1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
george 6.3.2009 20:51

bývali kdysi ....

Nechci radit autorovi. Byla by však fajn, kdyby trochu studoval. Zjistil by, že v době světové krize 1936   byl jedním ze zásadních odpůrců Rooseveltova Nového údělu Tomáš Baťa.

Autor by si měl přečíst jeho články v zlínských časopisech a porovnat Baťova tvrzení s dnešními závěry odborníků.Rooseveltův "Nový úděl " je dnes spoustou dějepisců oslavován. Tehdy kdekdo hrozil katastrofou amerických financí v jeho důsledku. Nakonec to byly Spojené státy, které zachránily svět základní vojenskou půjčkou Anglií a Sovětskému svazu před vítězstvím Hitlera. Je trochu legrační, že "finanční odborníci" té doby prorokovali německé říši hospodářský krach / a rovněž Itálii / každodenně, podle nich tyto státy nebyly sto finančně unést válku atd. atd. Teď se z dokumentů ukázalo, že v téže době, kdy se prorokoval krach totalitních států ,tyto státy vynakládaly obrovské finanční prostředky nejen na autarktii ale např. na stavbu podzemních továren a to už dvacet let před začátkem války.

Při pečlivém studiu dokumentů z 30. let dojdete k jedinému závěru : nikdo nic neví a většina odborných úvah je bla, bla, bla...

Taky by mne zajímal komentář k tomu, jak mohou jít ke dnu akcie podniků, které vykazují obrovské zisky / ČEZ, KB atd. / Někdo vypočítal, kolik bilionů dolarů se ztratilo z trhu

poklesem ceny cenných papírů. Uvažuji : když jsem ztratil na burze polovinu svého jmění uloženého v akciích, mohu udělat jen tato opatření : šetřit na provozních výdajích, omezit půjčování peněz a posyktování  hypotek, snížit úrokovou sazbu. To budu podle svých úvah dělat jako bankéř i tehdy, pokud mi stát poskytne část prostředků jako půjčku nebo dar. Netvrdím, že mám pravdu, co si myslíte vy ?

AeroKarel 6.3.2009 22:16

Re: bývali kdysi ....

Jen stručně, "New Deal" z větší části kongres zamítl, zbytek oddálil řešení krize až do války.

Ekonomiky Německa i  Itálie byly prakticky krachlé, stejně jako socialismu později. Jen v diktatuře se to vždy nějak "zachrání".

Hašek 6.3.2009 20:31

Zlatá slova!

Bohužel nikdo v mém okolí, kdo volí ČSSD, se vůbec nevyzná ani ve své výplatní pásce. Na jednoduchou otázku, jak je to tedy s odvody na zdravotní péči či na státní důchod, slyším takové bláboly, že mi z toho jde hlava kolem! A jedná se o jednoduché počty!

Co tedy čekat od poslanců, které tito zoufalci vybrali?

Herakleitos 6.3.2009 21:39

Re: Zlatá slova!

Že jste odborníku nešel do NERVu poradit. Nemuseli modří papblbi zvát 8  komunistů, aby napravovali průšvihy kapitalismu! 

AeroKarel 6.3.2009 22:18

Re: Zlatá slova!

No vás hlavně serre, že si nikdo ani nevšimne vás i vaší strany, ne?

Kite 6.3.2009 19:48

ČSSD - ekonom?

Další z řady antagonismů jsou: sladká sůl, suchý déšť, rovná zatáčka, Paroubek demokrat, Ráth mluvící pravdu, nezávistivý volič levice atd.>-

Landys 6.3.2009 18:44

Ještě štěstí, že v této pohnuté době máme ty historicky nejlepší ekonomy !

