26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jimmi 2.3.2006 10:38

Abych autorovi nekřivdil....

...ale jediná věc, která by mohla odlákat voliče ČSSD ke SZ by byla snaha o prolomení limitů těžby hnědého uhlí a vybourání dalších lidských sídel na uhlí ležících. Jenže tady by se asi jednalo o omyl (těch potencionálních voličů), páč stanovisko SZ k další těžbě asi není úplně zřejmé. Tady by asi bylo vhodné paní Kuchtovou přestěhovat někam k Tušimicům aby si to porovnala s Temelínem.
Podotýkám, že můj názor na další těžbu hnědého uhlí je velmi silně negativní.
JJ 2.3.2006 11:50

Re: Abych autorovi nekřivdil....

V tom ma Paroubek jasno - limity rozsirit, ale az po volbach a musi to byt navrzeno "nezavislym odbornikem" v ministerske funkci, aby si pripadne mohla CSSd umyt ruce (kdyby to nebylo moc popularni) a toho ministra vyhodit pred dalsimi volbami.
Lea 2.3.2006 14:29

Re: Abych autorovi nekřivdil....

limity těžby - dnes na tiskovce SZ bylo jasně řečeno -proti prolomení limitů. Takže ČSSD má jistých 4500 hlasů / zaměstnanců SHD/. Počítám,že obyvatelé Litvínova se naopak přehrnou do SZ.Těch,co se to nejvíc týká - ty budou pro těžku. Horní Jiřetín určitě. Mají přislíbeny nové domky v lepším prostředí.
cca2 2.3.2006 10:37

no

medvěd běhá ještě po lese a flinta není hozena protože brod je ještě sakra daleko ale místní znalci všehomíra už mejí jasno, nezbývá než tiše závidět...
ticha@dohoda 2.3.2006 10:37

soudruhu Douso vy hlavo /vite jaka:-))/

dofam, ze do tech 8 let opozice pocitate i 4 roky oposmlouvy, kdy se "tolerance" vymenila za koryta. Jste jako komousi vy modri chlapci, kdykoliv vam nekdo rekne, ze by se nahore melo poradne provetrat, odpovite, ze tam jsou jen poctivi a radne/stranou/ provereni soudruzi, v ostatnich stranach je to podobne, stari kozaci se zabetonovali, takze vsude vladne predsednictvo, hlavne ze mate ty vase slavne primarky :-((
hodne neRath 2.3.2006 11:00

jo dohodo

demokraticky zvoleni. Je pozoruhodne, jak s tim maji nekteri problem..... asi je mimo jejich predstavivost ze se nevetra "rozkazem" jako u KSCSSD
atd 2.3.2006 10:32

Takže budeme mít zelenomodrou vládu.

Zlatí socani!!!
Křupan 2.3.2006 10:40

Re: Takže budeme mít zelenomodrou vládu.

Zlatí socani? Ono jak pro koho.
Hlavně, že už máte jasno o "zelenomodré vládě". A taky věříte, že "pět českých na stole" byla šifra, že unipetrol je křišťálově čistý, dokonce věříte i tomu, že ČSSD je strana pro chudé.
 
Rik 2.3.2006 11:16

Re: Re: Takže budeme mít zelenomodrou vládu.

Ovšem. ČSSD je strana pro chudé - vždyť je vyrábí :-)
pefben 2.3.2006 12:07

Re: Takže budeme mít zelenomodrou vládu.

Obávám se, že pro mne jsou socani spíše hnědí. Neb páchnou lejnem, ze kterého jsou vesměs uplácáni....
Jimmi 2.3.2006 10:25

Obávám se....

