26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Boj o atlas

Neraduje se jeruzalémský starosta předčasně? To se teprve uvidí. Ve středu 7/9 kolem druhé hodiny odpolední SEČ zveřejnil na svém Twitteru níže uvedené sdělení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 9.9.2016 9:23

Re: pane Stejskale

Právo a zvláště to mezinárodní, se musí vybojovat. Třeba i mezinárodními soudy, když ne vojensky. Potom právo je i vymahatelné anebo nevymahatelné. A tak reálně je Jeruzalém hlavním městem Izraele. Palestina chce vlastní stát i hlavním město v Izraeli Jeruzalém. Palestinci jsou vzniklá národnost, kterou stvořila velká skupina v Arábii všeobecně nechtěných běženců. Libanonci, Jemenci a všichni okolo Izraele je lifrovali ze svého území jinam. Tvrdilo se, že to jsou lidé z oblasti Palestiny a proto že to jsou Palestinci.

Co dějiny Arábie pamatují, nebylo nikdy klidu na těch územích a říše se střídaly v držení jak území, tak lidí v nich. Komplikovanější to bylo s nomády, kteří hranice neznali a neuznávali. Bídné podmínky dali vzniknout loupežení na cizím území a stalo se charakterní vlastností i morálkou. Krádež na cizím tam není nic trestuhodného Bohem, ale je trestná při chycení zloděje a to drasticky trestná. Neměl se totiž nechat chytit. Nechycený by byl hrdina, chycený dobře mu tak! I lhaní je základní nutnost u Arábijských. Tak důležitá, že posvěcená jejich Bohem.

V podmínkách Arábie nutně musí být Izrael tím největším nepřítelem, protože Izraelský Bůh je jinačí, než Arabský. Izraelský Bůh je proti zlodějně a lhaní. Tato dvě náboženství jsou k sobě jako voda a oheň, navzájem se ničící. Na nás je akorát, komu že budeme fandit. Někdo třeba fandí zlodějně a lhaní. No já ne!

M. Šejna 9.9.2016 9:35

pane Hlosto

jako člověk s židovskými předky asi těžko budu fandit Palestincům (jak Vy říkáte "zlodějům a lhářům"). Jenže stejně tak coby člověk s židovskými předky respektuji mezinárodní dohody. Takže já sice Židům fandím, ale nad některými schválnostmi izraelské administrativy jen kroutím hlavou. K jedné z těch schválností patři odmítání uznat Východní Jeruzalém za hlavní město Palestiny.

Vsaďte se, že pokud by Izrael toto uznal, už dávno by byl západní Jeruzalém uznáván celým světem jako hlavní město Izraele.

Z. Čábelka 9.9.2016 9:41

Re: pane Hlosto

Myslíte tím i arabský svět? O co se vsadíte? Jaký čas do vyhodnocení té Vaši myšlenky tomu dáte?

M. Šejna 9.9.2016 11:00

pane Čábelko

arabský svět je mi u zadnice. Jestli Vám osobně leží na srdci názory arabského světa, je to Váš problém.

O. Mayer 9.9.2016 13:27

pokud by Izrael toto uznal?

.. bohužel o to dost pochybuju, tenhle varianta už i ze strany Izraele na stole byla a víte jak to dopadlo? Palestinci po arabsku okamžitě reagovali tím, že zvýšili požadavky zase na něco jiného.

J. Zaorálek 9.9.2016 21:06

No dyť. To je furt dokola. Jakmile Izrael ustoupí, splní požadavky palestinců, hned vznesou požadavky nové a tím opět znemožní vznik vlastního státu. Oni ho ve skutečnosti nechtějí. Opravdu ne. To si můžou myslet jen nějací blázni, nenalézám jiný výraz. Jaky to rozdíl se vznikem státu Izrael. Kdyby měli Izraelci takové podmínky pro vznik vlastního státu, meli by ho už několik staletí. Jsou to naši loajální spojenci, to židé ukázali mockrát a to narozdíl od rozličných Arabů. Jak je možné že po Izraeli furt takle slapeme, úplně nechápu, ale je to ke zblití.

B. Volarik 9.9.2016 6:53

Hlavním městem Solnohrad je Solnohrad a basta!

Nějaká zavšivená sebranka z neexistujícího státu nemá co kafrat suverénnímu státu do toho, kde je jeho hlavní město!

Je potřeba jim zašpuntovat penězovody! Ať ukáží co umí za své!

P. Lenc 9.9.2016 8:23

Re: Hlavním městem Solnohrad je Solnohrad a basta!