>-Je zajímavé, kolik jsou zastánci pravicové politiky vždy schopni  vyprodukovat myšlenek a argumentů, proč je prospěšnější vylepšit život bohatých na úkor chudých. Každá snaha přilepšit chudákům hned dostane nálepku škodlivého populismu, návrh na přilepšení bohatým je nazván racionálním krokem správným směrem. Zlevnění chleba je k ničemu, protože se jedná o desetikorunové položky a státní ekonomice to nic nepřinese, zato odpuštění DPH podnikatelům při nákupu nového auta  bude pro národní hospodářství přínos převeliký. A také dobrá zpráva pro ty čekatele na zrušení DPH, chudáci už sešrotovali 150 tisíc starých aut, bude na silnicích volněji. Také bude možná na dálnicích zvýšena max. přípustná rychlost na 160 km/h, to aby si tu jízdu s novými auty i náležitě vychutnali. Krokem dobrým směrem je i snížení daní podnikům. Vzhledem k vysoké účasti zahraničního kapitálu si budou moct aspoň cizinci odvést do zahraničí větší zisky. No ale to nic, to se lehce srovná okleštěním a privatizací solidárního penzijního pojištění. >-

jirik 6.3.2009 15:35

Neurážejte všechny důchodce

Jsem rád, že se alespoň někteří mí vrstevníci ozvali proti demagogům z ČSSD.Pan Páral to popsal dobře a primitivní počtáři na nás vytahují poučky z nebožky  plánované ekonomiky. Tak na př. značka Ivan připomíná, jak dobře ČSSD hospodařila po dvě volební obdobía vidí, jen co chce vidět. Nechce vidět, že zadlužení vlády bylo v roce 1998 220 mld a v roce 2006 téměř 800 mld a nejvíc rostlo poslední roky, kdy byl strážcem pokladu ten trouba Sobotka. Za rok až o 100 mld a to v době, kdy HDP rostl o 5 %, což byla zásluha ne ČSSD, ale světové konjuktury. Také ovšem měla v té době skoro 10 % nezaměstnaných, protože rozdávala dávky každému, kdo natáhl ruku. Koalice srazila dluh vlády na třetinu a nezaměstnanost na polovinu(teď bude vyšší, ale to není vina Kalouska).   No a těch 580 mld dluhu, co nasekala soc. dem. vláda, nyní ve státním rozpočtu stojí každý rok asi 30 mld korun jen na splátkách úroků (ne dluhu !) a za tuto sumu by každý důchodce mohl mít o 1000 Kč každý měsíc vyšší důchod. Nejen to, ale tyto dluhy budou splácet ještě naši vnuci a to je ta největší zhovadilost socanů. Že zneužívají nevědomosti babiček a dědů, jenom aby se pomocí jejich hlasů dostali k prebendám a mohli napodobit svého soukmenovce Standu. Zatím jim to většina krátkozrakých nejen důchodců žere a s vidinou uspořených 30 kaček u doktora klidně nechávají zadlužovat své děti i milovaná vnoučátka, pro která by jinak snesli modré z nebe.

hank bukowsky 6.3.2009 16:07

Re: Neurážejte všechny důchodce

Přesně tím stylem omlouvala potřebu zadlužení ČSSD. Jenže Sobotkovi jsem věřil více, než chemikovi. Už jen z toho důvodu, že ČSSD za cenu zadlužení zastavila státní bankrot, když už ani zachranné balíčky Klause nepomohli. Odstoupil v poslední možné chvíli, jináč by do historie vešel jako státní bankrotář. Takže teď by měl být zticha jak veš pod chrastou. A s ní celá kamarila nejenom ODS ale i rádců, Nervů, guvernérů a "expertů". Cožpak jim nestačil jeden neúspěšný pokus o natočení penězovodů výhradně do soukromých rukou, který taktak, že neskončil bankrotem? Ne, oni od té doby na své cestě udělali krok zase stejným směrem.

A ani nejpitomoučké téze o snižování cen díky konkurenci se nepotvrdili. Tak co tady pořad melete ty své bezduché nesmysly.

