16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Boj „s“ a „o“ komunisty

Může se nám to nelíbit, ale tato skutečnost odpovídá míře podpory KSČM v české veřejnosti. Zjednodušeně se dá říct, že jedna část občanů zůstává se svým znechucením z politických a sociálních poměrů doma a k volbám nechodí, zatímco druhá část svoje roztrpčení ventiluje hlasováním pro levici, zhusta i tu komunistickou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 8.12.2012 19:17

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Škoda, že se vám třeba nezvedá žaludek z pánů, kteří demokracii a ekonomický život společnosti ohrožují mnohem více než ti chudáčkové nezaměstnaní. Pánové s kmotrovskými espézetkami, kteří schůzují v předsálích sjezdů ODS. Chamtivá manipulace se státními zakázkami a systémová korupce, kterou tito lidé symbolizují, jsou rakovinou demokracie. Škoda, že vám toto nevadí. Nám voličům levice to vadí !!!!

J. Kratochvíl 8.12.2012 18:53

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Většina levicových voličů nyní spoléhá na stát a jeho instituce, že zařídí, že vybrané daně nebudou přerozdělovány, směrem od těch chudších k těm jak vy říkáte "...chytří, šikovní a proto úspěšní bohatí (všehoschopní) voliči pravice....", jak se to nyní děje pod vládou tak zvaných pravicových vlád, formou korupce a tunelování, Jestli vy toto "přerozdělování" nevidíte nebo nechcete vidět, tak je mi vás upřimně líto, ale v tom případě se nepouštějte do takovýchto debat a neřešte inteligenci a schopnosti levicových voličů, když sám tyto vlastnosti postrádáte.

P. Čech 8.12.2012 18:46

Re: Mýlíte se a to zásadně, soudruhu Jelínku.

Máte pravdu v tom, že pro velmi mnoho voličů není důležité k volbám jít.  Mýlíte se však v příčině tohoto jevu. Voliči právě že stojí o změnu, ale změna nemůže nastat tím, že půjdou volit. Ať budou volit jakkoliv, v poměrném volebním systému  v  ž  d  y  "vyhraje" se ziskem cca 30-35% hlasů volících voličů nějaká politická strana. Pro kteroukoliv politickou stranu je však jakákoliv změna nežádoucí, protože opět vždy jde proti podstatě vlády a moci politických stran nad občany země. Jednokolový většinový volební systém není schopen vygenerovat vítězství většinové vůle občanů. Toto dokáže pouze a jedině systém dvoukolový. A vítězství většinové vůle občanů je nanejvýš žádoucí, protože se jedná o základní a zásadní demokratický princip.

V. Ondys 8.12.2012 18:28

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Pane Boleslave, nejsem bohatý, :))))) dokonce pocházím z nejnižších kruhů a poslední větu Vašeho příspěvku bych nechal :)))))))))))) vytetovat na každou chamtivě nataženou ruku!

V. Ondys 8.12.2012 18:17

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Jste velice laskavý, že mi to :))))) dovolíte, a z těch pádnejch důvodů v podobě argumentů, poznání a zkušenosti mi jde hlava kolem, jenom Vás :)))))) poníženě prosím: Nechte moje závěry na mně na základě mých praktických zkušeností a bez Vašich :)))))))))) vzdělaných představ.

J. Boleslav 8.12.2012 18:09

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Mám velmi podobné názory, jako p. Ondys. Nemůžete přece popřít, že většina levicových voličů spoléhá na stát jako instituci, která má povinnost se o ně postarat. Tedy že mají na kdeco právo. A preferuje proto větší míru přerozdělování mezi chytrými, šikovnými a proto úspěšnými a bohatými voliči pravice a těmito vlastnostmi méně nebo vůbec vybavenými voliči levice. Stát by se IMHO měl postarat pouze o ty své občany, kteří se o sebe nedokážou postarat z objektivních důvodů sami a ne o nějaké lemply, kterým se pracovat nechce.

J. Boleslav 8.12.2012 18:01

Re: Autore mýlíte se

Něco na tom bude, máte hodně pravdy.

J. Kratochvíl 8.12.2012 17:52

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Kdybyste nebyl tak nafoukanej a nadutej a připustil si, že ti všichni kdo mají jiné názory než vy nejsou jenom tupci. Zjistil byste že ke svým názorům mají také své pádné argumenty, poznání  a zkušenosti. Také byste se mohl trochu vzdělávat, jak má fungovat demokratický stát se svými institucemi a ne vymýšlet a papouškovat ideologické nesmysly a tím byste došel k jiným závěrům než tady neustále prezentujete, ale to bychom po vás asi chtěli moc, nechte to být, neřešte to.

J. Vyhnalík 8.12.2012 16:58

Re: Mýlíte se a to zásadně, soudruhu Jelínku.

Nízká volební účast ukazuje na to, že pro voliče není dost důležité k volbám jít. Jinými slovy, že nestojí o změnu. Ne náhodou byla nejvyšší volební účast hned po listopadu. U parlamentních voleb bude účast také výrazně vyšší.

