18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Čapí hnízdo není žádný politický proces!

Už dlouho jsem nekomentoval dění kolem našeho premiéra Andreje Babiše. Říkal jsem si, že některé věci jsou tak jasné, že komentáře ani není třeba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 29.4.2019 9:20

Hezky řečeno. Zejména ta první věta je v pořádku.

Babišovi se podařilo zcela paralyzovat orgány v trestním řízení u nás. Ve skutečnosti ve věci Čapí hnizdo zatím nic skutečného a podle zákona nedělají... Dzp.

J. Karlík 29.4.2019 9:01

Máte to popletené

Moc nezneužívají ti, kteří vládnou, ale ti, kteří by vládnout chtěli. Bylo by dobré, znát toho anonyma, který podal to oznámení, na jehož základě se vede již dlouho štvanice na ANO. Srovnání s procesy z doby vlády jedné strany je váš nápad. Do jedné řeky 2x nevstoupíš, ale to přiznat by vaši konstrukci zcela smetlo. Toto je politický proces, stejně jako s J. Čunkem, p. Jourovou, p. Vitáskovou a pod. Takto si někteří naši politici představují demokracii.

R. Meišner 29.4.2019 8:40

ale no tak

pane Valento--stavíte se jen do řady s výzvami, aby premiér opustil křeslo, a je to úplně zbytečné. jste jen další, kdo se zesměšňuje. naštěstí k panu Babišovi vaše plamenné výzvy ani nedojdou, nestojí vůbec za zmínku. pokud vůbec dojde k soudu ( na anonymní udání ), advokáti obžalobu rozcupují na hadry dřív, než vy řeknete švec. tož tak.

J. Qmiksik 29.4.2019 8:26

To je vazne ubohe vytahovat Horakovou. Neni proces jako proces ze. Politicky proces neni zadna znacka pro 50 leta.

To ze na pozadi stihani Babise je politika musi videt kazdy kdo ma vsech pet pohromade.

J. Roškota 29.4.2019 8:19

justice

rozmáhá se nám mezi některými politiky takový ošklivý zvyk, zpochybňovat výkon spravedlnosti. Ne, že by policie, státní zástupci a soudci neměli máslo na hlavě.

Bohužel jde především o politiky v nejvyšších funkcích. Vytváří takto velmi nebezpečný posun ve vnímání a důvěře ve stát, který nemůže fungovat bez společenské smlouvy : my sice platíme daně a necháme se občas buzerovat, ale sát nám zajistí spravedlnost a bezpečnost.

Mate mě krátkozrakost těch, kteří tohle nechápou.

J. Farda 29.4.2019 7:51

Omluva?

Pan František Nepil v jedné ze svých pohádek konstatoval skutečnost známou z běžného života, že dříve se omluví pařez pařezu než člověk člověku! :-(

I. Mentlík 29.4.2019 7:50

Vážený pane senátore,

není nijak složité chytit za slovíčko Babiše, neboť za obratného řečníka ho nepovažuji, a není to jen tím, že je původem Slovák. Komu se to hodí, stejně jako Vám z nevímjakých důvodů, předhazuje Babišovi, že své stíhání srovnává s údělem pí. Horákové a dalších. Jen si ale všimněte, že takové srovnání nepochází od něj, ale od jeho protivníků. Pokud vím, Babiš nazval poněkud neobratně své stíhání za "politický" proces proto, že se kauza otevřela až poté, co vstoupil do politiky a pro ostatní začal být úspěšný až příliš. V tom má bohužel pravdu. Co dělali všichni jeho kritici a příslušné orgány léta předtím? A tu paní Horákovou, při vší úctě k ní, nechte ležet ve vzpomínkách a jako varovné memento, a netahejte ji ze senátorského klobouku do Čapího hnízda. Jinak si to u mnoha lidí rozlijete.

A. Hrbek 29.4.2019 7:39

Ačkoli pana senátora nemusím

tentokrát má zcela pravdu.

P. Vébr 29.4.2019 7:20

On by měl Bureš...

On by měl Bureš opustit premiérské křeslo (a v ideálním případě i politiku) i z jiných, zásadnějších důvodů, ne jenom kvůli nějakému uplakanému výkřiku.