2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Bude mít Babiš 50?

Čeho padesát? No přeci procent hlasů ve volbách! V Česku totiž dělá kdekdo kdeco pro to, aby se sen každého politika - dostat víc než 50 % hlasů voličů - Babišovi splnil. Antibabišismus kypí a vzkvétá, tedy alespoň mezi novináři a „opozičními“ politiky a počty hlasů pro ANO, tedy pro Babiše, rostou a rostou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 15.12.2018 12:10

Re: Kam s nim?

Správně, jakých 70% bylo jich 82 plus něco navíc. Takže s necelými 18% se z něj stal majitel státu a jediné pravdy na Zemi. To, že p.V.Vlk starší publikoval svého času poměrně zajímavé a vcelku neznámé informace z doby budování funkčního státu po roce 1918, bohužel neznamená, že od té doby z něho nebudou padat kraviny velké jak sloní trus.

R. Langer 15.12.2018 16:32

Re: Kam s nim?

No, tak 82 % to zřejmě nestojí za to se s tím obtěžovat, takže si evidentně nemají na co stěžovat a vy máte houby co nárok se za ně vyjadřovat, to si laskavě uvědomte. A hlavně taky abyste nebyl hrozně překvapený, že když by čirou náhodou k volbám šli, tak že by volili někoho jiného, než vy si zrovna představujete. :-P

J. Lepka 15.12.2018 18:59

Re: Kam s nim?

Vybrat si musíte, koblížek nebo matematiku !

R. Langer 16.12.2018 6:21

Re: Kam s nim?

Ano, volební matematika vám evidentně nesedla, že?

J. Jurax 16.12.2018 13:21

Ano.

Ta Vaše procenta jsou typickým argumentem těch, co se nemohou smířit s výsledkem voleb. Kdyby stejně přesvědčivě vyhrál Váš kůň, patrně byste těch 18 procent nezdůrazňoval ...

Faktem je, že z oprávněných voličů dostavivších se k volbám volilo ANO těch cca 30 procent, kdežto nejúspěšnější konkurenci na druhém místě v procentech vyjádřeno cca toliko polovina.

Taky nejsem výsledkem nadšen, ovšem v tom je úskalí demokracie - voliči holt nevolí vždy správně, tedy tak, jak si představuji já.

K. Nový 15.12.2018 12:14

Re: Kam s nim?

Jestli to bude takhle pokračovat dál, brzo bude mít Babiš 50%.

Uspavači hadů to nějak nejde, importérka "sirotků" (nyní už celých rodin migráčků) také národ neuchvacuje, Kalousovi už nevěří ani dost lidí z pražských kaváren, hlavní starosta odstoupíl, Piráti se rozhodli, že sami nic nezmůžou a musí požádat vrchnost o pomoc (proboha, to nikdy neviděli nějaký film o pirátech nebo nečetli knihu o pirátech? Věděli by, že každý pirát se spoléhal pouze sám na sebe) a SPD také nic moc nepředvedlo.

I. Štípek 15.12.2018 11:36

Já když vidím

kdo stojí proti Babišovi, tak mu k těm 50% rád přispěju.

K. Janyška 15.12.2018 11:27

Vlku, Vlku, víte komu fandíte ? S největší pravděpodobností

podle Jakla, Topolánka a mně a dalších vrahovi. Určitě však podvodníkovi a násilníkovi... Dzp.

P. Harabaska 15.12.2018 10:57

Pan Vlk připomněl také, že některým spravedlivým

zastáncům českých národních zájmů z řad antibabišovců nepochybně také vadí, že českým premiérem je Slovák. Mně to nějak nevadí, asi proto, že se cítím být - vzdor všemu - stále Čechoslovákem, neboť jsem se narodil ještě za protektorátu. Ale vadí to i lidem vzdělaným, např. paní advokátce Hamplové. Jinak by si nevšimla v PL, že (sic!) "českému národu dokonce nevadí, že je (Babiš) slovenské národnosti." Jen jsem se při čtení jejích slov podivil, že nemluvila (jako jiní) o tom, jak nám ten Babiš przní náš jazyk. Tuhle jsem ho sám slyšel, jak v televizi použil slovo "jarné" a nedávno zase místo správně českého dělat řekl to nenáviděné, slovenštinou zavánějící "dělať." Znám lidí, kteří by ještě řekli postaru "dělati".

J. Kulheim 15.12.2018 10:50

Je to divadlo o milých blbech a velkých šmejdech.

