3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Býti ministrem vlády

Musí to být jakési afrodisiakum, stát se šéfem resortu a mít rozhodovací pravomoci v oboru průmyslu, dopravy, zdravotnictví či dalšího. Ale mnohdy se za ně platí vysoká cena.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Patta 23.8.2020 11:18

Ministrem zdravotnictví je Vojtěch jen z vůle premiéra. Jediná jeho kvalifikace na tuto funkci je fakt, že dělal na MF ČR osobního tajemníka ministru Babišovi, tj. na bossing svého šéfa si již dávno zvykl. Vojtěch není ani lékař, ani odborní na ekonomiku zdravotnictví. Díky němu se situace zdravotnictví vyvíjí jako v rezortu práce, tj. od horentních výdajů k výdajům pro státní pokladnu neúnosným.

V. Čermák 23.8.2020 19:43

Vojtěch je právník a na zdravotnictví má poradce. Je to lepší než doktor, který pak lobuje a lobuje. A že je tam z vůle premiéra? Tak to přece má být? Proti jeho vůli by tam asi nebyl....

I. Patta 23.8.2020 20:21

Všímáte si a zdůrazňujete jen to, co se Vám hodí. Jen upřesním, Vojtěch kromě práv absolvoval mediální studia. Když už není lékař, tak by mohl být odborníkem na ekonomiku zdravotnictví. Pak by například zjistil, že jen letos vyhodí 18 miliard korun účetně vadným způsobem. Navíc se v případě zmíněných 18 miliard korun jedná o nepřímou podporu bezdětnosti v našich rodinách.