2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Sedláček 14.9.2011 6:59

I já se stydím,

ale za lidi, kteří tvrdí, že se stydí za prezidenta. Lidské nuly, které nic nedokázaly naplněné závistí k úspěšnému a chytrému člověku. Nuly, kterým chybí špetka té národní hrdosti. Pravdoláskaři.

V.Havel byl velmi dobře placený turista. Měl pro náš stát v dobách jeho znovuobnovení jako demokracie svůj význam. A byl to můj prezident. Po Něm ten současný je také můj prezident. Dostatečně arogantní a ješitný, aby nikomu nelezl do zadku, dostatečně inteligentní a vzdělaný, aby mohl mít vlastní názor. Schopný politik s trvale vysokou podporou a důvěrou občanů.

Nevím, kdo přijde po něm, ale i on bude můj prezident. Jsem čech, žiju zde a prezidenta vždy budu respektovat s úctou. Je volen v důsledku námi, ať už bude způsob volby současný, nebo se uzákoní přímá volba. A občan má být na svého prezidenta hrdý a ne být okopávačem jeho kotníků. Neškodí tím jemu, ale sobě a nám všem.

T. Kočí 14.9.2011 8:44

Re: I já se stydím,

Máte pravdu.Asi budete ze staré školy.

K. Křivan 14.9.2011 10:19

Re: I já se stydím,

Člověče, vy jste to vystih !  Kde to mohu podepsat ?  Do skály to tesat, a pak tím šutrem levičáky po palici mlátit ! (by nařídil tatík Žižka)

Jen bych dodal, že všichni ti, kterým stříká pěna z huby při vyslovení jména Klaus,  nejsou schopni presentovat lepšího kandidáta na presidentský úřad.

Š. Šafránek 14.9.2011 11:44

Re: I já se stydím,

A Hácha, Gottwald, Zápotocký a další byli také Vaši prezidenti? Nevím, zda příslušnost k národu predikuje automaticky požadavek úcty k prezidentovi. Až zvolí levicová většina prezidentem Paroubka, budete mluvit stejně? Nechci Klause s výše jmenovanými pány poměřovat, pouze tvrdím, že každý má právo mít svůj názor na hlavu státu a přide-li na to, i ho veřejně prezentovat.

R. Sedláček 14.9.2011 18:46

Re: I já se stydím,

Nebyl jsem v té době na tomto světě. Byl jiný režim. Nedemokratický. Prezident nebyl v důsledku volen lidem, alke komunistickou stranou a nařízením z Moskvy. Trošku rozdíl ne??

J. Kanioková 14.9.2011 12:16

Dobrý názor, ale pro mě nejsou všichni hodni úcty.

Havla jsem si kdysi obrovsky vážila, k převratné době konce socíku a nastolení demokracie určitě patří, byl nejvýraznější osobou. Ale pak už se cosi začlo měnit, přišly zákulisní tahy  a dovršilo to Sarajevo. Touhle podlostí u mě ztratil své dřívější renomé a úctu. A jeho vlivem vznikaly ty všelijaké US, Cesty změny, a podobné PL uskupení, které mermomocí chtěl protlačit do čela naší politické scény. A jeho přívrženci to chtějí dodnes, všelijací politologové, zelení, dnes TOPka. Mám prostě v sobě Havly dva, jednomu jsem za cosi vděčná, druhého odmítám zcela.

Nemohla bych mít údtu k Švejnarovi, je pro to víd důvodů a nebudu je vypisovat. No a jména dalších možných kandidátů už ve mně úctu vůbec nevzbuzují, spíš útrpnost. Totéž z minulosti, levicoví prezidenti.

Jediní Masaryk, Beneš a Klaus u mě mají nárok na úctu, i když i oni měli a mají i slabší místa. Na Klausovi si nejvíc cením jeho neochotu "obkecávat", nepoklonkovat. Odvahu říkat nepříjemné argumenty. A jeho chytrosti a předvídavosti. Je bytostný demokrat, "neničí" své oponenty zákulisními intrikami, ale promyšlenou racionální argumentací

P. Lukavský 14.9.2011 21:02

zákulisní praktiky..

naopak.. mistr nad mistry! viz poslední volba prezidenta.. jen pro doplnění s kým se to sešla šedá myš Šlouf v jednom nejmenovaném hotelu?.. a o čem se asi bavili.. a neměl by za tu demokratičnost sedět někdo jiný, než kdo byl potrestán? tož nevím, ale asi to víte lépe..

J. Václavíková 14.9.2011 0:37

Také se stydím za prezidenta,

obzvláště, pokud vyhrožuje Ústavnímu soudu, který rozhodl jinak, než si přál.

Bartoňova argumentace je přinejmenším úsměvná: Tyto Bursíkovy názory jsou pro mne dalším důkazem toho, že zelení, ať už pod jeho vedením, nebo pod vedením současného předsedy, jsou v politice zřetelně nalevo. (= homosexualismus, Bátora a prezidentovi poradci) SVATÁ BOŽÍ PROSTOTO!

R. Sedláček 14.9.2011 7:03

Re: Také se stydím za prezidenta,

Máte na mysli ten socialistický ústavní soud, vedený socialistou Rychetským a plný komunistů, jako je Formánková atd. No, to zrovna vás chápu. A že e vám nelíbí řeči o levicovosti Zelenývh taky. Jenže s tím nic neuděláte. Zelení prostě jsou levicová a extrémistická strana všude. Jen u nás byli chvíli víc na střed, než je jinde v Evropě zvykem a tak kloužou tam, kde je jejich místo.

Z. Bureš 14.9.2011 8:57

Re: Máte Svatou pravdu . . . . . .

. . . to není Ústavní soud, ale úložiště komunistů - nepostradatelných odborníků . . . . kde chybí pouze starý komunistický opičák, který se podílel na genocidní ústavě ČSSR - soudruh Zdeněk Jičínský !!!

S ním už by byl Ústavní soud "dokonalý" !!!

J. Kanioková 14.9.2011 12:41

Ano, ten ÚS, který byl poslední instancí,

která mohla pomoci odhalit nepřijatelnost  LS ! Jenže co s tím, EuroHujeři budou vždycky za těmi škůdci stát, byť na to doplatíme všichni !!!

K. Janyška 14.9.2011 8:04

Re: Také se stydím za prezidenta,

Já se stytím za Václavíkovou.... Dzp.

J. Hejna 14.9.2011 8:46

Re: Také se stydím za prezidenta,

Stydět by se měla Václavíková!

J. Bořický 14.9.2011 8:57

Re: Také se stydím za prezidenta,

Souhlas.  Ale na druhé straně i "hlupaňa" může mít svůj názor.

J. Stejskal 14.9.2011 0:25

Jsou to dva lidé,

kteří by neměli soutěžit kdo má na hlavě více másla. Mají ho tam totiž dost oba. Kdysi, v různé době, se mi oba líbili. Teď se chovají oba jako děti. Ale k panu Bartoňovi. Jestliže se pan Bursík "otírá" o Hájka a Jakla, tak do toho jdu s ním kdykoliv. Ve všech pohádkách jsem nesnášel dvorní šašky.

K. Janyška 14.9.2011 8:04

Re: Jsou to dva lidé,

Jste se zbláznil... Dzp.

J. Stejskal 14.9.2011 8:17

Re: Jsou to dva lidé,

Zejména od vás je to směroplatné.