6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Boj o atlas

Neraduje se jeruzalémský starosta předčasně? To se teprve uvidí. Ve středu 7/9 kolem druhé hodiny odpolední SEČ zveřejnil na svém Twitteru níže uvedené sdělení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Škodák 9.9.2016 23:27

Co mají společného Krym a Jeruzalém?

J. Škodák 9.9.2016 23:40

Re: Co mají společného Krym a Jeruzalém?

Jeruzalém je právě tak hlavním městem Izraele,jako je Krym ruský. Jeruzalém jako hlavní město Izraele neuznává de jure většina světa,velvyslanectví jsou v Tel Avivu! Krym jako část Ruska také neuznává většina světa! Jeruzalém a Krym mají společného jmenovatele a tím je ANEXE.

J. Wagner 9.9.2016 21:32

Původní tisková zpráva MŠMT

Původní zpráva je publikována na http://www.pedagogicke.info/2016/09/msmt-k-uprave-udaju-ve-skolnim-atlasu.html.

I. Mertl 9.9.2016 19:33

Pěkná náměstkyně

je ta paní Prudíková, leč zjevně hloupá, pokud konala sama. Pokud konala na cizí pokyn, pak čí (ministryně?). Stanovisko MZV vyžádáno? Jaké bylo? Kompetence? Jinak je to samozřejmě lapálie, která měla být ponechána k vyhnití a teď nutno potichu napravit - nestalo-li se už. Přesto by měl někdo dostat padáka. Ale v ČSSD/ANO Česku?

J. Horálek 9.9.2016 15:05

Tisková zpráva MŠMT z 1. září

Na doplnění článku: MŠMT vydalo tiskovou zprávu o atlasu již ve čtvrtek 1. září. Nyní se ovšem tato zpráva na stránkách MŠMT nezobrazuje, protože byla začleněna do zprávy ze 7. září. (Viz http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-k-uprave-udaju-ve-skolnim-atlasu.) V této zprávě se píše: "Doplňujeme tak jen původní stanovisko

z prvního září (viz níže)." Vše, co je psáno v oné zprávě ze 7. září "níže", bylo již v původní zprávě z 1. září. (Na vlastní oči jsem tu původní zprávu z 1. září na webu ministerstva tehdy viděl.) Proto soudím, že projevená lítost MŠMT ohledně "nešťastně zvolené formulace v dopisu" se vztahuje k dopisu palestinskému velvyslanci. (Tato formulace totiž byla v prohlášení MŠMT již 1. září, tedy ještě před napsáním dopisu izraelskému velvyslanci.)

Pokud jde o to, co ministryně plánuje, tak bych tipoval, že by to mohla být nějaká vysvětlující poznámka, že Jeruzalém je hlavním městem Izraele z hlediska Izraele, nicméně že tento izraelský postoj zatím není mezinárodně uznán.

J. Kombercová 9.9.2016 21:02

Re: Tisková zpráva MŠMT z 1. září

Poslední odstavec - takhle nějak se vyjádřil včera Zaorálek v čt.

A. Alda 9.9.2016 13:00

Ministerstvu školství chybí kompetence.

Ministerstvo nemá ani příslušnost, ani působnost k určování hlavních měst cizích států. Ani našeho státu.

A zdá se, že tomu ministerstvu chybí dokonce i odbornost. Jak geografická, tak politická a nejvíc samozřejmě ta právní.

E. Erat 9.9.2016 11:33

No, boj. Tento týden byla nějáká

demonstrace na Václaváku za zachování hl.m. Jeruzaléma ve školním atlase. Sešlo se tam cca 100 lidí, z toho část z Izraelského velvyslanectví, část z Pražské židovské obce, část turistů a čumilů, a část podporovatelů Státu Izrael. Takže, těch božích bojovníků bylo minimum. Veřejnost to většinově nazajímá, taky proč. V podstatě se tato marginální záležitost řeší pouze na NP, již pátým článkem ke stejnému tématu. Je to žabomyší spor mezi nevlastními sourozenci. A takové vztahy bývají vždy problematické. I u lidí.

H. Lukešová 9.9.2016 12:26

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

Pane Erate, já jsem v Praze na demošce nebyla, ale člověk, kterého znám, tam byl a psal mi v mailu, že se na Václaváku sešlo něco mezi 350-400 lidí. Takže jste se trošku zmýlil v odhadu.

E. Erat 9.9.2016 12:30

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

Uvádím pouze to co bylo v mediích. MF,Právo,LN a ČT 24. Ale, i kdyby jich tam bylo pětset tak je to opravdu marginální počet.

H. Lukešová 9.9.2016 12:37

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

Jistě, nesejde na počtech. Většinu Čechů skutečně otázka Jeruzaléma nepálí.

