27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bohuslavova ukolébavka

Již od nepaměti konejší matky své malé děti ukolébavkami. Děti se cítí bezpečné, usnou a mámy mají alespoň trochu času pro sebe. Až potud je to vše v pořádku. V absolutním pořádku. Pokud se však do ukolébavky pouští politik strany s ambicemi vyhrát příští volby a vládnout této republice, měli bychom všichni velmi zpozornět. O co jde.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 5.11.2012 21:53

Socbotka akorát loví,

on těžko bude zestátňovat. Podnikání všech stran je založeno na zlodějinách, ke kterým potřebují soukromé firmy ... . :-)

L. Vaněk 5.11.2012 16:56

Aby to bylo řečeno do důsledku:

Učeň socialistického inženýrství Bohuslav Sobotka, se svými partajníky udělá z této země - konkurenci kamaráda J. Paroubka ... Kočky. My budem platit a oni nás budou houpat !

K. Mičánek 5.11.2012 16:54

Přestaňte strašit

pane Bartoni,asi jste Sobotku příliš nepochopil. Určitě neřekl, že hodlá zvýšit výdaje rozpočtu o 100 miliard, ale hlavně hodlá zásadně změnit daňový systém a také výběr daní( to poslední se bohužel Kalouskovi příliš nedaří).Takže spíše bych tomu rozuměl, že se jednalo o zvýšení příjmů rozpočtu, což je bezesporu nanejvýše nutné !! Ty vaše obavy, že socialisté budou vysokými daněmi trestat úspěšné,  neobstojí v porovnání s většínou evropských zemí, vlastně ani se Spojenými státy, kde je všude daň  stanovována progresivně k výši příjmu. Nikde jsem ale neslyšel, že v těchto zemích daněmi trestají úspěšné ! To je pouze mantra rádoby pravicových českých politiků. A podobné je to i s uvažovaným mírným zvýšením daně u právnických osob.

Že je daňový systém nutné zásadě změnit, uvidíte sám na výsledcích hospodaření státního rozpočtu za letošní rok. přes proklamovanou rozpočtovou odpovědnost státní dluh zase výrazně poroste, ale co je daleko horší, poroste i skrytý dluh na infrastruktuře, vzdělání, bezpečnosti a podobně. Vždyť stát prakticky pod Kalouskovými škrty prestává reálně fungovat, viz metanolová aféra,systém registrace automobilů, S-karty a podobně.

Takže přestaňte strašit rudým nebezpečím a komunistickou vládou, která bude znárodňovat! To si přece rozumný čtenář nezaslouží. Rozumný čtenář a občan si zaslouží rozumnou vládu, ne ostudný spolek neschopných politiků.

J. Jurax 5.11.2012 21:01

Re: Přestaňte strašit

Rozumný čtenář a občan si zaslouží rozumnou vládu, ne ostudný spolek neschopných politiků.

To nesporně. Jenže rozumných čtenářů je málo a nezdá se, že by jich nějak přibylo. Takže příští vláda bude z KSČSSD a rozumný čtenář se bude moct jít klouzat ... protože tohle si čtenář, chce-li být zván rozumným, přát nemůže, nemluvě o tom, že si to taky nezaslouží.

J. Kadeřábek 5.11.2012 22:34

Re: Přestaňte strašit

Ten daňový výběr se nedařil ani Sobotkovi, když byl u vesla. Už tehdy se na veřejnost dostávaly informace o daňových únicích u PHM, chlastu a cigár. Jen ten rum byl ještě z technického lihu bez methanolu. Strach z národňování ovšem nemám. Kde by vzal Sobotka ty stovky miliard na nákup třeba plynárenství, které jiný socan (Zeman-Grégr) prodal za 136 miliard. Němci nejsou tak blbí aby nám tu zlatou husu prodali zpět a určitě ne za tyto peníze.

J. Boleslav 5.11.2012 11:52

Toto je velmi podnětný a potřebný článek.

Jak ale vidno i z diskuse, řadě lidí to stejně nedocvakne. No, komu není rady, tomu není pomoci. Budou si lidé muset ten rudooranžový ráj vyžrat až do hořkých konců, třeba se jim pak v kebulích rozsvítí. I když v některých určitě ani potom ne. Socani prostě rozšíří finanční transfer od šikovných, chytrých a úspěšných voličů pravice ke svým blbým, neschopným a proto i neúspěšným a závistivým voličům. Tak jako to ostatně dělají stále a všude ve světě, nic jiného ani neumějí. Na dluh to ale asi už nepůjde, tudy doufejme již cesta nevede.

