem. To, co píšete je také pravda, ale přeneste problematiku dolů mezi lidi.

Gregory 25.12.2009 12:18

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

A ta charita to koupí kde ? Tedy respektive kde to koupí ten co to té charitě dá ?  Samozřejmě , že ne u toho hokynáře na rohu . Na druhou stranu pokud ten " bezdomovec " dostane ono rizoto , tak ho skutečně sní . Pokud by dostal do ruky peníze aby si rizoto koupil s jistou dávkou pravděpodobnosti si koupí krabicák . Pravda . možná u toho hokynáře . Nicméně to rizoto vždy někdo zaplatí a někde koupí . A účelem není zvednout tržbu hokynáři , ale  dodat porci rizota bezdomovci .

hafusak2 25.12.2009 12:29

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Jasně, ale jde o lidi, kteří se třeba nezaviněně dostali do problémů a o ty druhé, kterým je krabičák přednější než vše ostatní. Zde už by právě měla nastoupit charita, třeba právě ve formě  Armády spásy se svými vývařovnami a noclehárnami. Koneckonců těmto organizacím to může Správa státních hmotných rezerv /nebo kdo má tyto věci na starosti/ postoupit přímo, bez nějaké administrativní zátěže. Ovšem můj původní smysl příspěvku byl o tom, aby se zase někdo neozval, že z pravicových ideologických důvodů se jedná o poškozování podnikatelů.

jirka.s. 25.12.2009 15:17

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

To je zase fópá, viď flusáku, von se nikdo nevozval!!! ;-(

kocour 25.12.2009 18:18

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

soudruhu, spravedliva spolecnost zadne armady spasy nebo jine charity nepotrebuje.

hahaha 25.12.2009 16:36

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

už vidím bezdomovce jak si pod mostem vaří rizoto a servíruje spaghetti.....byl jte někdy bezdomovcem? nebo žil jste on the roád?ať je to stylově ingliš,nebo putoval jste stepí,krugom step a vy pořádáte piknik?;-D

R 25.12.2009 12:25

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Skutečnost bude asi něco mezi tím. Když nedostanu v charitě rýži a vepřovou konzervu, koupím u obchodníka pouze rýži, protože na konzervu už mně nezbude. A to maso si potom budu doma jen představovat. Nebo místo konzervy za 20 koupím jako zdroj bílkovin pytlík hrachu za 10Kč, který mně vystačí na dva sáčky rýže. Nebo místo rýže a konzervy koupím pytlík ovesných vloček a pytlík hrachu....

Jenže kdo u nás takhle nakupuje? I ti nejchudší kupují první dva týdny rýži a konzervy nebo rovnou něco ještě lepšího a zbytek doby do dalších dávek nějak přežívají.

Kobylka Lajda 25.12.2009 16:55

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Snad té krásné rudé pohádce o zakoupení tanků z úspor ožebračeného obyvatelstva SSSR nevěříš. Asi dávat MUSELI, ale co se za ně koupilo, se dnes už nikdo nedozví. Verchuška měla velkou spotřebu vodky!;-D;-D;-D

hafusak2 25.12.2009 18:06

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Typický příklad toho, jak někdo kdo ví o historii hov/píp/ musí alespoň dávat veřejně najevo své ideologické přesvědčení /nebo pomatení?/. Existují hromady fotografií letadel i tanků s věnováním, které nikdo nezpochybňuje. Takže: když už kydat špínu, tak alespoň na něco, čemu rozumíte. Tohle je ubohé a trapné.

Gregory 25.12.2009 18:26

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Ale ne . Já to nezpochybňuji . Mně jde o princip , kdy v rozvinutém socialismu , téměř komunismu . Kde vše patří všem a veškerý průmysl patří lidu , pořádá lid sbírku aby si sám pro sebe koupil tank . A navíc ho vlastně kupuje taky sám od sebe . Komunismus trochu na hlavu postavený .

Jura Jurax 25.12.2009 22:40

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Milá kobylko, o historii 2. světové a o východní frontě máte bohužel přehled jako kobylka ... tak ze sebe nedělejte veřejně hlupce. Ostatně tohle je ověřeno prameny i fotografiemi. Svět není zase až tak černobílý, jak si myslíte.

