7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Baloun 10.12.2010 12:51

veřejné služby

V plzni se šetří i u silničářů. nic divného. vedlejší ulice se vůbec neprotahují. na napadaný uježděný a zmrzlý sníh sněží další vrstvy. jsou uježděny, mrznou a opět na ně sněží. jsem zvědav jak ty silnice budou vypadat až ten sníh staje.

Za hodinu a půl jsem v řeznu. nikde žádný sníh. jak je to možné? pracují tam lidé zadarmo?

M. Prokop 10.12.2010 14:20

Re: veřejné služby

Zadarmo ne. Jen tam neměli komunisty a národní socialisty už dávno. Takže mají víc peněz.

M. Baloun 10.12.2010 17:55

Re: veřejné služby

a co my tady? 20 let po rudém kléru? kam míříme, do řezna nebo do užhorodu?

J. Štrobl 10.12.2010 8:20

Lež jako věž

Kde by odbory sebraly na svou stranu 60% populace. To jenom zase někteří novináři fabulují. I Lidové noviny stáhly rychle anketu, kde to vycházelo tak na 20% ve prospěch odborů. Jistě, ze vzorku 600 respondentů seženu i více procent, když si zajdu na odborářskou schůzi velkého podniku. No zkrátka, věřím jen statistikám, které si falšuji sám.

R. Houška 10.12.2010 7:58

Tak z tohoto článku čouhá komunistická propaganda

a ideologie jako sláma z bot. Efektivita toho veřejného sektoru, ta soudruha Jelínka a jemu nejmilejší ČSSD, která naprosto nechutně zneužila situace, nezajímá. Oni totiž potřebují tu masu lidí přisátou na státní cecek, která jim a ODS, ze strachu před jakoukoli reformou, bude zajišťovat pohodlné zvolení a společné vládnutí. Překážkou je pouze Nečas, TOP a vzdělaní lidé, používající vlastní mozek. Ty je třeba odstranit. S tím souisí i snaha ČSSD(prostřednictvím jinak neviditelného senátora) o likvidaci státních maturit, které by mohly předčasně odhalit, že tu tyto dvě "státostrany" dlouhodobě pracují na výrobě tvárné, nevzdělané masy.

T. Vodvářka 10.12.2010 7:50

Ono to bude tím

že se pan Jelínek pohybuje v jiných kruzích. V malém šotu ze stávky jsem zahlédl bývalého předsedu ČSSD Jiřího Paroubka a zejména poslance Grebeníčka /jehož otec mučil vězně a nikdy nebyl - nejspíše i díky svému synovi zde na tomto světě potrestán/, jak naslouchá a moudře pokyvuje hlavou na nějakou stížnost. Pokud je toto etalon vzorku populace, pak musí slušný člověk utéct.

Ve světle níže uvedeného článku pana Černého  a mých podobných zkušeností si dovoluji tvrdit, že počty státních úředníků jsou obludné, jejich pracovní morálka by v soukromé sféře stačila přibližně na jeden až dva dny a posléze by byli nezaměstnaní. Nikdo nezpochybňuje potřebu státní správy, avšak v podobě, jaká je doposud, je nutno ji zredukovat. Na stávce jistě nezaznělo, že nejde o plošné snížení mezd pracovníkům, ale objemu financí do mezd, což je podstatný rozdíl. Odbory opravdu šrábou hrnce po dně a pokud se kupříkladu v Ostravě sejde cca 500 demonstrantů /promíchaných ještě nasávači grogu z přilehlých vánočních stánků/, nelze stávku nazvat jinak než propadákem. Bylo by čestné to připustit a provést analýzu, o co vlastně odborům jde. Možná by se měly soustředit na to, aby se opravdu dodržovala pracovní doba v úřadech, aby nebyli vydíráni prodavači v řetězcích apod. Ono by to bylo míň vidět, ale prospělo by to věci. Řvát hesla na náměstí je snažší, mediálně zajímavější, a jistě i pan Jelínek v skrytu duše tuší, že je to práce na h..... jak praví klasik Cimrman.

A. Bocek 10.12.2010 7:33

Co v článku chybí?

Jakýkoliv číselný údaj o počtu úředníků, zefektivnění jejich činnosti a zbytečných zákonech, které státní správu a samosprávu komplikují.

