7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bude mít Babiš 50?

Čeho padesát? No přeci procent hlasů ve volbách! V Česku totiž dělá kdekdo kdeco pro to, aby se sen každého politika - dostat víc než 50 % hlasů voličů - Babišovi splnil. Antibabišismus kypí a vzkvétá, tedy alespoň mezi novináři a „opozičními“ politiky a počty hlasů pro ANO, tedy pro Babiše, rostou a rostou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 15.12.2018 14:56

Bude.

J. Kanioková 15.12.2018 14:25

Odhalil obrovské daňové podvody

v Evropě. Nyní je vyšetřován novinář. - https://www.aftenposten.no/okonomi/i/qnlvmw/Han-avslorte-gigantisk-skattesvindel-i-Europa-Na-blir-journalisten-etterforsket

J. Chaloupka 15.12.2018 14:04

A co majitel panství exministr Schwarzenberg?

Ten prý předal majetek synovi a nechal si "jen" Dřevíč. A mladý dotace z Bruselu nebere?

K. Nový 15.12.2018 13:07

Re: Blafy

Na druhou stranu, spoustu firem existujících před Babišem dnes už neexistuje.

F. Navrátil 15.12.2018 12:40

Udavači a vítači

Myslím si, že Babiš nikdy neměl vstupovat do politiky. Klidně mohl sídlo Agrofertu převést na Kypr, kde jsou nízké daně, nebo do Nizozemí, kde panuje právní prostředí. Dokonce si myslím, že jeho podrazy při divoké privatizaci byly podstatně závažnější než nějaké tanečky kolem Čapího hnízda nebo střetu zájmů. Ale o to tady dnes nejde. Jde o mnohem závažnější záležitost. Politická opozice, zejména Piráti a Lidovci, za podpory ODS, STAN a Zelených, se rozhodli řešit vnitropolitické problémy psaním udavačských dopisů do Bruselu, štvaním svých europoslanců a aktivizací svých frakcí europarlamentu. Prý proti Babišovi. Ve skutečnosti se rozhodli požádat bruselskou vrchnost o zásah do vnitropolitických poměrů a změnit výsledky pro ně neúspěšných voleb. Tedy vyměnit svrchovanost České republiky za politický (naštěstí) zásah ve prospšěch získání moci a koryt. Raději europrotektorát, hlavně když to prospěje jejich naditým prkenicím. V české historii nic nového. Takovým se říkalo zemští škůdci. Jejich ideový předek Prkoš z Bíliny pozval v roce 1040 do Čech saské vojsko v domnění, že se zavděčí císaři Jindřichu III. Ovšem toho porazil kníže Břetislav v bitvě u Brůdku a pak vypráskal ze země i Sasíky plenící sever knížectví. A Prkoš? Toho Břetislav zajal, nechal mu vyloupnout oči, useknout ruce a utopit. Toho se sice Polčák, Štětina, Zdechovský, Telička, Pospíšil nebo Poche nemusejí obávat, ale ztráta eurokrmelců by pro ně byla stejně zničující.

P. Smatlak 15.12.2018 12:20

Blafy

A Babiš ty firmy nevybudoval,ty existovali i před ním ,jen je provozoval nebo provozuje a to je ještě získal za hubiičku,díky politikům v 90 letech a to hlavně od Klause ODS a Zermana,na které nyní paradoxně nadává a všechny pomlouvá, i když asi jen naoko.Takže by ty ,dneska jeho firmy a podniky asi stále existovali i bez něj,a zaměstnávali by asi také lidi,nebo se pletu?Takže dejte si k sobě jedna a dvě a zjistíte,že Babiš není žádný dobroděj a chlebodárce ale jen lhář a podvodníkm a podrazák,jako ti co mu toto umožnili a nejen jemu ale většině dnešních miliardářů jako je Kelner,Tykač a spol.Je to jako třeba Zeman a dnes největší lotr Soukup pokrytec a farizej.As Soukup by za to co prezentuje a jak všechny uráží už v jiném státě seděl za katrem a podobné je to i u Zemana,který je bohužel president a téměř nedotknitelný jako diktátor.

K. Nový 15.12.2018 12:14

Re: Kam s nim?

Jestli to bude takhle pokračovat dál, brzo bude mít Babiš 50%.

