23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Blbnutí z veder

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Boháč 17.7.2010 20:51

Co škodí více !

Jsou to pane Uhlichu zapáchající kuřáci , nebo neustále zvyšující se počet páchnoucích aut a motorek , které používají i nekuřáci a které vypouštějí daleko jedovatější zplodiny a ještě ke všemu víří prach , který škodí zdraví víc než kuřáci ? Opravdu budu pane Ulichu rád , až se budu moci najíst v restauraci bez kuřáků a pochutnat si na jídle okořeněným výpary z aut a mít v ústech neustále zvířený prach auty . Toto zřejmě nevadí Vám a ani oněm politikům tak vehementně bojujícím proti kouření . Co takhle zlevnit energie , aby se udělalo něco pro životní prostředí a lidé nepoužívali lokální topení a nespalovali na co příjdou a aby to prospělo ke zdravotmímu stavu lidí dospělých i dětí ? Jen tak na okraj pane Ulichu , kolik hodin denně je dítě vystaveno v hospodě při jídle smradu kuřáků a kolik hodin každý den prožije na ulici při hrách a.j. v daleko agresivnějším prostředí ?! Myslíte pane Ulichu, že zákaz kouření zlepší životní prostředí natolik , že bude moci na tomto základě jezdit více a více aut , aniž by se přikročilo k nějakému omezování ? Nebo jsou tyto zplodiny pro zdraví lidí a dětí naprosto potřebné ! Můžete mne Pane Ulichu věřit , že je mě jedno zda bude uveden návrh zákona v platnost , protože já chodím do restaurace jen občas a kuřáci mě nevadí . No a co se týká Vašeho názoru na kuřáky tak Vám ho nemíním brát , jen zkuste zapátrat ve své mysli kolik významných osob kouřilo a bylo známých oproti Vám a co se týká oné vypatlanosti , tak nevím kdo je zde vlastně vypatlaný , protože pokud mne vadí kuřácká restaurace tak do ní nelezu ! Jinak pane Ulichu , podle mého hloupého rozumu by bylo potřeba navrhnout daleko potřebnější zákony , než v parlamentu  projednávat naprosté zbytečnosti za peníze poplatníků ! Myslíte pane Ulichu, že na zvyšujících se případech astmatu u dětí mají zásluhu kuřáci , nebo životní prostředí ?

B. Uhlich 18.7.2010 19:19

Re: Co škodí více !

Váš příspěvek mě nijak nepřekvapil, je to běžný blábol, který se dá číst naprosto všude - je to jen v duchu hesla o tom, že se dá vždy použít všeho, jan abych dokázal, že mám pravdu já. No, podívejte se, řeší se tady jen problém neomalených kuřáků a problematika kouření v restauracích. Na rozdíl od vás jsem zatím nebyl v restauraci, kde by okolo stolu jezdily auta a motocykly...tedy opravdu nemohu posoudit co pak smrdí více. Je fakt, že pokud vám u stolu zastaví nějaká stará Liazka, že to musí být vskutku nepříjemné.Pak Vám jedině mohu doporučit, abyste do takových restaurací nechodil. To, že Vám kuřáci nevadí je jen Váš problém....třeba sám o sobě moc nevoníte, tak už nějaké to vyuzení na věci nic moc nezmění. Já na rozdíl od Vás a kuřáků ještě nějaký čich mám, tak z dovolením bych rád navštěvoval restaurace aniž bych muset po každé návštěvě zahodit celé oblečení. Víte tomu se říká demokracie a pokud jsou lidé trochu moudří a bystří, tak většinou pochopí, že jsou holt věci, které ostatním vadí - tak se sami těchto činností vyvarují.Asi už jste jitě slyšel větu, že svoboda končí tam kde začíná svoboda toho druhého. Pokud byste tuto větu pochopil - asi byste tady nepsal tak kolosální blábol.

  A ještě k té vypatlanosti - já na tom trvám, pokud si i třeba nositel Nobelovy ceny zapálí u stolu, kde obědvají děti - tak je to prostě debil a hotovo. Konec konců i s vaší inteligencí to taky není nic moc - pokud mě ve svém textu několikrát oslovujete a téměř ani jednou nenapíšete mé jméno správně - asi to s vámi taky není zrovna vše vpořádku, že? Ale ono je to asi v pořádku...oni cigarety mají zřejmě vliv i na intelekt... místo mozku z dehtu kostku, že?

    Jinak Vám přeji mnoho štastných chvil v zahulených hospodách, bohužel se tam spolu nepotkáme...nějak jsem se rozhodl, že tímto způsobem svůj čas trávit nehodlám.Jen si prosím Váš blábol vytiskněnte a noste ho sebou až budete ležet někde v nemocnici na plicním JIPu a budete lapat po dechu - tak si v tom stále dokola čtěte

L. Boháč 19.7.2010 10:46

Re: Co škodí více !

Vážený pane Uhlichu , Je vidět že Vaše inteligence je na blábolení zvyklá , nevím podle čeho soudíte že jsem kuřák , ale zřejmě ke svému blábolení máte ještě jasnovidecké sklony ! Také nemusím prokazovat , že pasivní kouření pro lidi není tak nebezpečné jako výfukové plyny a polétavý prach ! To je totiž dostatečně známá věc ! Je vidět také , že doma při úklidu moc nepomáháte, protože byste si onoho prachu jistě všiml ! Měl byste se zeptat lidí kteří bydlí na magistrále, jak mají rádi vůni spálených PH i v nejvyšších patrech a to nemusí jezdit auta a motorky okolo stolu ! Takže pane Uhlichu nevím kdo z nás dvou zde blábolí ! Vzhledem k tomu že splodiny i prach se dostanou všude , je Vaše doporučení opravdu jen blábol , ale toto Vaše doporučení byste měl aplikovat na svojí osobu a nechodit tam kde Vám to nevoní ! Také píšete , že když mě nevadí kouření u jiných tak je to můj problém , koukám že Vy vidíte ve všech možných věcech problém , kde vlastně jiný člověk žádný nemá ! Píšete o tom, že třeba sám o sobě moc nevoním a že již nějaké to vyuzení na věci nic moc nezmění ! Opravdu to je úvaha hodná toho největšího inteligenta v naší republice , zvláště když mne neznáte, tak Vaše posuzování ukazuje na to jaký jste charakterní člověk , který si svoje stresové situace zkouší odreágovat tímto způsobem ! Pane Uhlichu nikdo Vám v žádném případě nebrání navštěvovat restaurace , jen si to s Vaším odporem ke kuřákům chce vybrat restaurace pro nekuřáky, pak Vám mohu jistě zaručit že budete spokojen i když u Vás o tom pochybuji ! Jinak pane Uhlichu přečtěte si opravdu pozorně co jste napsal o demokracii a moudrých lidech , nedá se tento Váš moudrý výrok uplatňovat i obráceně ? Napište nám také pane Uhlichu kolik oděvů jste již vzhodil, abychom mohli posoudit jak strašně Vám zápach vadí a jak při Váší inteligenci navštěvujete zakouřené restaurace .

L. Boháč 19.7.2010 11:25

Re: Co škodí více !

Ještě pane Uhlichu k té vypatlanosti , u mne není vypatlaný ten kdo si v kuřácké restauraci zapálí , ale ten komu kouření vadí a vleze do kuřácké hospody ! Také se Vám omlouvám za prohřešek u Vašeho jména a zároveň za to , že tímto prohřeškem se moje inteligence nemůže s Váší vůbec srovnávat ! Vzhledem k tomu pane Uhlichu že nekouřím a Vy asi také ne , nechápu jak je možné že Váš mozek napadla Vaše prokamace " místo mozku z dehtu kostku " ,nebo že by to bylo něco jiného? Také já Vám přeji mnoho šťastných chvil a nebuďte překvapen až pojedete s dítětem do nemocnice že se mu špatně dýchá a nechápat jak se to mohlo stát, když okolo Vašeho stolu žádná auta a motorky nejezdí !   

