4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bitva na písku

Přesně před rokem (15.4.2011) jsem na Psu publikoval svůj článek Kateřina, nebo sv. Helena?, ve kterém jsem prorokoval, že Vít Jerome Bonapart Bárta jako novodobý Napoleon brzy skončí u svého Waterloo. Napsal jsem to poté, co malý Bonaparte Bárta musel odejít z vlády po zveřejnění svého byznysplánu, kterým chtěl ovládnout českou politiku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Švarda 19.4.2012 22:26

Charakteristika na jedničku

Pane doktore, nesouhlasím s Vámi v mnoha věcech a názorech, ale tady je vidět, že jste vzdělaný člověk a ta citovaná historie sedi. Vít Bárta je ovládán jen svými komplexy a bohužel se mnohým lidem teď zdá jako mučedník. Je to ale budoucí rádoby diktátor a padnul na řeknu. to slušněji než zaslouží "na ústa".

J. Šimák 19.4.2012 17:56

Na ptáky jsme krátcí

Náš malý Napoleonek chytračil, až sám sebe přechytračil. A bohužel na hlupáky nemá. V politice je lépe býti hlupákem, nežli býti o statky své přijíti.  

A. Hrbek 19.4.2012 12:19

Re: Otázka

Karel VII je skutečně z orlické větve a do hlubocké větve byl adoptován strýcem knižetem Jindřichem Schwarzenbergem, který neměl mužské potomky.

Jindřich Schwarzenberg byl ovšem také do hlubocké knižecí větve adoptován a to knižetem Adolfem Schwarzenbergem.

Jindřich Schwarzenberg měl ovšem dceru Alžbětu, provdanou Pezoldovou, která je tak sestřenicí a adoptivní sestrou Karla Schwarzenberga. A se svým bratrancem je na kordy kvůli restitučnímu sporu o Hlubokou a další statky.

E. Heusinger 19.4.2012 10:20

Otázka

nebyl onen zmiňovaný vojevůdce z hlubocké větve a tudíž jeho potomkem nebyl Karel VII. zu und von Schwarzenberg?

A. Hrbek 19.4.2012 9:33

s hloupostí

českých politiků lze počítat jako s jistotou

J. Hanzal 19.4.2012 9:04

Otázka

- Bonapatrte pravý - vojevůdce dožil v rozjímání na sv,Heleně. Kde skončí Bonaparte levý -takyvůdce?  Nejlepší by bylo, aby skončil v rozjímání na Kateřině.

M. Šetka 19.4.2012 8:38

vojenské pravidlo

Ano,je to tak,jak napsáno. Vítek však zapomněl na důležité pravidlo či poučku,vyslovenou jednoročním dobrovolníkem Markem: "Člověk si myslí,že je gigantem a je h....,kamaráde." JInak jen pro historickou přesnost: nikoli Jan Radecký,nýbrž Václav Radecký.