20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Bobřík mlčení?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tony 26.3.2006 23:16

Tošovskej

Banda lump, ta ODS.
Jindřich 26.3.2006 18:46

Stále to samé

Stejně jako někdo vytuneluje podnik a přijde konkursní správce, který ten podnik docucne do nuly, taky vytunelovanou IPB "zachraňovali" stejným způsobem. Stejně to zaplatíme my.
Kvetla 26.3.2006 14:18

Promyšlená tuneláž na státní kasu..smáli jsme se tomu u piva už

tenkrát. Za sedmičku koupit celek,za 22 část prodat a se zbytkem ať si dělá kdo co chce.Tunely a tunelíčky budou zkoušet různě úspěšně i všichni ostatní zevnitř i z venku a tím se zametou stopy.Stát to bude muset cvaknout a my ho zažalujeme,že se nám do toho byznisu plete ....Doma máme ne hrbu průs.er jak hrom,tak se nalespoň na tomhle před akcionáři zahojíme. .Asi by naši novodobí bretschneidři měli pracovně povinně sedět na pivu v normálních hospodách,jenže to by museli být povyšováni za výsledky a ne za známosti.
Kvetla 26.3.2006 13:49

Jště jedno jméno často prosvítalo skrz různé skandály

Kvetla 26.3.2006 13:51

Re: Jště jedno jméno často prosvítalo skrz různé skandály

PHILIP,neříká vám to něco ?
Ladislav N. :-))) 26.3.2006 15:13

Re: PHILIP,neříká vám to něco ?

Jo, říká. Kdybyste na konci nezapoměl *S*, bylo by to jméno jedné holandské firmy, co má v Česku fabriku na obrazovky a teď stojí bez práce... :))
Starý J. 25.3.2006 17:46

Jedno je ale podivné

 
Jestliže Tošovský říká, že „veškeré informace, které o této kauze ví, již jsou dávno zapsány v protokolech pořízených ke "kauze IPB" dříve a které má Arbitráž k dispozici“, proč ho ti arbitři k výslechu žádali? Že by byli úplní blbci a dosavadní stanoviska , která jsou u Tošovského jistě exkluzivní si nedokázali opatřit? Spíše vzhledem k Tošovského angažovanosti v kauze IPB, která je od počátku až do věnování IPB bance ČSOB, pokládají jeho dosavadní informace za nedostatečné.
Ladislav N. 25.3.2006 18:46

Re: Jedno je ale podivné

Počkejte si na český překlad arbitrážního rozhodnutí (anglický originál už je veřejně dostupný) a místo hloupých spekulací a smyšlenek raději používejte fakta.
dvd 25.3.2006 19:54

Ale v tom rozhodnutí není nic

co by zpochybňovalo oprávněnost položené otázky. Nebo jinak (pro méně chápavého Ladislava N.): jak věděl J.Tošovský, že se ho nebudou ptát na něco jiného než je v těch protokolech?
Ladislav N. 26.3.2006 1:22

Re: ...se ho nebudou ptát na něco jiného než je v těch protokolech?

Když proběhne vyšetřování v ČR a Tošovský jako jeden ze "zůčastněných" vyčerpávajícím způsobem popíše postup ČNB a důvody, které k němu vedly písemně v protokolech, může považovat za zbytečné dále ztrácet čas (a nést nemalé osobní náklady s tím spojené včetně ubytování v místě konání arbitráže) opakováním téhož. On nejednal jako soukromá osoba, ale jako guvernér ČNB, tudíž o jeho krocích, rozhodnutích a důvodech, které k nim vedly, musí být dostatek písemného materiálu (z povahy věci samotné) a dokumentace v ČNB. Totéž v případě vlády a jejího rozhodování. Z dosavadního průběhu arbitráže nevyplynulo ani náznakem cokoli, co by nasvědčovalo o jakýchkoli nejasnostech na straně ČNB a jejího guvernéra.
zlý kukuč 26.3.2006 9:40

Re: Re: ...se ho nebudou ptát na něco jiného než je v těch protokolech?

Milý příteli, většinou s Vámi souhlasím, tentokrát se mýlíte. Pokud odmítne účast jna slyšení ako svědek v arbitráži tak vysoko postavený činitel, je to pro rozhodce JASNÝ signál - jeho výpověď učiněná do protokolu je tím znehodnocena. Neúčast taj vysokého činitele je prostě chybou a Tošovský DLUŽÍ vysvětlení. (Ostatně v jeho případě mám o jeho integritě jisté pochybnosti už dávno - Živnobance v Londýně se nešéfovalo za komunistů zadarmo).
On totiž při slyšení málokdy někdo řekne něco, co neřekl předtím. Slyšení je mimo jiné také VERIFKACE svědka - lidé prostě vidí osobnost a sami si udělají položením otázek úsudek.
Darja 26.3.2006 10:28

Re: Re: Re: ...se ho nebudou ptát na něco jiného než je v těch protokolech?

