Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

L. Boháč

17. 7. 2010 20:51
Co škodí více !

Jsou to pane Uhlichu zapáchající kuřáci , nebo neustále zvyšující se počet páchnoucích aut a motorek , které používají i nekuřáci a které vypouštějí daleko jedovatější zplodiny a ještě ke všemu víří prach , který škodí zdraví víc než kuřáci ? Opravdu budu pane Ulichu rád , až se budu moci najíst v restauraci bez kuřáků a pochutnat si na jídle okořeněným výpary z aut a mít v ústech neustále zvířený prach auty . Toto zřejmě nevadí Vám a ani oněm politikům tak vehementně bojujícím proti kouření . Co takhle zlevnit energie , aby se udělalo něco pro životní prostředí a lidé nepoužívali lokální topení a nespalovali na co příjdou a aby to prospělo ke zdravotmímu stavu lidí dospělých i dětí ? Jen tak na okraj pane Ulichu , kolik hodin denně je dítě vystaveno v hospodě při jídle smradu kuřáků a kolik hodin každý den prožije na ulici při hrách a.j. v daleko agresivnějším prostředí ?! Myslíte pane Ulichu, že zákaz kouření zlepší životní prostředí natolik , že bude moci na tomto základě jezdit více a více aut , aniž by se přikročilo k nějakému omezování ? Nebo jsou tyto zplodiny pro zdraví lidí a dětí naprosto potřebné ! Můžete mne Pane Ulichu věřit , že je mě jedno zda bude uveden návrh zákona v platnost , protože já chodím do restaurace jen občas a kuřáci mě nevadí . No a co se týká Vašeho názoru na kuřáky tak Vám ho nemíním brát , jen zkuste zapátrat ve své mysli kolik významných osob kouřilo a bylo známých oproti Vám a co se týká oné vypatlanosti , tak nevím kdo je zde vlastně vypatlaný , protože pokud mne vadí kuřácká restaurace tak do ní nelezu ! Jinak pane Ulichu , podle mého hloupého rozumu by bylo potřeba navrhnout daleko potřebnější zákony , než v parlamentu  projednávat naprosté zbytečnosti za peníze poplatníků ! Myslíte pane Ulichu, že na zvyšujících se případech astmatu u dětí mají zásluhu kuřáci , nebo životní prostředí ?

0 0
možnosti
BU

B. Uhlich

18. 7. 2010 19:19
Re: Co škodí více !

Váš příspěvek mě nijak nepřekvapil, je to běžný blábol, který se dá číst naprosto všude - je to jen v duchu hesla o tom, že se dá vždy použít všeho, jan abych dokázal, že mám pravdu já. No, podívejte se, řeší se tady jen problém neomalených kuřáků a problematika kouření v restauracích. Na rozdíl od vás jsem zatím nebyl v restauraci, kde by okolo stolu jezdily auta a motocykly...tedy opravdu nemohu posoudit co pak smrdí více. Je fakt, že pokud vám u stolu zastaví nějaká stará Liazka, že to musí být vskutku nepříjemné.Pak Vám jedině mohu doporučit, abyste do takových restaurací nechodil. To, že Vám kuřáci nevadí je jen Váš problém....třeba sám o sobě moc nevoníte, tak už nějaké to vyuzení na věci nic moc nezmění. Já na rozdíl od Vás a kuřáků ještě nějaký čich mám, tak z dovolením bych rád navštěvoval restaurace aniž bych muset po každé návštěvě zahodit celé oblečení. Víte tomu se říká demokracie a pokud jsou lidé trochu moudří a bystří, tak většinou pochopí, že jsou holt věci, které ostatním vadí - tak se sami těchto činností vyvarují.Asi už jste jitě slyšel větu, že svoboda končí tam kde začíná svoboda toho druhého. Pokud byste tuto větu pochopil - asi byste tady nepsal tak kolosální blábol.

  A ještě k té vypatlanosti - já na tom trvám, pokud si i třeba nositel Nobelovy ceny zapálí u stolu, kde obědvají děti - tak je to prostě debil a hotovo. Konec konců i s vaší inteligencí to taky není nic moc - pokud mě ve svém textu několikrát oslovujete a téměř ani jednou nenapíšete mé jméno správně - asi to s vámi taky není zrovna vše vpořádku, že? Ale ono je to asi v pořádku...oni cigarety mají zřejmě vliv i na intelekt... místo mozku z dehtu kostku, že?

    Jinak Vám přeji mnoho štastných chvil v zahulených hospodách, bohužel se tam spolu nepotkáme...nějak jsem se rozhodl, že tímto způsobem svůj čas trávit nehodlám.Jen si prosím Váš blábol vytiskněnte a noste ho sebou až budete ležet někde v nemocnici na plicním JIPu a budete lapat po dechu - tak si v tom stále dokola čtěte

0 0
možnosti
BU

B. Uhlich

17. 7. 2010 1:59
Koukám, že "lékař" práv nechápe...

..no to mně nepřekvapuje. Tak se Vám to pokusím vysvětlit poněkud jednoduše: do dnešní doby se většina nekuřáků byla nucena hospodám a restauracím vyhýbat...ano, byla nucena pokud nechtěla smrdět jak rasův pytel nebo odleželá popelnice. Bohužel je to problém kuřáků, že se necítí..možná, že kdyby se cítili, tak by přemýšleli jinak. A holt teď přichází jiná doba - nekuřáci budou moci chodit do restaurace nebo hospody, do které budou chtít. Už nebudou nuceni složitě hledat nekuřáckou hospodu...tedy doufám...

   Kouření, jak známo, není ani nějaká společenská přednost ani tělesná vada, je to jen takový hloupoučký zlozvyk, kterým jeho nositelé jen dávají svému okolí najevo, že to s jejich sebeovládání není nijak valné. Bohužel velká část kuřáků, nejen, že má problémy se sebeovládáním, ale také dost často trpí přehnanou sebestředností a bohužel s tím spojenou značnou neomaleností. Protože jen mimořádně vypatlaný člověk si zapálí v restauraci, kde u vedlejšího stolu obědvá rodina s malými dětmi. A toto přitom dnes není nijak vzácný úkaz. A tak zřejmě zbyde zásadní věc: opravdu razantní boj proti této hlouposti. Jak patno z příspěvků, je možné, že celý svět zakáže kouření na jakékoliv veřejnosti - jan tady k tomu zřejmě stále nebude důvod. Tak holt se bude nutné začít združovat a své právo si vydobít. Začal bych velmi jednoduše: existují hygienické předpisy pro veřejné stravování - tedy pokud restaurace není schopna dodržet základní čistotu prostředí - je nutné v této restauraci zakázat podávání jídel, dále bude nutné využívat i další hygienické a zdravotní předpisy např. na ochranu zdraví mladistvích - tedy restaurace pro kuřáky nebude přístupná mladistvím...atd. Pan autor je jistě paragrafů znalý tak jistě si sám doplní, že?

 Já samozřejmě chápu, že totální likvidace "kuřáckých" provozoven není možná, to pochopí každý, kdo se večer projde po nějakých výčepech, ale možná, že právě situace, kdy se kuřáci odsunou sem, mně osobně připadá jako poměrně dobré řešení.

0 0
možnosti
VH

V. Hejl

16. 7. 2010 22:43
tak jinak

navrhuji přísný zákaz výskytu občanů s IQ nižším než 120 ve veřejných prostorách neboť ohrožují ostatní svou nepopiratelnou stupiditou.

0 0
možnosti
VH

V. Hejl

16. 7. 2010 23:00
Re: tak jinak

pardon možná by stačilo IQ 90. nechci totiž vyloučit z veřejného života naši politickou garnituru.

0 0
možnosti
PV

P. Vandas

16. 7. 2010 21:48
Kouření škodí mafiím.

 Celosvětové tažení proti kouření má stejné motivace, jako kriminalizace marihuany. Obě dvě drogové závislosti velmi konkurují nedostatečné spotřebě kokainu, cracku a heroinu. Tlak na vyhánění kuřáků do ulic, je konečně přivede k rozumu. Píchnout si herák mohu i v práci, to nikomu nevadí.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

16. 7. 2010 22:44
Re: Kouření škodí mafiím.

Oni si holt soudruzi nekompromisní bojovníci nedovedou představit, kam je ta nekompromisnost  přivede. Až jim to dojde, bude pozdě, viz prohibice v USA.

Doporučil bych jim Hiltona, "Ztracený obzor". K četbě.

0 0
možnosti
JA

J. Anděl

16. 7. 2010 17:37
konzumenti a spotřebitelé všech zemí...

Stát do určité skupiny činností lidem mluví, do jiné skupiny činností nikoliv. Rozlišení není podle toho, co je dobré, ale podle toho, do čeho má šanci kecat a do čeho ne. Stát by v ideálním případě kecal lidem do všeho.

Společenský konsenzus je nastavený k přijetí zákazu kouření. Úředníci si mohou odškrtnout jednu položku v eutodolistu. Řada zemí, které jsme následovali i v některých dalších krocích, už toto pravidlo zavedla. Je tudíž logické, že pokusy o zavedení tohoto pravidla se budou opakovat, až nakonec nejspíš uspějí.

Od státu je zvrácené, pokrytecké a hulvátské, že na tabáku vydělává. Myslím, že to samo každému jasně ukazuje, že motivem k zákazu kouření v restauracích jsou pouze výše uvedené důvody a nikoliv jakýkoliv zájem o zdraví.

Stejně tak jsme podlehli zvrácenému dojmu, že když vstupujeme do restaurace či obchodu, jsme my pány a naprostými vládci. Tento postoj je v dnešní formě také zvrácený a zavání diktaturou spotřebariátu. Zapomínáme, že to je něčí provozovna, ve které realizuje svojí představu. Klub, hospodu, čajovnu, restauraci, kavárnu, čítárnu, kouřírnu kubánských doutníků a nálevnu rumu, meditační klub s ovocnými šťávami...

Říkáme - ano, otevřete si klidně kubánskou nálevnu, ale musí to tu vypadat jako u McDonnalda. Jsme pošahaní :-). Dobře nám tak.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

16. 7. 2010 22:46
Re: konzumenti a spotřebitelé všech zemí...

Podle dnešních představ a předpisů musí na svou představu resignovat majitel.

Smutné, leč reálné.

0 0
možnosti
TK

T. Kohout

16. 7. 2010 15:04
je to otázka stupně civilizace

Nerad tady diskutuji, ono je to dost pod úroveň. Ale někdy je ten článek tak slaboduchý, že to člověka vyburcuje. On se ten zákaz kouření v putykách již nerealizoval v Kanadě,  USA? A znamenalo to, že vládu tam převzali "bolševici" či co?

Znamenalo to jediné: i kuřáci uznávají, že je lepší nekouřit v místnosti, ale venku. Ale v zemi zvláštního druhu, tj ČR, to je pořád jakési téma, na které se vášnivě diskutuje. Přitom to není o "svobodě a právech", ale o stupni civilizace dané společnosti. 

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

16. 7. 2010 15:22
Re: je to otázka stupně civilizace

Klidně to berte jako svobodu a právo na stupeň "civilizace".

A nedělejte si násilí, podobná "moudra"  zde plácá kdekdo, tak se to bez vás neochudí.

0 0
možnosti
LO

L. Odehnal

16. 7. 2010 14:27
Z vedra blbne autor článku,

neboť nepochopil o co dr. Šťasnému  jde a jeho sympatizantům  Nikdo nebere kuřákům jejich potěšení. Ať si kouří vesele jak libo. Jde jen o to, aby kouřili jen tam, kde nebudou obtěžovat  zbytek populace, který tomuto hloupému zlozvyku neholduje.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

16. 7. 2010 14:53
Re: Z vedra blbne autor článku,

Tak proč je chce Šťastný vyhnat ze všech hospod?