Krátké, přesné.Naprostý souhlas.

P. Kmoníček 9.9.2016 8:41

Re: Hlavním městem Solnohrad je Solnohrad a basta!

Nojo,ale vysvětlit to naší ministryni školství nelze!

Š. Hašek 9.9.2016 8:44

Re: Hlavním městem Solnohrad je Solnohrad a basta!

Rovněž.

Arabové (Palestinec jest totéž co Pražan) mají půdy a všeho, co hrdlo ráčí ...... ale docela přesně je charakterizoval pan Volarik.

K. Křivan 9.9.2016 8:53

Re: zašpuntovat penězovody ?

To bychom museli zabít tu neomarxistickou verbež v Bruselu.

K. Novák 9.9.2016 6:52

To je řečí.

Ale fakta žádná. Kde sídlí izraelská vláda, president, nejvyšší soud? Když byl prezident Zeman v roce 2013 v Izraeli a byl přijatý izraelským prezidentem, premiérem a navštívil některá izraelská významná místa, ve kterém městě to bylo? Nemůžu to najít. Ve kterém městě sídlí izraelský prezident, vláda, nejvyšší soud atd.? Podle Wikipedie Izraelský (Jeruzalémský) základní zákon říká, že: „Jeruzalém, celý a sjednocený, je hlavním městem Izraele.“ Jeruzalém je sídlem vlády, prezidenta, vládních úřadů, nejvyššího soudu a parlamentu. OSN neuznává Jeruzalémský zákon a podle interního informačního podkladu Parlamentního institutu většina zemí pokládá za hlavní město Tel Aviv-Jaffa. Palestinská autonomie požaduje Východní Jeruzalém jako hlavní město plánovaného Palestinského státu. Dodávám, že velvyslanectví ČR je v Tel Avivu a jeho Zemanem navržené přestěhování do Jeruzaléma je v současnosti považováno za "nereálný projekt".

F. Lesniak 9.9.2016 6:51

Proboha už dost!

Je to naprosto zbytečná marginálie, ale o čem by Stejskal asi tak stále psal, že? A o tom, že na ministerstvu školství sedí tuponi snad každý ví. Arogantní Valachová je asi to nejhorší, co tam kdy sedělo.

J. Novak 9.9.2016 5:30

Kdo určuje hlavní město státu?

Mám dojem, že své hlavní město si každý stát na svém území určuje sám a že mu do toho v podstatě nemá nikdo co říkat. Asi by se nám nelíbilo, kdyby nám chtěli třeba naši severní sousedé určit, že naším hlavním městem bude Dolní nad Horní, nebo třeba Hodonín či Svitavy. Zrovna tak by asi Slovákům vadilo, kdyby jim někdo třeba Maďarsko nařizovalo, že jejich hlavním městem není Bratislava, ale Trenčín nebo Žilina, například.

M. Šejna 9.9.2016 8:50

ano, pane Nováku

Palestina si za své hlavní město určila Východní Jeruzalém, který je podle mezinárodních dohod, podepsaných i Izraelem, součástí Palestinské samosprávy. Jenže Izrael zároveň okupuje Východní Jeruzalém a tak brání Palestincům mít hlavní město tam, kde ho chtějí mít. Výsledkem je pak současná situace, kdy na je oplátku Izraeli sdělováno, že prozatím svět neuzná ani Izraelcům za hlavní město Jeruzalém.

T. Marný 9.9.2016 5:26

Jaký boj o atlas !

To jsme jako stát doopravdy tak nesvéprávní, že Nám bude diktovat co můžeme nebo nemůžeme nějaká sebranka z neexistujícího státu ( na popud místních žalobníčků/vlastizrádců ) ? Zřejmě to bude chtít znova revoluci, osmička v letopočtu se blíží.

V. Klepetko 9.9.2016 3:50

Nešťastně byla hlavně formulována jména

na jmenovacích dekretech paní Vlachově a paní Prudíkové :-). Hlavně že se jim již před volbami nepodaří sprznit atlas semenem svých ďábelských incubů...

Malleus maleficarum, kladivo svobodných voleb na ně!

R. Brzák 9.9.2016 0:34

vážení sousedé, občané našeho společného státu

vážení sousedé, občané našeho společného státu

v mojí zemi, mám sice velkou touhu s Vámi dobře vycházet, abychom mohli vedle sebe v klidu žít. Ale pokud to znamená, že budu muset prostřednictvím daní platit takové šašky na jejich nebetyčně důležitých úřadech a ministerstvech,

tak se Vám na to...