L. Boháč 19.7.2010 11:39

Re: Co škodí více !

Oprava : proklamace.

B. Uhlich 20.7.2010 23:22

Re: Co škodí více !

Boháči, Vy jste fakt blb. Já nepopírám, že je ovzduší v nějakém úžasném stavu...ale promiňte, v tom článku se fakt ovzduší neřeší.....chápu, že s tím máte nějaký duševní problém, ale být takto křečovitý...to už fakt přeháníte. Jinak pokud máte s ovzduším nějaký problém, tak se prostě odstěhujte...konec konců sám mně radíte, abych nechodil do restaurací, když je tam zakouříno...tak nechápu, proč Vy své děti týráte někde špatným ovzduším. Taky nechápu, proč Vy bydlíte někde, kde se nedá dýchat...... asi fakt nebudete moc chytrý.

P.S. Mimochodem, já bydlím na venkově v lese a je mi fajn..utekl jsem tam z Prahy..na rozdíl od Vás jsem se o své děti postaral....

L. Boháč 21.7.2010 14:44

Re: Co škodí více !

Vážený pane Uhlichu, Váše reakce na moje články jsou opravdu podivuhodné! To jak reágujete dokazuje, že to co jsem u Vás odhadoval je vlastně pravda! Vaše zarytost proti kuřákům Vám ani na chvilku neumožňuje připustit, že diskusní téma se dá určitým názorem rozvinout a přidat daleko závažnější problematiku k tématu než je kouření. Jinak pane Uhlichu radit jste začal Vy a já Vám jen odpovídal na Vaše rady tím, abyste tyto Vaše rady aplikoval na sebe. Když pominu Vaší hrubost k mé osobě a budu přemýšlet o tom, kdo z nás dvou je ten co pobral méně chytrosti, určitě to pane Uhlichu nebudu já a to již jenom proto, že Vy s naprostou jistotou víte,  že jsem se o své děti nepostaral, že bydlím v Praze, kouřím, což mne jak jste napsal škodí na rozumu, smrdím, a.td. Já pane Uhlichu být tak chytrý jako Vy a všechno vědět aniž bych dotyčného poznal, tak rychle spěchám k lékaři a poprosím o důkladné léčení svých mimořádných schopností! Vážený pane, já sice nebydlím v lese, ale někdy tam jezdím i na delší dobu, byt mám v Praze také a proč né, jak někdo prohlásil kdo to dneská má že? No a co se týká duševní problematiky, tak opravdu oproti Vám žádný problém nemám, to Vy mě neustále připisujete nějakou problematiku a zatím Váše podrážděné hrubosti ukazují na to, že mnohým problémem trpíte Vy. Možná že si to ani neuvědomujete, ale takto jako Vy, jednají už jenom lidé, kteří mají zastydlou pubertu! Vůbec mne pane Uhlichu nezajímá kde bydlíte a kolik máte dětí, je také smutné že jste nepochopil, že mne v této diskusi nejde o obranu kouření, ale o to, že zabývat se v podstatě takovou prkotinou na politické úrovni, je naprosto zbytečně drahá věc, když je potřeba řešit daleko závažnější problematiku v naší republice! A co se týče Vašeho inteligentního psaní, tak to připisují na vrub Vaší tak dokonalé inteligenci! Chce si to dát lepší pozor o čem člověk píše a také jak, aby nebylo poznat, že jeho psaní je v mnoha případech pouhá přetvářka, používaná na obranu svého "Já " že ?     

B. Uhlich 17.7.2010 1:59

Koukám, že "lékař" práv nechápe...