Jinak většinový systém ano, ale jednokolový! Dvoukolový má smysl u volby presidenta, kdy celý stát volí jednu osobu. Pokud by v ČR bylo nějakých 200 volebních obvodů, pak je dvoukolový systém zbytečný luxus a neúměrně posiluje vliv protestních hlasů.

Za úvahu by stál kombinovaný systém, s dvou nebo malými vícemandátovými volebními obvody, kdy by každý volič mohl volit napříč kandidátkami.

V. Ondys 8.12.2012 16:34

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

A proč bych to dělal, když většina vůbec nemyslí a jenom tupě lpí na tom, že stát tu je především k tomu, aby straničtí papaláši ve své nadlidské dokonalosti s :)))))) nezištnými byrokraty nahrazovali roli tatínka a maminky pro všechny i v dospělém věku?

J. Kratochvíl 8.12.2012 16:23

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Budete nás muset více přesvědčovat, "že ten samostatný,schopný,pracovitý,slušný a poctivý člověk"  je pravicový volič nebo snad dokonce pravicový politik? Dobrej vtip, ale do jiné rubriky...Ano, to je typický váš boj a přesvědčování, ale stále větší skupina lidí si myslí docela něco jiného.

J. Krejčí 8.12.2012 14:46

Autore mýlíte se

Komunisté mají stále stejnou podporu a počet jimi získaných mandátů je nepřímo úměrný počtu voličů přišedších k volebním urnám. Čím méně voličů přijde k urnám, tím více mandátů komunisté získají, protože jejich voliči chodí k volbám ukázněně za všech okolností. V mém volebním okrsku získali komunisté v roce 2010 120 hlasů  dalo jim to pouhých 10%, zatímco letos získali pouhých 90 hlasů, ale dalo jim to 25%. Nad touoto skutečností by se měli zamyslet především ti, co letos k volbám nepřišli.

J. Boleslav 8.12.2012 13:12

Re: :))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

Tak.

J. Boleslav 8.12.2012 13:12

Re: Za podporu komunistů není třeba se stydět.

Slušní lidé se za případnou podporu komunistů stydí, i když Vám zřejmě není jasné, proč, a je navíc i zbytečné Vám to vysvětlovat. 

J. Kombercová 8.12.2012 12:31

Re: A abych nezapomněla, pane autore :

Havel byl diktátor, že on jediný mohl zlíkvidovat celé širé okolí - jak prosím? Obětní beránek... z vás to dejchá (i ta rada pí VŠ) jak ze stranického tisku, tipněte si, který myslím.

E. Heusinger 8.12.2012 12:21

Re: Mýlíte se a to zásadně, soudruhu Jelínku.

Už se na to volebněsociální inženýrství vykašlete. Kromě Vašeho fňukání to nikam nevede.

V. Ondys 8.12.2012 10:46

:))))))) Pro levičáky je už typický boj vzhledem k tomu ostatní vždy jenom přesvědčit

že samostatný, schopný, pracovitý, slušný a poctivý člověk se musí dokonale oškubat v zájmu přitroublé většiny se zlověstným duněním prázdných hlav.

P. Čech 8.12.2012 10:37

Mýlíte se a to zásadně, soudruhu Jelínku.

Podzimní "volby" vypovídají o všem možném, jen ne o míře podpory KSČM v naší společnosti. Ono totiž je nutno do této naší společnosti už konečně začít počítat 70% voličů, kteří odmítli účastnit se toho směšného a nedemokratického divadélka pro ovčany, nazývaného drze "svobodné volby". KSČM zde obdržela 20,44% hlasů volících voličů, čili 6,132% hlasů voličů všech.Těchto 6.132% hlasů jedině ukazuje na míru podpory KSČM. A navíc 70% neúčast voličů ve "volbách" ukazuje nanejvýš jasně na míru podpory občanů politickým stranám obecně, na míru podpory poměrnému volebnímu systému a volebním zákonům. Tady mají politici pole neorané, zde je nutno začít pracovat. Změnit ústavu ve smyslu zavedení většinového dvoukolového systému do všech úrovní demokratických mocí a zavedení a uzákonění obecného referenda k hlavním a zásadním věcem, týkajícím se všech občanů. Pakliže toto nebude učiněno, můžeme se nadít po 4 letech 15%  či ještě menší účasti voličů v tom směšném divadélku. Rád bych někde slyšel vyjádření kolik procent voličů musí nevolit, aby "volby" byly vyhlášeny za neplatné. A nebo stačí účast jednoho jediného voliče, který zvolí dejme tomu ODS a výsledkem takovýchto "voleb" bude 100% vítězství ODS? Celý tento volební systém je k smíchu a k pláči zároveň a konzervuje jedině absolutní moc politických stran nad občany. O tom to je.

V. Linhart 8.12.2012 8:57

Za podporu komunistů není třeba se stydět.