Uspavači hadů to nějak nejde, importérka "sirotků" (nyní už celých rodin migráčků) také národ neuchvacuje, Kalousovi už nevěří ani dost lidí z pražských kaváren, hlavní starosta odstoupíl, Piráti se rozhodli, že sami nic nezmůžou a musí požádat vrchnost o pomoc (proboha, to nikdy neviděli nějaký film o pirátech nebo nečetli knihu o pirátech? Věděli by, že každý pirát se spoléhal pouze sám na sebe) a SPD také nic moc nepředvedlo.

J. Lepka 15.12.2018 12:10

Re: Kam s nim?

Správně, jakých 70% bylo jich 82 plus něco navíc. Takže s necelými 18% se z něj stal majitel státu a jediné pravdy na Zemi. To, že p.V.Vlk starší publikoval svého času poměrně zajímavé a vcelku neznámé informace z doby budování funkčního státu po roce 1918, bohužel neznamená, že od té doby z něho nebudou padat kraviny velké jak sloní trus.

K. Nový 15.12.2018 12:08

Re:

Papež, nemáte žádné argumenty a jen plky.

p Vlk má bohužel pravdu.

K. Nový 15.12.2018 12:06

Na vině jsou dotace jako takové (a nikoliv příjemce)

Dotace jak firmám tak neziskovkám jsou vždy vždy špatné - znevýhodňují nedotované a vytváří závislost dotovaného na dotujícím, která může dotující zneužít (jak se nám v praxi ukazuje právě teď).

Přestat platit příspěvek do Brusele, dotace zrušit všechny, zdanit zboží vyrobené a dotované v zahraničí.

J. Lepka 15.12.2018 12:05

A co se vyplatí vám Vlku starší ?

.

P. Papež 15.12.2018 12:03

Tak stařecká demence dostala i Vlka. To je život. Snůška lži a drbů, které by ani pavlačové drbny nedali dohromady.

V. Kotas 15.12.2018 11:47

Re: Kam s nim?

Jakých 70% ? Mlčení znamená souhlas. A pan Vlk st., patří i na NP.

V. Frank 15.12.2018 11:39

Kam s nim?

Tak řeknu vám všem, zejména příspěvek p.Vlka mne řádně nadzvedl.Tento kmenovým autor Parlamentnich listů, nám takto během krásného dne navrhne nebetyčnou pitomost,váženi-zanechte všeho brblání proti nejvyššímu,je jaký je a lepší už nebude.Nikdo p.Babišovi nebere 30procent ve volbách, stále zbývá procent 70,tak jaká většina. Nebezpečný může být, pokud by byl nucen Agrofert prodat nebo odejít z výšin politiky.S jeho financemi si to umím představit.Přeci ale nemůže dělat to,co už vidí každý, i já člen ANO.Musíme držet basu,zpočátku to nebyl problému, postupně se problémy vrší, uvidíme,co se dá dělat.

I. Štípek 15.12.2018 11:36

Já když vidím

kdo stojí proti Babišovi, tak mu k těm 50% rád přispěju.

Š. Hašek 15.12.2018 11:29

Re: No tak nevím

Pane Urbane,

netvrdím, že jsem napsal vyčerpávající srovnání. Vůbec jsem netvrdil, že po těch kotrmelcích a zradách (přátel evropských) jsme dopadli v roce 1945 špatně.

Moje poznámka se týkala jednání některých místních za II. republiky, Než jim to docvaklo 15. března 1939. Nyní se titíž radují, že ČR má poslouchat brusele.

A já si mysím, že Ústava ČR a Sbírka zákonů nejsou jen papíry na podložení nohy u stolu ......

K. Janyška 15.12.2018 11:27

Vlku, Vlku, víte komu fandíte ? S největší pravděpodobností

podle Jakla, Topolánka a mně a dalších vrahovi. Určitě však podvodníkovi a násilníkovi... Dzp.

J. Kulheim 15.12.2018 11:20

Re: Špinavé prádlo se má prát doma

Milý blbové jsou daňoví poplatníci, kteří předávají pravomoci úředníkům. Když předají pravcomoci, musí dát i peníza a část individuální svobody.

P. Harabaska 15.12.2018 10:57

Pan Vlk připomněl také, že některým spravedlivým

zastáncům českých národních zájmů z řad antibabišovců nepochybně také vadí, že českým premiérem je Slovák. Mně to nějak nevadí, asi proto, že se cítím být - vzdor všemu - stále Čechoslovákem, neboť jsem se narodil ještě za protektorátu. Ale vadí to i lidem vzdělaným, např. paní advokátce Hamplové. Jinak by si nevšimla v PL, že (sic!) "českému národu dokonce nevadí, že je (Babiš) slovenské národnosti." Jen jsem se při čtení jejích slov podivil, že nemluvila (jako jiní) o tom, jak nám ten Babiš przní náš jazyk. Tuhle jsem ho sám slyšel, jak v televizi použil slovo "jarné" a nedávno zase místo správně českého dělat řekl to nenáviděné, slovenštinou zavánějící "dělať." Znám lidí, kteří by ještě řekli postaru "dělati".

