29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Čekání na českou Zuzanu Čaputovou

Návštěva presidentky Slovenské republiky přinesla vedle přítomnosti sympatické osoby i možnost zamyšlení, jak jsme na tom v současnosti my.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 24.6.2019 4:05

Čím vás zaujala Čaputová?

Že se vynořila z jakési lobby, která bojovala proti skládce? Resp. proti skládce na určitém místě, protože ten bordel (který samozřejmě vytváří i ti, co skládku nechtějí) se nějak zlikvidovat musí.

P. Han 24.6.2019 3:58

Re: Ale jděte, pane Vodvářko

- Srovnání Zemana s paní Čaputovou? Počkal bych aspoň těch sto dní. Aby to nedopadlo jako s Nobelovou cenou pro Obamu. Ale v každém případě je pěknější než Zeman, to zas jo. Druhá část článku se týká Babiše vulgo Bureše. Toho je mi odporné vidět, natož o něm psát. Ale zase - koho na jeho místo? Rozhodují voliči. 200 nebo třeba 500 tisíc lidí na demostraci má jistou váhu. Ale je to vidět ve volbách? A i kdyby se všichni tito protestující sjednotili a "vygenerovali" nějakého jednotného kandidáta či stranu nebo hnutí, pořád by to nestačilo ani k tomu, aby se dostali do parlamentu. Jo, demokracie je svinstvo. Voliči si volí, koho chtějí a čím víc lidí přijde k volbám, tím je to horší, jak tvrdí paní Sommerová.

P. Han 24.6.2019 3:57

Ale jděte, pane Vodvářko

Náš president po svém zvolení upozornil občany státu, aby „drželi hubu“? Tady máte plné znění Zemanova inauguračního projevu. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/inaugurace-milos-zeman-prezidentsky-slib.A180308_174823_domaci_evam Ať hledám, jak hledám, o držení huby nic. Kromě dosti nevybíravého rýpnutí do Bakaly (nesoudím, zda oprávněného nebo ne) a celkem mírného do novinářů je to projev státnický a velmi sympatický. Některé ze Zemanových návrhů a nápadů opravdu stojí za zamyšlení - nevím, zda se skutečně snažil nebo nesnažil je prosadit, ale z pozice prezidenta stejně nemůže dělat prakticky nic. Doby prvního období Václava Havla, kdy se exekutiva mohla přetrhnout, aby naplnila každou jeho vizi, jsou nenávratně pryč, a přímo volený prezident má právě tak málo pravomocí, jako měl ten nepřímo volený. I o tom se Zeman zmínil.

To, že se Zeman obvykle chová a vyjadřuje jinak, než v tom inauguračním projevu, je fakt. Daný jeho povahou solitéra a provokatéra. To, že často nereprezentuje náš stát tak, jak by podle nejenom mě měl, je také fakt. Zemana rád nemám pro jeho celkové působení i pro jeho socialistické názory, které mi jsou velmi cizí. Ale má i některé dobré stránky, nehodlám ho odsuzovat paušálně. A zatím, ač je mi to líto a pokládám to za velmi smutné, nevidím nikoho, kdo by ho mohl v prezidentské roli nahradit. Zeman je sice velmi problematická osobnost, ale prezidentem by měl být státník a osobnost. Ne Drahoš nebo některý z těch dalších kašpárků. (Mám své soukromé dva favority, ale ani jeden, ani jedna z nich kandidovat nechtějí... takže nic.)

L. Novák 24.6.2019 2:04

Pěkně napsáno

Miloš Zeman je ostudou této země, o gaunerovi Babišovi ani nemluvě.

L. Novák 24.6.2019 1:41

Re: Rozdíl je opravdu zoufalý. Zoufalec Zeman...

Zeman je sebestředný psychopat s chorobným lhaním (a řadou soudních procesů s lhaním spojených na krku). Zeman a moudrost? To má být vtip? :-P

I. Kozák 24.6.2019 1:29

Nechval dne pred zapadem slunce...

Prazka Kaviaren bol i z Kisku neskutocne "happy" -- a o jeho kauzach cudne mlcala az do horkeho konca.

Dufam, ze pani Caputova take hanebne kauzy ako Kiska na triku nema, ani nebude mat, a zatial sa bojim len jej slnieckovych nazorov... ale pridu ine problemy, na ktore bude (z objektivnych dovodov: skusenosti a vek) omnoho menej pripravena, ako je a bol prezident Zeman.

Takze doporucujem POCKAT na koniec aspon prveho mandatu, a neporovnavat s DRUHYM mandatom ceskeho prezidenta, a jeho dlhou politickou drahou. Je to unfair.

P.S: ad "žijme v mafiánském státě": aj Kiska prehlasoval, ze zije v mafianskom state, az kym sa ukazalo, ze sam je velmi vhodne na cele takeho statu :-)

T. Wiszniewski 24.6.2019 1:28

Rozdíl je opravdu zoufalý.

Na jedné straně je intelektem nepříliš obdarená odkvétající žena v nebezpečném klimaktením věku a s nulovou politickou zkušeností. Na druhé straně je starý, vzdělaný a moudrý muž, kterému ubíhající léta neubrala nic na přesnosti úsudků podepřeném léty zkušeností z nejvyšší politiky a vyznačující se laskavým, byť někdy břitkým humorem. My jsme si vybrali moudrost se zkušeností a laskavostí, Slováci si vybrali poněkud natvrdlou amatérku, která hned při první státní návštěvě urazila hostitelskou zemi.

A ta sprosťárna okresního ranhojiče vůči panu prezidentovi je pro fyzicky i duševně zchátralé, patologické darebáky Vodvářkovy kategorie typická.

Z. Rychlý 24.6.2019 1:13

Kecy.

Pro mě jeden za 18 a druhý bez dvou za 20. Oba dva jsou dvě špatné možnosti. Já osobně z těchto špatných možností beru raději zavilého staříka, než neznámou aktivistku (zřejmě) na špagátcích. Její předchůdce Kiska byl taky pěkný zákulisní "Mečiar". Mají v tom naši bratia pěkný hokej.

A zkalím ještě dál páně Vodvářkovo nadšení pro vývoj na Slovensko. Doufám, že snad se tu u nás nikdy neobjeví taková čistá fašistická strana jako slovenští Hlinkovi pohrobci s 8% hlasů, které by mnohé české strany braly! To je mi tedy demokratické zrání, ha, ha.

M. Pechar 24.6.2019 0:40

Re:

Předvedl jste argumentaci právě takového tvora, za něhož pana Vodvářku považujete. Gratuluji.

To nemáte na víc než na urážky? Asi ne. ;-/

B. Baron 24.6.2019 0:19

Ten Vodvářka je skutečně vyřezaný samec od tura domácího.

V. Vlk 24.6.2019 0:15

Jo, jo

Čaputová je něco z Bruselu a od Clintonové jako byl Emanuel Moravec. Vy už víte, kdo to bude? Loutkovodiči Mináře myslím ano.