30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Čas na impeachment

Pravomoc prezidenta republiky omilostnit pravomocně odsouzeného provinilce je nesystémové opatření narušující soustavu kroků k zjišťování viny a ukládání trestů. Ladislav Jakl se kdysi trefně vyjádřil, že je nástrojem nespravedlnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sura 1.4.2022 8:54

Tohle je jeden z nejprůhlednějších aprílů, co jich tu kdy prošlo .....

P. Sura 1.4.2022 8:53

U Zemana je potřeba nehodnotit. komu svým rozhodnutím pomohl, ale koho tím nasjal. A čím víc, tím líp. A zdaleka se to netýká jenom milostí, ale veškerých jeho rozhodnutí.

P. Hatina 1.4.2022 8:45

Mimochodem, každé úřední rozhodnutí, tedy i rozhodnutí prezidenta republiky musí mít zdůvodnění, tedy vysvětlení.

Něco jiného je, jestli se dá s takovým zdůvodněním, pokud je i špatné, něco dělat.

Kritizovat se dá vždycky vždycky, ale aby to byl právní důvod ke zrušení toho rozhodnutí, tak to jde jen někdy a velmi těžko, v tomto případě vůbec.

J. Tulejová 1.4.2022 8:45

Co si o sobě myslí, tato z milosti ministryně? Staré české přísloví: dej praseti sedlo, ani čert ho nedožene.

Publikovaný dne 25. 3. 2022, 18:57 na serveru Novinky.cz.

Důvody závadnosti příspěvku:

Odporuje dobrým mravům - Příspěvek nepatří do slušné, věcné a kultivované diskuze.

P. Dvořák 1.4.2022 8:23

Už se zase vymýšlí fialoviny:

"Vláda Petra Fialy (ODS) na čtvrtečním mimořádném zasedání jednomyslně přijala návrh na zavedení institutu generálního soudce. Jedná se o bezprostřední reakci kabinetu na milost, kterou prezident Miloš Zeman udělil řediteli Lesní správy Lány Miloši Balákovi. Koaliční ministři očekávají, že první generální soudce by se mohl funkce ujmout přesně do roka – 1. dubna 2023.“

Máme málo problémů se současnými soudy, vládami, ministerstvy a jim podřízenými (nebo nepodřízenými) úřady . . . . tak se vytvoří soudce nad soudci, který bude mít k dispozici úřad nad úřady a bude moct rozhodovat zcela opačně, než je jakékoliv předchozí rozhodnutí.

A co takhle institut generální ombudsmáňi nebo institut generálního předsedy vlády? Věřím tomu, že vše by přes tu parlamentní bandu debilů z pětikolky dnes prošlo.

R. Gramblička 1.4.2022 7:49

ban i za tohle? No tě bůh!

R. Gramblička 1.4.2022 7:48

;-D;-D;-D

V. Mokrý 1.4.2022 6:48

R^

V. Mokrý 1.4.2022 6:47

Ano, jsou i tací.

Kolik jich je ?

V. Mokrý 1.4.2022 6:46

R^ !!

P. Hatina 1.4.2022 6:37

Jenomže, a to by měl pan Jemelík vědět, u nás žádnej impeachment nemáme. Ten mají v USA, kde skutečně ti zvolení politici přímo hlasují přímo o odvolání prezidenta.

Kdežto u nás hlasují "pouze " o podání ústavní žaloby na prezidenta, o které pak rozhoduje ústavní soud. A na Ústavní soud se bude velice formálně držet výkladu ústavních zákonů. a v nich žádná podmínka o tom komu může nebo nemůže dát milost, nejni, a morálku prezidenta soudit nebude. Už několikrát ve svých rozsudcích konstatoval, že takové věci patří pod politickou zodpovědnost, a tu on soudit nemůže...

J. Tulejová 1.4.2022 6:34

Přesné. Co víc, když se v médiích sprostě oboříte na prezidenta, nic se vám nestane. Když na adresu MPA nebo Vystrčila použijete české přísloví "dej praseti sedlo, ani čert ho nedožene", dostanete ban. Můj případ. Na týden.

J. Pankovic 1.4.2022 6:06

Teda Farda, to je darda !!

P. Manda 1.4.2022 5:55

"institut" pardon

P. Manda 1.4.2022 5:54

Milost je milost. A milost se nevysvětluje. Když ten intiut vadí nechť se dá zrušit.

P. Manda 1.4.2022 5:53

když piješ nepiš, když přesto píšeš nepodepisuj.

J. Farda 1.4.2022 2:07

Bezva - můj příspěvek nebyl pro vulgaritu uložen - tak znovu - je to prasárna non plus ultra a vovčany séře, madein zemanoioda, bo direktní agraciace via osobní žádost prezident obcházející cestu práva via ministerium spravedlnosti je prasárna, ať si o tom myslíte - já, JÁ jsem president, JÁ jsemCaesar, jen Á dávám plaec dolů či nahoru. V Rusku je to Vožď Mistěr, tady si to pan Zeman, za čučení všech dosaváde vládních bezkulek, uzurpoval! Morano, je už březen, konej! :-/Rv

F. Žůrek 1.4.2022 1:32

ANO. Dobré ráno!

"Mladá fronta". "Rudé právo".

Takové noviny nečtu.

Zdař Bůh!

J. Kočvar 1.4.2022 1:05

Znám lidi, co Zemana opakovaně volili, chválili - ale s touhle milostí je naštval.

V. Vlk St 1.4.2022 0:32

No, a napadlo vás, že mimo politiky ,a novináře, kteří chtějí za každou cenu zničit Zemana , si většina lidí myslí, že měl Zeman pravdu ,že se na něj a lidi kolem něj pořádá hon? Nebo vy nečtete noviny a nějak jste si nevšiml, že každý kdo jde jen kilometr kolem Zemana a neflusne si na něj, může čekat za pár dní vyšetřování policie, tanečky prokurátorů , běsnění televize atd. ? Lidi si myslí ,že ano, že odsouzení toho správce Lesů v Lánech je další politická prasárna . Račte se vydal mezi lid. Jinak vaše články sleduji, chválím vaši práci ,ale tedy jste vedle jak ta jedle. Všechny ty žaloby a pomluvy Mynáře -o něm se píše nějaká čuňárna prakticky každý týden a o dalších kolem Zemana a už to lidi nebaví. Či spíše u ž je se..re.