S. Landa 9.9.2016 12:44

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

Nebylo tam 400 lidí ani náhodou, Hanko. Koukal jsem na to z okna, 100 zúčastněných je vcelku přesný odhad. Tvůj známý asi přičítal i okolo vegetící turisty...

E. Erat 9.9.2016 13:23

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

Ono je to spíše o tom, že jak Izraelci tak Palestinci jsi nejsou jistí v kramflecích. A proto je to tolik bere. Velmi dobře obě strany vědí, že to není ani košer a ani halal. Myslím si, že kdyby se v nějákém českém atlase uvedlo, že např. San Diego je hlavním městem USA, tak by to nikdo z USA neřešil. Proč taky, co je jim do atlasu nějáké malé země. Velká část Američanů si stále myslí, že existuje Československo (sám jsem to v řadě případů zažil). Ze začátku jsem se to snažil uvést na pravou míru. Pak jsem to vzdal, nemá to cenu. Mají něco zafixované , tak ať si v tom žijí nadále. Nikomu to zásadně neškodí. Spousta lidí nezná různá-všechna hlavní města, nebo si je plete ( i já), a komu to vadí ?

I. Babková 9.9.2016 14:04

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

Ono tam těch lidí mohlo být víc, kdyby se příslušné informace dostaly do "ospalých děr", kde to lidi taky zajímá. Hledala jsem docela intenzivně na netu 1. a 2. září, nic kloudného jsem nenašla. Tak přátelé Izraele z Prahy, snažte se trochu víc!

E. Erat 9.9.2016 15:01

Re: No, boj. Tento týden byla nějáká

V tom je právě ten problém. Dnešní tzv. bojovníci za cokoliv sedí na zadečku u internetu, popíjejí kafíčko či lahváče. Občas vypotí nějákou právně zcela nezajímavou internetovou petici. A mají vystaráno. A nazývají to bojem za právo toho či oněho. Kdyby takto " bojovali " naši předci, tak dnes v lepším případě hovoříme německy. Muslimský, a jakýkoliv jiný terorismus se mi hnusí, ale ti lidé jsou ochotni obětovat svůj život za svůj ideál. I když je třeba zcela zločinný, bestiální atd. Ale, ten svůj život obětují. A co jsou dnes schopni obětovat za svobodu, naší civilizaci, křesťanství atd. lidé ze západu ? Ani, mobil natož facebook. A proto samozřejmě špatně skončíme.

J. Lepka 9.9.2016 11:28

Musíme se na kauzu dívat pozitivně :

1) diskreditace naoktrojovaných kvo, kvo, kvót

2) důkaz promořenosti státních institucí levičáckými pseudoargumenty

3) důkaz o naprosté zbytečnosti MŠ.

M. Řepíková 9.9.2016 10:58

Kocourkov

Hlavní město neexistujícího státu je samo o sobě nesmysl. Ale hlavní město neexistujícího státu v cizině je nesmysl na kvadrát. Co takhle hlavní město Valašského království Bolka Polívky třeba v Hamburku?Stejné jako Palestina v Izraeli.

J. Urban 9.9.2016 10:56

Valachová na MŠMT, coby vyvolená nástupkyně

Chládka, své "kvality" předvedla nesčetněkrát, např. kauza Chrastava. Je třeba všechny důrazně upozorňovat, že takovíto lidé jsou "koňmi" sociálfašistické čssd. Snad to té pakáži z liháče aspoň pár hlasů ubere - když ovšem po všech těch Doleželech, Grossech, Ratech, Fischerech už dávno neměli mít hlasy žádné. To by ovšem jejich voličský elektorát nesměl být složen výhradně z morálních mrzáků.

Š. Hašek 9.9.2016 12:41

Re: Valachová na MŠMT, coby vyvolená nástupkyně

Připomínám, že ministr Chládek byl odvolán na základě dopisu/petice/blábolu několika úřednic MŠ do novin!

Ten Ozubená Pleš premiér to přiznal (chudák, ten přizná i vlastní blbost). A uvedl, že vlastně nemá jiné podklady a nezabýval se dlouhodobě tzv. nekomunikativností ministra Chládka (s těma babama s lidskopráv humanity asi). Prostě náš milý Sobotka! Vše bylo natočeno TV.

Valachová jest typická neodborná nula, která se před tím zabývala jen lidskoprávní pavědou brusele. A podělala se včera z nějakého "Lidupalestince"!!

L. David 9.9.2016 10:27

Ty dvě husy už nyní nemají na MŠMT co dělat!

M. Malovec 9.9.2016 10:27

Ta Prudíková,

řeknu Vám, nic moc.