Těrazky Topol 6.3.2009 16:22

Re: Neurážejte všechny důchodce

Těm Modrým pitomcům to omílání frází o volném trhu,zadlužení stačí.Největšími bankrotáři v dějinách tohoto státu jsou právě oni.Zůstali po nich prázdné banky,zkolabované firmy-Škoda Plzeň,ČKD,POLDI,Zetor,Královopolská atd.Zato máme díky nim nejvíce heren,sběren barevných kovů,zastaváren(díky Klausovi nonstop otevřených-když zloděj něco ukradne,musí to přece rychle prodat).Není horších hospodářů než tato destrukční strana podporující ekonomickou kriminalitu na všech stupních.

hank bukowsky 6.3.2009 16:11

Re: Neurážejte všechny důchodce

Oni totiž ti prosťáčci pochopili to, co tak ukrýváte: že je to jenom první krok k privatizaci zdravotníctví a vydání na milost a nemilost. Byť to bylo opentleno žvásty o pacientu jako klientovi a podobné zhovadilosti. On ten národ se pomalu, opravdu pomalu, tak jak se zbavoval pomalu víry v komunizmus, tak pomalu ale jistě chápe, co mu chystáte za dobroty. A nenávistná slova to jen potvrzují.

jj 6.3.2009 16:36

Re: Neurážejte všechny důchodce

jiřiku, nejdřív si o zadlužení vlády něco přečti, pak teprve něco plácej. Jako je to obvyklé u modrokomunistů, zamlčeli změnu rozpočtových pravidel za Zemanovy vlády, po které teprve vyplavaly stovky miliard poschovávané Klausem různě bokem v agenturách, mimo rozpočet.  Lžeš asi tak stejně jako Topolánek lhal o schodku 19 miliard, který byl ovšem ve skutečnosti 103 miliard.

jirik 7.3.2009 9:47

Re: Neurážejte všechny důchodce

 Pane jj, připomenu Ti schodky ve státním rozpočtu : 1998 - 29,3mld, 1999 -29,6mld,2000 - 46,1mld,2001 -67,7mld, 2002 -46,7mld. To bylo za vlády Zemana a tak mi ukaž, kde byly ty stovky mld po Klausovi.  A dál :2003 -100,1mld, 2004 -93,7mld, 2005 - 56mld,volební rok 2006 -97,3mld- to si chtěla soc.dem. koupit voliče.Jestli Topolánek lže, pak snad máte stínového ministra, aby to odhalil. Jenže nemá co a to tě asi žere, že někdo umí hospodařit líp, než socani.Sám jsi žlučovitý vztekloun, lhaní je Ti zřejmě vlastní a není ti pomoci !

sekretariát KSČSSD 6.3.2009 15:11

Velevážené občanské obecenstvo, račte vstoupit do naší socanské -

- boudy podívat se na velbloudy (Škromach, Sobotka, Rath). Tady je ta gorila, co se 14 dní nemyla (Paroubek).;-O;-O;-OKdo toho ještě nebude mít dost, ať se jde podívat na Matějskou pouť (Mňau...).

hank bukowsky 6.3.2009 15:04

Milý soudruhu propagandisto,

vydávajíce se tentokrát za ekonomického experta. Mne zajímá, co budeš psát, až se uskuteční to, na co se údajně těší ČSSD. Pindy, nic víc, než pindy jako doposavad. Propagandistické žvásty člověka, který umí akorát kecat a neuřídil by ani trafiku. Bohužel, takoví hlupáci a tzv. experti spolu s bezohlednými spekulanty nás dostali tam kde jsme. A ještě samozřejmě udělají všechno pro to, aby oni obešli nasucho a poplatili to zase ti, co na to mají a musí mít. Ti, jimiž ve skutečnosti opovrhujete, akorát, že jejich existence je nutná k vaši existenci a možnosti kde brát.

hank bukowsky 6.3.2009 15:54

Re: Milý soudruhu propagandisto,

O expertech Celenté: Pozrite si tú čvargu z Wall Street, alebo z univerzít Harvard a Yale. Oni si vo svojom živote ešte nikdy poriadne nezašpinili ruky. Však si pozrite, akí ľudia sa tam pohybujú. Sú neschopní a skorumpovaní a myslia len na výhody pre seba. Máme viac ako dosť bankárov a právnikov, ktorí nám nie sú na nič, a ktorí nevytvárajú žiadne hodnoty.Koniec koncov oni spôsobili krízu a totálne zlyhali. Napríklad, môžeme sa poďakovať novinám New York Times, že nám predali vojnu v Iraku. Alebo, tie isté noviny povedali v roku 2007, že problém s hospodárstvom je len čkanie, ktoré prejde, hoci my sme ten kolaps už videli. Média sú veľmi naklonené na stranu koncernov a vlády, a vôbec neplnia svoju úlohu.

