8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Bojácní politici a nebojácný Okamura

Mám na Moravě přítele, který občas glosuje mé články. Jestli mě paměť nezradila, v minulosti hlasoval pro sociální demokraty nebo pro lidovce, ale nyní volí Okamurovu Stranu přímé demokracie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 17.1.2019 11:10

Re:

Úsvit II. pardon SPD se může zkultivovat ??? Zbavit některých týpků ??? To by asi bylo v historii poprvé, že by v politice existovala zcela prázdná schránka.

V. Kotas 17.1.2019 7:19

Okamura/SPD toho navrhuje více -

odvolatelnost politiků, finanční odpovědnost pro ně i úředníky státní správy. Nazývání věcí pravými jmény a vracení slovům jejich původní význam, je více než potřebné.

J. Jelínek 17.1.2019 9:23

Re: Okamura/SPD toho navrhuje více -

A co je přesně ono "pravé jméno" a co znamená přesně "původní význam slova" ? Zamyslete se.

F. De Winter 17.1.2019 7:18

mentalita otroka

Obvykle se články pana Drápala nečtu. Bohužel dnes jsem se neudržel a nemohu se nevyjádřit. To co z jeho článků vyzařuje je to, čemu já říkám mentalita otroka. Přímá demokracie ne...lidé budou rozhodovat neodpovědně, neinformovaně, špatně...bla bla bla. Mentální nedostatečnost. Proč máme ještě volby? Vždyť lidé mohou volit...špatně. Zato naši zastupitelé rozhodují...no třeba vlastizrádce Mirek Topolánek. Proti vůli lidí, které zastupoval podepsal a prosadil Lisabonskou smlouvu, která je absolutně proti jejich zájmům (našim zájmům)...migrace...samozřejmě téma číslo jedna. Cílem mocipánů v EU je likvidace národních států za každou cenu...tj. abychom se stali my evropané ve svých zemích menšinami. Pro nás to znamená jen takový malý detail - ztrátu domova. Opuštění prozápadní orientace by znamenalo ekonomickou katastrofu...dežaví...to samé nám říkali komunisti, když jsme opouštěli sovětskou říši. Co říkáte pane Drápale tomu co se děje za našimi západními hranicemi? Dehonestace, vyhazování z práce za nesprávné názory, mlácení opozice fašistickými bojůvkami za nečinnosti bezpečnostních orgánů, cenzura, nasazování tajné policie na opozici...Co tomu říkáte pane Drápale? To už jsme tady měli a já říkám děkuji nechci.

M. Martinelli 17.1.2019 8:07

Re: mentalita otroka

dobře napsáno, ještě bych dodal jednu takovou evropskou hodnotu práva člověka na sebeurčení a jeho pokus v Katalánsku ho uplatnit - výsledkem byla střelba do těchto lidí...

P. Moravec 17.1.2019 12:44

Re: mentalita otroka

Souhlas.

D. Drápal 17.1.2019 15:10

Re: mentalita otroka

Mé články "obvykle nečtete", tak se nedivte, že nevíte, co tomu říkám.

P. Jaroš 17.1.2019 2:33

Demokraté

se také v druhé polovině třicátých let Hitlera nebáli a varovali před protinacstickou hysterií a taky se pěkně spletli...

V. Petr 17.1.2019 11:12

Demokraté vyhrotili svou nečinností situaci tak, že

Němci nakonec volili mezi nacismem a komunismem. Komunismus byl profláklejší a tak dali přednost nacismu. Nemyslím si, že by s komunisty dopadli lépe...

B. Baron 17.1.2019 2:23

Jo jo. Zastupitelská demokracie přijala Lisabonskou smlouvu.

T. Wiszniewski 17.1.2019 1:51

Klíčové téma: migrace

Zmatek v hlavě pana Drápada je opravdu varovný. Použijme oblíbenou metodu vytrhávání z kontextu a citujme několik pozoruhodných tvrzení:

"Realita je dle mého názoru taková, že pokud jde o migraci, v krátkodobém či střednědobém horizontu se naši politici .... ničeho bát nemusí." "... v dohledné době u nás nebude sestavena vláda, která by nějak zdvihla „stavidla migrace“ (pozn.: A co podepsání uprchlického kompaktu OSN současnou vládou? A co vítačští Piráti? )" ... o našich politických preferencích by měla rozhodovat jiná témata než migrace".

