24.6.2024 | Svátek má Jan


Diskuse k článku

POLITIKA: Buranokracie na vzestupu

Nevím, kdo první z publicistů přišel s termínem buranokracie, ale musím uznale konstatovat, že je to pojem nanejvýš výstižný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Erat 8.4.2015 9:31

Re: Pryč s odporným Ovarem!

Podejte trestní oznámení,internetový hrdino.Je to vaše občanská povinnost,pokud máte pocit,že president spáchal či páchá velezradu či vlastizradu.

M. Frank 8.4.2015 9:43

Re: Pryč s odporným Ovarem!

Nebýt hlupákem věděl by, že na presidenta nelze podat trestní oznámení. Má tzv. INDEMITU. Ale lze jej třeba oházet pukavci, nebo zahnívajícími rajčaty, což s chutí při nejbližší příležitosti učiním.

J. Boleslav 8.4.2015 10:37

Re: Pryč s odporným Ovarem!

Na prezidenta lze podat ústavní žalobu z velezrady, už si to naši chrabří senátoři na nečisto vyzkoušeli na Klausovi. Tak teď by to mohlo být načisto.

V. Vaclavik 8.4.2015 10:33

Re: Pryč s odporným Ovarem!

Nebo z vlastizrady, coz je dnes mozna totez, nevim. Ale co vim, je v radne zemi, kde nesvejkuji, to na tu velezradu, ci vlastizradu vskutku a vazne je. Jak tu ovsem pise nekdo nize, myslim ze to narceni musi prijit aspon od poslancu, nebo tak nejak, nikoli od radoveho obcana.

A. Jaroš 8.4.2015 13:00

Re: Pryč s odporným Ovarem!

Tak nám Boleslávku prozraď už konečně co Ovar (jak mu říkají intoši) takového velezradil, že musí být obžalován z velezrady.

J. Boleslav 8.4.2015 14:04

Re: Pryč s odporným Ovarem!

Svou vlast, kterou ohrožuje svým kolaborantstvím s nepřátelskou cizí mocností. Dále snahou o destabilizaci zdejšího politického systému, s cílem nahradit exitující parlamentarismus prezidentským systémem, po vzoru a ve službách Kremlu.

Š. Hašek 8.4.2015 22:16

Re: Pryč s odporným Ovarem!

A já se bláhově domníval, že obviňování presidentů z velezrady je již vyvařený čaj.

Je to fakt "úspěch" voličů opačného pravdaláskakandidáta, kterým se zbořil hrad z písečku. Co bude po příštích volbách??????????

J. Klepal 8.4.2015 9:09

co je pravda

Pan Stejskal nemá potuchy, jaký je obsah pojmu pravda, jinak by totiž nemohl tvrdit o pouhém názoru amerického velvyslance, že je pravdivý. Zkoumat pravdivost názoru je totiž v principu nesmysl a dokud si tuto skutečnost tzv. novináři neuvědomí, budou stále jen více či méně angažovanými hlupáky.

Pokud jde o diskutovanou reakci českého prezidenta, pak můj názor, který je v souladu s diplomatickou praxí, je takový, že velvyslanci cizí země nepřísluší kritizovat, kam prezident hostitelské země cestuje, takové chování by bylo považováno přinejmenším za nediplomatické. Zeman je ovšem, vzhledem ke své mstivé povaze, považoval rovnou za drzé a hlasitě zabouchl velvyslanci hradní dveře, což lze skutečně označit za buranské chování, ovšem to není nic nečekaného u tohoto prezidenta.

Pokud jde o Zemanovu účast na oslavě porážky nacistického Německa, pak by bylo rovněž buranské, kdyby nevzdal patřičnou úctu všem vojákům, kteří byli nuceni obětovat své životy i za naše osvobození. Jestli přitom bude či nebude vojenská přehlídka není zas tak podstatné, považuji však v tomto případě vojenské pocty padlým za zcela obvyklé ve všech zemích, které si udržují armádu. Odkazovat přitom na to, že ruská vojenská technika (v rozporu s mezinárodním právem) pomáhala bránit Ukrajince na východě Ukrajiny před bestiálním bombardováním těžkou vojenskou technikou řízenou ilegální pučistickou vládou v Kyjevě, je přinejmenším pokrytecké.

J. Boleslav 8.4.2015 9:15

Re: co je pravda

Tak tím posledním odstavcem jste tomu dal korunu. :-(

J. Mrázek 8.4.2015 12:18

Vám zbývá oslí ...

...podobná ušiskám toho nebohého zvířete, které uráží přirovnání k Vám...

J. Vintr 8.4.2015 11:20

Re: co je pravda

Mezi Putinem, kterému se Zeman chystá vlézt do pozadí, a mezi vojáky, kteří padli na našem území v bojích s armádou nacistického Německa, není absolutně žádná souvislost. Pokud chce Zeman uctít jejich památku, může to udělat u některého z nesčetných památníků u nás doma.

J. Boleslav 8.4.2015 14:06

Re: co je pravda

Přesně tak.

M. Malovec 8.4.2015 9:05

Je otázka,

jestli buran Zeman, NÁŠ SLUŽEBNÍK , může před občanem zavírat dveře, které jsou mu námi občany propůjčené. Možná by se měly zavřít dveře před burany Zemany.

