5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Bobošíková pořád lže

Tak a dost. Bobošíková neustále šíří jednu lež o svojí kandidatuře na prezidenta. A protože mě už štve, že ji nikdo neokřikne a nepošle, aby se šla stydět do kouta, tak tady jsou fakta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 9.10.2013 19:45

Nevím co tvrdí

Skutečností ale je, že svou kandidaturou zabránila spojení kOmunistů a ČSSD prezidentské volbě. Je možné, že by někdo věřil, že by se opravdu chtěla stát komunistickou prezidentkou. Prokázala, že politické "hře" opravdu rozumí.

Z. Sohorova 8.10.2013 4:12

M. Martin

Ale copak smrtihlave  Vytocenej  to je basticka:):)  Vy nebeskej troubo  Napiste me to jeste stokrat dekuji....  huculko

G. Zahradníček 7.10.2013 22:19

Opilec Havel

nelhal?

J. Dvořák 7.10.2013 18:24

Já musím říct :

A co je ti do toho mladej,koukáš jako vejr a chceš poučovat,zklapni a šoupej nohama když nemáš nic lepšího na práci !

J. Jurax 7.10.2013 23:57

Re: Já musím říct :

Dalo by se ovšem  totéž doporučit i Vám - s eventuelní výjimkou toho "mladej" ... a píše se sklapni :-)

Z. Sohorova 8.10.2013 4:15

Re: Já musím říct :

Pan Zahradnicek  neni mladej  soudruh Zahradnicek je starej prdola a hlavne starej bolsevik:):)

Z. Sohorova 7.10.2013 14:22

Matuska & Pokop Varadinkova a Klaus

  To je ctyrka k pohledani   Jeste bych k nim pridala Bobo a Filipa..  U Klause bych souhlasila s panem V.Kusym ze to je Krysa a ta nejedovatejsi   Ti co ho zerou maji klapky na ocich jako koni a myslim ze i ten jejich mozecek je velky jako maji kone   i kdyz tim kone urazim

M. Varadinková 7.10.2013 14:46

Re: Matuska & Pokop Varadinkova a Klaus

U Vás je jisté, že mozeček zcela absentuje.

Z. Sohorova 7.10.2013 14:59

Re: Matuska & Pokop Varadinkova a Klaus

Za to Vam to pali jako Bobosikove a Klausovi  samej podraz a fales....

M. Martin 7.10.2013 16:12

Re: Matuska & Pokop Varadinkova a Klaus

Sohorová už jsem vám to psal několikrát. Běžte s tím vaším Klausem do prdele vy Krávo nebeská.

M. Prokop 7.10.2013 16:27

Re: Matuska & Pokop Varadinkova a Klaus

Náhodou, s málokým je taková legrace (ještě Šimek, Hofman, Tolman, Ryba a Ilsner).

:-P

J. Kanioková 7.10.2013 17:09

Souhlas :)))))

M. Novák 7.10.2013 12:14

druhá strana

1) To, že komunisté brali kandidaturu Bobošíkové jako taktický tah, ještě neznamená, že to byla taktika ve prospěch Klause. Chtěli pomoct sami sobě. A Bobošíková pomáhala komunistům. Když oni podpořili ji, tím že ji nominovali, tak ona podpořila je.

2) I kdyby to byla taktika ve prospěch Klause, tak pořád platí bod 1 - podpora komunistů. A ta ji vyřazuje z množiny pravicových politiků (do které se teď pokouší řadit).

3) I kdyby to byla taktika ve prospěch Klause, tak jí nevyšla, protože komunisti ani Klause nevolili, ano kvórum nesnížili. Zůstává tedy jen tak negativní stránka věci (bod 1 - podpora komunistů). Dobře - jsem ochotný přijmout jako chybu v úvaze. Bere to jako chybu i Bobošíková a její podporovatelé?

V čem "autor článku zkrátka nepíše pravdu"???

M. Novák 7.10.2013 12:16

Re: druhá strana

Pardon, to byla reakce na příspěvek paní Varadinkové. Nepřidalo se to do vlákna...

M. Varadinková 7.10.2013 13:53

Re: druhá strana

Nezapomeňte, že v době, kdy tu kandidaturu přijala, se předpokládala tajná volba. A že Švejnar byl mnoha socanům (a nejen socanům, ale i lidovcům a dalším) dost proti srsti. Byl jim uměle vnucen Paroubkem, který je držel na uzdě železnou rukou. Sice nechtěli Klause, ale nechtěli ani Švejnara. Proto komouši docela chytře přišli ne s nějakým svým, ryze komunistickým kandidátem, ale s Bobo. Kdyby volba byla tajná, měla Bobo šanci dostat více hlasů, než Švejnar, a vyřadit ho tak z druhého kola.

Jenže pak byla odhlasována volba veřejná a bylo jasné, že si Paroubek i Bursík své ovečky pohlídají, čili tato taktika pozbyla smyslu.