...že zeleným nahrává v první řadě totálně arogantní politika představitelů ODS, a částečně i totálně arogantní politika ČSSD.
Jestli se zelení dostanou do parlamentu, bude to jen a jen chyba současných parlamentních stran. S levicí a pravicí to nemá vůbec nic společného. To že zrovna náhodou (nebo možná i kvůli Rathovi) poklesly preference ČSSD vůbec neznamená, že právě tito voliči přeskočili k zeleným, to je jen autorova opravdu nepovedená zkratka.
Ono se stačí podívat na volebnipreference.cz kde mají tzv. pravicové strany obvykle výraznou převahu a zelení přitom poskočili na druhé místo (pokud někdo ze zelených nesedí u vytáčeného připojení a neustále nehlasuje, že...).
P.S. Zelené volit nebudu a ČSSD jsem taky nikdy nevolil... to jen aby mě tady nějaká jasnozřivec zase neškatulkoval, jak tu bývá zvykem
Křupan 2.3.2006 10:28

Re: Obávám se....

Co je to ta arogantní politika přestavitelů ODS??? A jestliže jsou politici ODS arogantni, co je pak podle vás Rath a Paroubkem?
 
Jimmi 2.3.2006 10:32

Re: Re: Obávám se....

Rath je hodně arogantní a ještě ke všemu.... hodně divnej. Ale nevzpomínám si, že by někdy mluvil do životního prostředí
vodák 2.3.2006 10:57

Re: Obávám se....

Souhlasím s Vámi. Jen by mne zajímalo, kde konkrétně jste v posledním roce viděl totálně arogantní politiku představitelů ODS. Myslím, že kdo se jen trochu dívá, tak rozdíl mezi chováním Topolánka a dalších a pana Paroubka, Ratha a dalších,  je evidentní. Kdo nechce vidět ,toho nikdo nepřesvědčí.
Jimmi 2.3.2006 11:09

Re: Re: Obávám se....

To by asi bylo na delší diskusi a neobešli bysme se bez ideologických rozporů. Já si prostě myslím, že nejde všechno nechat "slepému" trhu, i když nepopírám jeho nezastupitelnou úlohu v současné společnosti. Ale musí být jakési pevné mantinely (které mi právě u rádoby konzervativní ODS chybí), kam se prostě nemůže. Souvisí to s kvalitním územním plánováním, s prioritami v ochraně přírody atd. Praktická politika ODS, která má většinu na lokální úrovni, je vždy spíše taková, že: tady je investor, ten dává peníze, tak může všechno. Zářným příkladem je senátor a starosta Teplic Kubera, ale nejen on. Některé naprosto nevhodně postavené průmyslové zóny jsou nejen "prací" špatné soc.dem. vlády, ale i špatných lokálních politiků ODS. Viz třeba Havraň u Mostu, v současné době Nošovice. To jsou ty nejvíc viditelné kauzy. Těch drobných je mnohem více. Všechny velké strany se v tomhle chovají stejně, ODS to navíc dost ideologicky podporuje tragickými vyjádřeními některých svých představitelů. Tady někde je důvod zvýšení preferencí zelených.....
Lojza Kohos 2.3.2006 12:47

Re: Re: Re: Obávám se....

Ale pane drahej, obávám se, že toho o pozadí některých "kauz" moc nevíte. Tak Havraň u Mostu pro Nemak vzešla mj. i ze společného odporu některých ekologických iniciativ a občanů v Plzni proti lokalizaci na Borských polích, za aktivního přispění MŽP, lokalita Nošovice byla podporována některými dnešními exponenty Strany zelených, když konkurovala při výběru lokalit pro podnikatelské aktivity daleko cennější lokalitě (co do kvality ZPF, situování v nivě Odry a tím i ochrany přírody a krajiny) tehdy prosazované - Šilhéřovice. A ODS není jen Kubera. Je to také exministr životního prostředí první porevoluční vlády ČR RNDr. Bedřich Moldan, CSc., Ing. arch. Václav Mencl a mnoho dalších odborně zdatných a slušných lidí, takže neblbněte...
Lea 2.3.2006 14:32

Re: Re: Re: Re: Obávám se....

Moldan je odborník. Kdyby byl ale člověk důsledný,tak je bohužel také v Péťových seznamech. Na to už jednou dojel.
Jimmi 2.3.2006 14:35

Re: Re: Re: Re: Obávám se....

