29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Čas třešní?

Logo Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) má svůj kořen ve staré milostné poemě "Čas třešní", již její autor věnoval během barikádních bojů Pařížské komuny jisté ošetřovatelce zraněných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 20.7.2012 11:40

Kdy budeme mít šanci na všeobecný blahobyt?

Pro mě je překvapením to, jak se ideologické snění uhnízdilo hluboce v myslích občanů republiky. Namísto aby se zajímali o podstatu dobrého hospodaření nejen ve státě, obcích, regionech, ale i u sebe samých, plýtvají rozumem v ideologických utopiích, nebo minimálně aspoň ve víře v předkládané. Není tak proč se divit, že jde lehce manipulovat voličem, že ten volič přesně reaguje na PR vypracovanou kampaň.

Kolik z voličů je těch, co mají nastudované ideové směry v politice? Bude jich velmi málo a z těch mnozí mají tolik rozumu, že pochopení ideje pro ně neznamená ještě víru v realizaci ideálu. Naopak ti, co nenastudovali politický ideál, jsou ochotni k víře v něj. A tak největší davy se cítí být levičáky a to jen proto, že nikdy nebyli schopni studovat, problém jim dělá i gramatika, chápání čteného textu, a tím i vyjádření vlastní myšlenky. Mají prostě jen víru v předloženou levicovou ideu.

V pravicovém politickém spektru je tomu poněkud jinak. Tam převládá z podstaty pravicových ideálů rozumový přístup k ekonomice. Není to ovšem až tak zásadní, aby to nezabránilo existenci fanatiků pravice. Ti vznikají možností s pomocí ideálů zakládat své materiální bohatství a přesto a právě proto být chápán jako pravičák. Materiální bohatství je jistý image pravičáka, poznávací znamení. Do politického spektra pravice se tak řadí a  neprávem, zrovna ti, kteří nabyli svůj majetek zlodějnou. I proto je pravice odsuzovaná jako špatný politický směr.

V pravici i v levici jsou příživníci a škůdci společnosti schovávající se za ideály politických směrů. Pokud by společnost byla ochotna přestat vnímat hospodaření přes politické směry, ale začala vzývat skutečně hospodárná rozhodnutí a to i u sebe samých, pak by nastal onen kýžený stav rozumu, kde se daří prosperitě na všech úrovních. Příživníci a škůdci společnosti by neměli šanci uspět a to ani v zastupitelských orgánech, tedy v politice. Dokud budou lidé podléhat ideologickým žvaněním, věřit jim, nemáme šanci na všeobecný blahobyt!

T. Hamet 20.7.2012 15:45

Re: Kdy budeme mít šanci na všeobecný blahobyt?

No...já jsem sice pravičák, ale u tohoto článku mi taky trochu dělalo potíže pochopení čteného textu. Pan Kopecký vytváří podivuhodné věty, všechna čest. Škoda, že některé moc nedávají smysl.

J. Boleslav 20.7.2012 20:18

Re: Kdy budeme mít šanci na všeobecný blahobyt?

Mám ze článku podobný pocit.

T. Hamet 20.7.2012 21:09

Re: Kdy budeme mít šanci na všeobecný blahobyt?

Uf, to jsem moc rád, že nejsem jediný, kdo má pocit, že páně Kopeckého jakoby čeština chvílemi přechází do česky se tvářící svahilštiny.

H. Grúbr 20.7.2012 5:52

Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Jisté je jen jedno, já, starý a neochvějný volič ODS, budu komunisty volit. Od teď už napořád. Sny o kapitalismu, tržním hospodářství v klasickém pojetí, Adanu Smithovi a dalších ideálech si nechám pro vnoučata na dlouhé zimní večery. Tu pakáž co nám vládne je třeba bez milosti vyházet, skutky vyšetřit, viníky obvinit a jejich mafiánské struktury a vazby rozbít.

V. Tarcinec 20.7.2012 6:32

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

jsou lidi ktery cekaj ze jim nekdo prinese blahobyt... Bivaly volic ODS chcet blahobyt "zapadni" (vetsi ne?).

to je vse ))))

P. Zeman 20.7.2012 8:31

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Který volič nechce blahobyt? Otázkou je však, zdali máme pro iluzorní vidinu blahobytu volit stranu, pro níž je elementární svoboda jednotlivce slovo neznámé (jako pan či již opět soudruh Grúbr)?

P. Lenc 20.7.2012 9:24

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Jo soudruhu Grubře, také si myslím, že tu pakáž bez milosti vyházet, viníky obvinit a vazby rozbít.Začal bych soudruhem Filipem, pokračoval soudružkou Semelovou atd.Přiznám se, že jsou komunisté, kterých si hluboce vážím.To jsou všichni ti, co jsou 3metry pod zemí.Těm jsem ochoten dokonce zapískat Pochod revolucionářů.A vám taky.

E. Došlík 20.7.2012 11:00

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Lenci, určitě jste  popletl jména! Začít musíte od svých modrých a černých idolů! To jsou ti, kteří tuto zemi dovedli tam, kde se nyní nachází, a vám, a dalším vymyli zbytek mozku, který jste měli dočasně umístěný ve vašich lebkách . . ., a teď už se můžete na mě sexuálně - politicky ukojit!

P. Lenc 20.7.2012 14:15

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Došliku, nemíním se na vás sexuálně ukojit, nejsem zoofil.Jinak kdyby blbost létala, tak jste první vůl co má křídla.

E. Došlík 20.7.2012 15:14

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Lenci, děkuji, vy jste ale korunovaný . . ., a bez křídel!

J. Boleslav 20.7.2012 20:22

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Došlík je IMHO ztracený případ, diskutovat s ním nemá smysl.:-(

A. Reček 20.7.2012 9:39

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Pane Grúbře v čem jsou komunisti skutečně lepší od ODS?  Faktem je, že nebýt kopanců vyrobených vládní koalicí, komunisti by setrvávali v přízni u občanů na stejné pozici jako před dvěma roky. Tedy postupné pomalé vymírání, protože dodnes jejich členstvo svými postoji navazuje na předešlou KSČ. Stejně si myslím, že nikdy jste nebyl neochvějný volič ODS. Takový by neučinil politický kotrmelec ke komunistům, spíše by volil jinou partaj, třeba dnes neparlamentní, ale nikdy komunistickou.

T. Hamet 20.7.2012 15:48

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

A co kdybyste zkusil špagát? Je to kratší, méně bolestné a společensky nesrovnatelně užitečnější.

J. Boleslav 20.7.2012 20:20

Re: Nevím, jestli ten článek měl chválit, nebo hanit

Pokud Vy jste starý a neochvějný volič ODS, jsem já čínský bůh srandy.