No,já to vidím tak, že všichni, kdo měli s prodejem státního podílu v IPB něco společného , dluží přehledné a logické vysvětlení především nám, tedy občanům. Jestliže je pro nás nepříznivé arbitrážní rozhodnutí založeno na tom, že ČR porušila závazek "rovného a spravedlivého zacházení", spočívá porušení tohoto závazku nepochybně v konkrétním jednání,k němuž došlo na základě rozhodnutí konkrétních odpovědných osob. Ztráta několika desítek miliard by snad měla být dostatečným důvodem k tomu, aby veřejnosti byly poskytnuty alespoň základní informace umožňující vytvořit si vlastní (tendenčními médii nezkreslený) úsudek o tom, kdo a v jakém rozsahu za tuto ztrátu odpovídá.  Neochota pana Tošovského vypovídat v arbitrážním řízení je z tohoto hlediska druhotná - pokud by jeho výpověď mohla zvýšit šance na vydání příznivého rozhodnutí, asi by se jí nevyhýbal. Případné osobní náklady, které by v této souvislosti vynaložil, by mu v takovém případě daňoví poplatníci více než ochotně uhradili (soudím podle sebe).
Ladislav N. :-))) 26.3.2006 14:47

Re: Re: Re: Re: ...se ho nebudou ptát na něco jiného než je v těch protokolech?

Vidím, že racionální chování se v tomto národě příliš nenosí, soudě podle řečí "hospodského typu" bez jakýchkoli znalostí problematiky. Autor ostatně vždy najde dost občanů s volebním právem z vůle Boží :) ochotných mu přitakat na kdejakou pitomost... :) Milá dámo, kdyby vám každý člověk, který měl rozhodovací pravomoc (a bankéř zejména) měl vysvětlovat svá rozhodnutí, pokud si nejste schopna si informace (alespoň ty základní) sama vyhledat, byli bychom asi stále ještě v době kamenné...
Darja 26.3.2006 16:19

Re: Re: Re: Re: Re: ...se ho nebudou ptát na něco jiného než je v těch protokolech?

Máte naprostou pravdu. Počkám si tedy na český překlad arbitrážního rozhodnutí a poté se pokusím utvořit si vlastní úsudek stejnou cestou jako moji spoluobčané nežijící v době kamenné, tedy prostudováním právních předpisů vztahujících se k dané problematice a (patrně veřejně dostupných) dokumentů obsahujících výsledky rozhodovací činnosti odpovědných subjektů. Předpokládám, že s průměrným IQ bych to mohla do voleb stihnout.
KLAUN Z HRADU 25.3.2006 11:17

OSTATNÍ PADLÉ PENĚŽNÍ ÚSTAVY -

 Téhle opravdu,ale opravdu nepravdivé větičky,kterou mě autor prokázal medvědí službu si nevšímejte...Váš tatíček Klausíček.
Aleš 25.3.2006 10:16

korektnost chybí

3.5.1996 Mladá fronta Dnes napsala, že IPB už neovládá stát, ale firmy kolem IPB, v nichž rozhodující slovo má management IPB. Došlo k tiché privatizaci. 27.11.1996 Souhlas vlády s prodejem zbývajícího podílu akcií v IPB, jako poradce byla vybrána firma Salomon Brothers. 23.7.1997 Vláda ČR vydala rozhodnutí o privatizaci 36,29% akcií (FNM 31,48%, Česká pošta 4,45%, MF ČR 0,35%) společnosti Nomura Belgium S.A., cena za 36,29% byla stanovena na CZK 5,88 mld. s možností cenu upravit podle výsledků mimořádných auditů IPB, z nichž jeden měla iniciovat Nomura a druhý stát. 24.7.1997 Předseda KDU-ČSL Josef Lux pohrozil vystoupením z vládní koalice, protože je ODS a ODA přehlasovaly v jednání o prodeji IPB Nomuře. Vládní představu o privatizaci IPB Lux prý pokládal za netransparentní a nevýhodnou pro stát.
 