Já o voze, on o koze.....
Havraň u Mostu určitě není u Plzně. Zato v okolí je mnoho podstatně vhodnějších lokalit, tahle byla jediná široko daleko (soukromě) zemědělsky využívaná.
U Nošovic možná někdo zabránil ještě horšímu neštěstí. Ostatní viz Havraň.
Moldán je podivnej týpek s neobjasněnou minulostí. Pokud vím, je silně proti jaderné energetice, i když to říká dost opatrně. Myslím, že je odborně nadprůměrně zdatný, ale jestli je teď členem ODS, je to jen potvrzení jeho podivného kariérismu.
Mencla neznám.
Kuberu slyším v TV každou chvíli. Jestli to není oficiální názorový proud ODS (a podle zdejších diskusí mám pocit že je to přímo mainstream) tak ať mu to zakážou, nebo se od toho distancujou.
Klausovy názory o tom, že o využívání jednotlivých zdrojů má rozhodovat jen trh a žádná regulace se nepřipouští jsou dostatečně známé....
Lea 2.3.2006 10:14

Zelení

Za sebe bych se vyjádřila,že pro mne není ODS.Jednak z důvodu,že neprovedla očistu ve straně. Potom pro její zahraniční politiku.S rovnou daní také nesouhlasím.Přikláněla bych se k ČSSD,pokud by se dokázala očistit. Moc tomu ale nevěřím.Navíc Šloufa se Zemanem nezkousnu. Tento tandem asi převálcoval voliče ČSSD,kteří byli nakloněni politice ČSSD Špidlovkého typu.Pak mi zbývají lidovci. Těm ale neodpustím jejich politikaření. Volím SZ. Je proevropská,což je mi symapické, jako u ČSSD.Není pro rovnou daň.Je pro ekologickou daň,ale na úkor odvodů do sociálního košíku. Z té bídy,co tady je,si od ní slibuji méně politikaření,více věcnosti.
Douša Josef 2.3.2006 10:17

Re: Zelení

Víra Vaše Vás uzdraví! Hlavně, že Zelení nepolitikaří!
Douša Josef 2.3.2006 10:22

Re: Zelení

No a ještě že byste vyjmenovala,od koho se má ODS očisťovat. Nikdo z vedení nebylv minulévládě, nikdo nemá na krku nyní nějaký korupční skandál. ODS prošla osm let opozicí. Teď se krade v miliardách a z ODS není nikdo u koryta,aby na ně dosáhl. Zato u socanů není snad nikdo křišťálový!
Lea 2.3.2006 12:17

Re: Re: Zelení

Milý Doušo, určitě od celého vedení. ODS vedení-to je katastrofa.Potom ode všech,kdo jsou namočeni s nelegálním obohacením při privatizaci. Zaměřila bych se třeba na Růžového pantera a zveřejněné ať uzavřené,tak otevřené kauzy.Platí to nejen pro ODS. Zároveň by to chtělo v zájmu sebereflexe uznat i podíl na nepovedené privatizaci.Nemohu se ubránit dojmu-jsme na zelené louce. Já nevím,co mne stále "pudí" k článkům Spurného.Když pominu jeho životní styl a to,že prostě nezapadá mezi naleštěné panáky, vážím si ho jako jednoho z dobrých investikativních novinářů.No a ten tak nadhodil,že Mareš z NBÚ měl blízko k ODS. Je to hra na levici a pravici,za nítě ale tahá někdo jiný. To je vidět i na zákoně,který navrhl retarda Benda a jak lehce parlamentem prošel. Kdyby se neozval Macháček a další novináři,ani hafan by neštěk.
tom 2.3.2006 10:26

Re: Zelení

Ve vládě se socanama s podporou KSČM jim to politikaření opravdu nepůjde.Tam budou jenom kvůli funkcím držet hubu a krok.Jinak snimi Paroubek zatočí.
dvd 2.3.2006 10:52

Tedy

formulace "očista ve straně" mi tak nějak navrátila moje mládí. Tohle servírovalo Rudé Právo každou chvíli.
ok 2.3.2006 11:13