Ja som bol zamestnaný v štátnej správe, ja poznám skutočné proporcie korupcie. Vo Washingtone ide o to, vybavovať projekty za účelom obohacovania seba samého a svojich kamarátov,ja pomôžem tebe, ty pomôžeš mne, peniaze pre kamarátov, systém je odhora nadol skorumpovaný.

To isté platí pre krajiny bývalého východného bloku. Stretol som ľudí odtiaľ a s počudovaním som ich počúval, ako rozprávajú o investoroch a o marketingu, ako keby odjakživa žili v kapitalizme. Rozprávali sa so mnou, ako keby presne vedeli, o čomje reč.

Enigma 6.3.2009 14:19

Druhotný efekt

Jediné správné řešení recese má ČSSD. Už to všichni pochopili? Už je jasné, proč se ČSSD tak urputně bránila podílet se na řešení ve smyslu NERV? Destrukční kpmando  nám dává odpověď. Všechno je špatně a pozdě. A jak chcete kritizovat to na čem se podílíte.?  13 plat důchodcům  a jiné sociální berličky byly už stokrát zdůrazněny v mediích. Teď se bude hlasovat. A zase "vláda zaspala, vláda není schopna.... " Ekonomové ČSSD sice vědí, že důchodci jsou jediná skupina obyvatel, která nemůže být postižena. Důchody dostanou, inflace se snižuje, zboží zlevňuje. Destrukčnímu komandu přece nejde o to krizi řešit, ale krize zneužít k volebnímu vítězství. To sice není úplně třináctý plat, asi 2400 Kč ale dobře to zní a dobře se to bude důchodcům na přednáškách o krizových opatřeních po kulturácích, v rámci trvalé předvolební kampaně přednášet. Paroubek sní o totálním vítězství v příštích volbách i nad komunisty. Proto ta starost o důchodce. Vždyť to jsou kmenoví voliči KSČM. Současná kampaň  je provázena panikařením a hororovými scénaři socanů a odborářů a takto vystrašeného voliče pak přesvědčíme, že my jsme tady pro lidi. A protože ČSSD nemá možnost tento populismus realizovat, vždycky to funguje dvakrát. Jako slib, který navnadí a pak když přijde zklamání po zamítnutí zlou ODS. Socani tu svoji předvolební agitku, bože chraň, přece nechtějí prosadit ve sněmovně!  Tuto fintu včetně manipulovatelnosti důchodců mají konečně vyzkoušenu  u poplatků.  Slib zafungoval, vítězství je dosaženo, plnění je ale provázeno zmatky, nespokojenost podvedených narůstá, takže buď celkové zrušení, nebo žaloba na protiprávnost a nerovnou soutěž a zákaz durch zlou ODS. Bilbordy s hesly "vláda zaspala a vláda není schopna"..... jsou už připraveny.

Malý Aston 6.3.2009 14:24

Re: Druhotný efekt

Neurážete důchodce.Jsem také důchodce a veřejně prohlašuji že raději budu žit o rohlíku a kefíru než se nechat uplácet socany.Paroubka ohnivého propagátora komunistických myšlenek v jeho straně kolaborantů " Strana socialistická" si ještě pamatuji. Já se domnívám,že jeho voličská základna nejsou důchodci ale mladí nefachčenkové;-)

Izák 6.3.2009 14:30

Re: Druhotný efekt

Jsem "zasloužilý" důchodce a plně se stotožňují s předešlým.Už nás přestańte urážet.R^R^R^ a neberte si nás do úst.

Enigma 6.3.2009 14:51

Re: Druhotný efekt

kluci, já jsem důchodce rok výroby 1943. Víte jak to na těch přednáškách soc dem vypadá? V prvních lavicích ty staré ceckaté komunistky a jejich  zatrpklé nomenklatury. To byste se divili, jaké řeči se tam vedou.

hank bukowsky 6.3.2009 15:07

Re: Druhotný efekt

chacha, krásní kapitalističtí důchodci, jež se chtějí mít co nejhůře, aby se cítili co nejlépe. Kam až stupidita některých pravičáků může vést? Až jak otřesně a trápně se dokážou zesměšňovat?

