28.3.2024 | Svátek má Soňa


POLITIKA: Bude mít Babiš 50?

15.12.2018

Čeho padesát? No přeci procent hlasů ve volbách! V Česku totiž dělá kdekdo kdeco pro to, aby se sen každého politika - dostat víc než 50 % hlasů voličů - Babišovi splnil. Antibabišismus kypí a vzkvétá, tedy alespoň mezi novináři a „opozičními“ politiky a počty hlasů pro ANO, tedy pro Babiše, rostou a rostou. Politické mrtvoly na politickém bojišti na straně antibabišistů se množí a množí.

Přehlídku politických mrtvol zahájil nebohý Sobotka a jako při epidemii pak pokračovalo politické vymírání celá skvadry poslanců a bafuňářů rychle nahrazených chlapci a děvčaty z ANO. Socani jsou na kolenou. TOP 09, party kolem Kalouska s Pospíšilem, chytá politický fantas v posledním tažení. Starostové myslím po nocích pláčí, lidovci se modlí a komunisté si před svým zánikem užívají splnění přání, jaká se plní odsouzencům k smrti.

Ne že by nebyl důvod, proč proti Babišovi bojovat. Babišovci zavedením EET zlikvidovali tolik vesnických hospod, malých krámků a řemeslníků, že přirovnání pamětnice, která přišla o krám po Únoru 1948, že jde z hlediska řemesel a živnostníků o nový Únor, není nikterak přehnané. Také zásahy proti konkurenci a takzvaným možným neplatičům daní – tedy firmám – ze strany Finanční správy bývají na hraně trestné činnost. Často až za ní. Spojení Babiše, Šlachty a významných státních zástupců je skutečně ohrožením demokracie. Také rozhazování státnících peněz je neuvěřitelné. Proti Babišovým dárečkům státním zaměstnancům je Paroubkovo proslavené „pastelkovné“ finančně úplná sranda.

Takže politický boj proti Babišovi má své opodstatnění. Je však neúspěšný. Antibabišismus pohřbil Sobotku, nahnal ANO politické preference a s lidmi – voliči – nehnulo nic. Ani Čapí hnízdo, ani drsné a někdy nechutné jednání Babiše s jeho konkurenty, ani dluhopisy, ani mediální štvanice pořádané všelijakými podivnými „intelektuálními“ a „demokratickými“ skupinami.

Pro antibabišovské strany byly poslední volby doslova průser. Jemněji to nazvat nejde. Následující nechutná mediální štvanice kolem syna Babiše přinesla premiérovi další hlasy. Další ze zoufalých věcí, které organizují zoufalí lidé, selhala. A zajistila velké části štěkajících antibabišovců pád na politické dno.

Ale když to nevyšlo doma, třeba to vyjde v Bruselu, řekli si mnozí. A začali akci Brusel. Na Biľaka a Koldera si zahrála organizace Transparency International, která poslala udání na Babiše na bruselské ústředí. No, moc to nepomohlo. Tak se přidali chlapci a děvčata od Pirátů. Vyrobili něco politicky a morálně podobného, jako byl „Dopis 99 Pragováků“ do Moskvy v roce 1968. Ti tehdy také žalovali, udávali a lhali a požádali „soudruhy“ o pomoc. Tedy oni ti Piráti neudávali, to jsem se splet. Oni uvažovali jako Kelišová ze Slunce, seno, jahody: „Udávat se nemá, ale hlásit se to musí!“

Já jsem zvědav, jak jim to v oblibě u voličů prospěje! Asi různě. Jak jsem vyslechl v jedné pražské kavárně diskuzi dvou intelektuálů a pamětníků, komu že se tohle jednání pirátů více podobá: Zda Gottwaldovým „mladým klukům z Karlína“, tedy stalinistům, co chodili „práskat“ do Moskvy, anebo členům „Kuratoria pro spolupráci s Němci“, kteří lezli nacistům do … No, víte kam. Diskuze v kavárně skončila plichtou.

Ovšem jakmile někdo někoho ze států V4 udá, v Bruselu po tom vždycky skočí jako, jak se říkalo za mých mladých let, „slepice po flusu“. Hlavně když je to udání na někoho, kdo si na bruselskou marxistickou vrchnost něco dovolil. A Babiš si dovolil hodně!

Nechce tady muslimy, nepodepíše Marrákešskou imigrační smlouvu, kamarádí se s Orbánem, jeho firmy drze podnikají v osmnácti státech světa a vůbec. A Babiš je nejen politicky drzý, ale troufá si nějak moc i ekonomicky. Jak tuhle pronesl jeden prověřený diskutující na ČT 24: „Babiš je bohatší než Trump!“ Chápete to, lidi? To je lumpárna, co?! Nějakej počeštěnej Slovák!

Toho ptáčka je nutno zkrouhnout! A jak řekli, tak udělali. Jako zástupný důvod si našli dotace. Dotace jsou dneska celoevropská lumpárna všude. Brusel tak financemi (ovšem nejen jimi) ovládá podřízené státy. A protože systém EU je postaven tak, že bez dotací ani nezoráte pole, natož abyste dokázali v potravinách podnikat, vlítneme na něj. „Zaklekneme na něj,“ jak říká sám Babiš. Holt Babiše nějak nevzdělali v lidové moudrosti. Třeba ve rčení: „Nečiň druhým, co nechceš, aby činili oni tobě.“

Samotné hlavní udání v EU podali evropští Zelení, kteří jsou v případě vzpurných států anebo politiků hlavně z východu Evropy takoví zpravodajci/udavači. Jak je známo například v případě udání a útoku na Maďarsko a Orbána nebo Polsko a Bělověžský prales. Z hlediska toho, jak u nás lid obecný nesnáší a nenávidí Zelené, to byl politicky dost hloupý nápad.

Zajímavé je, že ke stranám, které voliči nemají rádi, se přidali noví stalinisté a milovníci udavačství, Piráti.

Západní pokrokáři a lobbisté západních firem v dresech parlamentu EU, podpoření mnoha českými poslanci EU, kterým hrozí, že je to jejich labutí píseň, pomohli odhlasovat „rozpravu“. A schválit zastavení dotací. Komu, zda jen Agrofertu či celé ČR, není doteď jasné.

Na podporu politicko-ekonomického nafackování Babišovi hned vystoupila v europarlamentu německá poslankyně Ingeborg Grässleová z CDU. Známá tím, že nesnáší cokoli české. Domnívám se, že jejím tajným přáním je vůbec zrušit Českou republiku. Případně zachovat, ale její obyvatele, tuhle českou bandu, vyhnat na Sibiř. V duchu německých ideologických tradic - od Marxe přes Hitlera. Anebo na Madagaskar. Plány již předkové připravili.

Následně vystoupila zelená genderistka z Rakouska, funkcí ministryně, velice se obávající o unijní peníze a čestnost Čechů vůbec.

A pak už vyrukovala česká EU antibabišovská parta. Luděk Niedermayer za TOP 09 blábolil, že nejde o kampaň proti Babišovi a ČR. A že vůbec, ani náhodou nejde o přenášení české politické bramboračky do Bruselu. To nemusel říkat, to by přeci nikoho ani nenapadlo, že?!

Europoslanec za Starosty Stanislav Polčák, snad ochromen skutečností, že příště už v Bruselu asi sedět nebude (a to jde o velké peníze!), upozornil, že premiér Andrej Babiš je podle něj zároveň příjemcem dotací a zároveň spolurozhoduje o evropském rozpočtu. To v Bruselu asi nikdo dodnes nevěděl. To byla objevná „mišlenka“. Pan Polčák asi v životě neslyšel, jak to vlastně v dotacemi v Bruselu je.

Slova se ujal i poslanec za ČSSD Miroslav Poche, doma známý z podvodů v ČSSD. Tento čistý muž se zalykal hrůzou z toho, že prý střet zájmů premiéra je zjevný. Ten syčák Babiš ho totiž nedostal na místo ministra zahraničí, a tak mu to musí osladit!

Své si přidal i známý lobbista Pavel Telička, co se s Babišem rozhádal. Vykvetl také náhradní šéf TOP 09 za Kalouska, slavný Jiří Pospíšil. Muž, který má z mnoha ostud kabát, ale dokáže se držet stále u nějakého koryta. Jedno kde. Ovšem příště už to Brusel asi nebude.

Koukal jsem jako blázen, že se přidal i Zahradil. Tím si to u mne, a myslím, že nejen u mne, podělal. Už žádný hlas, vážený pane. ODS by měla být slušná solidní strana a když nesouhlasí s Babišem, mělo by to mít nějakou štábní kulturu.

Známý, všude aktivní Štětina se usilovně hlásil: „Prosím, prosím, on má Babiš také noviny!“ A vykřikoval to tak úpěnlivě, až se mu to podařilo prosadit jako pozměňovací návrh do usnesení.

To je skutečně úroveň našich europoslanců. Dotace dostává kde kdo, a to v miliardách a na kde co. Babiš není jediný, ale je to vhodný cíl. Pro ty, kteří doma v Česku dostali na prdel, a pro ty, co jim začal Babiš konkurovat na evropském trhu.

Já z Babiše nejsem nadšený, jeho finanční a politické metody považuji za neakceptovatelné. Je to však muž, který ví, čeho se obyvatelé ČR obávají. A dává nahlas najevo, že ani on není milovník genderu a zelených fantasmagorií. Jeho pokus rozhýbat otázku platů a mezd v ČR, když to proti odporu exportérů (čti Německa, Rakouska atd.) nešlo zpevňováním koruny, zkouší to zvedáním platů, je riskantní, ale voliči vítaný krok. Čert ale ví, jak to dopadne.

Udavačství a donášení do Vídně, Berlína, Moskvy anebo Bruselu u nás lidé nezapomínají. Vzpomeňte na Sabinu, Emanuela Moravce a Biľaka. Udavače nikdo, pokud na něj není namířený samopal, nevolí.

Vše, co tihle antibabišovci doposud vyváděli, se vždy odrazilo hlavně ve zvýšení hlasů pro ANO. Babiš má naději, že příště dostane 50 %. A to není konec. Nějak tihle samozvaní bojovníci za spravedlnost zapomněli, že Babišovy firmy zaměstnávají jen u nás desetitisíce lidí a ty všechny to poškodí. A také zaměstnance v jeho desítkách firem v osmnácti zemích po světě. No, tady nejsme ve Francii, ale to si Jakeš myslel taky.

Jistě, morálka a „spravedlnost“ jsou ušlechtilé věci. Ale pokud jsou rohlíky za peníze, vyhrají takzvané vysoké ideály málokdy. Hlavně pokud jsou to „falešné ideály“. V téhle hádce nejde o žádné dotace a morálku. Žalobníčkům jde jen a jen o moc a o peníze. Na to lidi už dávno přišli.

O tom, kdo nakonec vyhraje a udrží se u vesla, nerozhoduje často „pravda či nepravda“, jak napsal Desmond Morris. „Smutná realita je, že vůdce, který dělá špatné věci správným způsobem, získá do jisté míry větší podporu a bude úspěšnější než ten, který bude dělat správné věci špatným způsobem.“

Prohráváte na celé čáře. Děláte z Babiše mučedníka a hrdinu. To se vám ani nám nevyplatí.

Ale říkat vám to je jako házet hrách na stěnu.