Re: Zelení

Leo, ti lidovci politikari v dusledku jejich procenta ve snemovne. Kazda mala strana ve snemovne takzvane "politikari". A obzvlast stredova strana - ta je pro horke hlavy, ktere vidi jen v duchu schematu "levice-pravice", "kdo neni s nami je proti nam" - tak ta je pro ne nesrozumitelna, protoze se rozhoduje pripad od pripadu.
A pripocti jeste agresivni antikatolicismus nasich elit - neni zvlastni, ze Klaus i Paroubek jsou protestanti (alespon to o sobe tvrdi), kdyz protestantu je v teto zemi cca 10x mene nez katoliku? Nahoda, co?
A antikatolicismus ateistu je jeste mnohem agresivnejsi. Tu stranu neustale nekdo pomlouva z pozice antikatolicismu. Pritom pocet katoliku v teto zemi neni zanedbatelny, i prazske kostely jsou pri bohosluzbach plne.
Zkratka Lidovci to maji tezke, a kdyz k tomu jeste pripocteme zjevne chyby jejich nejvyssich predstavitelu (aktualne zcela skandalni dalnicni mytne Kapsch, vybrali tu nejhorsi moznou nabidku), maji hotovo.
Presto si myslim, ze lidovci jsou autenticka uzitecna strana, ktera haji zajmy stredni vrstvy asi nejlepe ze vsech stavajicich stran. Je to proste strana zdraveho rozumu a zkusenych lidi, kteri nenaleti na nejake vykriky a blaboly.
Lea 2.3.2006 14:42

Re: Re: Zelení

Co se týče programu lidovců, není špatný. I daně z příjmu nejsou špatně vypracovány. Také jsem váhala,ale musel by mi Kalousek vysvětlit,kde vzal na byt. Jinak nechápu,proč jde po krku tolik Svobodovi.Svoboda šel více vlevo,ale na škodu to nebylo.Jinak se mi líbí názor lidovců na zdravotnictví. Nezisková síť s trochu jiným uspořdáním,než navrhuje Rath.Každopádně se mohou pyšnit jednou z nejvýraznějších ženských osobností v politice. Z ní by si měla blekota Páralová vzít příklad.
Jaroslav 2.3.2006 12:00

Re: Zelení

Já zase nemohu zkousnout politiku špidlovského typu, která se mi zdála nemorální a v podstatě pravicová. Navíc v ČSSD Špidla doslova zmrazil vnitrostranickou demokracii. Kdyby tento člověk byl ještě v čele ČSSD, těžko bych jí mohl volit. Naopak vítam, že se Miloš Zeman zúčastní volební kampaně a že pomůže na mítincích. On je nepřekonatelný řečník a nezdolný diskutér. Věřím, že probudí nerozhodnuté voliče v obcích, vynuluje svou argumentací preference Zelených  a že ČSSD díky němu přeskočí ve volbách ODS o pěkných pár procent.    
ok 2.3.2006 12:28

Re: Re: Zelení

Vpodstate mate pravdu, Spidla je klasicky cesky venkovsky konzervativec, kteri ovsem v ceske politice vubec nejsou zastoupeni, prestoze se jedna o urcitou spolecenskou vrstvu.
Spidla je tak trochu lidovec, jen to o sobe nevi. V Nemecku by byl v CSU.
OBČAN XY 2.3.2006 10:05

Nedovedu si představit -

 Spolupráci Zelenáčů s ODS....Bylo by to popření  jejich ideí a tím pádem i ztrátou důvěry jejich voličů......Ledaže by ODS vedle tanečků s daněmi rozkřepčila i kladný vztah k EU a ke své přidané oranžové přimíchala i zelenou....To by už ovšem byl z modrého ptáka skutečný papagaj....
Douša Josef 2.3.2006 10:15

Re: Nedovedu si představit -

Něšjak Vám ještě nedošlo, že ODS sice nemá plnou hubu ekologie, zato za její vlády došlo k největšímu zlepšení ovzduší odsiřením prokletých hnědouhelných elektráren, postavených bolševiky a teď udržovaných socanem Hojdarem a jeho loby při životě.