To jste zřejmě nepochopil zase vy.

0 0
možnosti
KJ

K. Janyška

16. 7. 2010 13:53
Kajan

"Roznášecím" mediem splodin z kouření je vzduch ! A proto kouření ve společnosti nekuřáků je možno zakázat ! Je to v souladu se soukromým právem !!! Dzp.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

16. 7. 2010 14:55
Re: Kajan

Kajane, neblbněte. Není nejmenšího důvodu, proč by některé hospody nemohly být kuřácké, jiné nekuřácké.

Nechtějte "páchat dobro" po (ne)způsobu EU.

0 0
možnosti
BJ

B. Jelínek

16. 7. 2010 12:48
Nápodobně

O zákazu kouření na "veřejných" místech a jeho nesmyslnosti a především neslučitelnosti se svobodnou společností toho bylo již napsáno tolik (dokonce studie LI), že mi příjde již marné k tomu něco dodávat. Prostě čím více budeme ořezávat majetková práva tím více se budeme vzdalovat svobodě a spět zase k nějakému typu diktatury. Je smutné, když se na tom podílí jinak asi inteligentní lidé ,ale kteří chtějí zase dělat "dobro" pro všechny.

Ještě by mne zajímala diskuse vůbec o "škodlivosti" kouření, jak je o tom, zdá se, valná většina skálopevně přesvědčena. Opravdu jsou statistiky hodnověrné a výzkumy tak věděcké, nebo to jen tak všichni chceme vidět a o předložených "důkazech" "nezávislých odborníků" se nediskutuje?  

 

0 0
možnosti
PV

P. Vandas

16. 7. 2010 10:25
Bezohlednost?

 Zákaz kouření, je nutné zařadit do kontextu i jiných zákazů a jiné, než pražské reality. Nuže, pohleďme též na tuto otázku očima vesničana. V menších obcích, kterých je tisíce, už dávno zrušili školy, dávno je tomu co fungovala poštovní úřadovna, dávno už tomu co zavřeli krámek, v nemnohých ještě někde zbyla hospoda. Tam se každodenně shromažďují ti, kterým čerstvý vzduch nechybí, neb v práci na domě, řemesle či zemědělství jej mají za celý den plné zuby. Hledají tam svých pár piv,  pár sousedů, utopence a pár cigaret, bez kterých si, ani to pivo a řeč, nedají. Nuže,v minulosti jim už v hospodě zakázali vařit, neb nesplňují normy. Tak tedy nevaří a alespoň pijí a kouří. V létě, když mají nejvíc práce, utahaní sednou do hospody a přijede pražák, co se jinak celý rok neukáže, natož ,aby svou tržbou přispěl k přežití hospody. A hned spustí bandurskou, jak je to možné, že se tu kouří, když přijel On, na kole, snad až z nádraží. A hned, že inspekce a nebo hygiena, nebo snad dokonce živnostňák, to bude ještě dnes řešit? A hned prý, že 10 000 pokuty, netušíc, že je to  tržba celé hospody za měsíc. Tak tedy zákaz!  Poslední instituci, kde se vesničtí ještě mohli scházet skončí, neb ten nekouřící pražák ji neuživí a dát si pivo bez cigarety, to radši lahváč na zahradě. Takže naši milí pražáci, posledně jsme o tom v hospodě mluvili. Nechoďte s tím na nás, mohli byste, až to prosadíte v té vaší, nově nekuřácké hospodě dostat po kušni. V té naší, kuřácké se chovejte tiše neb jste tu jenom hosti a ne páni.

0 0
možnosti

P. Čech

16. 7. 2010 10:28
Re: Bezohlednost?

Souhlasím a podepisuji.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz