24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Bohouš a jeho počty

Poslancům letos ty prázdniny nezačínají dobře. Pro mnohé to jsou navíc poslední parlamentní prázdniny. Týká se to hlavně všech poslanců Věcí veřejných, LIDEM a nezařazených. A také velké části poslanců ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 2.7.2013 12:52

Re: dojemné, pane autore

Podle mého názoru krátké, velmi výstižné a je tam všechno. Tak bych si přestavoval řeč politiků a nikoliv jako Kalouskovu, nebo Nečasovu. Chtěl bych důrazně upozornit na to, že kritika uvdedných dvou pánů určitě nemá být kritikou pravicového smýšlení, kterého se nám stále víc a víc nedostává.

J. Svoboda 2.7.2013 12:47

Re: ....doufejme, že to budou přepočty.

Pane Trčko, mne pobavily oba články, jak ten Vaškův, tak Váš. Socdem můžete kritizovat, jak chcete, je to plácáním prknem o rybník. Pokud nebudete včas a rázně kritizovat pravici za to, že svým chováním předává moc levici na střbrném tácu, naše nafoukaná "pravice" se bohužel asi sama nepoučí.

P. Trčka 2.7.2013 12:41

Re: pane Trčko

Vážený pane, kde jste četl něco o srovnávání  dávek ? Kde jsem takovou věc napsal ?  Asi jste četl nějaký jiný článek a popletlo se Vám to. Nebo ne ? A ty urážky si nechte.

J. Svoboda 2.7.2013 12:35

Re: Ano, ano.

Ano pane Barto, tak nějak to pravděpodobně bude. Bohužel pro většinu lidí je snadnější kritizovat někoho jiného, než si zamést před vaastním porahem.

J. Svoboda 2.7.2013 12:31

Re: Ano, ano.

Vážený pane Švrčku, rozhodně se nechci zastávat socdem, ani levice obecně. Nezlobte se na mne, ale že jsme pitomci, o tom svědčí to, že tzv. pravici málokdo z těch, u kterých by se to předpolkádalo, oprávněně kritizuje. Česká politika mi připomíná klukovskou válku. Každý kritizuje jen protistranu, ale málokdo si dovolí kritizovat vlastní stranu. Pravdou však je, že kritika vlastní strany většinou vede k ostrakizaci, pokud je vůbec vyslyšena. Svědčí to o kvalitě našeho politického systému.

J. Svoboda 2.7.2013 12:01

Ví pan Vašek, co to je pravice?

Pan Vašek by se rád tvářil jako pravičák. Jeho projev však vypadá jako projev pravověrného komunisty.Proč mluví o pravici, když by už konečně mohl vědět, že tady žádná pravice neexistuje?Snaží se protivit přírodním zákonům, jejichž součástí vztahy mezi lidmi konec konců jsou. Rozhodně nejsem zastánce socdem, ani levice obecně. Jen mi tady chybí ta pravice. Člověk s mozkem v hlavě by měl vědět, že jeho článek je pláčem nad rozlitým mlékem.Měl by vědět, že logickým důsledkem chyb jedné strany je to, že protistrana toho využije, což je legitimní postup v politice. Je rozhodně daleko přijatelnější, než tzv. "pravicový" obchod s trafikami. Měl by také vědět, že na tento obchod si soudní a inteligentní lidé udělají názor bez ohledu na Nečasovy a Kalouskovy kritiky a jejich hloupá tvrzení, že je potřeba zavřiít všechny politiky od roku 2003.Pokud se tzv. "pravicoví" politici chovají tak, jak se chovají, je scestné, kritizovat snahy levicových stran, toho využít. Je to přirozrné a v demokraciích je to tak naprosto všude. Pokud nám chce např. paní M. němcová vykládat, že o sviňárnách kolem ODS opravdu nevěděla, ať si tomu pan Vašek věří. Já tomu rozhodně nevěřím. Pan Vašek, pokud to myslí s pravicí opravdu dobře, by se měl ptát, případně odpovědět na otázky, jako například, proč pan Nečas vyhodil pana Fuksu, proč pan Nečas vyhodil a navic tak rychle pana Pospíšila. Po těchto eskapádech se pan Vašek diví, že se lidé chovají přirozeně a regulérně? Vůbec se mi nelíbí, že jak pan Vašek píše, to posílí moc pánů Sobotky a Filipa, ale rozhodně proto nechci Janouškovsky zavírat oči před nepravpstmi tzv. modré levice. Pokud pan Vašek chtěl pro pravici něco udělat, měl se ozývat už dávno, když se nepravosti děly. Bohužel je to tak, že tzv. pravice by měla uznat, že současné problémy si vyrobila sama a tomu podřídit všechno budoucí konání. Socdem, ani komunisté tyto problémy nezpůsobili a chová se nerozumně ten, kdo se je za toto přirozené a naprosto legitimní chování snaží kritizovat.