 Odvedl jste mizernou novinářskou práci, zkresli údaje a zamlčil, že rozhodnutí o prodeji učinila Klausova vláda. Děláte ODS medvědí službu svou novinářskou činností.
KLAUN Z HRADU 25.3.2006 11:21

Re: korektnost chybí

 Ale,ale Alešku řekl jsem si totéž hned po přečtení příspěvku,bohužel jsem si váš příspěvek nepřečetl,před napsáním mého vzkazu autorovi....
Mejla 25.3.2006 10:02

Pan soudruh Tošovský (nezapomínejme na jeho hajlování v KSČ) dobře ví, proč k soudu nechodit.

Mohla by se snadno v jeho výpovědi najít nějaká skulinka, která by strhla lavinu. Jen tak na okraj, jak mu slouží BMW, které si koupil z ČNB ?
Otakar 25.3.2006 9:56

Exelentní pan Guvernér může za mnohem víc !

 Nastavení bankovního systému, který se zhroutil v roce, v roce 1990-1992, nastavení zničujících ůrokových sazeb pro podnikatele po r. 1990-1992, podmínky pro poskytování ůvěrů a tím i obludnou korupci v bankovním systému, ovlivnění personálního obsazení všech bank svými lidmi, torpedování české cesty v privatizaci, vytváření podmínek ve financování jen u vyvolených, jen aby majetky nedostal někdo mimo smečku, zničení IPB muselo následovat po sarajevském atentátu, neboť finanční bašta ODS musela být zničena, jinak se nedalo s ODS udělat konečné zúčtování. Proto přítel pana Havla musel udělat i svou práci v úřednické vládě a spolu s Pilipem museli zařídit prodej IPB za hubičku Nomuře, /co asi dostali/. To však nestačilo,  takže tanec nad mrtvolou IPB pokračoval a teprve definitivní a konečné řešení bylo přepadení IPB policií a týž den její prodej ČSOB. Jěště to nestačí, aby bylo vidět kdo má ty pravé zásluhy o bankovní socialismus a ztrátu cca 400 mld.Kč, hrazenou z peněz z daní. Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
KLAUN Z HRADU 25.3.2006 11:27

Re: Exelentní pan Guvernér může za mnohem víc !

 Otakare,Otakare tys jim to nandal....Nakradené si nikdy vzít nedáme.....Nechtˇ ŽIJE NOVÁ ČESKÁ ŠLECHTA z podvodníků,hochštaplerů a všehoschopných bývalých,nebo i současných politiků......
herdekbabka 25.3.2006 9:26

asi že zmizel z českých luhů a hájů, zrovna tak jako ten hytrý první ministr co začal s .....

ivo 25.3.2006 7:11

ubožák tošovský

Pan Tošovský měl jako bývalý premiér hájit zájmy čr v arbitráži s nomurou a tudíž měl podat svědectví ke kterému byl vyzván.Toto odmítl takže ho činím plně odpovědným za újmu způsobenou čr.Jinými slovy soudruhu Tošovský prodal jsi čr a pokud tě potkám plivnu ti do obličeje , protože jsi úplatná zbabělá svině , která myslí jen na sebe.
Ladislav N. 25.3.2006 6:51

VZESTUP A PÁD IPB - Chronologie (časová posloupnost událostí)

· Nomura
Ladislav N. 25.3.2006 5:26

JM zastupitel ODS Blaha a jeho klasické bláboly, kalení vody a vypouštění smradu...

Josef Tošovský ke své neúčasti u Arbitráže jasně sdělil, že veškeré informace, které o této kauze ví, již jsou dávno zapsány v protokolech pořízených ke "kauze IPB" dříve a které má Arbitráž k dispozici. Informace v nich obsažené jsou podle jeho vyjádření vyčerpávající, proto k nim již nemá více co dodat. Ani se mu nedivím, že se dále nechce stýkat s českými politiky na českém hnojišti. Jako bankéři na významném postu v zahraničí by mu účast v podobných jednáních rozhodně nepomohla už z časových důvodů. Ostatně - jeho názor na české politiky a jejich jednání (viz Parlament) byl publikován a nebylo to nic lichotivého... Mluvil o naprosté iracionalitě politické scény i jednání poslanců.
Křiváci typu Víta Blahy z ODS této situace rádi mediálně zneužívají. Místo aby přinesli jakékoli relevantní informace (což je časově i znalostně velmi náročná záležitost, na kterou Blaha nemá...), raději vypouští své smradlavé prdy.  Však on se někdo chytne!
Idiotům typu Blahy či Štěpánka by měla ODS alespoň před parlamentními volbami domluvit, aby se zřekli publikování, jímž ŠKODÍ vlastní straně (ODS) a chytají se na lůzu, která nemá dostatek rozumu a soudnosti, aby pochopila, že jsou to manipulátoři a lháři... Ano,  i Blaha, Štěpánek a spol.  jsou součástí ODS, pro kterou se budou voliči rozhodovat v parlamentních (a u Blahy v krajských) volbách..  Na tuhle "spodinu"  je potřeba taky nezapomínat při volbě
Sýček 25.3.2006 6:24

Re: JM zastupitel ODS Blaha a jeho klasické bláboly, kalení vody a vypouštění smradu...