Z. Sohorova 7.10.2013 14:25

Re: druhá strana

Bezte se schovat Vy moudra  osobo  jako Klaus  Verim ze Vy prvni tu Bobosikovou budete volit Me je osobne jasny co jsou to zalidi kteri ji daji svuj hlas je to samej plebs jako Klaus

J. Ryba 7.10.2013 14:26

Re: druhá strana

čili "strategie, která neZAFUNGOVALA" :-)

M. Varadinková 7.10.2013 14:43

Re: druhá strana

Změnily se podmínky a Bobo odstoupila. Tudíž už se nedá zjistit, jestli by v tajné volbě zafungovala nebo nezafungovala, vývoj šel prostě jiným směrem.

J. Vyhnalík 7.10.2013 18:23

Re: druhá strana

Samozřejmě, že ZAFUNGOVALA. Kdyby nefungovala, nedonutila by podporovatele Švejnara, aby změnili způsob hlasování. Kde, že jsem to slyšel, že v demokracii se o personálních otázkách má hlasovat tajně? Jasně tak předvedli, že demokracie je pro ně vedlejší. I to bylo, díky kandidatuře Jany Bobošíkové pak jasné. Bohužel se obávám, že takovéto "jasné" věci jsou pořád pro 99 % lidí příliš komplikované. Zvlášť, když narazí na předsudky, které jsou prostě zažrané. Jak ukazuje celá tato diskuse.

Kandidatura JB za KSČM mi nevadí, beru to jako happening a z její strany osobní oběť. Dodnes jí to hlupáci předhazují. Problém je v tom, že se jedná o pro ni typickou pragmatičnost, kdy pro třeba bohulibý cíl, obětuje srozumitelnost. Tohle může fungovat u "neviditelných" PR agentur, ale politické strany potřebují být čitelné pro 99 % voličů a ne pouze pro 1 %.

Martin Pánek by se měl naučit skromnosti a nadhledu. Tímhle dělá SSO medvědí službu.

M. Novák 7.10.2013 18:57

Re: druhá strana

Tomuhle už rozumím. A připouštím možnost, že to takhle Bobošíková mohla myslet. Napadají mě sice pravděpodobnější možnosti, ale budiž. Teď by Bobošíková měla přiznat, že zvolila velmi problematický úskok, který jí navíc nevyšel. Místo toho klame a tu zásluhu na Klausově zvolení si přivlastňuje. Lživě!!!

Co píšete, sice dává smysl, ale nevyvrací to moje tvrzení, že podpořila komouše. Nevyvrací to Pánkovo tvrzení, že nikdy žádné kvórum nesnížila. A už vůbec to Pánka neusvědčuje s žádné lži nebo nepravdy.

Ano, v politici se občas taktizuje. Tedy vytváří se dojem něčeho jiného, než o co člověk usiluje. Je to ale vždycky projev slabosti a bezradnosti. Je to přesně to, co pan profesor popisoval jako vyprázdněnost politiky.

I. Kudrnová 7.10.2013 12:02

Už zase hádky?

Dlouhodobě Vás sleduji i ten váš časopis i Vaši stranu Svobodní a byli jste mi velmi sympatičtí, ale něco se u vás ve straně zadrhlo. Nevím kdo to začal, jestli pan Pein, s tím, že pana Klause do strany nechtějí, to byl pro mně šok, napadlo mně, že asi pan Mach a vy všichni jste hodně sebestřední a to co pan Klaus udělal pro tuto zemi neuznáváte. Jinak jste velice chytří, ale neumíte jít za lidmi a tu politiku, jestli se nepletu, děláte pro nás  a měli byste to dát najevo a ne se schovávat. Mluvit s lidmi. Vím, že děláte ve městech shromáždění, ale co ukážete na internetu, je pár lidí  kteří se   sem tam  plouží okolo.

 A kristeježíši,  nehádat se. Co je vám po tom, jestli paní Bobošíková byla tam nebo tam. Vy jste strana a  vy chcete  být zvoleni. Slyšel jste někdy nějaké výpady od pana Klause a   mohl jich mít , kdo po něm šel, skoro každý. Pomlouval je někde? Politika jak je u nás nastavena, tak ti co mají k sobě blízko třeba pravicovostí, by se neměli vůbec dostat do střetu.Všichni mají hrůzu z toho, jak  pan Kalousek  a Schw.   napadali a napadají  lidí okolo sebe, lidi  údajně v koalici.  Mluvíte za celou stranu, nebo jenom za sebe?Chcete zvítězit a dostat se do parlamentu, nebo někde plakat, že vám to někdo zkazil?

V. Kusý 7.10.2013 12:31

Re: Už zase hádky?

Za některé věci z toho, co pan Klaus pro nás udělal, by ho jinde přitloukli za uši na vrata.

I. Kudrnová 7.10.2013 13:01

Re: Už zase hádky?

To se dobře píše pane, když Vás nikdo nevidí, že?  Kde jinde, kde to je?  A Vám  na  jaké kuří  oko pan Klaus šlápl?

M. Prokop 7.10.2013 16:48

Re: Už zase hádky?

V Bělorusku nebo KLDR zaručeně.

M. Varadinková 7.10.2013 14:00

Re: Už zase hádky?