V. Václav 5.11.2012 17:40

Re: Toto je velmi podnětný a potřebný článek.

PAne Boleslave, už jsem si všiml několikrát vašich fanatických připomínek, podobných tomu, jak v Rudém Právu komunisti bez vlASTNÍHO ROZUMU POUZE PAPOUŠKOVALI SLOVA"MOUDRÝCH".

Strašíte tady stále oranžovo rudým nebezpečím, aniž byste použil vlastní hlavy a hledal příčinu, proč k tomu došlo. Aby bylo jasno, nejsem zrovna příznivcem momentální situaxce, ale největším viníke, je tady ODS. Kdyby nebyla jejich politika plná podrazů, zlodějin, nedořešených afér, tak by volby takto nedopadly. Bolševik strašil imperialisty z vlastní neschopnosti, to samé nynáí dělá ODS. TAkže, než začnete něco psát, zamyslete se nad tím, co psát budete, máte li vlsatní hlavu.

J. Boleslav 5.11.2012 19:23

Re: Toto je velmi podnětný a potřebný článek.

Ujišťuju Vás, že ničí slova nepapouškuju, co píšu, mám z vlastní hlavy a stojím si za tím. Oranžovo rudým nebezpečím nestraším, začíná být velmi reálné. Problémy, o kterých píšete, mají v různé míře všechny strany, které byly nebo jsou u moci. Proto mně vadí, že se o nich píše pouze v souvislosti s ODS, to není fér. Že vidíte věci jinak, Vám neberu. Kdo z nás měl spíš pravdu, ukáže teprve čas.

M. Šejna 5.11.2012 11:15

pane Bartoni

to je hezké, že se zabýváte tím, co plánuje Sobotka. Já se spíš zabývam tím, co Sobotka dělal, když byl ministrem financí, a porovnávám to s tím, co dělá současný ministr financí Kalousek. A musím konstatovat, že Sobotka byl úspěšnější než Kalousek. Za Sobotky bylo státní zadlužení na úrovni 29% HDP, za Kalouska už je to 40% HDP. I ty daně byly za Sobotky nižší, než za Kalouska. 

Ne podle keců, ale podle činů hodnoťte politiky. A je pravdou, že pokud jde o kecy, tak v tom jsou naši pravicoví politikové machři. Ovšem pokud jde o činy, tak jsou levicovější, než socani.

J. Slanina 5.11.2012 11:36

Re: Co dělala ozubená pleš:

"Například Bohuslav Sobotka, nynější předseda sociálních demokratů, podle zveřejněných údajů za posledních šest měsíců ve funkci prominul deseti firmám 96,9 milionu korun na příslušenství daně z příjmu a dalších bezmála dvacet milionů za příslušenství k DPH. Mezi privilegovanými firmami byl mimo jiné hutní kolos Mittal Steel Ostrava (27 milionů) nebo firma v minulosti stíhaného podnikatele Petra Kellovského (1,8 milionu) či společnost pohřešovaného fotbalového funkcionáře Miroslava Kříže (9 milionů).

"Jednal jsem vždy podle návrhu daňové správy. Ten proces jsem nijak neovlivňoval ani neinicioval," říká k tomu nyní Sobotka.

Na exministra Sobotku se HN v první fázi zaměřily právě proto, že jeden z jeho sporných pardonů už unikl na veřejnost - v roce 2006 pár dní před odchodem z úřadu podepsal 26milionový odpustek pro hoteliéra Vladimíra Dvořáka, který uspořádal svatbu tehdejšímu premiérovi Jiřímu Paroubkovi. HN proto žádaly nejen o seznam daní odpuštěných firmám, ale i fyzickým osobám - tento seznam ale ministerstvo financí zveřejnit odmítá. "V těchto případech převažuje právo na ochranu soukromí," stojí ve stanovisku ministerstva k žádostem HN.

http://hn.ihned.cz/c1-52987970-stat-na-dani-odpustil-miliardy-taji-komu

M. Šejna 5.11.2012 12:14

Re: Co dělala ozubená pleš:

http://archive.ceskamedia.cz/article.html?id=219364_nw_S&qqqq=article

V. Venc 5.11.2012 12:00

Re: pane Bartoni

Pane Šejno, pokud si myslíte, že po volbách "budoucí" Sobotka bude stejně úspěšný, jako před Kalouskem, bez krize v EU, tak si připomeňte svůj apel: "Ne podle keců, ale podle činů hodnoťte politiky" a připijte na zdraví autoru Bartoňovi, poněvadž teprve potom oceníte jeho článek.

