17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Bilance ministra zemědělství trochu jinak

Z dosud prezentovaných informací týkající se bilance činnosti ministra zemědělství Mariana Jurečky musí mít našinec nutně dojem, že se po posledních parlamentních volbách usídlil na ministerstvu zemědělství žádoucí spasitel zemědělství, venkova, občanů, planety i vesmíru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 21.7.2017 9:38

Jurečka - Babišův agent.

Celým Jurečkovým ministerským kutěním se jak červená nit táhne přihrávání Babišovi a agrárnímu velkobyznysu obecně. Až tak, že ho lze považovat za dalšího Babišova ministra.

Přitom by stačilo přijmout zákon na ochranu orné půdy se stanovením krajních hranic zhutnění, obsahu organických humózních částic, životárných bakterií a živočichů a i hnojiv. K tomu přidat opatření bránící snosu ornice vodou i větrem a zastropovat výměru s jednou plodinou. A porušení norem trestat tvrdou pokutou či odebráním pozemků.

Současný agrární velkobyznys s Babišem v čele v zájmu max. zisků ornici plundruje tak, že hrozí ztráta její pěstební schopnosti. Však si zajeďte na hranice se zemědělskými pozemky mezi Moravou a Rakouskem. Ten rozdíl je do očí bijící. V Rakousku pestrá kulturní zemědělská krajina, ma Moravě až děs vzbouzející obří jednodruhové byznys lány a už i vinice.

U nás problémy se suchem a klesajícími výnosy, hned za čárou v Rakousku nejsou. Přitom spotřeba průmyslových, u nás převážně Babišových hnojiv dle expertů poloviční.

Tohle by měl Jurečka národu vysvětlit - což se těžko stane, protože by to znamenalo jeho okamžité odvolání.

A. Bocek 21.7.2017 12:17

Re: Jurečka - Babišův agent.

Vaše návrhy ve druhém odstavci jsou velice racionální, sankce by stačily podmínit odebráním dotací, když SZIF dokáže kontrolovat výměru na základě družicových snímků (a přikazovat ořezávání stromů v álejích) jistě by zvládl i tuto agendu. Pokud však budou na SZIFu agenti agentů v tomto státě Dánském se ničeho nedočkáme.

V. Kain 21.7.2017 16:42

Re: Jurečka - Babišův agent.

Je to tak.Po přejezdu hranice s Rakouskem jako když mávne proutkem a žádné žluté lány.A taky proč by si ničili půdu řepkou že .Ať si půdu ničí blbí češi,my si produkt z této plodiny od nich koupíme.

V. Kotas 21.7.2017 18:14

Re: Jurečka - Babišův agent.

Podívej se, jaká je v Rakousku zemědělská politika. Potom to zde bude jako tam.