Perel je tam více, v zásadě však tento člověk volá: Nebavme se o migraci, jiná témata jsou důležitější.

Ale OSN i EU považuje masovou imigraci muslimů do Evropy za nejdůležitšjší a pro Evropu blahodárný jev a vší byrokratickou silou ho prosazují. Viz záplavu aktivit posledního půlroku - uprchlický a migrační kompakt OSN, schválení "humanitárních víz" evropským parlamentem, rozdávání statisíců anonymních platebních karet financovaných evropskou komisí migrantům, stále častější výhrůžky západních a unijních politiků protimigračním zemím, inkviziční procesy EU proti Maďarsku, Polsku a Itáli, atakdále, atakdál.

Pro blížící se volby do unijního parlamentu tedy existuje pouze jediné společné a pro budoucnost Evropy rozhodující téma: MIGRACE. Je nanejvýš důležité, aby se do EP dostalo co nejvíc protimigračních poslanců, aby byla výrazně nalomena a poté eliminována moc současné promigrační kliky uhnízděné v centru EU. A je naprosto jedno, že takoví poslanci budou třeba bratranci samotného čerta anebo, v případě ČR, lidé z Okamurovy SPD. Ostatně je hanbou české politiky, že protimigrační téma věrohodně akcentuje pouze SPD.

I. Kozák 17.1.2019 4:41

Re: Klíčové téma: migrace

Pod tento nazor sa rad podpisem... lepsie by som to nepovedal...

R. Langer 17.1.2019 6:09

Re: Klíčové téma: migrace

Souhlasím.

F. De Winter 17.1.2019 6:51

Re: Klíčové téma: migrace

Souhlas.

M. Martinelli 17.1.2019 7:00

Re: Klíčové téma: migrace

přesně tak a k tomu okamurovi (nejsem jeho volič), ještě ve vládě nikdy nebyl, tak co tady o něm ten lempl píše za nesmysly, co by byl schopen dělat s exekutory atd...za to tady vládli 30 let havloidní grázlové a jak to tady vypadá včetně exekutorů (tak to zprasili, že nyní uvažují o dluhové amnestii, kterou samozřejmě opět zaplatí daňoví poplatníci včetně okamury, který na tom nemá žádnou vinu a přesto se tento pisálek neváhá o něj populisticky otřít) všichni rozumní lidé vidí na vlastní oči...

M. Martinelli 17.1.2019 7:11

Re: Klíčové téma: migrace

přesně tak a k tomu okamurovi (nejsem jeho volič)-co to tady ten lempl píše za nesmysly, že co by okamura dělal s exekutory, když ještě nikdy nebyl a není v žádné vládě...za to tady vládne už 30 let havloidní sebranka takovým způsobem, že kvůli těm exekutorům, které stvořila a podpořila zákony, díky nimž se nyní vážně uvažuje o dluhové amnestii pro milión zadlužených lidí, což samozřejmě opět zaplatí daňový poplatníci, včetně okamury, který na tom nenese žádnou vinu, ale o kterého se tento ubohý pisálek musel populisticky otřít...

F. Brnušák 17.1.2019 8:07

Re: Klíčové téma: migrace

Zrovna Okamura je bezpaterni prospechar, ktery si vybira temata ktera zrovna rezonuji spolecnosti. O nejakem konzistentnim programu nelze mluvit. Dukazy jsou vsude: Jeho prvni politicky projekt Usvit, jeho stanovisko k hlasovani o neduvere vlade atd.

Srovnavat SPD s AfD a jinymi evropskymi stranami mi prijde od pana Drapala jako faul. SPD je ciste populisticky projekt v puvodnim vyznamu slova. AfD je pravicova strana, ktera leta hlasa konzistentni program, ktery z pohledu CR neni uplne vyhodny, ale pro Nemce je to vpodstate jedina volitelna strana.

Okamura je troufam si tvrdit jeste vetsi prospechar nez Babis a opravdu bych nechtel zazit co by se delo pokud by se dostal k moci.