J. Barto 2.7.2013 11:31

Re: Ano, ano.

Jelikož pane, přes polovina voličů, je proti EU a zároveň volí komunisty a socialisty, tak to máte trochu popletené.

Ale tak to v téhle zemi prostě je!!Zvolili jsme komunisty a pak hned hledali viníka, kdo za to může.

J. Vintr 2.7.2013 11:19

Re: jistě, pane Vintr

Jestli jste si náhodou nevšiml, tak erár, představovaný politiky a úřednictvem, sebere těm co pracují víc jak polovinu toho, co si vydělají - a tyto peníze z převážné části přerozdělí těm, kteří NEPRACUJÍ. V tomto přerozdělování hraje stále větší roli rostoucí chamtivost a počet těch, kteří si udělali z erární kasy samoobsluhu na peníze. Člověk je tvor přizpůsobivý a od přírody líný, takže se není čemu divit, že těch, co nepracují a žijí z erárního přerozdělování, neustále přibývá (a tím zákonitě také ubývá těch, kteří JEŠTĚ pracují). Takhle to bohužel funguje v celém takzvaně civilizovaném světě, takže se nelze divit tomu, že všechno míří nezadržitelně do pr...

Jinak čísla, podle kterých politici hodnotí "úspěšnost" ekonomiky jsou hausnumera, která se dají libovolně ohýbat podle potřeby. A na to, jak se ve skutečnosti vyvíjí ekonomika, mají politici (kromě toho negativního) asi stejný vliv, jako na počasí. Takže když se nějaká "vláda" chlubí tím, že za jejich "vládnutí" rostla ekonomika, je stejná blbost, jako kdyby se chlubili, že za jejich vládnutí svítilo slunko a nepršelo ...

M. Šejna 2.7.2013 10:49

jistě pane Vondráčku

Já radši dám přednost té vládě, za které se budu mít dobře a se mnou většina obyvatel. Zatím to bylo vždy za vlád socanů a nikdy za vlády pravice.

Pokud jde o překážení vlády v mém životě, tak jsem si nevšiml, že by úřední šiml za vlád pravice přestal řechtat. Řechtá stále víc. Nakonec se o tom můžete přesvědčit například na dopravních inspektorátech, nebo při žádosti o stavební povolení. Na občanský nebo řidičský průkaz jsem si v Říčanech na úřadě vystál frontu vždy půl dne.

M. Šejna 2.7.2013 10:42

jistě, pane Vintr

takže od roku 2009, co jsme v permanentní ekonomické krizi, je to tím, že pracovitost lidí je nízká. Zatímco za vlád ČSSD, kdy ekonomika prudce rostla, lidé makali, až se z nich kouřilo.

Teď ještě vymyslete teorii, proč se lidi za vlád pravice flákají, zatímco za vlád levice jsou z ních úplní stachanovci.

Z. Švrček 2.7.2013 10:07

Ano, ano.

Mozkový trus socdem, nejspíše ruku v ruce společně s komunisty a SPOZ, již kráčí mohutnými kroky vstříc ideji, kterou dlouhodobě vyznávají: všeobecné dobro pro nás, pro pitomce, kteří si sami neumí poradit a proto nám je přinesou třeba proti naší slabé vůli. Za svoje uskutečněné představy oni rádi položí i naše životy. Tuto oběť ale ve jménu vyššího dobra rádi podstoupí.  

Již se na to divadlo nesmírně těším, bude to dokonalé s ideově spřízněnou EU za zády... A nejhorší na tom je, že to s největší pravděpodobností nějak moc jinak nedopadne :-( a přesto to bude teprve začátek).

Howgh.

M. Josífko 2.7.2013 9:53

Re: Kvalitní vláda

Vždyď tu žádné zvyklosti nejsou. Stačilo by ústavu dopsat a né nechávat něco na "zvyklostech"

F. Michek 2.7.2013 9:51

Fakt dobrý!