M. Šejna 5.11.2012 12:20

pane Venci

o jaké krizi to mluvíte? Ještě na podzim 2008 hlásal Kalousek s Topolánkem ve sněmovně při schvalování rozpočtu na rok 2009, že žádná krize není a nebude, a kdo to tvrdí, tak by měl být prý trestně stíhán za šíření poplašné zprávy. I to ukazuje, jak "prozíravý a chytrý" byl Šetřislav Kalousek. To se pak člověk nediví, že EU se už z krize (která prý není a nebude) vzpamatovává, zatímco my se v ní furt brodíme až po uši.

V. Venc 5.11.2012 12:46

Re: pane Venci

Pane Šejno, dík za reakci. Věřte si svým představám.

O. Uživatel 5.11.2012 13:55

Uživatel požádal o vymazání
V. Kain 5.11.2012 14:08

Re: pane Venci

Šejno s tou přestávající krizí v Evropě jste vedle jako jedle.Socialističtí křupani v Bruselu to pomalu roztáčí a že to nebude nic pěkného na to vemte jed.Ti naši se na spolupráci s Bruselem už moc těší.Nikde to pod vedením socialistů nefungovalo a fungovat nebude.Pokud někdo bude operovat se Švédskem,tak kdysi tato velmi bohatá země jde pomalu do kolen pod vládami socialistů.

J. Vyhnalík 5.11.2012 14:36

Re: pane Venci

Když o kterékoliv bance vyjde v novinách článek, že je před krachem, tak se ta banka, bez ohledu na to, v jakém stavu je zhroutí, protože se všichni její klienti rozhodnou vybrat své peníze. O první mezi nimi budou paradoxně ti informovaní, kteří sice vědí, že je to fáma, ale zároveň chápou, že fáma, nefáma, banku to zabije stejně spolehlivě.

Na podzim 2008 krize teprve vznikala a bylo docela možná, že se přežene bez větších následků, každopádně kdyby v té době Kalousek mluvil jinak, krizi by nezažehnal, jenom by to ČR stálo o pěkných pár miliard na úrocích z půjček socdem vlád víc.

Pokud jde o to, kdy krize skončí, tak připomínám známou průpovídku, že když Německo dostane rýmu, tak Česko lehne se zápalem plic. Takže dokud se Evropa okolo nás nezačne vzpamatovávat, tak budeme muset šetřit a šetřit. Jedinou naší šancí je snižovat zadlužování (to se Kalouskovi daří i za cenu toho, že se stává nejnepopulárnějším politikem u nás) a zároveň pomoc ekonomice snižováním daní (to se Kalouskovi moc nedaří, ale alespoň nezvyšuje přímé daně, to by to bylo ještě horší).

M. Prokop 5.11.2012 13:37

Re: pane Bartoni

Zkuste jen tak pro legraci od Kalouskových dluhů (že by měly být menší, o tom vůbec nepochybuji) odečíst úroky, které musíme platit na dost zbytečné dluhy, nasekané "ozubenou pleší".  Hned se vám ta numera trochu pomění.

Růst HDP v našem okolí za Dluhoslava a teď vás jistě také napadl jako podstaný faktor, ale neuvedl jste ho. Proč?

O. Uživatel 5.11.2012 13:56

Uživatel požádal o vymazání
P. Urban 5.11.2012 11:00

A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ?

Máme-li skončit v p.d..i, není snad jedno, ze které strany do ní přijdeme ? Nebo snad pravicová politika nabízí nějaké východisko z postupujícího úpadku ?

V. Venc 5.11.2012 11:29

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

Pane Urbane, ono hodně záleží, vede-li nějaká cesta ven. Nečasova vláda cestu, více méně úspěšně našla. Socialisté nemají o ní tušení, ale mávají rukama, že ji určitě najdou, až si všichni budou spravedlivě rovni.

E. Došlík 5.11.2012 11:38

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

Pane Venci,

jedinou cestu ven, by nám mohl ukázat nebožtík Pinochet, ač jsem ho, kamaráda Bendy st., nikdy nemusel, tím myslím oba dva! Nečasova vláda s ODS více méně našla, jak s pomocí kmotrů vysát ještě zbytek toho, co zbylo z bývalého Československa . . ., ono by bylo dobré, kdyby jste se probudil ze snění . . .

J. Boleslav 5.11.2012 11:42

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

Ach jo, to je zase blábol.

V. Venc 5.11.2012 12:42

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

Ad Došlík

Souhlasím s Vámi, Pinochet by to určitě dokázal. Ten se ale objevil až zemi ovládli marxisté, což zatím není náš případ.