Z. Čábelka 9.9.2016 9:35

MŠMT je ovládáno neomarxistickou bandou

Je ostudou tohoto státu, že za něj mluví ultra levicoví pomatenci, lháři a podvodníci, kteří mají ambice infikovat další a další generace lidí svými bláznivými sny. Jejich antisemistický postoj ke vztahu státu Izrael a k levicí dotovaných a politicky podporovaným tzv. "palestinským" arabským teroristům je obvzláště zvrácený! Odpovědnost za to má sama EU a u nás ČSSD a Zelení.

Š. Hašek 9.9.2016 12:42

Re: MŠMT je ovládáno neomarxistickou bandou

Možno plně souhlasit.

K. Jedlička 9.9.2016 9:27

v článku vám nefunguje výroková logika

"Z tohoto prohlášení, které samozřejmě stále platí, vyplývá, že ČR neuznává Jeruzalém jako současné hlavní město Izraele. Logika je zřejmá: ČR považuje Jeruzalém za budoucí hlavní město Státu Izrael a budoucího Státu Palestina.

Nechme stranou nesmyslnost takového postoje a držme se pouze toho, že když něco bude mít nějaký status v budoucnu, je zřejmé, že v současnosti to takový status nemá. (Budu-li v budoucnu poprvé ženatý, jsem nyní svobodný.)"

Z toho, že v tuto chvíli Jeruzalém není hlavním městem Státu Izrael a budoucího Státu Palestina NEPLYNE, že nemůže být hlavním městem Izraele.

J. Lepka 9.9.2016 11:37

Re: v článku vám nefunguje výroková logika

Motáte se v kruhu.

J. Růžička 9.9.2016 9:12

Nejhorší na tom všem je

že pitomé nanynky na českém ministerstvu zaujímají postoje, vydávají prohlášení, posílají nóty, přesvědčeny o své důležitosti a nepostradatelnosti. Přitom jen plní zadání svých nadřízených, kroutících se před marxisticko socanským vedením EU jak žížaly pod nadzviženým kamenem. Žádný stá Pastelína neexistuje, nemůže mít tedy své hlavní město. Naopak stát Izrael vyhlásil Jeruzalém za svoje hlavní město již v roce 1949. Tečka.

M. Šejna 9.9.2016 9:24

Re: Nejhorší na tom všem je

https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1t_Palestina

To, že pro Vás neexistuje jakýsi stát Pastelína, je celkem úplně vedlejší.

J. Lepka 9.9.2016 11:40

Re: Nejhorší na tom všem je

Je zajímavé sledovat, jak levičácký šváb na mozku dokáže zdeformovat vnímání reality.

P. Hlosta 9.9.2016 9:08

Děti nekazte realitou ;-))

Lidé si odmalička přeci musejí zvykat, že důležitá je budoucnost a ne přítomnost. Přítomnost je pomíjivá, kdežto budoucnost nutně musí lákat svou jásavostí a proto se to učí i děti takto vnímat. Soudružky... co to tárám - paní učitelky mají povinnost z profese, děti učit jak myslet v budoucnosti a současnost nijak nebrat za rozhodující. Pročež se děti vyvíjejí v ignoranty, co nerespektují současnou realitu a žádají do budoucna i nemožné. Třeba že ukončí své vzdělávání a dostanou ihned peníze nadprůměrné a hlavně bez námahy. Paní učitelky je nebudou přeci učit realitu světa. To by děti vyplašilo a mohly by fandit nesprávným věcem.

Nemůžete dětem popisovat hrůzy vraždění, páč by nemohly ani spát. Nemůžete dětem popisovat důvody rozhodování politiků, protože by dospěli a volili by extrémně. Nemůžete dětskou naivitu přeci kazit reálným pohledem.

Tak kdo vlastně reálně drží ten Jeruzalém a považuje ho realisticky z své hlavní město? ;-))

M. Šejna 9.9.2016 8:46

pane Stejskale

už včera jsem pod Váš článek napsal, že Izraelci a Palestinci si za tento spor mohou sami. A MZV Česka jen popisuje současný stav, který jsem tu včera zmiňoval.

Hlavním městem Izraele je samozřejmě Jeruzalém. Sídlí tam totiž izraelská vláda a Knesset. Jenže stejně tak má být Východní Jerusalém hlavním městem Palestiny. A tady nastává problém. Východní Jeruzalém je okupován izraelskou armádou a Palestinci proto nemohou svou vládu a zákonodárný sbor přesunout z Ramalláhu do Východního Jerusaléma. Izrael to prostě nepřipustí. Takže Palestinci pro změnu budou dělat všechno proto, aby zabránili světu uznat Izraeli mít hlavní město tam, kde ho chce mít Izrael.

Proto jsem včera psal, že Izrael a Palestina se tady chovají jak dva kohouti na jednom písečku a dělají si naschvály.

No a nám nezbývá, než fandit jednomu nebo druhému, aniž bychom ale zohlednili zdravý rozum a mezinárodní právo.