Trocha legrace na začátku prázdnin mě osvěžila, díky pane autore. Taky jsem si stále říkal o čem to (nejenom ve vědeckém tanku ČSSD) stále dokola plkají - a ona je to vlastně legrace.

P. Götze 2.7.2013 9:50

Re: Vláda demisi nepodala !!!

Vy jste si nejak nevsiml, ze ti ministri bali sami od sebe. Nebo vy nam tady snad chcete tvrdit, ze jim tam nekdo drzi kver u hlavy?

P. Zeman 2.7.2013 9:42

Re: Vláda demisi nepodala !!!

Možná všimli, ale chtějí to hezky zdramatizovat ;-). Budeme mít legální vládů bez premiéra a pak ještě jednu – srandovní, kterou si sestavil Miloš Akbar Zeman ze svého fan klubu. Bude to ještě zajímavé :-).

P. Zeman 2.7.2013 9:36

Re: pane Trčko

Dáváte naprosto idiotsky do jedné roviny pobírání dávek a tzv. parazitování živnostníků. Já jako živnostník, do systému pouze přispívám. Ne možná tak jako dobře placený zaměstnanec (mám ku podivu dokonce výdaje, abych mohl živnost vůbec provozovat. Divné že?), ale v případě, že nebude práce, tak se o mě postará leda prd, stát to rozhodně nebude! Je to parazitování? Zato poflakování se před pracákem s nataženopu prackou je tak nějak košer, že?

P. Zeman 2.7.2013 9:28

Re: Ze článku čouhá jako sláma z bot

Kde je nějaká obhajoba? Nediskutujete k jinému článku? :-O

J. Vintr 2.7.2013 9:27

Re: dojemné, pane autore

Ekonomika neroste díky politikům, ale díky pracovitosti lidí. Politici jim v tom sice v ideálním případě můžou malinko pomáhat, ale v praxi jim jenom víc nebo míň škodí. Podle toho jak moc velcí jsou to blbci a jak moc a jakým způsobem kradou ...

P. Zeman 2.7.2013 9:26

Re: Sociální rovnost v chudobě

V duševní chudobě je jich skutečně dost. Tu skutečnou – fyzickou vídím u nás zřídka. O té se spíše jenom žvaní.

P. Trčka 2.7.2013 9:20

Re: pane Trčko

Já s vámi naprosto souhlasí, ale jenom podotýkám, že jsem se nevyjadřoval k ministrům vlády pane Nečase, ale k článku pana Vaška.  Jistě bychom našli spoustu dalších výtek i k nim. 

V. Petrová 2.7.2013 9:19

Vláda demisi nepodala !!!

VLÁDĚ SE NAOPAK ZAČALO DAŘIT a proto musela rychle "od válu". Vláda začala sklízet ovoce za svá nepopulární rozhodnutí, mohla vytáhnout miliardy na pomoc postiženým povodní aniž by je chtěla hradit od občanů, jako při povodních minulých. A Nečas podal demisi jen podle první věty odstavce 1 článku 73 Ústavy, která zní: " Předseda vlády podává demisi do rukou přezidenta republiky. "  Teprve druhá věta říká: " Ostatní členové vlády podávají demisi do rukou prezidenta republikyprostřednictvím předsedy vlády. "  PROČ SI TOHO NIKDO NEVŠIMNUL ?

M. Vondráček 2.7.2013 9:16

Re: dojemné, pane autore

Pokud věříte tomu, že někdo za Vás vybuduje Váš blahobyt, tak se asi nedočkáte. A to od žádné vlády. Já s dovolením dávám přednost té vládě , která mi v životě bude méně překážet. A to socani nejsou.

M. Šejna 2.7.2013 9:12

pane Pavlovský

kdepak jsem psal, že pevně věřím v pokles Topky? Výraz "Pokles" jsem použil pro v souvislosti s poklesem ekonomiky. Ono totiž není už ani mezi pravicovými ekonomy tajemstvím, že k ekonomickému poklesu jsme se proškrtali díky Kalouskovým rozpočtovým experimentům. Ale já chápu, že pro stoupence TOP09 a ODS je současné nejrychlejší zadlužování státu a pokles ekonomiky pořád tou správnou "rozpočtově zodpovědnou politikou".