M. Martinelli 17.1.2019 8:19

Re: Klíčové téma: migrace

okamura nebyl za úsvit ani nic dalšího ani obviněn, natož souzen, kde jste vzal důkazy o jeho prospěchářství (to že si vyplácí mzdu a výdaje se děje ve všech stranách)...jaký měl prospěch z hlasování o nedůvěře babišově vládě...u které strany lze mluvit o nějakém konzistentním programu, který by dodržela...AfD jste popsal správně a já SPD nevolím, ale za populistický bych mohl označit skoro všechno...

R. Langer 17.1.2019 9:10

Re: Klíčové téma: migrace

No, jeho názor na komunisty si ještě dobře pamatuji, a jeho účast na vítačském programu před pár lety, když ještě dělal do cestovního ruchu, je také snadno dohledatelná. Za pevný bych jeho charakter rozhodně neoznačil.

F. De Winter 17.1.2019 10:16

Re: Klíčové téma: migrace

Situace se od té doby nápadně změnila. A není migrant jako migrant. Ukrajinec, který mluví jazykem natolik podobným, že se za dva měsíce domluví i bez jazykového kurzu. Je z příbuzného kulturního prostoru, je schopen a ochoten nejen pracovat, ale i přizpůsobit se místním podmínkám a zvyklostem, je něco jiného než pasáček koz z Afghánistánu nebo Mali, který se navíc přizpůsobit ani nehodlá, protože jeho víra je ta jediná pravá.

R. Langer 17.1.2019 10:27

Re: Klíčové téma: migrace

No, tehdy to určitě nebylo o Ukrajincích...

P. Grigar 17.1.2019 11:18

Re: Klíčové téma: migrace

.. tož dejte, jak už je v tomto kraji zvykem, odkaz na konkrétní údaje, ať tu nemlátíme prázdnou slámu.

Děkuji předem.

R. Langer 17.1.2019 13:59

Re: Klíčové téma: migrace

No, nechtělo se mi tomu až tak věřit, tak jsem si to našel. Tady to máte:

http://www.culturenet.cz/res/data/011/001258.pdf

Mrkněte se na stranu 9, je to poměrně výživné. S těmi komunisty si to snad najdete sám.

Není zač.

P. Grigar 17.1.2019 20:21

Re: Klíčové téma: migrace

.. tož jsem si to našel, nejsem na svém domácím připojení, takže se dlóóuho načítalo. Devátá strana obsahuje pouze informace o jeho ambasadorství z titulu vicepresidenta ACK a jejího tiskového mluvčího, nic víc. Na mě z celého projektu vane hrůza a děs.

Ve srovnatelné situaci jsem se ocitl před lety, coby vicepresident odborového svazu a současně tiskový mluvčí. Po několika velice nepříjemných zkušenostech s novináři, odborovými bossy z jiných svazů i s vlastními spolupracovníky.. už nejsem jedním ani druhým. Nebyl jsem ochoten se pod některé věci podepsat(doslova) a práskl jsem dveřmi.

Odkaz na komunisty prosím konkrétní, jinak můžeme mluvit každý o čemsi jiném.

Děkuji.

M. Martinelli 17.1.2019 12:49

Re: Klíčové téma: migrace

ale v tom to s vámi souhlasím a dělají to skoro všichni ještě nezajištění politici, to víte kšeft je kšeft a určitě si o něm nedělám iluze-kdysi byl v pořadu o začínajících podnikatelích něco jako den D a on mi byl nejméně sympatický..., ale ukažte mi politika s pevným charakterem...

P. Boublíková 17.1.2019 7:19

Re: Klíčové téma: migrace

Soulas. Pro volby do EP je migrace téma č. 1 a nepodceňovala bych ho ani při domácích volbách.

M. Krátký 17.1.2019 12:23

Re: Klíčové téma: migrace

Islám do Evropy nepatří - migrace milonů teroristů z muslimského světa do naší civilizace je naší záhubou- Řešení tématu migrace je alfou a omegou našich současných úkolů

J. Pokoutný 17.1.2019 16:38

Re: Klíčové téma: migrace

Ano!