27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bijte Klause!

Jsou to zvláštní náhody: sotva někdo začne šťourat do temných zákoutí politiky nebo podezřelých obchodů a neopatrně vystrčí hlavu, právě v tu chvíli se najde nástroj, kterým po ní dostane.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 2.9.2013 10:17

Výborná analýza

Hlupácký a darebácký pokus obvinit V.K. z velezrady, kterým vyvrcholila hystérie rozpoutaná EU-hujerskými masmédii kolem jeho zcela zákonné, vzhledem k žalostnému stavu pravdoláskového soudnictví naprosto nezbytné amnestie nelze oddělit např. od žalostných pokusů zbavit ho svéprávnosti za odpor proti "lisabonské smlouvě", které jasně dokazují, že tento politický "mráz" fouká z "Bruselu" (Berlína).

J. Matuška 31.8.2013 20:00

Loučení bez slz...

Madam Z. sohorova, překročila jste mez, kterou jsem ochotný tolerovat. A že snesu hodně. Mažu si Vás v mobilu. Takže bye, bye!

Z. Sohorova 1.9.2013 6:01

Re: Loučení bez slz...

Dekuji pane Matuska Moje tel cislo ve Vasem mobilu nemuze byt,ale pokud vim tak takovej ukon udelal Vas guru Klaus,tak ze to mate po nem.  S bohem

J. Urban 30.8.2013 23:01

Ano, bijte Klause, jakož i ostatní

levičácké ch§yndly, člena KSČ Tlustého, za KSČ na prezidentku kandidující Bobošíkovou, horolezce oupnkrada Béma a další! Národe, máš v hlavě mozek nebo na§ráno?

R. Kluzák 30.8.2013 20:14

Neschopný Zdeněk Jemelík a jkeho bláboly

Bohužel byl znovu uveřejněn blábol pana Jemelíka, kterým tento bývalý spolupracovník STB obtěžuje čtenáře. Amnestie Václava Klause je ve světě nepoznané hrubé porušení základních zásad spravedlnostti. Zejména amnestování těžkých ekonomických zločinců, kteří se nyní cynicky vysmívají svým obětem a mohou užívat nakradeného nebo podvody a tunely získaného majetku těch obětí, vyžaduje otázku: Je myslitelné, aby ¨pan Klaus tento výsměch spravedlnosti provedl aniž by se předtím nějakým způsobem dohodl zejména s těmi nejvýše postavenými ekonomickými zločinci?  Pan Klaus má velmi rád také posametové miliardáře. Dostal darem od pana Kellnera nejen celý ústav s příslušnou immobilií, ale také k privátnímu užívání luxusní zámeček.  Za co je pan Kellner panu Klausovi tak nesmírně vděčen??? A jak je možné že takovéto "dary" politikovi nebyly dosud ohodnoceny jako korupce??? Možná že by se i pan Jemelík chtěl přiživit na nějakých takových darech??? 

V. Vaclavik 30.8.2013 14:57

Amnestie

ktera omilostni zlocince je poprenim justice. Jediny druh amnestie, ktera je hodna moderni spolecnosti a ktera respektuje justici je amnestie ktera reaguje na zruseni zakonu, podle kterych byli lide odsouzeni k trestum.

Napriklad kdyby drogy, treba jen nektere, prestaly byt trestnou veci, pak amnestie pro lidi, kteri byli podle toho nyni zruseneho zakonu odsouzeni, je na miste. Ovsem nevztahovala by se na ty jedince, kteri ve spojeni s temito drogami spachali kriminalitu jineho druhu. Tykalo by se to jen retroaktivni napravy odsouzeni podle toho nyni8 zruseneho zakona.

Jinym prikladem amnestie na svem miste byla ta Havlova, ktera rusila tresty a mazala trestni rejstriky emigrantum, kteri byli v nepritomnosti komunisty odsouzeni pro nelegalni opusteni statu. Jedine takovy druh amnestie ma mit v nasi spolecnosti misto. A je smutne, ze prave Vaclav Klaus sahl po stredovekem, absolutne mocnarskem druhu amnestie, ktery v moderni spolecnosti nema mit zadne misto! U Vaclava Havla se takova pomylenost dala ocekavat, ale nikoli jiz u Vaclava Klause - u toho Vaclava Klause, ktery se tak pysni racionalni argumentaci, ktere nyni tou svou amnestii ustedril smrtelnou ranu do vazu.