P. Urban 15.12.2018 10:55

Špinavé prádlo se má prát doma

ale co když chybí dostatečně funkční prádelna?

Pak je otázka, kdo je vlastně tady blb.

P. Urban 15.12.2018 10:53

No tak nevím

ale obětovat Lidice a obětovat pár milionů pro Afriku (i s vědomím, že dvě třetiny uváznou někde cestou) mě připadá jako přece jenom poněkud rozdílné.

Také je možná dobré porovnat, jak v polovině roku 1945, po letech neukvapených rozhodnutí, vypadalo Československo a jak vypadal zbytek donedávna válečné Evropy.

J. Kulheim 15.12.2018 10:50

Je to divadlo o milých blbech a velkých šmejdech.

Dotace mají v "genetickém systému" zakodovanou lumpárnu, která je všude, kde jsou rozdávány cizí peníze. Jedná se rozdávání peněz, které seberou chudobnějším a dávají je těm, kteří "v tom umí chodit". Pan AB v tom umí chodit výborně. Na domácím hřišti je neporazitelný. Na cizím hřišti bude mít možná problémy. Šmejdi v Bruselu dobře ví, že kdo chce ovládat Evropu musí ovládat dotace. Je to legalizovaná korupce. Jsou příděšlpvé to znamená, že nějaký úředník z Tramtárie komu peníze daňových poplatníků dá a kome nedá. Ty je možné dát nebo nedat. Je možné je dat a potom z nějakého důvodu odebrat.

A.B. šel do politiky s tím, že zabrání korupci s vědomím, že sáím je korumlovaný aa tudíž vydiratelný na domácí imezinárodní politické scéně.

Dotace dávají už x let a proč právě teď náhodou v Bruselu zjistili, že něco není jak má být. Jsem přesvědčený o tom, že příčinou je to, že momentálně nehraje podle not bruselských lhářů. Oni mají x možností jak ovládat jednotlivce i státy. Dotace jsou jednou z nich. A.B. je na domcí scéně neporazitelný. Viděli jsme jak bojoval za Šlachtu a Ištvana. Do vedoucích funkcí dává svoje lidi. Není nic vzdálenějšího pravdě než to, že to dělá nezjištně. Pokud by měl sebemenší zájem, tak kauza Čapí hnízdo byla dávno vyšetřena.

Milý blb se vzdává svobody rozhodovat o svých penězích za příslib, že za to dostane něco zdarma. Třeba obědy ve škole, pastelky vzdělání a lékařskou péči, atd. Zadarmo nic není. Stát žádně svoje peníze nemá. Dělá pouze dluhy, které nezaplatí nikdo jiný než ti chudobnější. Těm pomocí řízené inflace seberou i to, co si našetřili na stáří

Špinavé prádlo se má prát doma. Nějaká nezisková organizace, která je placená kdo ví odkud, žaluje v Bruselu a naši poslenci se k tomu přpojují. Je to divadlo o milých blbech a velkých šmejdech.

Š. Hašek 15.12.2018 10:47

Re: Skvěle sepsáno

Jen poznamenám.

Pokud jste na penzi a máte cimru - lze ukočírovat malý kšeft, bistro s párky, .......

Ale je to nevděčné, nevděčné až za hrob, jste tam celý den .......... a serou se Vám do toho kontroly z "naší okresní brusele", hodně sousedů chce Plzničku za jedenáct korun a párek ohřát za slevovou cenu v supermarketu, ........... hodně zas už se bere jídlo z domova nebo právě kus salámu z marketu, ................. Babiš v tom nejede, zákony, dlaždičky, varování před alergickým křenem, živnostenský list ...... v tom hodně pracoval Kalousek, obraťme se na něho. Velmi, velmi, zkráceno. Teď je budoucnost v uzavřených společnostech sousedů ....

Raději jsem vařil skautům v létě, dva mravenci k ruce na "sprostou práci", jeden starší učedník na těsto .... a jídlo pro čtyřicet, dva chody. Hrnce nepřipálené, ani pudinkem. A kontroly jsem se nebál, shodil bych na ni lavor se špinavou vodou z rukou po přikládání do kamen.