Čím více tučného tisku, červené barvy a vykřičníků, tím větší pravda, viďte. Jste po ránu nějak rozrušený. Že by špinavé místečko, v tom vašem ideálním - až křišťálově čístém - obraze? Inu pan Tošovský je první na ráně: Kdopak měl na zodpovědnost za dohled nad bankami (prakticky celá léta devadesátá), když docházelo ke špatnému úvěrování a kdopak podepsal prodej IPB Nomuře? To je člověk, který věděl a ví.
Ladislav N. 25.3.2006 6:32

Re: Re: JM zastupitel ODS Blaha a jeho klasické bláboly, kalení vody a vypouštění smradu...

Tošovský banku neprivatizoval ani neprodával. Ani o ní nevypouštěl informace, že špatně hospodaří. On totiž MUSÍ jako solidní bankéř mlčet, protože to je profesionál. Na rozdíl od "profesionálních" pindalů typu Blaha...
Sýček 25.3.2006 7:35

Re: JM zastupitel ODS Blaha a jeho klasické bláboly, kalení vody a vypouštění smradu...

Čím více tučného tisku, červené barvy a vykřičníků, tím větší pravda, viďte. Jste po ránu nějak rozrušený. Že by špinavé místečko, v tom vašem ideálním - až křišťálově čístém - obraze? Inu pan Tošovský je první na ráně: Kdopak měl na zodpovědnost za dohled nad bankami (prakticky celá léta devadesátá), když docházelo ke špatnému úvěrování a kdopak podepsal prodej IPB Nomuře? To je člověk, který věděl a ví.
Jaroslavr 25.3.2006 8:44

Re: Re: JM zastupitel ODS Blaha a jeho klasické bláboly, kalení vody a vypouštění smradu...

a také věděl komu ty peníze patří a kdo je bude v budoucnu až nastanou zlaté zítřky platit -no přece Ty občane -hlupáku?
Modrý pták 25.3.2006 12:09

Ladislave N.

kdybyste zapoměl na osobní antipatie k autorovi a kouknul na to nezaujatě, tak byste nemohl hájit pana Tošovského. On nemůže říkat nic jiného než, že "Informace jsou vyjádření vyčerpávající, proto k nim již nemá více co dodat." Prostě za bankovní dozor zodpovědný byl a byl premiérem vlády, která ji prodala. Pak tu banku dal za kačku (společně s dalšími) konkurentovi. A protože se to začalo vyšetřovat, tak se uchýlil kam se uchýlil. Aby bylo mezi námi jasno, tak mně je tahle kauza lhostejná, protože já bych soudil tu bankovní superhvězdu za naprosto nekompetentní měnovou politiku v letech 1995 - 98 (nesmyslné otevření kapitálového účtu, pozdní floating, idiotské intervence, dementní úroková politika atakdále). To stálo mnoho peněz vedle kterých je tahle jeho nomurácká záležitost úplnou banalitou. Ale za to ho před soud nikdo nepostaví. Neschopnost není trestným činem.
Ladislav N. 25.3.2006 13:12

Re: Ladislave N.

Možná byste měl nejdřív popsat pravomoci osob, které měly do "prodeje IPB za korunu" co mluvit a postup, jakým byla celá věc provedena. A konkrétní míru odpovědnosti. Váš výklad toho, proč Tošovský odešel pracovat na (jistě lépe placené místo) do zahraničí, zvláště když končil v ČNB jako guvernér a politice se ze známých důvodů věnovat nechtěl, je velmi pochybný a spíše zlomyslný, než pravdivý. Podobně i pohled na činnost ČNB... Mimochodem - pozdní floating má "na triku" Tošovský nebo Klausova vláda, která jej odmítala jako "předčasný"? Tošovský s Klausem (vládami) léta úzce spolupracoval a koordinoval měnovou politiku. Nerozešel se Tošovský s Klausem právě proto, že Klausovy požadavky na další chování ČNB byly neudržitelné a v rozporu se stabilitou měny, kterou má ČNB povinnost zajišťovat? Nebyl útok na měnu (měnová krize 1997) právě důsledkem politiky Klausovy vlády?