29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Budeme rozdávat. Ať to stojí, co to stojí…

Namátkou: vyšší platy, vyšší důchody, placenou nemocenskou od prvního dne, vyšší rodičovskou, levné úvěry na bydlení pro mladé rodiny, dotované jízdné pro studenty a důchodce, zálohované výživné...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 21.7.2018 18:48

Re: Babiš maká, Jégl tlachá.

Babiš je pro mne v první řadě slovcenský zloděj a hrdelní zločinec... Dzp.

J. Jurax 22.7.2018 17:37

Re: Babiš maká, Jégl tlachá.

V době konjunktury jest splácet staré dluhy, nikoliv sekat nové.

Mimo téma - proč píšete Strach s velkým S?

M. Prokop 22.7.2018 21:40

Re: Babiš maká, Jégl tlachá.

To si ve Venezuele mysleli také.

K. Vyšata 21.7.2018 13:49

Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Kdo najednou žehrá, že Babiš slibuje a rozdává? Nejsou to ti, co rozdali a rozdávají solárním baronům 40 miliard ročně, kde byli v té době kritici? Kdo povolil šmelinu s topnými oleji? Kdo připustil pančování alkoholu? Kdo podaroval církve neuvěřitelně hnusným způsobem výpočtu náhrad za pozemky? Kdo daroval Českou pojišťovnu Kellnerovi? Dalo by se do nekonečna pokračovat ve výčtu minulých lumpáren. A teď vadí, že dostávají i lidé?

J. Kulheim 21.7.2018 14:35

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Odpovězte na položené otázky, pane Vyšato?

Normální je žít si za své a natahovat se tak, jak máte dlouhou postel.

K. Vyšata 21.7.2018 16:34

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Snažíme se pane Kulheime, proto jsme si zvolili ANO v čele s Babišem. Chápu, že Vás to bolí a Babiš překáží, ale co dělat, slibuje a na rozdíl od minulých slibotechnů i plní. A jak se říká, hromada je pořád stejná a co teď dostanou lidé, musí Babiš někde sehnat. Třeba pořádným výběrem daní a zamezením lumpáren. To některým vadí a davově křičí AUVAjs.

J. Kulheim 21.7.2018 17:04

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Víte pane, Vyšato, pan Babiš se na tom, že se ve světě ekonomicky daří nemá žádný podíl. Na ekonomickém růstu se vláda podílí velmi málo. O čem rozhoduje, to jsou výdaje. Nejveší výdajovou položkou vlády jsou mandatorní výdaje, které zvýšila vláda ČSSD za pomoci komunistů.

Pan Babiš bere peníze lidem s menšími příjmy a podporuje bohaté. Rozdává peníze daňových poplatníků ve formě dotací, gratů, pobídek ap. Sám na sebe nezapomíná. Korupce při přidělování dotací bují i když neprší.

Já pana Babiše nepotřebuji k ničemu. Nechci cizí peníze. Žiji za to co mám. Cizí peníze chtějí pouze amorální vyžírkové a proto volí pana Babiše.

K. Vyšata 21.7.2018 17:19

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Na jedné straně spousta lidí, pokud se mluví o tzv. "zásluhách", vykřikují, že Babiš na nich nemá žádný vliv. Dobrá, proč tedy ale tolika lidem tak vadí člověk bez vlivu?

Jasně, má vliv na rozdělování toho, co se vybere od plátců daní. A aby mohl rozdělovat musí mít, že? Takže je to jasné, vadí těm, kterým zastavil odklánění daní do svých kapes. To logicky naštve, hlavně když se to stalo neplatit daně takovou normálností.

Mandatorní výdaje mají všechny státy a je dokazatelné, že daleko s větším podílem na HDP než my. Tak je logické, že se chceme taky dostat do podobné úrovně jako je v jiných státech.

J. Kulheim 21.7.2018 23:28

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Vláda nemá podstatný vliv na ekonomickou prosperitu. Utrácí peníze daňových poplatníků a dělá dluhy. Rozpočtové dluhy se rozdělují na strukturální a cyklické O cyklických mluvíme v to případě, že dojde v poklesu ekonomické výkonnosti. Ekonomika probíhá v cyklech jednou je to lepší jindy výkonnost ekonomiky klesne. Strukturální dluhy jsou z rozhodnutí vlády. Zásadou dobrého hospodáře je, že když ekonomika roste tak stát šetří a když dojde k poklesu ta může brát z rezervy.

Plátce daně ví, že daně je nutné platit. Očekává za to přiměřenou službu. Není otázkou jestli sedaně platit nebo neplatit, ale jestli jsou přiměřené. Proč od nějakého řemeslníka chce vytřepat každou korunu a sám tzv optimalizuje daně. Proč by nemohl i řemeslník optimalizovat. Sám se nestydí si přivlastnit miliardy ve formě dotací. Když se odpočítá od toho kolik dá do státní pokladny, tak se ukáže že vlastně dostane víc než dává.

Vy nevíte souvislost mezi DPH a mandatorními výdaji. Chtít můžete co chcete, ale naši životní úroveň dělají lidé, kteří pracují v produktivní sféře. Také si můžete vypůjčit peníze v bance a nechat to splatit vnukům. Určitě na vás budou dlouho vzpomínat.

Na naši životní úrovveň si musíme sami vydělat.

K. Vyšata 22.7.2018 0:24

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Kdyby tak šel život podle učebnic ekonomie. Ale nejde a skutečnost je jiná, cikáni a politici žijí podle jiného vzoru, co je doma, to se počítá. A co bude za pár let? To co teď, nějak to zvládnem.

Vy "odborníci" jste docela zábavní s tím, kdo všechno nemá vliv, ale zuříte, když to co nemá vliv není podle vašich učebnicových not. A jak se zdá, Babiš se svojí vládou nemajíce vliv, úspěšně ukazuje něco jiného.

J. Kulheim 22.7.2018 1:02

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Zdá se, že jste pochopil, že peníze nerostou na stromach a myslíte si, že peníze se tisknou v tiskárnách. To je sice pravda, ale aby měly nějakou hodnotu musí jejich množství odpovídat hodnotě zboží a služeb.

Vás co bude za pár let nezajímá. Vás nezajímá ani to co bude za rok. Socialisté se chtějí mít dobře pokud možno hned. Však to někdo zaplatí. Můj otec mi vždycky říkal. Komunista prožere všechno. To, že zítra nebe mít co jíst ho nezajímá. Vy říkáte, že to nějak zvládneme. To je myšlení všech levičáků. Proto žádná země, která začala budovat socialismus nedopadla dobře.

Pro vás je žití nad poměry droga. Vy už nedokážete pochopit, že normální je žít za své. Léčit se nechcete, ale on se někdo najde, kdo vás vyléčí. Rauš vždycky někdy skončí. Pod vlivem se dlouho žít nedá.

K. Vyšata 22.7.2018 1:24

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Vy jste asi nepostřehl, že z režimu pokoušející se o socialismus jsme se dostali do režimu tzv. kapitalistického socialismu. A místo komunistů nám ho cpou globalisti z EU.

Jinak, pochopitelně se peníze nerodí na stromech ale tisknou v tiskárnách, neobjevil jste Ameriku. Jenom se mýlíte v takové maličkosti, množství peněz v ekonomice nemusí odpovídat žádné hodnotě předem určené, je to jen manipulační nástroj.

Co mě zajímá určitě nevíte, nalepil jste si na mě nějakou představu a tu rozvíjíte. podle svého pohledu.

Doba Vás silně předběhla, už si nehrajeme na levici nebo pravici a minulé škatulkování dostává na frak. Tvoří se nové standardy, zvyklosti, morální hodnoty a způsoby reakcí na vývoj. Jen to nové nějak těžce snášíte, nedá se to nacpat do škatulky....

J. Kulheim 22.7.2018 12:30

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Kapitalismus je ekonomický pojem a vyznačuje se tím, že cena práce, zboží a služeb vytváří na trhu. Socialismus může mít prvky tržního hospodářství.Socialismus je pojem ekonomický a politický.

Pravice se vyznačuje zejména třemi atributy. Důrazem na tržní svobodu, důrazem na svobodu jednotlivce a snahou o malý státní aparát. Názor, který staví na svobodě jednotlivce. Člověk s pravicovým smýšlením chce co nejvíc sám rozhodovat o svém životě, být co nejméně závislý na společnosti a zejména na státních institucích.

Levicový názor vychází z předpokladu, že všechny chyby společnosti lze odstranit moudrými rozhodnutími a nařízeními státu. Občan je pasivní příjemce moudrých rozhodnutí státu. Stát určuje pravidla do nejmenších podrobností, jejichž dodržování přísně vyžaduje, který však na druhou stranu přebírá od občana mnohé povinnosti, zejména povinnost postarat se sám o sebe. Levicové politické systémy se vyznačují tím, že omezují osobní svobody jedince, za to však nabízejí určité jistoty (některé naše starosti převezmou na sebe.

Solidarita není pravicová ani levicová. Pravicově myslící člověk chce, aby stá pomáhal těm, kteří se dostanou do existenčních problémů.

Pojem pravice a levice má své opodstatnění. Lze je definovat. Kažý systém má v sobě prvky levicové i pravicové.

K. Vyšata 22.7.2018 13:53

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Bože, jako když sedím a nudím se v lavici. Fráze a poučky z knih sto let za opicemi. To co jste definoval jako pravicové atributy už dávno odvál čas. Tržní svoboda nám rozdala nebo rozkradla co se dalo, o svobodě jednotlivce si můžeme jen zdát v tom soustátí ovládané dobrosery. Cenzurování už docela úspěšně začíná a vzpomínka na kalouskoviny, okrádání důchodců a zvyšování cen spolehlivě udělala z Vaší pravice trosky. O Vašem učebnicovém popsání levice jste už úplně mimo mísu. Hlavně s tím pasivním přístupem, jestli jste nepostřehl už několikeré volby, tak je připomínám.

Pokud jde o solidaritu, tam jste ale opravdu mimo. Solidarita je v tom, že o ty, co nemůžou přispívat do společného nezaviněně, se společnost postará. Jenže ti Vaši pravičáci a levičáci z pojmu solidarita udělali nechutný pojem, ochranu těch kteří parazitují.

L. Novák 22.7.2018 21:12

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Jste komunistické hovado, které mele poučky z marx-leninské propagandy.

L. Šarina 22.7.2018 5:44

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Má logiku slibovat nájemcům snížit nájmy,majitelům zvýšit nájmy a stavět mosty a že nemáte řeku? nevadí i tu zavedeme??

K. Vyšata 22.7.2018 9:05

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Určitě to logiku má, každá strana nebo hnutí slibuje před volbami modré z nebe. Co byste chtěl? Aby podle pravdy každý politik předstoupil před voliče a řekl naplno co ho žene do politiky? Volil by je snad někdo? Tak slibují a po volbách neplní. Až na Babiše, ten sice jen trochu, ale i s tím dovede spoustu lidí vytočit do nepříčetnosti a dělá z nich debílky poskakující s transparenty plných nadávek na náměstích.

Z. Lapil 22.7.2018 22:55

Re: Tak koho mrzí, že dostávají lidé víc?

Nojo, když vono je tak jednoduchý prohlásit se za Jánošíka, co bohatým bere a chudým dává a každého, kdo se nechce obrat, prohlásit za nenažrance, ne-li rovnou zloděje.

A. Reček 21.7.2018 11:06

Je to tak, blíží se říjnové volby

ANO si chce upevnit dosavadní pozice a socdemáci chtějí vylepšit svoji vizáž u veřejnosti. Proto takové veliké sliby.

P. Lenc 21.7.2018 9:39

Když ptáčka

lapají, pěkně mu zpívají.Až ta kriza, která začíná tlouct na dveře přijde a finance nebudou, tak na koho voliči Babiše, socialistů a komunistů budou nadávat?Na "zlé pravičáky" kteří před touto politikou varovali? Na ODS, která si dovolila a to je přece "neomluvitelné" odmítnout spolupracovat s něčím jako je Babiš?

K. Janyška 21.7.2018 9:17

Jsou to pro mne lotři a podvodníci. Babiš navíc podle mne a

pro mne a podle dalších zločinec. I hrdelní... Dzp.

P. Götze 21.7.2018 8:57

tezko muze stredoleva vlada realizovat pravicovy program. bohuzel nikdo zadnou jinou vladubnenasel. to je realita. to neohne ani babis.