29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Bojujete proti korupci?

Jen blbec už se dnes nechá chytit s úplatkem. Zkušení povýšili způsob výdělku na zákon. Zatímco korupce je trestná, legalizovaná krádež je "politickým rozhodnutím" a skrze stát okrádaní občané jsou postihování za to, kdyby se náhodou okrást nechtěli nechat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 18.12.2013 11:47

Re: :)))

Trestní oznámení na Nečase za amnestii, trestní oznámení na ČNB za měnovou intervenci, trestní oznámení na VZP za legální smlouvy se zdravotnickými zařízeními.... - to je všechno z jednoho a toho samého pytle jakobínské hysterie.

Pokud lidi pořád do všeho chtějí zatahovat policii a vše chtějí řešit prostřednictvím trestního práva - tak to je podpora policejní moci. Stejně jako je podporou soudcokracie, když si ČSSD udělala z ÚS třetí komoru parlamentu.

V. Němec 18.12.2013 13:03

Re: :)))

Je to tak.

P. Vaňura 18.12.2013 13:53

Dal byste přednost tomu, aby lidé povolali k moci

Vůdce, vyvoleného Prozřetelností? Němci to svého času udělali zcela vědomě, protože se jim zdálo, že míra všeobecného marasmu překračuje hranici snesitelnosti.

Že si tím nijak nepomohli je jiná věc!

M. Kosejk 18.12.2013 14:05

Re: Dal byste přednost tomu, aby lidé povolali k moci

Dal bych přednost tomu, aby voliči preferovali svojí volbou pravicovou politiku - místo podávání trestních oznámení na vše, co se jim jen nelíbí.

P. Vaňura 18.12.2013 16:54

Protože zdravotnictví opravdu asi

rozumíte, nemůžete nevědět, že ústavou zakotvené právo na bezplatnou zdravotní péči je NEUSKUTEČNITELNÉ a nejnovější rozhodnutí Ústavního soudu o úhradové vyhlášce je prostě NESMYSL.

Akorát nevím, jak by měla zdravotní péče opravdu fungovat, neexistuje ideální řešení.

M. Šejna 18.12.2013 7:49

pane Matějko - dodatek

přes VZP opravdu protečou miliardy. Nejsou to ale miliardy ze státního rozpočtu. Jsou to miliardy od pojištěnců. Pokud jste pojištěný u VZP a nelíbí se Vám její činnost, můžete se přihlásit do jiné pojišťovky. Já jsem to udělal už dávno a tak nemám s ekonomickou činností VZP žádný problém jako Vy.

M. Kosejk 18.12.2013 9:32

Re: pane Matějko - dodatek

No. Občas do VZP musí stát nalít balík peněz. A  k tomu stát dotuje pojišťovnám státní pojištěnce (důchodci, děti, nezaměstnaní).

M. Šejna 18.12.2013 10:40

pane Kosejku

ano, musí. Stejně tak musel stát nalívat peníze do bank, aby nezkrachovaly. Přesto nikdo nepožaduje po bankách, aby dělaly výběrová řízení.

Pokud jde o dotování státních pojištěnců, tak to je úplně o něčem jiném, pane Kosejku. Stát je ze zákona povinen platit pojistné za děti, studenty, důchodce a nezaměstnané.

Není nic jednoduššího, než tuto povinnost státu zákonem zrušit. Ale to by se Vám asi, pane Kosejku, nelíbilo, že? Představa, že byste musel platit pojistné za své děti a že byste musel platit pojistné i v důchodu, ta Vás asi moc neláká, že? Ale přitom je to správné, kapitalistické a tržní.

M. Kosejk 18.12.2013 11:59

Re: pane Kosejku

Už jsem odpověděl o něco níže, copy: "Já taky Matějku ta tenhle blábol kritizuji o něco výše. Ale o něco výše také píšu něco o potřebě férovosti argumentů v debatách - a to platí i pro Vás. Tak jsem tedy Vám napsal, to, co jsem napsal.

M. Šejna 18.12.2013 7:44

pane Matějko

jste si jistý, že VZP je ze zákona povinná dělat výběrová řízení? Podle registru firem není VZP státní organizací a není placená ze státního rozpočtu, ani do státního rozpočtu neodvádí zisk. Má stejný statut, jako ostatní zdravotní pojišťovny.

P. Joch 18.12.2013 8:54

Re: pane Matějko

Pane Šejna, to že výběr zdravotního pojištění, jeho tok přes zdravotní pojišťovny a následně financování zdravotnictví, není vedeno jako položka státního rozpočtu, je jen kosmetická záležitost. Vše je řízeno ministerstvem zdravotnictví, nezávislost pojišťoven je iluze. Sám si dobře pamatuju, jak před 20 lety pojišťovny lovili pojištěnce na různé nadstandardní služby a slibovali jak si bude možné připlatit za nadstandard atd. A pak jsem jen čuměl, jak je stát klepl přes prsty, všechny zglajchšaltoval a pacoš si mohl vybrat desetkrát to samé.

M. Šejna 18.12.2013 9:06

pane Jochu

máte v podstatě pravdu. Ale to nic nemění na tom, že VZP není povinna zadávat výběrová řízení, jak požaduje pan Matějka.

Ruznými státními klepanci přes prsty trpí i jiná pojišťění. Například povinné ručení na automobily nebo penzijní připojištění. Už čekám, až pan Matějka podá trestní oznámení třeba na Českou pojišťovnu ohledně jeho penzijní pojistky.

M. Kosejk 18.12.2013 11:45

Re: pane Jochu

Já taky Matějku ta tenhle blábol kritizuji o něco výše. Ale o něco výše také píšu něco o potřebě férovosti argumentů v debatách - a to platí i pro Vás. Tak jsem tedy Vám napsal, to, co jsem napsal.

P. Krešňák 18.12.2013 7:41

Naprosto přesné....

...není co dodat. Krešňák

M. Mýval 18.12.2013 6:58

naprostý nesouhlas

Idiot pracuje z přesvědčení, ne za peníze Kmotrů jako tito hoši

V. Ondys 18.12.2013 4:37

:))))))))) Naprosto výstižné i trefné

http://www.youtube.com/watch?v=sQC375vGj9Q