28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Evropan (original) 20.6.2006 10:03

Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Jisteze pozaduji, Vy ne ? Aha pro pripad, jenze me ten Vas pripad pripada nejak casto. Ale abych nevypadal jako ryzi odpurce jaderne energie, to ne, spis doufam v co nejrychlejsi opusteni stepneho principu a nahrazeni Tokamaky.

Flasi 20.6.2006 10:08

Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

A co to je ta maximalni bezpecnost? To co pozaduje po novych JE je podle vas maximalni bezpecnost, nebo ne?

Pokud to vezmu matematicky, tak maximalni bezpecnost je takova, ze nemuze byt zadna vetsi a bude lezet nekde v nekonecnu. Pokud to berete jako ze je to slovo, ktere znamena relativne vysokou bezpecnost odpovidajici rizikum, tak to by tam asi spadly i ty zeleznice a chemicky.

Evropan (original) 20.6.2006 10:28

Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Tak bezpecnost mame vyresenu a co ten odpad ? Tak je to vyresene nebo neni ? A pokud je, tak proc se to porad snazi nekam zasivat ?

vita 20.6.2006 10:33

Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Evropane, jděte už někam - třeba do starších diskusí na Psu - s tou svou pitomou otázkou.

Kolikrát vám to bylo vysvětleno?

Evropan (original) 20.6.2006 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

jenze nikde ne dostatecne, vse co jsem si z toho odnesl bylo, ze se na prepracovani bud pracuje, nebo uz je "vymysleno", ale je neekonomicke. Jasne, tak se to halt zakope a bude se verit, ze se nic nestane. A krome toho jak se Vam libi Kuchtova jako ministryne skolstvi ? ;-P

vita 20.6.2006 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

České školství přežilo Vopěnku i Pilipa, Kuchtu přežike taky.

Osobně jsem ale čím dál tím víc přesvědčen, že Bursík přepřáhne nápřah a bude oposmlouva.

Vysvětleno vám to bylo dostatečně a to, jak to interpretujete, svědčí jedině o neochotě vysvětlení přijmout.

Evropan (original) 20.6.2006 10:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Ne nebylo, ale bez obav ve volbach ci v pripadnem referendu mam jen jeden hlas.

Petr Vaňura 20.6.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Jsou tady v podstatě tři důvody, proč se pořád řeší trvalé ukládání

1) Protože se zeleným daří v některých zemích blokovat reprocessing, který odmítl v USA koncem 70 let president Carter. Ten namísto toho dotoval výzkum "alternativních zdrojů," ale protože v USA nikdo nechce trvale dotovat jejich provoz, skončilio to více méně debaklem.

2) Pokud odmítneme reprocessing, nic jiného opravdu nezbývá, ač je to celé nesmysl.

3) Z bodů 2 a 3 vyplývá nutnost "řešit" trvalé ukládání a tak se platí tyto výzkumy, namísto aby se zdokonaloval reprocessing.

A teď k reprocessingu. Reprocessing byl původně vyvinut k získávání plutonia pro vojenské účely. První technologie ani nic jiného neuměly a dnes se používá zcela jiných postupů. U některých typů reaktorů je rychlý reprocessing nutností, protože palivové články mají lehce odstranitelné ale nepříliš trvanlivé obaly (plynem chlazené reaktory Magnox). Proto se reprocessing trvale provozoval v GB. Francie zavedla reprocessing ve velkém pro palivo z lehkovodních reaktorů v rámci své energetické politiky. Vlastně až do počátku 90 let měl reprocessing ještě jednu nevýhodu, totiž vznik sekundárních nízko a středně aktivních odpadů. Ale radioaktivní odpad má také jednu zásadní výhodu, jeho množství měřeno jeho radioaktivitou klesá v čase a dokonce prakticky mizí celé skupiny radioizotopů. Pokud bychom řešili např. zpracování 100 let starých odpadů, bude to jednodušší a vyjde to levněji.

vita 20.6.2006 11:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Skoro bych řekl, že to je marné vysvětlování a příště Evropan (originál) položí tutéž otázku... Originální...

Buhehe chlemst 20.6.2006 10:08

Re: Jaderna energetika ano, ale

Tohle je správný názor. ALE: Kdo bude kontrolovat zeměkouli. Ona totiž ta naše planeta je jediným obřím nukleárním reaktorem. A na plášti tohohle reaktoru žijeme už hezky dlouho. K havarii nedošlo - zatím - ale proč v podstatě vybuchla sousední planeta Venuše ?? To nevíme - zatím  - pravda, stalo se tak před desítkami milionů let - ale to je z geologického hlediska včera......

Evropan (original) 20.6.2006 10:23

Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Spravne ! Ostatne lide tak dlouho vydrzeli bez elektriny, tak proc by v tom nemohli pokrac;-)ovat, ze ?

Stredocech 20.6.2006 11:15

Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Evropane, Vy si děláte srandu, ale zelení ideologové (např. Keller) by se rádi vrátili až někam do renesance před renesanci. Oni si ovšem myslí, že by byli třeba filosofy na dvoře Lorenza di Medici a ne nevolníci kdekoliv v Evropě.

Sch.glosátor 20.6.2006 9:39

Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Jsou to komunisté v zeleném. A co se týče jejich boje proti jaderné energetice, jsou dílem spolkem idiotů a dílem darebáků. Ti první jsou nevzdělaní ignoranti, u kterých ideologie zvítězila nad zdravým rozumem,  ti druzí dobře vědí o co jde a proto a přesto  se to snaží zakázat. Zelení jsou nebezpeční i tím, že diskreditují myšlenku ekologie a rozumného ekologického chování. Zelení jsou sekta.

