8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Byla to katastrofa. Ale dala se čekat

Vítězi krajských voleb jsou komunisté a různá krajská uskupení. Komunisté výrazně posílili – volil je každý pátý. Dobré výsledky dvou krajských uskupení v Libereckém kraji (Starostové pro Liberecký kraj a koalice Strany zelených se Změnou pro Liberecký kraj) a jednoho v Jihočeském kraji (Jihočeši 2012), stejně jako různých krajských koalic na Královéhradecku, Pardubicku a Olomoucku, potvrdily odklon voličů od "zavedených" stran, tedy od ČSSD a především od ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 19.10.2012 15:42

Nikoliv!

Vítězem krajských voleb je oněch 70% voličů, kteří buď nevolili vůbec a nebo odevzdali záměrně svůj neplatný hlas. Vyjádřili tak jediným možným, legálním způsobem, že nechtějí volit žádnou z kandidujících politických stran a nebo že nesouhlasí s volebním systémem a volebním zákonem, který tento systém zavádí. Jinak totiž svou vůli vyjádřit nemohou. Slova o lenosti a ignoranci neberu. Počítání výsledků voleb podle daných volebních zákonů je nesmyslné a nedemokratické, protože nebere v úvahu vůli minimálně 5,6 milionu dospělých lidí ve státě. To je jediná demokratická vůle protože obnáší přání a požadavek 70% voličů. To je jediná, skutečná pravda o Krajských volbách.

J. Urban 19.10.2012 20:45

Re: Nikoliv!

Je to ovšem vítězství Pyrrhovo. Jestliže např. necelých 9 procent všech voličů volí bolševiky, tito obsadí kraj a budou v důsledku tohoto vládnout zbývajícím 91 procentům, moc důvodů k oslavování vízězství ti, co nebyli u voleb, asi nemají :-/

L. Pořický 19.10.2012 21:38

Re: Nikoliv!

Když jsem v létě prorokoval,že koalice prohraje, protože své "šetření" začala na důchodcích,tedy na těch, kteří stávkovat nepůjdou, byl jsem za sýčka. Jedinou jejich opravdovou a zoufalou obranou bylo, pokud nechtěli volit bolševika, nejít k volbám. Věděli, že tím pádem koalici převálcuje levice, ale alespoň mohou doufat, že levice jim důchody valorizuje alespoň tak,aby po zaplacení činže, poplatků, léků a skromného jídla jim zbylo i jednou měsíčně,nejpozději za šest neděl na sestřih, na barvu a trvalou u kadeřnice. Kecy o tom, že to zavinila S-karta, přísnější dávky ap.  jsou mlžením a autoři ,kteří to vypustili to velmi dobře ví. Takže pá-pá koaliční aroganci.

J. Novak 19.10.2012 9:58

Vedoucí úloha strany

No, pokud se tak dívám a poslouchám, po vedoucí úloze strany dnes zejména touží právě ODS, případně dohromady s TOP09, alespoň přezíravé chování vůči občanské veřejnosti ze strany představitelů vlády tomu docela nasvědčuje.

V. Němec 19.10.2012 7:57

Obecně ano

Jen bych dodal že podle mne mají na tom nepěkném výsledku velký podíl výrobci blbé nálady . U pana Čunka se jim ta snaha o jeho vyřazení z politiky nepovedla jen na místní úrovni celkově se jim to podařilo komunisté by měli vyznamenat pány Moravce a spol Leninovím a Gottwaldovo řádem za zásluhy o šíření komunistické pravouky

P. Lenc 19.10.2012 9:00

Re: Obecně ano

Naprosto přesné.Mediální kampaň proti vládě a vytváření "blbé nálady"byla neskutečná.Nemluvě o tom, že si spousta pisálků neuvědomuje, že si podporou levičáků podřezávají větev pod vlastním zadkem.Vítězství Fica na Slovensku a jeho tažení proti svobodným médiím těmto pitomcům nic neříká.A to tam komunisté nemají v podstatě žádný vliv.

K. Luboš 19.10.2012 10:28

Re: Obecně ano

Jaké mediální kampaně, jaké „vytváření“ blbé nálady? Stačí se podívat na svoji výplatní pásku a pak na ceny v obchodech... Blbou náladu nemusí nikdo vytvářet, ta prostě je!

P. Lenc 19.10.2012 10:47

Re: Obecně ano

Nevím jak jste pane Luboši starý, ale ten "krásný" socialismus zřejmně nepamatujete.My se také dívaly na výplatní pásky a nejen na ceny ale také na to co v těch obchodech bylo.A protože aspoń někteří z nás netrpí strátou paměti, tak si dovolujem porovnávat.To vám píše bývalý dělník, nyní důchodce.Přeberte si to jak chcete, případně fňukejte dál.

P. Skřivan 19.10.2012 11:39

Re: Obecně ano

Strašení komunismem je možná oblíbené, ale zároveň pitomé. Komunismus jsme si my sami neudělali, ten byl importován, a to ze SSSR. Státu, který dnes již neexistuje ... .

Kromě toho, skutečně nebezpeční komouši jsou už dávno v jiných stranách. Nebo nebyl premiér aktivním svazákem, když se mu to ještě hodilo ?

V každém případě platí, že zloděj zůstane zlodějem, ať je z ODS nevo KSČM. Kde jich je momentálně víc, je jasné ... .

R. Langer 19.10.2012 12:01

Re: Obecně ano

Jasně, vůbec jsme si ten komunismus sami neudělali, on nám ho tady někdo nasadil. Zrovna tak, jako ta nařízení z Brusele! Kdepak my! :-D

Tak to abyste se pomalu připravil na druhé nasazení, aby to potom pro vás nebyl takový šok. :-P

P. Skřivan 19.10.2012 14:51

Re: Obecně ano

Asi nechápete, že určení našeho území do Sovětské zóny bylo výsledkem války ... . Podobně jako si komunisty nevybrali soudruzi z NDR, Polska, atd. ... .

Brusel jsme si vybrali v referendu a řekl bych, že nebyla jiná volba. To ovšem lidé Vašeho vidění světa zjevně nechápou. Nebo si fakt myslíte, že máte na to dělat nějaké Švýcarsko ? S kašpárky typu Kalouska a Nečase ? :-))) Je celkem obvyklé, že oč nižší schopnosti, o to vyšší sebevědomí ... .

J. Kanioková 19.10.2012 16:27

Referendum - vstup do EU

PRO hlasovalo 3 446 758 voličů - Z čehož vyplývá, že vstup do EU ve skutečnosti schválilo 32,82 % občanů ČR

Vždycky JE jiná volba. Každopádně před ratifikací LS jsme měli maximálně protestovat, podepisovat petice, psát svým zastupitelům v parlamentům, demonstrovat...

Ne.. my jsme radši nadávali Klausovi ! Dnes vidíme, že měl a má pravdu..

P. Skřivan 19.10.2012 16:34

Re: Referendum - vstup do EU

Já vím, v Moskvě mají vždy pravdu. :-)

Řekl bych, že na lumpárny si stačíme sami a dokonce je můžeme i vyvážet, takže se dovozu moc nebojím. :-) ... a hlavně je tu skoro jistota: pod Rusem by nám lépe nebylo a sami nemáme absolutně žádnou šanci. Někam patřit musíme ...  :-)

J. Kanioková 19.10.2012 16:20

Moc s Vámi souhlasím,

největším problémem pro sebe jsme my sami, my fakt tu Moskvu či Brusel potřebuje, tak jako kdysi Vídeň - na koho bychom jinak nadávali? Vždyť my jsme přece JEN oběti, to vždycky ONI..

Např. Brusel - proč jsme tam lezli? I ten Hitler se s Háchou ještě bavil, než ho dotlačil podepsat. Brusel už jen pokrytecky, se zaklínadlem "solidarita", diktuje. Ale zase to jde o naše zástupce, je zvláštní, kolik různých výjimek mají některé země, my prdlajs. Jsem zvědavá, jak dlouho Nečasovi vydrží to vetování. Kéž by, ale bojím, bojím...

K. Luboš 19.10.2012 12:43

Re: Obecně ano

Z čeho usuzujete, že fňukán, já to jenom konstatuji!

J. Adler 19.10.2012 0:37

Určitě nepomůže nadávat na komunisty???

"Určitě nepomůže nadávat na komunisty" - ale pomůže a potom je hnát svinsk.m krokem by pomohlo ještě více. Pan autor má možná pravdu, když tvrdí,  že levice (když už připustíme tuhle terminologii) ve vládě nemusí hned být katastrofa - to by ovšem byla pravda, kdyby se to týkalo "relativních" levic, ale ne komunistů. Dát těmhle ničemům příležitost se zachytit drápkem je skutečně přinejmenším riskantní - už se to přihodilo jednou a ty okolnosti nebyly zase tak až odlišné - no, a pak to trvalo 40 let!

E. Heusinger 19.10.2012 4:15

Re: Určitě nepomůže nadávat na komunisty???

Žeňte je! Jenže vy budete raději fňukat.

J. Novak 19.10.2012 10:01

Re: Určitě nepomůže nadávat na komunisty???

Můžete je začít hnát - Dyba, Kočárník, Klaus, Dlouhý, Řebíček, Roman...,

J. Slanina 19.10.2012 10:55

Re: Určitě nepomůže nadávat na komunisty???

Jojo, tohle je taky pěkné stádečko. Jenže je málo bačů i psů:

Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel,Vladimír Dryml, Jan Fencl, Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček, Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Jiří Paroubek, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, IvoSvoboda, Vladimír Šiša, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička, Martin Vlasta,Karel Černý

V. Vérosta 19.10.2012 14:17

Re: Určitě nepomůže nadávat na komunisty???

Ale ano, můžete hnát svinským krokem komunisty, ale já bych je zase až tak nedémonizoval. Bohužel totiž v dosavadních zavedených stranách je dostatek neméně kvalitní pakáže, která se jim přinejmenším vyrovná a zasloužila by hnát krokem ještě svinštějším, Ale kdo pak zbude na vládnutí??? :-))