Souhlas. To distancování se od Klause byla velká chyba. I ta neschopnost dohodnout se na jedné euroskeptické kandidátce. I ta neschopnost sehnat podpisy pro Jakla - v prezidentské volbě je mohl Svobodné parádně zviditelnit.

Fakt mi někdy připadá, že o náš hlas Svobodní zas tak moc nestojí, že chtějí zůstat jen debatním kroužkem, který se nikdy skutečnou politikou neušpiní.  Přesto jim to asi hodím, protože u Bobo mi vadí zase jiné věci (hlavně personální složení).

V. Vaclavik 7.10.2013 15:53

Re: Už zase hádky?

Kdyz se jdu podivat na stranky Svobodnych a prectu si uvodni stranku a kliknu na program a prectu si co tam stoji, tak tam uplne chybi jakakoli zminka o nejakych deregulacich. Spis me prijdou s tim snizovanim danove zateze a eliminaci nekterych obskurnich a zbytecnych uradu jako obycejna pravicova strana, a to je malo. Svoboda je prece vec nejen rozhodovani o svych vydelanych penezich, ale hlavne a primarne o svobode konani, kterym si ty penize v prve rade vydelavam. To jde mnohem hloubeji co se svobody tyka, nez brat se za ty vydelane penize. Nejde to dost hluboko ke korenu svobody, aby to melo nejaky velky dopad. Jedna se jen o obranu pred obiranim o nuzny vydelek - nuzny protoze vydelany na trhu pokrivenem a svazanem nespocetnymi regulacemi vseho co se hybe, vseho podnikaveho konani. Tam je treba uvolnit obojek, nikoli hajit teprve az tu nuznou, na pokrivenem trhu vydobitou krmi pred chamtivymi vybercimi padesatku (obdoba nekdejsich desatku z casu roboty na panskem)...

M. Varadinková 7.10.2013 16:17

Re: Už zase hádky?

Zrušení zbytečných úřadů a zbytečných zákonů (přebíraných vesměs z EU) přece v sobě implicitně tu deregulaci obsahuje.

Víte snad o někom lepším?

V. Vaclavik 7.10.2013 17:17

Re: Už zase hádky?

Implicitne ano, taky jsem prave na tohle myslel kdyz jsem o tom vyse psal. Ale za prve, ty urady zpravidla nejsou ty, ktere nam davaji tu hlavni davku regulaci, spis jsou to takove ty opravdu zbytecne urady, a za druhe ty regulace ktere z nich vzchazeji by vzesly jinou cestou tak jako tak. Proste kde je vule regulovat, tam se vzdy cesta najde. Jinak nerikam ze to neni dobre a jestli vubec pujdu hlasovat, tak jim to taky dam, ale predstavoval bych si trochu jinou stranu.

To ze se strani Klause bych jim nezazlival, nevim tedy presne jakou k tomu maji motivaci, ale pokud chceme aby nebyli uplne naivni co se predvolebnich projevu tyka, tak s Klausem by se spojili se ''starou strukturou'', i kdyz to byla ta lepsi struktura... ale to lidi nezajima, a neda se odhlednout od toho, ze VK byl u toho politickeho deni od revoluce celych dvacet let a i kdyz my vime jak to bylo, neni to prave dobra nalepka pro stranu, ktera se nejspis chce od vseho minuleho odstrihnout, aby byla tim padem duveryhodna pro sirsi verejnost, cili ne jen pro Klausovy priznivce, mezi ktere se s velkymi vyhradami taky pocitam.

V. Vaclavik 7.10.2013 17:18

Re: Už zase hádky?

Kdyby byl Klaus mladsi, tak bych rekl, ze ho biju, aby z neho neco bylo. Jenze v jeho veku uz je na neco takoveho pozde. Presto zaznamenavam ze se postupem let ve svych nazorech lepsi. Jenze je to vzdycky boj ''kdyz uz davno kone utekli ze staje'' - jako kdyz jsem mu na jeho webu v roce kratce po jeho otevreni psal o nebezpeci zelenych, ktere tenkrat videl jako potrebne (prece si nebudeme kalet pod sebe, v tom stylu), ze nema vyznam je nejak demonizovat... a v mnohem takto prohlednul, az kdyz uz bylo davno pozde neco proti tomu podnikat, kdyz to uz spolecnost uplne zachvatilo. Ve sve intelektualni hrdosti se nerad od nekoho uci, chce ke vsemu dojit sam, coz jinak neni spatna vlastnost, ale na to musi byt clovek mladsi a mit rychlejsi mysleni, ucit se rychleji a taky mit pokoru a nemyslet si, ze musi na vse prijit sam. I v intelektualni sfere existuje delba prace a neni od veci se od jinych necemu priucit. Pocitam ze jestli se Klaus dozije devadesatky, tak bude nakonec mozna i priznivec myslenek Randove, ale to uz mu a nam bude platne jako mrtvemu zimnik.

M. Prokop 7.10.2013 16:51

Re: Už zase hádky?

Jedna společná kandidátka s Bobo - koalice a potřeba 10% hlasů.

Ještě máte nějaký tak dobrý nápad?