26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Bytová krize v časech liberální demokracie

Po výrocích o „fetišizaci vlastnictví“ v souvislosti s žižkovskou Klinikou byla třikrát během letošního jara zpochybněna nedotknutelnost soukromého vlastnictví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 28.4.2019 11:35

Re: Vypadáte sečtěle, autorko, nevíte náhodou co to je

U mě - u tebe, mně - tobě...

Zkus si to, KaJane, přidat ke "spontánnímu řádu lidské interakce"... :-P

K. Janyška 28.4.2019 20:44

Re: Vypadáte sečtěle, autorko, nevíte náhodou co to je

Nebuďte pyča... Dzp.

L. Novák 28.4.2019 23:17

Re: Vypadáte sečtěle, autorko, nevíte náhodou co to je

Zase hrubka... KaJane, KaJane... :-P

J. Kanioková 27.4.2019 17:59

Z liberální demokracie se stala IDEOLOGIE.

Už jí nejde o svobodu- http://ceskapozice.lidovky.cz/z-liberalni-demokracie-se-stala-ideologie-uz-ji-nejde-o-svobodu-pbw-/tema.aspx?c=A180719_202035_pozice-tema_lube

Dr. Turley: Hrozba liberální demokracie - YouTube- https://www.youtube.com/watch?v=oiNSJNhCSdI

Petr Robejšek 1. díl: Tzv. obrana liberální demokracie je jen krycí-https://www.youtube.com/watch?v=5TLQ-0x0JL0

KOMENTÁŘ: Je liberální demokracie demokratická? - https://www.novinky.cz/komentare/476388-komentar-je-liberalni-demokracie-demokraticka-alexander-tomsky.html

Hybridní válku nevede Putin, ale liberálové - http://www.epshark.cz/clanek/216/hybridni-valku-nevede-putin-ale-liberalove

J. Ráž 27.4.2019 19:27

Re: Z liberální demokracie se stala IDEOLOGIE.

Je dobře neustále připomínat, že t.zv. liberální demokracie je jen eufemismus, který nahrazuje zprofanované označení toho, co komunisté nazývali "reálným socialismem" a my ostatní bolševismem.

P. Hlosta 27.4.2019 8:52

Žel komunisti se svými nikam neodešli po Sametu!

Vzpomínám, jak v dětství do našeho domu byl Národním Výborem nařízen podnájemník. Měli jsme totiž nadměrné prostory. Normované prostory k bydlení byla špecialita socialismu. Kdo jich měl víc a nebyl s komunisty kámoš, ten byl vyvrhelem, že ubíral jiným právo bydlet. Taky pamatuji, jak jistá rodina v třípokojovém paneláku patnáct let bydlela ve čtyřech generacích společně. Babička s dědou, rodiče, jejich dospělá dcera s dětmi a manželem. Mohli žádat po NV o byt jak chtěli, zákonný nárok nebyl vyslyšen. Situace se změnila po smrti nejstarší generace a nadále bydlely v třípokojáku generace jen tři.

Socík, komunistická ideologie, se vyznačuje tzv. rovností všech a jak známo, někteří jsou si rovnější než ostatní. Po Sametu jsme si představovali mylně, že komunisti jaksi zaniknou. Byl to všeobecný omyl, protože levicovost je tak nějak v genech mnohých, pročež bohužel platí Zápotockého, že "I kdyby padli všici, vstanou noví bojovníci!".

Já s manželkou, synem a tchýní, jsme po třiceti letech bydlení v družstevním paneláku(nejdražší to forma bydlení za socialismu) prodali vše nemovité a pořídili si domek na vsi ke společnému bydlení. Opravili nejnutnější a opravy nás přišly na další milion. Tak zabezpečeni na stáří s bydlením, po smrti tchyně, máme nadměrečné bydlení. A já úplně vidím, jak levicoví zhovadilci opět začnou nařizovat nájemníky do nadměrných domů. Akorát my namísto nich se o dům budeme muset postarat, aby fungoval, no a platit ty drakonické daně z nemovitosti, coby trest za to, že my máme a jiní ne.

Ta levicová pakáž se ohání právy, které vymysleli, prý na ochranu všech. Pravda je však taková, že chrání především sebe a platit to mají ti, co na to dřeli třeba celý život.

J. Jurax 27.4.2019 15:33

Přesně tak.

Levicová pakáž neumí než krást a zakrývat to ušlechtilými kecy.

L. Novák 28.4.2019 7:04

Re: Žel komunisti se svými nikam neodešli po Sametu!