J. Schwarz 8.4.2015 8:54

co myslíte, mudrlante,

že vyvolá větší zájem českého tisku - když vypukne mor v Praze nebo v Kuala Lumpur, i když v Praze na něj zemře pět lidí a v Kuala Lumpur pět tisíc? Ohlas nezáleží na počtu obětí, ale na míře pocitu ohrožení. Kolik evropanů asi létá po Evropě a kolik jich studuje v Keni?

P. Lenc 8.4.2015 8:33

Když Lavrov

někoho pochválí, tak to znamená pouze jedno.Dejte si velký pozor na chváleného.

E. Erat 8.4.2015 7:53

Snad jejiný kdo si v této záležitosti

zachoval zdravý rozum je předseda Bělobrádek.Viz jeho vyjádření v článku :Lidovci: pokud se Zeman zúčastní přehlídky atd.To jeho vyjádření zcela přesně vystihuje situaci, časovou a věcnou souslednost.

F. Svoboda 8.4.2015 9:57

Re: Snad jejiný kdo si v této záležitosti

Když citujete p. Bělobrádka, tak říkejte i B, pokud říkáte A. Dle klasického lidoveckého lavírování totiž podle Bělobrádka nebyla vyjádření vhodná ani z jedné strany. „Myslím si, že velvyslanec by se neměl vyjadřovat poměrně jasně k zahraničněpolitickým cestám prezidenta republiky. To by měl nechat na nás, na vnitrostátních politicích,“ řekl Bělobrádek.

Takže lidovci opět si nechávají dvířka na obě strany otevřená !!!

E. Erat 8.4.2015 13:14

Re: Snad jejiný kdo si v této záležitosti

Lidovce nijak nemusím,ale v tomto případě to řekl jasně a správně.Velvyslanec se zachoval jako buran, a Zeman mu to jako buran oplatil. Taková je skutečnost.Akorát,že pan Stejskal atd.připisují to buranství pouze Zemanovi.

J. Boleslav 8.4.2015 16:42

Re: Snad jejiný kdo si v této záležitosti

A přečetl jste si opravdu celý vstupní článek? Zkuste třeba ještě jednou a líp.

J. Štrobl 8.4.2015 7:00

Miloš Zeman se nechová jako slon v porcelánu,

ale jako blbec. A z reakcí naší vlády se mi začíná zvedat žaludek také. Takovouhle smečku darmožroutů bez názoru jsme si snad ani mi nezasloužili.

J. Hruška 8.4.2015 8:51

Re: Miloš Zeman se nechová jako slon v porcelánu,

Bohužel se nechová ani jako blbec ale jako zločinec. Stálo by za prozkoumání, není li jeho činnost vlastizradou.

T. Kočí 8.4.2015 9:15

Re: Miloš Zeman se nechová jako slon v porcelánu,

ale zasloužili, bohužel. A prozření daleko.

A. Bocek 8.4.2015 6:42

Poučení plyne ,

příště nevolit politika , za kterého se budu dalších pět let stydět . Má ode mne červenou kartu.

J. Mrázek 8.4.2015 6:24

Tak jinak a stejně korektně

Měl by americký president (prý se sfalšovaným rodným listem-zdroj Ulč?)  vedoucí svou zemi na porážku poučovat okolní země o tom, jak se mají chovat a co mají dělat a měl by zanechat činností typu s pomocí velvyslanectví organizovat zločinná spolčení za účelem svržení "neposlušných" vlád, které chtějí samy pro svou zemi nezávislost na cizích radách, bankách a politice a to pro blaho svých obyvatel ? Brazílie budiž příkladem takové země, která nechce nadvládu nikoho nad sebou. Zakažme mu tuto činnost a s pomocí NAŠICH zastupitelství takto diplomaticky požadujme změnu jeho postojů, stejně tak, jako Šapiro....

P. Kmoníček 8.4.2015 8:22

Re: Tak jinak a stejně korektně

Tak co ,Mrázku? Odpovědi na mé dotazy stále Moskva neposlala?

J. Mrázek 8.4.2015 12:16

Já spojení nemám. Vy ano?

Když tak si zajděte za svým řídícím důstojníkem z STB, dneska se to asi jmenuje jinak...

P. Kmoníček 8.4.2015 12:52

Re: Já spojení nemám. Vy ano?

A nemohl byste to zařídit přednostně ze známosti?A Vaše odpověď mohla být k věci kratší.Lhal Putin nebo nelhal?A jeden jediný stát,který kamarádí s Moskvou a ekonomicko-společensky prosperuje.A žádal jsem Vás odpovězte bez keců.Ale na to se vy zaměstnanci ruské propagandy nezmůžete.Předpokládám,že brzy Vám bude přiděleno nové jméno.

J. Mrázek 8.4.2015 17:02

S pravděpodobností hraničící

..s jistotou máte poněkud zpřeházená kolečka v hlavě. Ale to je Vaše starost, tak Vám ji přenechávám ...

J. Mrázek 8.4.2015 17:04

Vašemu děláte ostudu.

Ale každému, co jeho jest ...

P. Maleček 8.4.2015 6:11

Důsledek velikonoční šupačky

Že u Zemanů se za velikonoční vyšupání dává místo vejce poctivý ruský stakan je mimo jakékoliv pochybnosti. No a tak zadnice naší hradní matróny byla samé jelito a Zeman zlitý jako mužik. No a pak se divte ....