M. Šejna 2.7.2013 9:04

pane Trčko

O tom, že živnostníci parazitují na daňovém a sociálním systému, tvrdili před Mládkem už ministr Drábek a po něm ministr financí Kalousek. Oba požadovali zvýšení sociálního a zdravotního pojištění pro OSVČ a snížení daňových paušálů. O to všechno proto, aby se snížilo "parazitování" OSVČ. Rozdíl mezi Drábkem a Kalouskem byl jen ten, že oni to "parazitování" nazvali "srovnání daní a pojištění" mezi zaměstnanci a OSVČ, zatímco Mládek to nazval pravým jménem.

Jinak samozřejmě to "parazitování"  OSVČ je zcela v souladu se zákony. Ale sociální dávky pro "nepřizpůsobivé" jsou také v souladu se zákony.

P. Pavlovský 2.7.2013 8:51

Re: Kvalitní vláda

Jsem toho názoru, že je třeba dodržopvat ústavu a ústavmní zvyklosti TAK, JAK TU BYLY POSLEDNÍCH 20 LET DODRŽOVÁNY.

TO BY ÚPLNĚ STAČILO :-)

P. Pavlovský 2.7.2013 8:49

Je dojemné, jak přes všechny průzkumy preferencí

stále pevně věříte v pokles Topky.

Není to "přání otcem myšlenky"?

P. Pavlovský 2.7.2013 8:47

Re: Obávám se, že Bohuslavu Sobotkovi, zásluhou Ovara a SPOZ,

O tom, že volby NĚKDY BUDOU, přece nikdo nepochybuje (s výjimkoiu pesimistů, kteří počítají se Zemanovou diktaturou :-)

M. Šejna 2.7.2013 8:45

dojemné, pane autore

Ta Vaše ironie vůči socanům by byla docela vtipná, kdybyste byl stejně ironický i Vůči těm Vašim oblíbencům napravo. Jedni z těch napravo si říkají občanští demokraté, ale na občana z vysoka kašlou, protože ho potřebují jen na volby a na placení daní. Ti druzí napravo se jmenují TOP09, což prý mělo znamenat Tradice-Odpovědnost-Prosperita. Zatím to ale vypadá na Tragédie-Oblbování-Pokles.

Na vládu socanů se těším. Nakonec i Rusnokova vláda je vládou socanů. Ta budoucí socialistická vláda bude nejspíš směsicí ČSSD a Zemanových socanů. Proč by ne? Aspoň ekonomika konečně zas poroste. Pravicoví ideologové totiž mnoho let razí toto pravidlo: "Pokud ekonomika roste, pak díky pravicové vládě, nebo navzdory levicové vládě. Pokud ekonomika klesá, pak díky levicové vládě, ale navzdory pravicové vládě." Toto pravidlo pravicových ideologů ukazuje, že po celou dobu existence ČR se nám ekonomika vyvíjela navzdory všem vládám. Pro obyvatele ČR pak je samozřejmě výhodnější, když se ekonomika vyvíjí navzdory vládě levicové.

P. Lenc 2.7.2013 8:45

ČLÁNEK,

i když napsán částečně ironicky, částečně humorně, je příliš pravdivý, aby z něho nemrazilo.

P. Trčka 2.7.2013 8:34

....doufejme, že to budou přepočty.

S dovolením pane Vašku, rád bych doplnil jen několik větiček, i když vy to píšete tzv. mezi řádky. Socdem a její jasnozřivé a vševědoucí vedení musí také naučit všechny živnostníky jak nakládat s penězi, alespoň tak se vyjádřil jejich předseda nedávno televizní debatě. Jejich horký favorit na ministra financí zase považuje živnostníky za parazity atd. atd. atd.

Nejhorší na tom je, že to nejsou pouhá přeřeknutí, ale oni to myslí vážně. Potřebují se dostat k penězovodům ze státních firem, aby mohli ovlivňovat (samozřejmě penězi) politiku, přerozdělovat tak, aby jim zbylo co nejvíce, regulovat nám bytí ve všech směrech tak, aby nám mohli jak oni říkají, efektivně a spravedlivě vládnout a nedovolit nám se případně vzepřít jejich "spravedlivému a bezchybnému" vládnutí. Komunisté jim v tom budou ochotně sekundovat a budou národ balamutit nesmysly o sociální spravedlnosti.

Myslím, že by měla být zařazena do povinné výuky na všech typech středních škol, výuka základů ekonomie. Pak by tito "rodilý národohospodáři" neměli šanci. Jistě by přibylo lidí, kteří by pak uměli odhadnout, jestli jim politik předkládá reálnou možnost, nebo jestli slibuje nemožné.

Jinak, výstižný článek, pobavil jsem se.