..no to mně nepřekvapuje. Tak se Vám to pokusím vysvětlit poněkud jednoduše: do dnešní doby se většina nekuřáků byla nucena hospodám a restauracím vyhýbat...ano, byla nucena pokud nechtěla smrdět jak rasův pytel nebo odleželá popelnice. Bohužel je to problém kuřáků, že se necítí..možná, že kdyby se cítili, tak by přemýšleli jinak. A holt teď přichází jiná doba - nekuřáci budou moci chodit do restaurace nebo hospody, do které budou chtít. Už nebudou nuceni složitě hledat nekuřáckou hospodu...tedy doufám...

   Kouření, jak známo, není ani nějaká společenská přednost ani tělesná vada, je to jen takový hloupoučký zlozvyk, kterým jeho nositelé jen dávají svému okolí najevo, že to s jejich sebeovládání není nijak valné. Bohužel velká část kuřáků, nejen, že má problémy se sebeovládáním, ale také dost často trpí přehnanou sebestředností a bohužel s tím spojenou značnou neomaleností. Protože jen mimořádně vypatlaný člověk si zapálí v restauraci, kde u vedlejšího stolu obědvá rodina s malými dětmi. A toto přitom dnes není nijak vzácný úkaz. A tak zřejmě zbyde zásadní věc: opravdu razantní boj proti této hlouposti. Jak patno z příspěvků, je možné, že celý svět zakáže kouření na jakékoliv veřejnosti - jan tady k tomu zřejmě stále nebude důvod. Tak holt se bude nutné začít združovat a své právo si vydobít. Začal bych velmi jednoduše: existují hygienické předpisy pro veřejné stravování - tedy pokud restaurace není schopna dodržet základní čistotu prostředí - je nutné v této restauraci zakázat podávání jídel, dále bude nutné využívat i další hygienické a zdravotní předpisy např. na ochranu zdraví mladistvích - tedy restaurace pro kuřáky nebude přístupná mladistvím...atd. Pan autor je jistě paragrafů znalý tak jistě si sám doplní, že?

 Já samozřejmě chápu, že totální likvidace "kuřáckých" provozoven není možná, to pochopí každý, kdo se večer projde po nějakých výčepech, ale možná, že právě situace, kdy se kuřáci odsunou sem, mně osobně připadá jako poměrně dobré řešení.

V. Hejl 16.7.2010 22:43

tak jinak

navrhuji přísný zákaz výskytu občanů s IQ nižším než 120 ve veřejných prostorách neboť ohrožují ostatní svou nepopiratelnou stupiditou.

V. Hejl 16.7.2010 23:00

Re: tak jinak

pardon možná by stačilo IQ 90. nechci totiž vyloučit z veřejného života naši politickou garnituru.

P. Vandas 16.7.2010 21:48

Kouření škodí mafiím.

 Celosvětové tažení proti kouření má stejné motivace, jako kriminalizace marihuany. Obě dvě drogové závislosti velmi konkurují nedostatečné spotřebě kokainu, cracku a heroinu. Tlak na vyhánění kuřáků do ulic, je konečně přivede k rozumu. Píchnout si herák mohu i v práci, to nikomu nevadí.

M. Prokop 16.7.2010 22:44

Re: Kouření škodí mafiím.

Oni si holt soudruzi nekompromisní bojovníci nedovedou představit, kam je ta nekompromisnost  přivede. Až jim to dojde, bude pozdě, viz prohibice v USA.

Doporučil bych jim Hiltona, "Ztracený obzor". K četbě.

J. Anděl 16.7.2010 17:37

konzumenti a spotřebitelé všech zemí...

Stát do určité skupiny činností lidem mluví, do jiné skupiny činností nikoliv. Rozlišení není podle toho, co je dobré, ale podle toho, do čeho má šanci kecat a do čeho ne. Stát by v ideálním případě kecal lidem do všeho.

Společenský konsenzus je nastavený k přijetí zákazu kouření. Úředníci si mohou odškrtnout jednu položku v eutodolistu. Řada zemí, které jsme následovali i v některých dalších krocích, už toto pravidlo zavedla. Je tudíž logické, že pokusy o zavedení tohoto pravidla se budou opakovat, až nakonec nejspíš uspějí.