P. Urban 15.12.2018 10:46

Tento článek

je udavačský. Udává Piráty a další, že jsou udavači.

Ne, že by to nebyla pravda. Ale my Češi udávat nebudeme, že? A pak, tady jde přece o prachy. To, jestli bude Bělověžský prales vážně poškozen či ne, je druhořadé. Pro aktivisty možná, pro odpůrce udavačů určitě.

Š. Hašek 15.12.2018 10:34

Re: Skvěle sepsáno

Jen dodám, bez nároku na celostátná data a procenta.

Na vsi, kde mám chalupu po mamince, kde jsem se snažil stále chodit do místního obchodu (postupně Coop, soukromník, pojízdná prodejna, soukromník, ... dnes zrušeno). Tak tam to proběhlo za nemalého přispění místních - místních, kteří kalkulovali následovně: Nedám za každou položku v tašce (tomu vydřiduchovi) o několik procent víc, "mladej mi to doveze z Klatov" ........... všichni do jednoho ovšem nepočítali "benzín a amortizaci auta toho mladého". Do jednoho!!! To byly kalkulace jak v mateřské školce!!!

No, nic. Jen na okraj bez nároku na přesné číselné vyjádření příčin krachu obchodní sítě na věnkově. Ta ostatně začala již v roce 1948, v případě židovského Obchodního domu Kastner již cca v roce 1940. V Němčicích u Klatov bylo v roce 1935 cca 5 kamenných obchodů, dvě hospody a asi dalších pět živnostníků, od samostatně licencovaných obchodníků až po truhláře .............. Zkráceno, na celý večer.

T. Kočí 15.12.2018 10:32

Re: Hlasování ve volbách je (prý) tajné.

To uděláte moc dobře! Ať žije Babišsko.

P. Harabaska 15.12.2018 10:30

Re: EET

A vo tom to je! Vzpomínám, jak po slavném sametu ožily všechny ty prázdné a zaprášené krámky a obchody v ulicích našich měst a městeček, jež byly celá léta zavřeny. Slávy okolo bylo až na půdu. Bolševici bránili podnikání, teď se i drobní podnikatelé pustí do budování lidového kapitalismu! Dokonce na to byla spuštěna nějaká ta vlna privatizace, kdy si někdo opatřil drogérii naproti a mlékárnu za rohem. Dnes jsou všechny ty krámky a obchody zase prázdné a zaprášené. Byly zase prázdné a zaprášené ještě před zavedením EET.

P. Harabaska 15.12.2018 10:23

Re: Skvěle sepsáno

Tady přece nejde o EET. A proč by někdo daně platit měl a někdo ne? Že je to závist? Při vašem smyslu pro spravedlnost a rovné podmínky? Navštívil jsem před časem právníka s žádosti o malou radu. Po pěti minutách byl hotov. Kolik?, ptám se. Dejte mi šest set. Kolik?, opakuji. No jestli chcete kvitanci, dáte mi osm set. Hodil těch šest stovek do šuplíku a zašoupl ho prásknutím. Ejhle, člověk znalý práva a spravedlnosti.

J. Milota 15.12.2018 10:21

EET

Pane Vlku, není pravda to, že EET zlikvidovalo malé podnikatele (venkovské prodejny třeba). U nás na vsi bývala malinká prodejna - jakýsi koloniál- od masa přes pečivo, zkrátka takřka všechno pro domácí kuchyni. Jakmile přišlo EET, šikovná ( a už ne právě mladá) prodavačka okamžitě EET zavedla. Ale stejně skončila- ne kvůli EET. Jednoho dne se ve výloze objevil nápis: Je vás málo...

Š. Hašek 15.12.2018 10:20

Re: Tak nevím,

Nechme mlácení prázdné slámy, paní Těhanová.

Založte petiční výbor, natiskněte cetličky NECHCI BABIŠOVY SMRADLAVÉ DANĚ .... a vyražte na náměstí. Možná Vám pomůže nějaká amnestovaná/bez hranic neziskovka a Schw. Hilšer by Vám mohl věnovat první gáži.

Samozřejmě, že Štětinovi je to jedno, on je placen z brusele ..... A docela bych řekl, podle mojí party kamarádů, že Štětina je podrazák, zrádce a komouš ......... o ty dotace ani nejde. Ale to Vy nechápete.