19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čas začít křičet

Zatímco si vybíjíme komplexy ze srpna 1968 a hádáme se o hranici mezi Moskevskou Rusí a Kyjevskou Rusí, dochází k v naší zemi k největšímu útoku na občanské svobody od roku 1989. Nejsou kvůli tomu novinové titulky, nepořádají se pouliční demonstrace, ani se nemění zákony. Vše se odehrává v rámci vyhlášek ministerstva financí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 5.4.2014 22:53

Když se někomu nelíbí...

...že bude sledován kamerou, tak ať ukončí podnikání a živí se jinak. Může se třeba nechat zaměstnat anebo si zajít na pracák... A není důvod proč by se stát neměl chovat stejně jako se chovají firmy ke svým zaměstnancům, tj. když se ti to nelíbí, tak se sbal a jdi!

E. Sevrát 6.4.2014 9:21

Re: Když se někomu nelíbí...

Za komunistů lidé, kteří nechtěli emigrovat říkali,proč bych měl odcházet já,ať odejdou ti zločinci.A byla to pravda.Není žádný důvod,aby slušní lidé odcházeli z ČR,ať odejdou ti zločinci,kteří takové zákony vymýšlejí a realizují. A jejich přicmrdávkové jako vy,můžete se taky sbalit a odejít třeba do KLDR,tam vám pod neustálým dohledem bude fajn.

J. Fleiszner 6.4.2014 9:42

Re: Když se někomu nelíbí...

Pane Káváři, vy jste právě ten člověk, který se stává dobrovolně otrokem a ještě vyhání lidi, kteří nesdílí jejich autodestrukční tendence.

V. Vlach 6.4.2014 13:17

Re: Když se někomu nelíbí...

A co takhle pane Luboš kdyby se stát sbalil a šel. Obzvláště, když s jeho kroky/činy nesouhlasí nadpolovice populace - a demokracie je vláda většiny. Tak o čem je vlastně řeč?

J. Anděl 6.4.2014 21:27

Re: Když se někomu nelíbí...

Jeden zásadní a podstatný důvod tu je: my nejsme zaměstnanci státu. Stát je naším nástrojem.

Skutečně jsou některé principy, které není moudré porušovat, i když se to může někomu třeba v případě likérek nebo pěstitelen marihuany zdát rozumné.

Cože? Že pěstitelny marihuany žádné kamery mít nebudou, protože na zákony se...kašlou? No a? A že firmy, co dělají mnohamilionové podfuky, taky na zákony kašlou? To není podstatné. Pořád existuje řada firem, které na zákony nekašlou a na ty si můžeme došlápnout :-).