Od státu je zvrácené, pokrytecké a hulvátské, že na tabáku vydělává. Myslím, že to samo každému jasně ukazuje, že motivem k zákazu kouření v restauracích jsou pouze výše uvedené důvody a nikoliv jakýkoliv zájem o zdraví.

Stejně tak jsme podlehli zvrácenému dojmu, že když vstupujeme do restaurace či obchodu, jsme my pány a naprostými vládci. Tento postoj je v dnešní formě také zvrácený a zavání diktaturou spotřebariátu. Zapomínáme, že to je něčí provozovna, ve které realizuje svojí představu. Klub, hospodu, čajovnu, restauraci, kavárnu, čítárnu, kouřírnu kubánských doutníků a nálevnu rumu, meditační klub s ovocnými šťávami...

Říkáme - ano, otevřete si klidně kubánskou nálevnu, ale musí to tu vypadat jako u McDonnalda. Jsme pošahaní :-). Dobře nám tak.

M. Prokop 16.7.2010 22:46

Re: konzumenti a spotřebitelé všech zemí...

Podle dnešních představ a předpisů musí na svou představu resignovat majitel.

Smutné, leč reálné.

T. Kohout 16.7.2010 15:04

je to otázka stupně civilizace

Nerad tady diskutuji, ono je to dost pod úroveň. Ale někdy je ten článek tak slaboduchý, že to člověka vyburcuje. On se ten zákaz kouření v putykách již nerealizoval v Kanadě,  USA? A znamenalo to, že vládu tam převzali "bolševici" či co?

Znamenalo to jediné: i kuřáci uznávají, že je lepší nekouřit v místnosti, ale venku. Ale v zemi zvláštního druhu, tj ČR, to je pořád jakési téma, na které se vášnivě diskutuje. Přitom to není o "svobodě a právech", ale o stupni civilizace dané společnosti. 

M. Prokop 16.7.2010 15:22

Re: je to otázka stupně civilizace

Klidně to berte jako svobodu a právo na stupeň "civilizace".

A nedělejte si násilí, podobná "moudra"  zde plácá kdekdo, tak se to bez vás neochudí.

R. Sedláček 16.7.2010 15:43

Re: je to otázka stupně civilizace

Toto je mimo diskuzi

Pane Prokope, můžete prosím překopírovat na Lidovky pro pana Komárka, Kejkrta, paní Martinovskou, paní Boublíkovou a další tento odkaz? Email serveru Lidovky

Mám tam totiž zakázán přístup a chtěl bych jim touto cestou jen poděkovat.

I vám díky. R.Sedláček

J. Barák 16.7.2010 15:34

Re: je to otázka stupně civilizace

Jasně,p.Kohout,je to místy slaboduché,hned Vás nazvou ti chudáci s omezeným výrazivem aspon bolševikem.Kouření je lidská slabost,a kdo neumí přestat,je slaboduchý chudák,viz i někteří politici i z Teplic.Jinde to svinstvo jde zakézat,jenom v našem kocourkově jako vždy se to okecá!

L. Odehnal 16.7.2010 14:27

Z vedra blbne autor článku,

neboť nepochopil o co dr. Šťasnému  jde a jeho sympatizantům  Nikdo nebere kuřákům jejich potěšení. Ať si kouří vesele jak libo. Jde jen o to, aby kouřili jen tam, kde nebudou obtěžovat  zbytek populace, který tomuto hloupému zlozvyku neholduje.

M. Prokop 16.7.2010 14:53

Re: Z vedra blbne autor článku,

Tak proč je chce Šťastný vyhnat ze všech hospod?

To jste zřejmě nepochopil zase vy.

D. Šimáček 16.7.2010 14:57

Re: Z vedra blbne autor článku,

to je jednoduché hospody jsou služba všem , kuřáci ať si založí soukromé kluby (nebo výčepy) které nebudou mít status veřejné služby

M. Prokop 16.7.2010 14:58

Re: Z vedra blbne autor článku,

To je úplně jedno, jak se tomu bude říkat.