Dotace mají v "genetickém systému" zakodovanou lumpárnu, která je všude, kde jsou rozdávány cizí peníze. Jedná se rozdávání peněz, které seberou chudobnějším a dávají je těm, kteří "v tom umí chodit". Pan AB v tom umí chodit výborně. Na domácím hřišti je neporazitelný. Na cizím hřišti bude mít možná problémy. Šmejdi v Bruselu dobře ví, že kdo chce ovládat Evropu musí ovládat dotace. Je to legalizovaná korupce. Jsou příděšlpvé to znamená, že nějaký úředník z Tramtárie komu peníze daňových poplatníků dá a kome nedá. Ty je možné dát nebo nedat. Je možné je dat a potom z nějakého důvodu odebrat.

A.B. šel do politiky s tím, že zabrání korupci s vědomím, že sáím je korumlovaný aa tudíž vydiratelný na domácí imezinárodní politické scéně.

Dotace dávají už x let a proč právě teď náhodou v Bruselu zjistili, že něco není jak má být. Jsem přesvědčený o tom, že příčinou je to, že momentálně nehraje podle not bruselských lhářů. Oni mají x možností jak ovládat jednotlivce i státy. Dotace jsou jednou z nich. A.B. je na domcí scéně neporazitelný. Viděli jsme jak bojoval za Šlachtu a Ištvana. Do vedoucích funkcí dává svoje lidi. Není nic vzdálenějšího pravdě než to, že to dělá nezjištně. Pokud by měl sebemenší zájem, tak kauza Čapí hnízdo byla dávno vyšetřena.

Milý blb se vzdává svobody rozhodovat o svých penězích za příslib, že za to dostane něco zdarma. Třeba obědy ve škole, pastelky vzdělání a lékařskou péči, atd. Zadarmo nic není. Stát žádně svoje peníze nemá. Dělá pouze dluhy, které nezaplatí nikdo jiný než ti chudobnější. Těm pomocí řízené inflace seberou i to, co si našetřili na stáří

Špinavé prádlo se má prát doma. Nějaká nezisková organizace, která je placená kdo ví odkud, žaluje v Bruselu a naši poslenci se k tomu přpojují. Je to divadlo o milých blbech a velkých šmejdech.

P. Urban 15.12.2018 10:55

Špinavé prádlo se má prát doma

ale co když chybí dostatečně funkční prádelna?

Pak je otázka, kdo je vlastně tady blb.

J. Kulheim 15.12.2018 11:20

Re: Špinavé prádlo se má prát doma

Milý blbové jsou daňoví poplatníci, kteří předávají pravomoci úředníkům. Když předají pravcomoci, musí dát i peníza a část individuální svobody.

P. Urban 15.12.2018 10:46

Tento článek

je udavačský. Udává Piráty a další, že jsou udavači.

Ne, že by to nebyla pravda. Ale my Češi udávat nebudeme, že? A pak, tady jde přece o prachy. To, jestli bude Bělověžský prales vážně poškozen či ne, je druhořadé. Pro aktivisty možná, pro odpůrce udavačů určitě.

J. Milota 15.12.2018 10:21

EET

Pane Vlku, není pravda to, že EET zlikvidovalo malé podnikatele (venkovské prodejny třeba). U nás na vsi bývala malinká prodejna - jakýsi koloniál- od masa přes pečivo, zkrátka takřka všechno pro domácí kuchyni. Jakmile přišlo EET, šikovná ( a už ne právě mladá) prodavačka okamžitě EET zavedla. Ale stejně skončila- ne kvůli EET. Jednoho dne se ve výloze objevil nápis: Je vás málo...

P. Harabaska 15.12.2018 10:30

Re: EET

A vo tom to je! Vzpomínám, jak po slavném sametu ožily všechny ty prázdné a zaprášené krámky a obchody v ulicích našich měst a městeček, jež byly celá léta zavřeny. Slávy okolo bylo až na půdu. Bolševici bránili podnikání, teď se i drobní podnikatelé pustí do budování lidového kapitalismu! Dokonce na to byla spuštěna nějaká ta vlna privatizace, kdy si někdo opatřil drogérii naproti a mlékárnu za rohem. Dnes jsou všechny ty krámky a obchody zase prázdné a zaprášené. Byly zase prázdné a zaprášené ještě před zavedením EET.

R. Langer 15.12.2018 16:34

Re: EET

Ano, ale pro mnohé bylo to EET poslední kapka...

F. Houžňák 16.12.2018 13:32

To víte z vlastní zkušenosti, nebo jenom opakujete

všeobecnou mantru? Skutečně by mě to zajímalo. Děkuji.

P. Harabaska 15.12.2018 10:12

Hlasování ve volbách je (prý) tajné.