Nehrozí, že by tito dva výše jmenování mobilizovali odradili od své volby potenciální pravicové voliče. Tento vysoce arogantní, uvědomělý segment voličstva levicový kandidát nikdy nepřesvědčí, čímž se tito voliči podobají  skalnímu voliči levicovému.

T. Vodvářka 8.12.2012 8:37

Mamíí, prosím, já chcu být prezident.....

Komunistická filosofie je založena na atributech, jež jsou pro průměrně vzdělaného člověka nepřijatelné. Komunismus se zrodil v hlavách "myslitelů" v 19. století, byl poprvé realizován v Rusku, aby pak prošel jako ničící vlna Evropou a Asií a zanechal po sobě desítky milionů mrtvých a stamiliony morálně zmrzačených lidí. I když dnes již nevládne, jeho dědictví poneseme ještě dlouho, minimálně 3 generace. Je založeno na tézi třídního boje a třídní nenávisti. Komunisté touží po absolutní moci, nikdy se o ni nebudou s nikým dělit. Pokud tak činili, bylo to pouze pragmatické mezidobí, kdy nalezli dost sil, aby ony "soudruhy z jiných stran" potlačili či asimilovali. Komunista považuje za správné řešení jen to, co vymyslel ústřední výbor jeho strany, vše ostatní je špatné a je třeba to zlikvidovat. Že se občas objevila chyba i ve vlastním vedení /náhlý zločinec Trockij, Slánský atd./ bylo občanovi stručně objasněno, aby "pochopil" složitost vývoje.

O tento typ voliče se ucházejí kandidáti Zeman a Dienstbier přímo, možná jsou další, kteří to nechtějí přiznat. Tito lidé nemusejí být členy této strany, jsou však principiálně ve stejném, ne-li horším morálním rozvalu. Oba jmenovaní jistě velmi dobře vědí, co jsou komunisté zač. Přesto jako psící žebrají o kůstku, protože oba tolik chtějí.....

Jejich krok by je měl jednoznačně diskvalifikovat z klání, protože je téměř jisté, že se budou chovat podobně před jakýmkoliv "pragmatickým" rozhodnutím v jejich možné hradní kariéře. Prezident má být morální autoritou, od níž budeme čekat v dobách důležitých moudré a státnické rozhodnutí. Pokud tam bude člověk, který bude schopen v těchto zlomových chvílích uvažovat pouze v intencích "já" a ne "národ", pak tento úřad postrádá smysl.

V našich dějinách jsme měli presidenty, na které jsme i dnes hrdi a pak i špínu, na níž raději nevzpomínat. Mám pocit, že dva jmenovaní budou - pro svůj krok námluv s komunisty - spíše ve druhé skupině.

Pěkný zimní den všem lidem dobré vůle.

E. Došlík 8.12.2012 3:19

Re: A abych nezapomněla, pane autore :

S.Vaněček Šauerová,

doporučil bych vám, neplakejte za louží, a přijďte pozvednout národ Český, Moravský a Slezský do svého bývalého domova, s demokracii a spravedlnosti jen pro kastu, která vládne pomocí rychlozbohatnutí z likvidace všeho, co kdysi tady fungovalo, ať se týče třeba jen zemědělství, školství, zdravotnictví, průmyslu ve všech sortách, nejvíce zbrojního - zlikvidovaného pravdoláskařem v celém Československu, nejen za to se určitě smaží v kapitalistckém pekle . . .

J. Brunner 8.12.2012 2:08

Vy už se na ty

socialisty a komunisty tak těšíte. Jako můj vnouček na Vánoce.

S. Vaněček Šauerová 8.12.2012 1:22

... pragmatismus, samosebou, omluva.

...

S. Vaněček Šauerová 8.12.2012 1:21

A abych nezapomněla, pane autore :

 Prasgmatismus a cynické chytráctví, které předvádíte, a dlužno říci, že mezi politology nejste zdaleka sám, nezažíváme v historii zdaleka poprvé. Pokaždé však vedou společnost od jedné

národní katastrofy ke druhé.

S. Vaněček Šauerová 8.12.2012 1:10

Jindy pravicová Jana Bobošíková ... :-)

Ach Bože, pane autore, tolik naivity, anebo snad záměrné matení ? Totéž už jsem slyšela od Jiřího Dolejše. Ani ten na přímý dotaz nedokáže (příp. nechce) odpovědět na otázku, jak je možné, že komunisté delegovali jako svého kandidáta na Hrad "pravicovou" političku. To jsou komunisté takoví hlupci ? Tady je něco špatně, není-liž pravda ?

Komunisté delegovali Bobošíkovou samozřejmě jako svého člověka. Že momentálně nosí pravicovatý kabátek ? No a ? V kolika věcech se Bobošíková s KSČM shoduje ? Ve všech důležitých. Jinak by ji samozřejmě jako svého kandidáta nepostavili. Hlupci naši komunisté rozhodně nejsou. Na rozdíl od mnoha představitelů demokratických stran jsou to profíci.