R. Tesařík 16.7.2010 15:06

Re: Z vedra blbne autor článku,

máte pocit, že chodit do hospody je nějaká vaše nezbytná povinnost?

M. Prokop 16.7.2010 15:23

Re: Z vedra blbne autor článku,

Kde jinde by s těmi kuřáky mohl bojovat?

B. Jelínek 16.7.2010 18:45

Re: Z vedra blbne autor článku,

MYslím, že jste to nepochopil vy - hospody a restaurace je služba "všem"? To je to co někteří "takyliberálové" nechtějí pochopit. Je to nabídka, kterou můžete ale nemusíte využít!

Chcete nutit některé hospody, aby vařily to co Vám zrovna chutná (když mohou vařit taky jenomto co Vám zrovna nejede)? Taky se bude přijímat zákon za "kvalitní" jídlo atd. Vždyť je to celé zvrácenost ale kdo nechápe principy resp. chce druhým nařizovat co mají zase dělat, težká diskuse.  

J. Barák 16.7.2010 15:41

Re: Z vedra blbne autor článku,

A nechtějí kuřáci vyhnat z hospod nekuřáky,toť otázka,proč oni mají povině dýchat smrad a nechtějí ho?

L. Boháč 17.7.2010 22:48

Re: Z vedra blbne autor článku,

Vážení tak tedy jinak , pokud budu vlastníkem podniku restaurace a .j . tak je čistě na mém rozhodnutí, zda prosperuji více na kuřáckém podniku nebo na nekuřáckém a rozhodnu se pro jednu z variant , pak nikdo nemá právo do mého rozhodnutí zasahovat ! Pokud chce stát nařídit , že se v mém podniku nesmí kouřit , pak omezuje svobodu podnikání a omezuje jeho prosperitu na což nemá právo , protože tabákové výrobky jsou legálně tímto státem uznávané ! Pokud ale jak se uvádí je kouření tak závadné , tak by stát jako takový měl v rámci zdravotního stavu lidí zakázat prodej veškerých tabákových výrobků a sankcionovat každého u koho bude kouření prokázáno a kdo toto zboží bude k nám dovážet či vyrábět ! Toto opatření bych pak jistě chápal jako opatření  určené pro lepší zdravotní stav občanů ! Pak by bylo zbytečné diskutovat zda budou kuřácké nebo nekuřácké hospody a nemuselo by se v parlamentu opakovat věčné dohadování zda v hospodách kouřit nebo nekouřit ! A co se týká vyhánění , nikdo nikoho nevyhání , každý si dnes může najít kuřáckou nebo nekuřáckou hospodu a jestli je více hospod kuřáckých , zkuste vážení uhodnout proč ! A na okraj , když chce stát něco zakazovat tak ať si to zakazuje v podnicích které mu patří !

J. Barák 16.7.2010 15:45

Re: Z vedra blbne autor článku,

Já když vidím,že je tam zahuleno,odejdu jinam,kde je kultůrněji,o jídle nemluvě!Aby mi někdo smrděl do ksichtu a do talíře ani náhodou!Ono je totiž NORMˇALNI nekouřit!!

L. Odehnal 16.7.2010 18:12

Re: Z vedra blbne autor článku,

Vážený pane, nepředstírejte nechápavost, nikdo kuřáky z hospod nevyhání. Chce se jen, aby svoji kuřáckou potřebu si odskočili vykonat  mimo lokál.  Třeba ven. Jiné tělesné potřeby přece taky chodí vykonávat jinam, většinou na WC,  a  nedělají pod stůl. Nebo vy ano?

K. Janyška 16.7.2010 13:53

Kajan

"Roznášecím" mediem splodin z kouření je vzduch ! A proto kouření ve společnosti nekuřáků je možno zakázat ! Je to v souladu se soukromým právem !!! Dzp.