Přidám ještě doplněk, že rodinné domky za komunistické totality nesměly přesahovat výměru obytné plochy 120 m2. Praxe u výstavby nových RD vedla k tomu, že se stavěly velké garáže příp. jiné "nebytové" příslušenství, které se pak po kolaudaci s odstupem času upravilo na další obytnou místnost... :-)

Jo, blbost komunistů všech barev nezná mezí...

J. Kratochvíl 28.4.2019 17:32

Pokud se pamatuji

tak na zavedení nové daně na neobydlené byty a domy navrhoval pan Hřib pouze pro Prahu. To snad není váš případ. Tak co do toho pletete zase komunisty.

L. Novák 28.4.2019 18:42

Re: Pokud se pamatuji

Protože ten blbý nápad je typicky komunistický, troubo! :-)

M. Krčmář 27.4.2019 7:54

Deutsche bank by byla před lety zkrachovala s těch 110 tisíc bytů by bylo uvolněno pro trh,to by ovšem nesměla být zafinancována všemi evropskými daňovými poplatníky pod rouškou "záchrany Řecka". Záporné úroky ECB snad ani není třeba komentovat. Výstavba sociálních bytů o jejichž obsazení rozhoduje úředník je stejný socialismus jako to vyvlastnění ,trhu jako takovému nijak nepomůže ,naopak prohloubí pokřivenost trhu a ve svém důsledku je asociální.

M. Prokop 27.4.2019 7:35

Ergo kladívko,

socani jsou čím dál, tím stejní, ač mění názvy a barvy.

P. Lenc 27.4.2019 9:34

Re: Ergo kladívko,

Přesné, je úplně jedno pod jakou vlajkou soudruzi řádí.Ta podstata je pořád stejná, rudá.

D. Polanský 27.4.2019 6:51

Nemovitosti nejsou předražené,

jejich ceny jsou jaké jsou, to už tak na volném trhu chodí. A bytů nebude nikdy dost, jelikož příliv přistěhovalců je tak veliký, že žádný stát na světě není schopen zajistit tolik nových bytů. Kupříkladu u nás přibylo jako mávnutím proutku za posledních pět půl milionu lidí, ač prý vymíráme, což obnáší cca sto tisíc bytů.

No a stát by konečně měl přestat sponzorovat kotle, zateplení, solárka apod. nesmysly. Jelikož tím okrádá chudé a přesouvá love bohatým, respektive těm, co již bydlí na úkor těch, co nebydlí.

P. Grigar 27.4.2019 8:36

Re: Nemovitosti nejsou předražené,

... s vaším hodnocením souhlasím. Poměrně dobře znám poměry v Rakousku, před migrační potopou tam dostupnost bydlení nebyla problémem. Po desítky let se bytový trh svými parametry přizpůsoboval místním požadavkům. Systém vyvedla z rovnováhy lavina potřebných a současně neproduktivních "nebydlících".

Dokázal jsem si postavit domek na venkově, přiměřený mým potřebám a příjmům, bez hypoték a úvěrů, ale také jsem nikdy nežádal o žádnou dotaci. Každý se má starat sám o sebe a za svoje. Dotace je státem organizovaná loupež.

P. Dvořák 27.4.2019 5:13

Vyvlastnit byt, když návratnost investice je dlouhodobá,

se neomarxistům zachtělo.

A co takhle vyvlastnit solární pole, když návratnost investice se již 100x vrátila?

Vlastně zrušit celou tu debilní podporu OZE, tak spousty bývalých i dnešních papalášů a "úspěšných" by zažily finanční sešup. Resp. zrušit veškeré dotace vč. exkluzivních kotlíků a bazénů plněných vodou "ze střech", na které neprší.

V. Kotas 27.4.2019 5:54

Re: Vyvlastnit byt, když návratnost investice je dlouhodobá,

Vyvlastnit konečně pitnou vodu.

O. Uživatel 27.4.2019 6:53

Uživatel požádal o vymazání
J. Lukavsky 27.4.2019 8:23

Re: Vyvlastnit byt, když návratnost investice je dlouhodobá,

"vyvlastnit chleba a maso" no to bychom ještě zkousli, ale jak nám šáhnou na pivo - bude zle !!!!!!!!! J.L. end

P. Grigar 27.4.2019 8:41

Re: Vyvlastnit byt, když návratnost investice je dlouhodobá,

... termín "vyvlastnit" byl nahrazen termínem "dotovat". V obou případech jde o přesun výnosů něčí práce k jiným subjektům, bez ohledu na zásluhovost. Zlodějna je zlodějnou, ať ji pojmenujete, jak chcete.

O. Uživatel 27.4.2019 8:56

Uživatel požádal o vymazání