Jestliže se ale Vy sám probudíte ze snu plného "kmotrů" a podíváte se třeba na fotografie našich měst za komunistů a dnes, srovnáte-li si mzdy, důchody, nemocnice tehdy a dnes, tak budete muset uznat, že ti dnešní "kmotři" vysáli toho daleko méně, než za minulé dvacetileté období Vaši komunističtí švagříci.

Ale nic proti ničemu, dál si stavějte své vzdušné zámky.

E. Došlík 5.11.2012 12:57

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

Pane Venci,

to snad si myslíte, že základ ODS svým předsedou a předsedou vlády a ostatních souputníků mají základ asi kde? Ze snů kmotrů se nemusím budit, ten není sen, ale realitou dnešních dnů! Můžete se dívat jak chcete na fotografie měst, vývoj jde kupředu, ale taky kolik stály obnovy, a kolik zůstalo za nehty lidem, kteří, ale to je zbytečné rozepisovat!

Jako příklad: Tunel Blanka, opravdový tunel i s Bémem, organizace OH v Prazr - 100 000 000.-Kč, zase BÉM jeho tlupa kočičí pracky, a tak můžeme pokračovat.

A to že dnešní kmotři vysáli daleko méně než, jako, jakých 20 let? Vám to opravdu hrabe i bez vzdušných zámků! A pokud jste poslouchal včerejší diskusi ODS-áku na sněmu, sliby atd., tak se běžte vycpat. Mzdy, důchody, nemocnice, - jistě rozvoj jde kupředu, a taky budeme mít blíž ke smrti rušením lúžek, drahota léků, buďte rád pokud jste fyzicky zdráv, zdráv nejste ale bohužel na rozumu . . .

V. Venc 5.11.2012 14:50

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ?ad Došlík

Pane Došlíku, jste v argumentační nouzi. Máte svatou pravdu, tunely byly a musím dodat, dál budou.

Ale bohužel, "bez kmotrů" a ani bez "kolik zůstalo za nehty" by se Váš "vývoj kupředu" vůbec nekonal! I mně je to srdečně líto, ale jak je vidět, žádné kvalifikovanější a lepší vedení státu, institucí, obcí, firem.., naši občané, včetně Vás nebo mne, nedokázali nalézt a zvolit! Oni totiž žádní nejsou!

Musíte (měl byste si, mohl byste) si uvědomit, že sliby sociálního státu rovnosti, spravedlnosti a poctivosti jsou pouze pro ty, mdlého rozumu. Stejně tak marxismus.

E. Došlík 5.11.2012 16:13

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ?ad Došlík

Pane Venci,

nevím z jakého důvodu mi to dáváte 2x najevo, co píšete.

Váš odstavec 2: to si snad opovažujete tvrdit, že to tak funguje třeba ve Švýcarsku, které není v EU, a pak i ve státech EU - Francie, VB, Německu atd.? Co se týče voleb, to je ten b?ordel, že se volí strany, a ty tam pak dosadí své parchanty ! Ony osobnosti by se našly, kdyby se volili jen osobnosti!

Odstavec 3: nic nemusím, jedině umřít, a co si můžu a nemůžu uvědomit je čistě má věc, co se týče slibů to včera v Brně padalo jako kroupy, a ještě poslední: vše co končí na -ismus, ďáblovo jest . . .

V. Venc 5.11.2012 15:02

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

ad Došlík

Pane Došlíku, jste v argumentační nouzi. Máte svatou pravdu, tunely byly a musím dodat, dál budou.

Ale bohužel, "bez kmotrů" a ani bez "kolik zůstalo za nehty" by se Váš "vývoj kupředu" vůbec nekonal! I mně je to srdečně líto, ale jak je vidět, žádné kvalifikovanější a lepší vedení státu, institucí, obcí, firem.., naši občané, včetně Vás nebo mne, nedokázali nalézt a zvolit! Oni totiž žádní nejsou!

Musíte (měl byste si, mohl byste) si uvědomit, že sliby sociálního státu rovnosti, spravedlnosti a poctivosti jsou pouze pro ty, mdlého rozumu. Stejně tak marxismus.

V. Václav 5.11.2012 17:44

Re: A kvůli tomu by člověk neměl volit levici ? ad Urban

PAne, tohle snad nemyslíte vážně. Pokud ano, tak zíráte na svět skrz nějaký podivný filtr, jako Komenského brýle mámení.

L. David 5.11.2012 10:22

Nenarodil se ten Bohouš náhodou v Řecku?