Ono ovšem taky tehdejší stíhačka nestála miliardu jako dnes - z dnešního hlediska to byl jednoduchoučký stroj - a ty sovětské byly záměrně velmi jednoduché ... ale to by bylo na delší povídání

jirka.s. 25.12.2009 15:16

Re: No jo, ale když někdo něco dostane,

Zajímavé, flusáku, jak někdo, kdo je schopen prožrat vše generacím dopředu, má najednou starost o zisk nějakého hokynáře na rohu! :-/

Autor: hafusak2 IP: 88.102.122.xxx Datum: 29.06.2009 13:01

Kašlu na vás vy bando šašků i na vaše přisluhovače a hlásné trouby. Já chci konečně žít podle svého a ne podle rad nějakých politruků. A jestli mám dnes něco prožrat na úkor příštích generací - klidně to prožeru, protože vím že i ty další generace budou oblbovány úplně stejně.

kirast 25.12.2009 11:33

Naše levice nemá zájem o podporu chudých!

Ona raději podporuje bohaté. To je přece jasné z jejich neustálého boje za dotace všeho druhu. Přece nemůžeme dát někomu peníze třeba na dopravu, protože je chudý. Musíme ty peníze propasírovat přes všechny úřady, aby se nejprve nasytili byrokrati (a těch taky jich musí být moc, protože většinou pak volí levici) a co zbyde pak dáme nějakému dopravnímu podniku. Aby se měli dobře všichni ti generální ředitelé, a taky ostatní ředitelé a vedoucí provozů a vedoucí čet a také mluvčí takových firem. A pak se možná svezou ti chudí ve špinavých, rozvrzaných, nevytopených a přecpaných hromaných dopravních prostředcích veřejného ničení. Ale jenom tam, kam byrokrat dovolí a jenom tehdy, když byrokrat dovolí. A tak je to se vším, zemědělství a distribuce jeho výrobků nevyjímaje. Pro levici je důležitější poskytovat žákům jablka, je kterými mohou hrát o přestávce fotbálek a mléko, kterým si pak vedoucí kuchyně po jeho zkysání vykrmí vepříka, než se zajímat, kdo je opravdu potřebný a tomu pomoci. Oni ti potřební je totiž volí málo nebo vůbec k volbám nechodí a není to před volbami takový tahák na voliče, jako když na plakáty uvedou "VAŠE LEVICOVÁ STRANA SE POSTARALA O DOTOVANÉ SVAČINY PRO VAŠE ŠKOLÁKY". A tak pyšní češi raději dotují své bohatší sousedy, než by pomohli svým potřebným spoluobčanům, že?

kirast 25.12.2009 11:37

Re: Naše levice nemá zájem o podporu chudých!

Ach jo. Já vím, že třeba Češi má být velké Č, ale v tom "zápalu" to nějak nevnímám. Berte to tak, že po říkám do telefonu, tam se tyhle gramatické prohřešky ani nedají zjistit. ;-)

Rad 25.12.2009 15:28

Re: Naše levice nemá zájem o podporu chudých!

a to já píšu malý všechny písmenka, protože velký jsem si na počítači upiloval.

Kolumbo 25.12.2009 11:13

Levičáci

svůj soucit jen předstírají, chudáci pro ně představují kšeft. Přístřešek pro bezdomovce a potraviny těsně před vypršením záruční doby by mohly být k dispozici v každé obci.  Socani naopak dokáží docela dobře situované lidi přesvědčit, že jsou vlastně žebráci, že by si měli žít daleko lépe ale "systém" je okrádá. Žvaní o úpadku mezilidských vztahů, preferenci peněz... jako by mi něco bránilo preferovat vztahy a poté vystačit s mnohem méně penězi - pokud by mne tedy stát nenutil ke spoustě povinných plateb. Například důchodci - i z 8 tisíc lze slušně žít, pokud tedy dotyčný nehodlá na stará kolena cestovat a bydlet po hotelích. Za menší byt v malém městě zaplatí nějaké 3 - 4 tisíce a 4 - 5 tisíc bohatě stačí na ostatní. Namísto pomoci / přestěhovat se z velkého a drahého bytu do malého - stěhovat se nikdo nechce většinou pro obavy jaké to tam bude, jestli se dostane k doktorovi, aby byt nebyl v patře a nemuselo se do schodů, kde tam nakupovat.../ tak socan namísto toho, aby nabídl přátelský "kolektiv" a rozptýlil obavy / pozvali příchozího mezi sebe, bavili se s ním, nakonec i mezi doktory jsou přece socani, i mezi domácími.../  tak obavy zvětšují líčením situace tak, jako by na důchodce všude číhali lotři a nikdo mu nepomohl. Pomoci by mohli oni, socani, ale jenom výměnou za hlas - ten jim umožní dostat se ke státním financím a z těch dotyčnému důchodci "pomohou" tím, že mu přihodí víc peněz. Jinak na něho kašlou - o ničem jiném než o penězích se nebaví a žádná jiná řešení než přehazování peněz neznají.

janoryna 25.12.2009 11:19

Re: Levičáci a pravičáci

ten soucit ani nepřestírají. hamty hamty hamty, ať mám víc než tamty !

H.K. 25.12.2009 11:21

Re: Levičáci

dotyčnému důchodci "pomohou" tím,

že ukradnou milardy z rozpočtu, které jsou určeny na důchody.

vladimír ondys 25.12.2009 13:43

Levičáci už dávno nemusejí vůbec nic předstírat

stačí jenom zahrát na nejpokleslejší vlastnosti lidí, vytvořit nejvýhodnější podmínky pro nadnárodní společností k nejpodřadnější práci pro nejtupějších voliče za socialistické kapesné a pak se už jenom veřejně vytahovat před novináři: "Pánové, kdo na to má?"Rv;-PR^

vladimír ondys 25.12.2009 13:46

Re: Levičáci už dávno nemusejí vůbec nic předstírat

...nejtupější...:-(

klaus 25.12.2009 11:11

To mi hlava nebere

Jsem sám a zatím soběstačný, tak si dovolím malou poznámku : rozhodně nespotřebuji 21kg cukru a 20 kg mouky, jak je psáno  a ještě jednu věc k zamyšlení- jak je možné, že vězeň, ale i dítě v Klokánku stojí měsíčně víc, než v běžném životě.

Kolumbo 25.12.2009 11:24

Re: To mi hlava nebere

simple, dear Watson - v rodině se rodiče o dítě  starají zadara, pokud si doma topí, topí i pro sebe, byt ani auto nebudou mít menší pokud zůstanou bezdětní. Kdyby byly děti v rodinách,  nějakej Klokánek by vůbec nemusel existovat, mít budovy, administrativu, ošetřovatele, platit elektřinu a topení...A ze všech mezd ještě odvádět státu daně a "pojistná" - je veliké štěstí, že zatím lidi nemusí  platit daně z práce, kterou odvedou doma pro rodinu.  Čekám, že na to brzo nějakej číman ve službách státu přijde - už teď když dáte snoubence drahý dárek, měla by "správně" zaplatit státu darovací daň. Když si necháte postavit třeba garáž, dáte zedníkům 40 000 a ti z toho odvedou státní kase 20000 na daních a pojistných. Když si  tu garáž postavíte sám, vlastně jste stát okradl - he?

Fafa 26.12.2009 0:49

Re: To mi hlava nebere

platit daně z práce, kterou odvedou doma pro rodinu.  Čekám, že na to brzo nějakej číman ve službách státu přijde

Uz prisel. K cemu si myslite, ze povedou ty genderove korektni blaboly o tom, ze by zeny v domacnosti mely dostavat regulerni plat.

Kajda 25.12.2009 11:31

Re: To mi hlava nebere

Protože se do ceny započítávají i mzdy vězeňské služby, potažmo mzdy obsluhujícího (pečovatelského) pesonálu včetně platů vedoucích činitelů. A tím ta cena naskáče.  

Rad 25.12.2009 15:37

Re: To mi hlava nebere

a to dělá víc než 30 tis na hlavu? nedivím se že jsou děcáky narvaný. pěstouni to dělají za třetinu nebo míň a uživí je to. jak to?

Modrý Klokan 25.12.2009 19:11

Re: To mi hlava nebere

To snad ví každej. Zaměstnance v tom opatrovnickým systému zajímají jen jejich peníze. Poslední věc ke které se výjimečně dostanou je zájem těch dětí mít rodinu. A to je ošemetný, děti budou mít rodinu, oni nebudou mít zaměstnání. Co myslíš že s tím udělají? Ano C je správně.

Rad 25.12.2009 20:50

Re: To mi hlava nebere

to nebude zaměstnanci, ti ten systém nevytvořili, jen na něm parazitují.

vladimír ondys 25.12.2009 9:52

V mrazech před Vánoci jsem viděl hodně lidí přehrabovat kontejnéry

ale ani jednoho člověka u nějakého stolu s nabídkou horkého čaje a polévky pro nejzbědovanější. Třídní nenávist pokrokově zvítězila nad milosrdenstvím v sociálně nejspravedlivější společnosti s parlamentem plným pestrobarevných socanů!Rv

janoryna 25.12.2009 11:21

Re: V mrazech před Vánoci jsem viděl hodně lidí přehrabovat kontejnéry

to jsem nevěděl, ženám vládnou socani.