17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Blbá nálada

Už je to skoro patnáct let, co Václav Havel pojmenoval psychický stav velké části české společnosti jako blbá nálada. Této nálady jsme se ještě nezbavili. Mění se pomalu v naštvanost a posléze v rezignaci a cynismus odlehčovaný černým humorem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 23.6.2012 8:13

Re: Kdo se nejdřív neuživil "normálně",

Ono jich je daleko více. Nečas, Kalousek, Březina a mnozí další.

P. Čech 23.6.2012 8:10

Vše tam patří, i ta defenestrace.

Posloupnost nálad a dějů ve společnosti, kde vládne menšina, představovaná vůlí politických stran je zákonitá, vždy se dostavující  a následná. Revoluce, euforie, radost, střízlivění, prozření, zklamání, rezignace, naštvanost, zhnusení politikou, hněv, revoluce. Co myslíte, v kterém stádiu dějů se nyní nacházíme? Ona totiž ta defenestrace je součástí revoluce.

P. Pavlovský 23.6.2012 0:31

Kdo se nejdřív neuživil "normálně",

nemá v politice co pohledávat. Tak chápu autora a souhlasím s ním. Politici, kteří se zprofesionalizovali rovnou ze školních škamen a nikdy jinak, mě štvou, a to stejně S. Gross jako M. Benda.

Omezit ale pasívní volební právo, jak autor navrhuje  je nejnom zákonně neprůchodné, ale i nedobré, vylévá to dítě s vaničkou. Zvláště pokud jde o senátory by bylo nesmyslné, aby na ně mohl kandidovat jenom ten, kdo už má zkušenosti v politice. Naopak, je výtečné, že se senátory stávají i celoživotní nepolitikové, kteří ve svém občanském oboru něco dokázali!