Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Čas začít křičet

Zatímco si vybíjíme komplexy ze srpna 1968 a hádáme se o hranici mezi Moskevskou Rusí a Kyjevskou Rusí, dochází k v naší zemi k největšímu útoku na občanské svobody od roku 1989. Nejsou kvůli tomu novinové titulky, nepořádají se pouliční demonstrace, ani se nemění zákony. Vše se odehrává v rámci vyhlášek ministerstva financí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

5. 4. 2014 9:37
Pane Hample

Děkuji, takových článků víc a na více místech ať si je přečte co nejvíc lidí.

0 0
možnosti
MM

5. 4. 2014 6:54
Děkuji za článek.

Sepisujte petici, pane Hample, máte můj podpis.

Že se lidé nezajímají, nebo spíše nevědí, je dáno také tím, že žijí konzumním způsobem života, článek možná přečtou, ale nepřemýšlí o něm. To dojde možná těm, kteří mají co dělat s účetnictvím FÚ. Důležitější je nalitá Bartošová a třicetikorunové poplatky u lékaře.

0 0
možnosti
VK

5. 4. 2014 9:17
Re: Děkuji za článek.

Přesně tak.Většina občanů má jiné starosti, řekl bych existenční.Televize proti tomu nebrojí a s chutí vyplachuje mozky občanům stupidními seriály na které se můžou dívat už jen skuteční primitivové.Navíc je v tomto státě díky bolševikovi obrovská závist a tudíž zavádění kamer a sledování malých podnikatelů na každém kroku přivítá většina lidí s radostí.Když k tomu ještě přidáme výrok Mládka,že soukromníci jsou parazité ,tak je vymalováno.Instalování kamer na některých úsecích silnic a dálnic je taky pěkná lotrovina.Na bezpečnost provozu nemají vůbec žádný vliv.Nejsmutnější je,že některým lidem instalace kamer vůbec nevadí,ale spíše naopak jsou rádi,protože se cítí bezpečněji.Zdůvodňují to tím,že když se chováte slušně tak se nemusíte sledování bát.

0 0
možnosti
BR

B. Rudolf

5. 4. 2014 5:33
čas začít přemýšlet

Nařízení umístění sledovacích kamer v likérkách mi připadá také idiotské. Ale místo křiku bych doporučoval pozvat si zastánce této idiocie, ať ji obhájí ve veřejné debatě. A, podle toho, co uslyšíme, bych volil další postup.

Některé jiné argumenty pana Hampla mi připadají směšné.  Myslím jeho obavu, jak lidé z nižších tříd budou mít problém prokázat původ svého více než 10-milionového majetku. Připomíná mi to slohovou práci o chudé rodině. "Byla jedna chudá rodina. Tatínek byl chudý, maminka byla chudá, jejich komorník byl chudý, služky byly chudé a také zahradník a řidič byli chudí."

0 0
možnosti

5. 4. 2014 9:59
Re: čas začít přemýšlet

noo 10 milionu .... za par let to bude tak na garsonku na sidlisti

0 0
možnosti
PD

P. Dvořák

5. 4. 2014 5:06
Asi to vadí spíš nám, starším.

Možná bych to přirovnal ke zvířeti v ZOO. Když se narodí v kleci, vlastně mu ani nepřijde, že se dá žít i jinak. Jednou ho někdo nedopatřením vypustí nebo samo uteče, a když překoná prvotní strach z nejistoty, nepochybně mu svoboda zachutná. Když ho potom nacpou zpět do jeho dříve oblíbené klece, nese to mnohem hůř, než před tím.

My jsme žili ve staré, rezavé kleci. Potom jsme na nějakou dobu poznali, co to je život bez klece. Dnes nás cpou zase zpátky do klece, i když je lepší, nebo aspoň zvenku to tak vypadá, pořád je to klec. Je v ní televize s osmdesáti kanály, klimatizace, mikrovlnka, překapávač, úsporná žárovka. A kamery. Jenže je pro dnešní mladé něco špatného na kamerách v ložnici, na záchodě, v koupelně? Není!!! Nemůže být!!! Je to přece v televizi a sledovaní nejsou žádní nýmandi, ale jsou to sami nejnejnej - jsou VyVolení. Že se evidentně jedná o psychicky narušené jedince, je vedlejší. Dva potrhlí muži si na týden vymění dvě potrhlé manželky. A všude je to samá kamera.

Takže pro někoho jsou stovky kamer fízlováním, pro někoho je to velice zábavná technická vymoženost, jak se dostat do cizí ložnice aspoň obrazem. Kdo se nahý producíruje doma před on-line zapnutou webkamerou, toho nemůžou rozhodit stovky kamer v ulicích a restauracích. Ani nějaká kamera ve fast-foodu mu přece nepokazí zážitek z anabolicky-křupavých smažených kuřecích prsíček.

0 0
možnosti
MM

5. 4. 2014 6:48
Re: Asi to vadí spíš nám, starším.

Máte pravdu, bohužel je dnes tolik exhibicionistů potřebujících se jakkoliv zviditelnit, že je to nechutné. O to víc je ale třeba burcovat na poplach.

0 0
možnosti
VO

V. Ondys

5. 4. 2014 4:30
:))))))))))))))))))))))))))) Kdybych bydlel ve Švýcarsku,

už bych sbíral podpisy pod lidovou iniciativu s cílem prosadit velmi stručný zákon. "Státní správa musí umožnit přístup k informacím o každém státním zaměstnanci ve vyšší řídící funkci s tím, že jej bude nutit na úkor mimořádných odměn instalovat kamery, odposlechy, nástroje pro neomezené nahlížení do dokumentů i jiná sledovací zařízení, aby jasně prokázal, jak tráví čas za peníze všech plátců daní v pracovní době."

0 0
možnosti
TP

5. 4. 2014 1:14
Autor je jeden z lidi, kvuli kterym ctu Psa.

Dekuji.  top0625top@live.com

0 0
možnosti
TP

5. 4. 2014 1:13
Opet tleskam ... Cechum svoboda neschazi, nikdy ji nemeli.

... Je to trochu nadnesene, ale je to pravda.  Nedavno jsem se bavil se znamym v Cechach o zdravotni reforme zavadene socialisty (Demokraty) v USA.  Muj pritel to povazoval za pozitivni.  Ja jsem mu oponoval ztratou zodpovednosti za sebe sama.  Na prvni pohled se Obamova reforma zda jako velmi pozitivni vec.  Ale dopad?  Lide prestanou mit pocit zodpovednosti za sebe sama, stanou se lenivi a nebudou mit vnitrni pocit neco dokazat, posunout se vpred.  To udelalo Ameriku Amerikou.  Ted to Amerika ztrati.  V Cesku jsme se za dvacet let nevymanili ze socialistickeho spanku.  A tak je lidem v Cesku jedno, jestli neco dalsiho ztrati nebo ne.  Vetsina lidi nikdy necitila, ze svobodu mela.  Nemaji duvod, proc protestovat.  Tady bych apeloval na prezidenta ... aaaaaa, kde je?  U Pincu?  Na Ruzku?

0 0
možnosti
VK

5. 4. 2014 9:34
Re: Opet tleskam ... Cechum svoboda neschazi, nikdy ji nemeli.

Opět nám začínají bezdůvodné kontroly řidičů.Pokud někdo nazastaví na stopce,předjíždí na plné čáře,jede na červenou budiž,tam je kontrola s pokutou na místě,ale proč, pokud jedete předpisově vás mají policisté lustrovat? My se té diktatůry nezbavíme.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz