28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 4.9.2008 23:39

Vytáhnout SZ na

naši politickou scénu, jak se stalo pomocí ČT, byl nezodpovědný politický hazard. Jeho ovoce teď sklízíme.

Lidový. 4.9.2008 21:50

Objasnit počty stran.

Pane Hamerský, mohl byste objasnit ty Vaše počty stran, když píšete, že máme dvě konzervativní strany, když z nich vylučujete Zelené a Lidovce a řadite je jinám. Mame sice desítky všelijakých stran a sdružení, ale to jen tak , aby se neřeklo. Jejich síla je minimální. Založili je většinou komunisté, aby chytili fleky předsedů a rozmělnili pravicovou podporu, což je evidentní.

OMar 4.9.2008 14:37

nejsem politolog a možná si to blbě pamatuju...

ale to s těma zelenejma v parlamentě mezi roky 1992-96 se mi nějak nezdá (řek bych , že tam tenkrát byly ODS, ODA, lidovci, socani, komouši a sládek). Nevíte někdo jak to opravdu bylo?

Jura Jurax 4.9.2008 15:44

Re: nejsem politolog a možná si to blbě pamatuju...

viz http://sreview.soc.cas.cz/upl/archiv/files/283_439KOHUP.pdf; zelené jsem tam nenalezl ;-) autor článku bude asi politolog ...;-D

Skaut 4.9.2008 21:12

Re: nejsem politolog a možná si to blbě pamatuju...

zelení byli ti politici, kteří byli v parlamentu poprvé. Ostatní byli mazáci.

Vodička-sapér 4.9.2008 23:32

Re: nejsem politolog a možná si to blbě pamatuju...

Máte pravdu,  ten Hamerský  by  se za  takový kiks měl  omluvit, Patrně  si  včera po  obědě  dal  tři  plzně,  liberál, a  takhle zaperlil.  Psal to  pro  LN  a  dal  si na článku  opravdu  moc  záležet.

Godfrey 3.12.2008 21:18

Opravdu kiks pana Hameského?

Opravdu tam žádní zelení nebyli?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Volby_do_České_národní_rady_1992

ok 4.9.2008 9:19

he he...

autor správně odhadl, že Bursík pro něj znamená nebezpečnou konkurenci ;-D

para 4.9.2008 9:38

Re: he he...

Asi máš pravdu oku - on ten Bursík leží kde jakému libeálovi v žaludku - hlavně těm "ultra" a dokonce jim vmetal "nepříjemné pravdy" pod nos v presidentské volbě... Dost velké provinění - že?;-D

Martina 4.9.2008 8:45

Škoda Bursíka

Martin Bursík bude jen v takové straně, která mu umožní být na vrcholu. Lidovci mu to neumožnili, neměli obavy, že by se bez něj v politice ztratili, tak jak je to velmi intenzivně cítit u zelených. U lidovců neměl šanci, proto odešel. Zelení se zoufale bojí, že by si bez Bursíka svou nynější pozici neudrželi, byl by to krok do neznáma. Bojí se změny, i když nevěřím, že by arogance Bursíka dovnitř strany byla všem, kdo  ho budou volit na sjezdu po chuti. Jeho namyšlenost a neschopnost kompromisu uvnitř strany (zajímavé je, že kompromisu navenek je schopen) povede k jeho postupnému úpadku. Škoda, protože jinak je to mimořádně pracovitý a charismatický člověk. Jistě se dočká i osobních zklamání, to až někteří jeho nynější věrní psíkové zavětří, že vítr vane jinam. Pak možná skutečně v politice skončí.

Vodička- sapér 4.9.2008 10:19

Re: Škoda Bursíka

Ztráta  to  je,  to  se nedá upřít.  Hrozná  ztráta. Von  se  Bursík  nedá nahradit  nějakým   pitomou.  Von  měl  bejt  jenom míň  arogantní  a namyšlený..

cca 4.9.2008 8:31

omyl

je jedno jestli Busík nabo Kuchtová, nestane se vůbec nic, možná se dostanou do PS možná ne, nakonec to nějak půjde i bez nich protože slunce ráno vyjde a večer zapadne bez ohledu na politiky

para 4.9.2008 9:32

Re: omyl

A no koho tedy to Slunce bere ohled? - když už si ho bereš cca do úst.;-)

cca1 4.9.2008 10:49

Re: Re: omyl

na právě, naštěstí na nikoho :-)

para 4.9.2008 11:44

Re: Re: Re: omyl

Nebrat na nikoho ohledy? ... - tomu se někdy mezi lidem říká bezohlednost....  a takové S. přece není.  Spíš to pod jasem slunečním vidím tak,  že to slunce lidem vesměs nadržuje.. a to už dost dlouho. ;-P

takyzelený 4.9.2008 6:44

Kdo vám nakukal že je Bursík oblíbený mezi lidmi ?

Je to namyšlený milionář, který se nestydí brát státní dotace na opravu svého majetku,veřejně se cicmá s poslankyní a chce likvidovat mimopražské organizace zelených, které nejsou pod jeho vlivem

tony 4.9.2008 8:42

Re: Kdo vám nakukal že je Bursík oblíbený mezi lidmi ?

Zelený mužíčku, jak si představujete, že bude B. likvidovat ty organitace? B. je oblíbený mezi voliči SZ a  samozřejmě ne u lidí typu Stropnický a Zubovová a jejich fandy.

Pejzlerka 4.9.2008 21:13

Re: Re: Kdo vám nakukal že je Bursík oblíbený mezi lidmi ?

Vyvalilí  se  vlny  zdola,  roztáhnou  se v širá  kola  a na  Topole podle skal  zelený  mužík  zatleská!

para 4.9.2008 11:56

Re: Kdo vám nakukal že je Bursík oblíbený mezi lidmi ?

No jestli B. zvádne tyhle kroky tak to je můj člověk - i když některým "primitivním týpkům" nevoní.  A pořeju mu pak  to milionářství. Kdo jiný si dá tu práci usměrnit fanatiky na smetiště dějin? Nebo Ti takyzelený připadá Stropnický a spol. jako výkvět racionality?

Mard 4.9.2008 1:11

Nechápu, co tohle má být za typ textu.

Pokud to má být analýza, tak je to shit! Pokud to má být tvrzení, tak je to zajímavější, ale důkazy chybí. Předpokládám že autor se snažil o nějaké hodnocení a nikoliv o tvrzení. Ale pak by nemohl předstírat myšlení oligofrenika po anestetikách! Osobně bych se styděl takto chabý text zveřejnit, nenávist k Bursíkovi z toho ční jako sláma z bot. Přičemž je obecně zcela jedno, kdo z dua Bursík/Kuchtová získá palmu vítězství, neb SZ se příště do parlamentu stejně nedostane. Malým přínosem Bursíka je to, že není zelený fundamentalista a tím je sympatický lidem, kteří jsou nevoliči SZ. Předností Kuchtové je to, že je žena.

watabi 4.9.2008 13:38

Re: Nechápu, co tohle má být za typ textu.

Prokristapána, proč je předností Kuchtové to, že je žena????? Někdo může být bl*bý, ale pokud je ženská, tak se mu to promine? Neurážejte ženy:-P

Jura Jurax 4.9.2008 15:39

Re: Nechápu, co tohle má být za typ textu.

Ale zvítězí-li Kuchta, je neúčast Zelených v příštím parlamentu jaksi posichrována ;-D ... jenže zvítězit by měla až těsně před parlamentními volbami, teď by koalici, potažmo vládě škodila víc jak Bursík ...;-)

palat.htk 4.9.2008 15:56

Re: Re: Ještě budete prstíčkem hrabat

Nejsem příznivcem ani propagátorem kompromisů,které vzniknou z patových situací,v našem případě po volbách.Ale ještě budou mnozí prstíčkem hrabat nad tzv.oposiční smlouvu. To se v ČR alespoň vládlo ale mezi oběma velkými stranami nevládla taková zarputilá nenávist, jakou presentují Paroubek, Hašek, Škromach a všichni ti více či méně zakuklení bolševici. A komunisti tiše a nenápadně čekají v politickém stínu na svou příležitost,zejména vytrubuje-li Paroubek, že se spojí třeba s marťany.Ti zatím nedorazili - ale komouši jsou tady stále.

Irena 4.9.2008 17:36

Re: Re: Nechápu, co tohle má být za typ textu.

Pan Busík má jednu nespornou výhodu!Jako zkušený politický  turista ovládá politický kompas , který mu vždy včas ukáže  směr pouti k osobním požitkům!Na svých cestách již vyturistoval ministerské křeslo, za jinou stranu pak poslanecký mandát a skrze něj opět vládní funkce , tentokrát poněkud lukrativnější!Nutno konstatovat, že jestli někdo v současné době škodí "Zeleným", pak je to právě on, především svojí nabubřelou sebejistotou, arogantním chováním,(má dobrého učitele)  a autoritativním , téměř diktátorským  jednáním a vystupováním!"Zelení" ,je mi vás líto, protože i zde bude platit: "Pýcha předchází pád"!!!!!