21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Blesk z čistého nebe

Mirek Topolánek, bývalý premiér Česka, se chce ucházet o funkci prezidenta. Ve výčtu uchazečů tak už chybí pouze bývalí premiéři Jiří Paroubek a Bohuslav Sobotka. Možná se dočkáme příště.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 8.11.2017 8:40

Re: Falešný a prázdný Topol toužící po pravdě a plnosti lásky

Topolánek je jediný, kterého se Zeman a Babiš bojí, proto ho budou špinit.

Ale on jediný kašle na polit. koreknost a nazývá věci pravými jmény. Je schopný uznat svoje chyby a poučit se z nich.

Kdo je bez chyby, ať hodí kamenem!

A. Pakosta 8.11.2017 8:40

Re: Mám radost,

Taky mu fandím,paní Ťehanová,

ale bojím se bojím, že to prohraje kontumačně, neb si někdo z jeho protivníků zaplatí soudní rozhodnutí, že podpora senátora, poskytnutá více než jednomu kandidátu na prezidenta, je nezákonná.

A. Pakosta 8.11.2017 8:38

Re: Dobré. Ale srovnávat Topolína se Sobotkou a

Pane Klímo!

Topolino v italštině není žádný Mikymauz, nýbrž prostě myška, i ve smyslu malá potvůrka, šibalka.

A na Miroslava Topolánka to tedy rozhodně není příhodná přezdívka.

Dávno zažité "Topol" mi přijde mnohem lepší

M. Těhanová 8.11.2017 8:32

Mám radost,

Splnilo se mi moje tajné přání. Všem ve svém okolí, když se mě ptali, kdo by mohl mít šanci porazit Zemana, jsem říkala, že o jednom člověku vím. Že je to Mirek Topolánek, ale ten že už asi mezi ty podrazáky nebude chtít jít.

Je fakt, že svou Valašskou otevřeností občas někomu šlápne na kuří oko, nebo do hnědého, ale je to férový a inteligentní člověk.

Řvou jenom ti, kdo se ho bojí!

R. Sorge 8.11.2017 7:23

Re: No ještě bude veselo.

Ministerstvo vnitra to předem umožnilo resp. v tomto smyslu informovalo. Tak jsem to v minulých dnech četl. Teď to ovšem může být předmětem soudního sporu.

P. Boublíková 8.11.2017 7:18

Re: No ještě bude veselo.

Já tomu nerozumím. https://zpravy.idnes.cz/ministerstvo-vnitra-podpisy-prezidentska-volba-fbp-/domaci.aspx?c=A171107_163458_domaci_lva

R. Sorge 8.11.2017 6:44

Re: Jo,

Proč by nemohli dát podpis víc než jednou ? Nejedná se o žádné hlasování.

R. Sorge 8.11.2017 6:42

Re: No ještě bude veselo.

Kandidát (na prezidenta) může být uveden pouze na jedné kandidátní listině.

Ale poslanec či senátor může podepsat více kandidátních listin. Není co řešit.

P. Klíma 8.11.2017 6:22

Dobré. Ale srovnávat Topolína se Sobotkou a

Paroubkem je vtip!

Ti dva jsou totiž objektivně pitomí, a to Topolíno (v italštině Mickey mouse) není.

P. Boublíková 8.11.2017 5:42

Re: Jo,

Nějaká jména se ve zprávách objevila, bohužel jsem je pustila z hlavy.

P. Boublíková 8.11.2017 5:37

Re: No ještě bude veselo.

Pokud poslanec či senátor skutečně porušil zákon tím, že dal podpis více kandidátům, myslím si, že by měly být neplatné oba podpisy. Podobně jako když volič vloží do obalky 2 hlasovací lístky.

Tím pádem by pak možná nebyl z kandidatury vyřazený jen Topolánek.

J. Pospíšil 8.11.2017 5:06

Jo,

a také by mě zajímalo, kteří jsou ti, co "dali podpis" víc jak jednou. Tedy byli těmi, kteří připravili tu chvíli, které se říká chvíle, kdy se rodí blbec.

J. Pospíšil 8.11.2017 4:36

No ještě bude veselo.

A to se zákonem o volbě prezidenta. Ten jasně praví, cituji: KANDIDÁTNÍ LISTINA § 21 Podání kandidátní listiny (1) Kandidátní listinu může podat nejméně dvacet poslanců (dále jen „navrhující poslanci“) nebo nejméně deset senátorů (dále jen „navrhující senátoři“), anebo občan, který dosáhl věku 18 let, podpoří-li jeho návrh petice podepsaná nejméně 50000 občany oprávněnými volit prezidenta republiky (dále jen „navrhující občan“). (2) Navrhující poslanci, navrhující senátoři nebo navrhující občan mohou podat pouze jednu kandidátní listinu. Kandidát může být uveden pouze na jedné kandidátní listině.", konec citace.

A už víme, že několik poslanců a senátorů "to podepsalo" více jak jednomu kandidátovi. Čili stali se členy několika skupin navrhujících kandidáty, což dle zákona nejde.

Problémem ovšem je, zda taková skupina poslanců či senátorů, obsahující poslance či senátory porušující zákon, podává vůbec návrh oprávněně, zda jsou neplatné všechny návrhy poslance či senátora, který se stal členem několika skupin nebo jsou neplatné návrhy, které navrhující poslanec či senátor podal jako druhé čí jestě další (při prvním vlastně ještě nic neporušil). V tom případě je problematické, který z podpisů brát jako první, když u podpisu se datum neuvádí. Zda je pak možno brát za první podpis ten, který je na dříve podaném návrhu skupiny poslanců či senátorů. (Doba podání by měla být zaznamenána.)

Já, protože jde o osoby, které mají být znalé zákonů, vždyť slíbily, že se budou zákony řídit a ctít je, bych považoval všechny návrhy jednoho poslance či senátora za neplatné.

Co si o tom myslíte vy? Udělejme si o tom debatu, než nám řeknou, jak se s tím popasuje úřad.

J. Zeman 8.11.2017 2:44

Falešný a prázdný Topol toužící po pravdě a plnosti lásky

1. odstavec: Paroubek a Sobotka chtějí Zemana, takže nebudou ředit. 2. odstavec: Babiš to skoro trefil, ale zapomněl na J. Tošovského 3. odstavec: Díky dvoukolovému systému je třeba se dostat mezi první dva uchazeče 4. odstavec: Topolánek to myslí upřímně emotivně, protože chce tam, co Vašek K. a proto raději ani neuvažoval oslovit voliče

5. odstavec: Fiala se samozřejmě s Topolánkem, který má jen rozředit opozici proti Zemanovi, nechce mazat, protože čím více by to dělal, tím více by to smrdělo. 6. odstavec: ODS tvrdí, že Zemana nechce jen proto, že dost dobře nemůže říct, že ho chce víc než kohokoliv ze stávajících kandidátů a proto vlastního nepostavila stejně jako ČSSD. 7. odstavec: pokud se Topolánek dostane do druhého kola, pak ti co říkají, že český národ má často krátkou paměť, mají pravdu. Nechci být příliš optimistický, ale myslím, že ale nemá krátkou paměť většinou.

Vlastní názor: Topolánek a prezident je větší vtip než Franz.

P. Dvořák 8.11.2017 2:24

Re: Hm ...

Okamura kandiduje?

A. Holík 8.11.2017 0:58

Hm ...

Topolanek zjevne miri na volice Okamury a Zemana .. myslim ze Drahos muze byt klidny ..