Chosé 20.6.2006 9:54

Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Glosátore jen dvě poznámky. Pokud byste skutečně pozorně četl a poslouchal, tak zelení jsou pouze proti novým jaderným elektrárnám, nikoli proti těm provozovaným - ale tak jak jste to překroutil se vám to ale určitě hodí víc. A nezapomínejte, že zatímco před 10 lety nám ředitel ČEZu vysvětloval, že bez Temelína se neobejdeme, nyní se veškerá produkce z Temelína prodává do zahraničí. Není to na pováženou? Stáváme se zemí třetího světa v Evropě.

LOJR 20.6.2006 9:58

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

No to je velice jednoduché. Podle původních plánů totiž mělo dojít k odstavení více uhelek v severních Čechách. To se ale ukázalo jako politicky neprůchodné, protože následné masivní propouštění nejen v elektrárnách, nýbrž samozřejmě i v dolech, by KSČSSD

LOJR 20.6.2006 10:01

Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Sákryš technika -  pokračování.......neustála. Tahle strana nám totiž od začátku svého působení slibuje snižování nezaměstnanosti, ovšem opak je pravdou. Když se nekvalifikovaným vzhledem ke štědrým sociálním dávkám pracovat nevyplatí, tak nezaměstnanost ani klesat nemůže.

vita 20.6.2006 10:27

Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Ále nesmysl, LOJRE. ČEZ odstavil podle plánu celkem 2GW ve starých elektrárnách, které se už nevyplatilo odsiřovat. Tedy právě výkon (okleštěného) Temelína.

Jenže si tady v 90. letech elektrárnu postavil kdo měl do řiti díru - a dost peněz. Někteří zahraniční investoři se ani nezabývali nějakými hygienickými normami v nějakým Českostánu - např. Energocentrum Kladno. Ani nevím, jak to nakonec vyřešili.

df 20.6.2006 13:32

Odstavení uhelek je neprůchodné

Odstavení uhelek je neprůchodné, protože musí sloužit jako horká záloha pro výpadky Temelína. nikoli větrníků.

Ladislav N. 20.6.2006 16:45

Re: df

A na to jste přišel jakým (myšlenkovým? 8-o) postupem? ;-D

df 21.6.2006 10:25

Re: Re: df

co zálohuje Temelín, když má výpadek nebo když má plánovanou odstávku, nebo obojí najednou ;-D;-D;-D

Delfín 20.6.2006 10:01

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Vcera jsem cetl clanek o Kuchtove. Primo tvrdila ze momentalne jsou proti vystavbe novych JE a pozdeji chteji prosadit odstoupeni od jadra obecne. Jinak JETE je hlavne investici do budoucna. Jeste tu nejakych 40-60let bude vyrabet (pokud ho Kuchtova neodpoji).

Flasi 20.6.2006 10:10

Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Vyborny clanek. JE nesnizuji emise CO_2, protoze staty co maji JE i tak produkuji spoustu CO_2. No mozna by snizovaly, ale to by se jich muselo postavit strasne moc...

Flasi 20.6.2006 10:17

Re: Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Jeste odkaz

Ladislav N. 20.6.2006 16:47

Re: Re: Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Jóóó, odkaz na ;-O kecy Kuchtové, ten má opravdu "argumentační váhu"...;-D

Delfín 20.6.2006 10:29

Re: Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Jo jo, je blba jak necky. Jen doplnim jeste jednu perlu: aby jaderky snizovala CO2 muselo by jich byt hodne, coz znamena velky zabor pudy. Proto podporuji OZE :-D

I.L. 20.6.2006 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Souhlas, dostali bychom se do Guinessovy knihy

rekordu. Nejblbejsi myslitelna ministryne skolstvi,

ktera si plete korelaci s implikaci

a ktera neumi odhadovat souciny velkych cisel...

vita 20.6.2006 10:32

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Země, která má dostatek zdrojů, provozuje high-tech technologii a s přehledem se dostane z malérů, které by jinde (třeba v USA nebo Itálii) způsobily blackout - to je země třetího světa?

Ts ts ts, to tedy já mám poněkud jiná kritéria, done Chosé...

Zřejmě žijete - podobně jako zelení trotlové - v představě, že elektřina je v zásuvce, a když je jí tam dost, tak elektráren netřeba. A pokud náhodou bude potřeba, tak vyroste, stačí zalévat.

Nestačí. Staví se dlouho. Jaderná - kvůli grínovským obstrukcím - předlouho.

Chosé 20.6.2006 10:50

Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Země třetího světa například vyrábí elektřinu v elektrárnách na hnědé uhlí, tím si znečišťuje svoje ovzduší (odsíření zdaleka vše nevyřeší) a čistší elektřinu z jaderky vyváží do vyspělejších zemí. Tak přesně takhle se chovají země třetího světa. Země prvního světa si pokud možno škodlivé a nebezpečné provozy na svém území nestaví, své lesy nespotřebovávají apod. Mrkněte někdy na výpadovky mezi CZ a A nebo D, kterým směrem jezdí náklady surového dřeva. K nám potom jezdí třeba zpět jako výrobky firmy IKEA.

cb 20.6.2006 11:04

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Elektrina z jaderek je nejaka lepsi, ze ji maji jako exportni artikl a sam pouzivaj tu necistou? ;-D

jonáš 20.6.2006 11:26

Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Halvně že už vymysleli nějaký inteligentní zařízení, který ty elektrony dokáže vytřídit podle třídního a kádrovýho původu ;-D

Ale s tou IKEOU je to blaf, ta se tady nejen vyrábí, ale i balí do kartonů -- co jinýho by nábytkárny dělaly.