V. Michl 10.12.2010 0:25

Soudruhu Jelínku,

vy si pletete pojmy se svými komunistickými dojmy. Není snad pravda, že tu máme 46tis. policistů a Rakousko jich má 23 tis.? Není pravda, že máme největší počet lékařů a nemocničních lůžek, na jednoho obyvytele v celé EU? Není pravda, že na jedné fakultě bylo 486 učitelů na 1000 studentů? Není pravda, že letos vycházelo ze středních škol 92 tis. maturantů a vysoké školy přijímaly 91 tis. studentů? Není pravda, že v loňském roce přibylo ve státní správě 6 tis. úředníků, zatímco v podnikatelském sektoru jich 200 tis. ubylo? Není pravda, že na základních a středních školách ubyla téměř polovina žáků a učitelů naopak přibylo? Není pravda, že nám zde byrokracie nadměrně roste a platy těchto byrokratů jsou vyšší, než těch co na ně své daně musí dávat? A dál už pokračovat nebudu. Vezměte se za ruku s lhářem Zavadilem(viz projev na stávce) a už tady neštvěte lidi, kteří vás ze svých daní platí. Je mi z vás špatně. Také by mohlo dojít k defenestraci.

H. Míčková 10.12.2010 1:18

Re: Soudruhu Jelínku,

 všechno je to pravda ,ale pan Jelínek to nevidí ,nebo to nechce vidět ,pan Jelinek ani nevidí ,že ta stávka byla propadákem. Ten nesmyslný boj odborů už nikdo nabude sledovat  pro  media  absolutně nezajímavé..

R. Sedláček 10.12.2010 3:29

Re: Soudruhu Jelínku,

Jako zaměstnanec ČSSD je za to placen. A stávka byla fakt úspěšná. V ulicích bylo pár tisíc stávkujících (nejodvážnější odhady v celé ČR - 15 000) a další tisíce si nakoupily ve dni volna vánoční dárky a  těch nestávkujících, nebo se věnovaly předvánočnímu úklidu. Středočeští krajští stávkující byli dokonce placeni za to, že nebyli v práci. Rath prohlásil v pořadu B.Tachecí, že je benevolentní. A ty davy sympatizujících se stávkujícími. To spočetli odboráři asi z kávové sedliny,

Prostě to byl průs er odborářů, který nás stojí prachy a těch fakt není na rozhazování.

M. Trhlík 10.12.2010 13:03

Re: Soudruhu Jelínku,

Paní Míčková,pomíjím článek p.Jelínka,jen si myslím,že by bylo dobré vše vysvětlit těm co stávkovali.Vstupte do některé z nemocnic a vysvětlete své názory personálu.Stejně tak věčné poštěkávání po odborářích.Patřím k těm,kteří nesouhlasí se stávkami,ale nesnáším výroky,které před stávkou nikdo nevysloví a po stávce (zvlášť,když je nepovedená),rozbouří všechny ty "mlčící hrdiny",včetně Klause.Proč si nepozval předáky jednotlivých odborů na Hrad, aby s nimi v duchu státnické moudrosti,neprojednal to,že stávka je nesmyslná?

M. Gavlák 10.12.2010 6:37

Re: Soudruhu Jelínku,

... to jsem tedy netušil, že za to mohou ti zaměstnanci. Slušný hospodář přece zefektivní práci a neudělá to stylem všem seberu stejně, ať si to přeberou mezi sebou. Ona ta knihovnice asi těžko ovlivní svého zaměstnavatele, tedy stát. Jestli je toto ona reforma, pak přesně odpovídá mému názoru na Nečase - ten člověk je 20 let v politice, od mládí, a nikdy neřídil sebemenší reálný podnik, firmu... o Kalouskovi ani nemluvě...

O. Vašek 10.12.2010 9:53

Re: Soudruhu Jelínku,

Tak by se mělo demonstrovat proti těm hospodářům, kteří podlehli heslu "Ani muže ze závodu, ani haléř ze mzdy". Současné demonstrace vycházejí z premisy, že jiné šetření, než ubrat všem zaměstnancům stejnou část platu neexistuje. Pokud jsou někde schopni to udělat jinak, tak to rozhodně odboráři neuznají a zůstanou na svém stanovisku předběžné opatrnosti.