Kryton 6.3.2009 15:59

Re: Druhotný efekt

Jak můžeš s nickem Hank Bukowsky obhajovat tyhle myšlenky to nechápu. Nějak mi to nejde do kupy. Každý má nárok na nějaký názor , to je v pořádku, ale nejde tohle mi hlava nebere.

Enigma 6.3.2009 16:00

Re: Druhotný efekt

bukowský, těžko se ti cchápe, že někdo se může bránit almužnám socanských gaunerů. Že má někdo hrdost odmítnout usraných 2400 Kč, které stejně nebyly myšleny vážně, jenom slíbeny a ani to. Socani přece dobře věděli, že tento slib je nesmysl, který neprojde. A v tom je ten perverzní vtip. Slib nestojí nic, ale získá jim body. Až tak senilní nejsou všichni důchodci. My ty komunistické parchanty máme už dávno přečtené. My víme co chce paroub říct, dřív, než otevře hubu.

Kecal 6.3.2009 16:49

Re: Druhotný efekt

R^

Herakleitos 6.3.2009 16:26

Re: Druhotný efekt

R^;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

kirast 6.3.2009 18:23

Re: Druhotný efekt

Pane Malý Astone, vidím vašeho smajlíka a vím, co se vás dotklo. I já se nezadržitelně řítím do důchodového věku. Ale musím připustit, že mladí nefachčenkové ale i důchodci okolo mne se chovají zcela sobecky a takových jako jste vy je opravdu minimum. Zase jsem před časem zalistoval v Čapkových Apokryfech a přečetl jsem si povídku o pekaři, který sice chválil učení Ježíše, ale protože ten nasytil několika chleby tisícihlavý dav, křičel nakonec pekař "Ukřižujte ho!", když vedli Ježíše na Golgotu. A takový sobecký vztah k ostatním vidím kolem sebe nejčastěji. Smajlíka sem raději ani nedám.

Náhodný kolemjdoucí 6.3.2009 14:18

Jen pište pane Párala, jen víc a přitvrďte

Vzhledem k tomu, že si prezident za svého dalšího poradce vzal jakéhosi Kalbáče místo Vás, zdá se že pro splnění svého snu budete muset zvolit jinou metodu. Buď psát ještě tvrději a oddaněji Klausovi než doposud, nebo se stát senátorem s hlasovacím právem při prezidentské volbě. Klaus už ale být znovu volen nemůže (nepřímo) tak začněte tlačit přímou volbu ať se proboha už chytnete  někde jinde než tady na Psu.

hank bukowsky 6.3.2009 15:11

Re: Jen pište pane Párala, jen víc a přitvrďte

jen ať přitvrdí. Celkem logicky zvýšení arogance, hloupostí a pohrdání politruků na spojených servrech otevírá oči těm, co doposavad úplně nerozumějí. Jen víc do těch nicek či socek, ať hlavy dubové vymaštěné pochopí, kde je jejich chlívek a vaše piedestály.

janoryna 6.3.2009 13:43

snížení DPH na potraviny by bylo nesystémovým,

populistickým levicovým opatřením. znamenalo by to výpadek ve státním rozpočtu. uvědomte si, že bu to pomohlo všem a přitom je to zlatý zdroj příjmu. tuhle daň v ceně zboží totiž platí i důchodci, děti a nezaměstnaní. proto to je třeba zamítnout. podobně šrotovné, opět pouplistický krok, který by mohl pomoci méně movitým majitelům starých aut. pokud na nové nemají, ať socky chodí pěšky. naopak, daňový odpočet u nových aut se týká pouze podnikatelů, takže se jedná o systémový krok. alespoň podnikatelé přestanou vyhazovat peníze za benefity pro zaměstnace jako jsou stravenky nebo fitka a místo toho si koupí slušnej auťák.  

Malý Aston 6.3.2009 14:20

Re: snížení DPH na potraviny by bylo nesystémovým,

Neplač,začni podnikat,zaměstnej občany a kupuj auta a kupuj. Jinak tu krizi nepřežijem.:-D