Přiznám se, že jsem z řady důvodů nikdy Babišovi (a jeho lidem) žádný hlas nedal. Když ale sleduji tu smršť podlosti, zákeřnosti a pomstychtivosti, s níž ho "ochránci" svobody, demokracie a dobrých mravů křečovitě udávají ne už jen tady v Česku, ale svoji věc (cosa nostra) přenesli i na úroveň Bruselskou, rozhodl jsem se, že Babiš v příštích volbách, budou-li ještě jaké, můj hlas dostane. Proč? Protože naprostá většina těch dnes "spravedlivých" mlčela po celá léta k řadě dalších a možná i větších sviňáren "z pera" mnohých, kteří aktivně causu Babiš uvedli v život a rozdmýchávají ji. Masového a všeobecného útoku na Babiše se účastní ti "hrdinové" právě proto, že je masový. Sami nemají dost odvahy, ale v tom davu se snadno k uspokojení své dušičky schovají.

T. Kočí 15.12.2018 10:32

Re: Hlasování ve volbách je (prý) tajné.

To uděláte moc dobře! Ať žije Babišsko.

Š. Hašek 15.12.2018 9:32

Skvělé ....

Můj otec (1911) někdy řekl pár vzpomínek k roku 1938 ......

Je nutná spolupráce ...... teď budeme žít s Němci s čistým stolem .... Masaryk to nezvládl .... stále někteří si myslí, že sami něco dokážeme v Nové Německé Evropě ....... Německo je seriozní partner (Peroutka, 1938) ....... nesmíme dělat ukvapená rozhodnutí a raději něco obětujme v zájmu budoucnosti (Lidic/dotací pro Tíseň lidu Afriky) .......

Jak přes kopírák. Pamatujme si jména "uklidňovatelů", jména koupených za diety a posedávání ve štrasburských hospodách, jména těch - které nezajímá ČR ale ošklivý právařský mišung - mišung od brusele až po rovník. Hlavně zabít zbytky státní suverenity, náš premiér bude chodit denně do brusele na kobereček.

Zkráceno. A děkuji, pane Vlku.

P. Urban 15.12.2018 10:53

No tak nevím

ale obětovat Lidice a obětovat pár milionů pro Afriku (i s vědomím, že dvě třetiny uváznou někde cestou) mě připadá jako přece jenom poněkud rozdílné.

Také je možná dobré porovnat, jak v polovině roku 1945, po letech neukvapených rozhodnutí, vypadalo Československo a jak vypadal zbytek donedávna válečné Evropy.

Š. Hašek 15.12.2018 11:29

Re: No tak nevím

Pane Urbane,

netvrdím, že jsem napsal vyčerpávající srovnání. Vůbec jsem netvrdil, že po těch kotrmelcích a zradách (přátel evropských) jsme dopadli v roce 1945 špatně.

Moje poznámka se týkala jednání některých místních za II. republiky, Než jim to docvaklo 15. března 1939. Nyní se titíž radují, že ČR má poslouchat brusele.

A já si mysím, že Ústava ČR a Sbírka zákonů nejsou jen papíry na podložení nohy u stolu ......

B. Veltrubský 15.12.2018 9:07

A co majitel velkostatku p.Jurečka?

J. Chaloupka 15.12.2018 14:04

A co majitel panství exministr Schwarzenberg?

Ten prý předal majetek synovi a nechal si "jen" Dřevíč. A mladý dotace z Bruselu nebere?

M. Martinelli 15.12.2018 21:07

Re: A co majitel panství exministr Schwarzenberg?

tito lumpové jsou z demobloku a tak těch se to netýká, další krásný pčíklad byl řebíček z ods, vystoupil z rodinné firmy viamont, šel na ministerstvo dopravy, zařídil zakázky i s dotacemi v hodnotě 3 miliard kč bratrovi, ale o žádný střet zájmů přece nešlo a do brusele taky nikdo nežaloval, není to divný, kde byli všichni ti dnešní křiklouni tehdá...

F. Krejčí 15.12.2018 8:00

Nepotřebuje 50.

Pane M. Jelínku. Tak dejte do placu svoje bláboly. Pan Václav Vlk st. je nejenom vtipný, ale trefil hřebíček na hlavičku. Pane Vlku, dlouho se mi žádný článek na Psu nelíbil, tak jako tento váš. Opravdu, za sebe moc děkuji.

V. Kotas 15.12.2018 8:49

Re: Nepotřebuje 50.

Pan Vlk st., drží stále vysoký standart. Na rozdíl od mnohých, se zde vyskytujících pisálků.

J. Schwarz 15.12.2018 7:59

Nějak mi není

jasné, proč mainstreamová média mluví o pravicové a ne třeba o trockistické opozici. Co je na těch progresivistech "pravicového" když se chovají jako rudí gardisté za maovy kulturní revoluce?

M. Čihák 15.12.2018 7:46

jojo, vysledkem revoluce v r 1989, proti komunistum, kteri se chovali jako lupici je, ze dneska mame na scene piraty, kteri se chovaji jako komunisti.

V. Kotas 15.12.2018 8:50

Re:

Za 1*