P. Han 30.8.2013 15:36

Re: Amnestie

Víte o těch Havlových amnestiích něco? Ve všech bylo přibližně to samé, co v té Klausově. Včetně abolice. A jak ta Klausova, tak ty Havlovy amnestie se od komunistických lišily pouze tím, že olatily pro všechny zmíněné, kdežto komunisti se snažili, aby se političtí vězni ven nedostali ani omylem.

J. Kuka 30.8.2013 18:03

Re: Amnestie

Nic proti ,ale havlova amnestie , bylo krome 8+ trvajicich procesu uplne to same jako klausova . Politicti , vcetne emigrantu uz byli omilostneni predchozi amnestii .

V. Vaclavik 31.8.2013 4:36

Re: Amnestie

Myslel jsem, ze jsem to napsal dost jasne, meli byste panove cist pomaleji a soutredit se na to, ne jen koukat najit neco s cim nesouhlasit. Tou Havlovo amnestii na svem miste jsem myslel tu part, ktera se tykala emigrantu, a jen tu cast. Je tak tezke to pochopit? Snad je z napsaneho zrejme, ze jinak ty Havlovy amnestie povazuji za nepatricne, stejne jako tu Klausovu. Klaus nemel ovsem ani cast sve amnestie prijatelnou, jako Havel, ale jinak si nezadali.

B. Rybák 2.9.2013 17:59

Re: Amnestie

Trest, který na pachatele nedopadne včas je téměř k ničemu. Proto také ve všech civilizovaných zemích existuje pro drtivou většinu "zločinů" promlčovací lhůta. Proces, který nezbaví ponížení a útrap nevinně obviněného, je zločinem za který by pachatelé (soudci, st. zástupci, policisté) měli "sedět"!!!

Š. Hašek 30.8.2013 14:42

Pouze fůra "důležitějších starostí"

brání bolševikům, ČSSD a krasohledským petičníkům, aby přijali zákon "Václav Klaus poškodil Českou republiku".

Kdo nic nedělá nic nezkazí.

Po bitvě každý generál/moudrosti futrál.

Ach jo.

Š. Hašek 30.8.2013 13:47

Kdykoliv otevřu peněženku,

tak se mi posteskne - kdyby tak to vzal do ruky po osmdesátémdevátem takový Škromach se Štěchem, to by byla Koruna česká!  Nebo Uhl! To by byla, panečku,  republika!

Bijte Klause!

Nejlépe furt a pořád!

J. Matuška 30.8.2013 14:03

Re: Kdykoliv otevřu peněženku,

Nejvíc ty "klausobijce" musí štvát, že Václav Klaus si v klidu, elegatně a s noblesou jede po své lajně. Navíc v zejména v poslední době opálený, zdravím jenom kypí. Tak nevypadá ten Rathem vysmívaný "stařík".

M. Stuchlik 30.8.2013 20:55

Re: Kdykoliv otevřu peněženku,

Kdyby si jel po své lajně bylo by to fajn. Je otázka jestli mu to řídící orgán z Hradu dovolí.

J. Matuška 30.8.2013 12:59

Stará vesta: pro politika je zničující, když se o něm mlčí.

Těch příkladů si každý může najít sám, ale kdysi jezdec na tygru, Jiří Paroubek, v tomhle ohledu snad nemá konkurenta. Takže "lišák" Václav Klaus se může smát pod vousy. I přes snahy ho dokonce pohřbít ještě zaživa, jde z něho strach, musí se brát vážně. Jsem přesvědčený, že Klausovy analýzy problémů, které hýbou světem, byly, jsou a budou tím nejcennějším, čím může přispět k diskursu /snad jsem se trefil/.

Václav Klaus nikdy z politiky neodešel a ani neodejde /jestli to řekl sám, nebo někdo o něm, nevím/, ale lze to brát jako axióm. Skutečným ukazatelem obliby VK se ukáží volby do Evropského parlamentu. Ani ne za devět měsíců, si o tom budeme moct popovídat, pane Šviku, pane Houško...

J. Matuška 30.8.2013 13:21

Re: Stará vesta: pro politika je zničující, když se o něm mlčí.

Nechápu, jak jsem mohl zapomenout na madam sohorovou... :-)

Š. Hašek 30.8.2013 14:42

Re: Stará vesta: pro politika je zničující, když se o něm mlčí.

Ani nepřipomínejte!

Z. Sohorova 31.8.2013 17:55

Re: Stará vesta: pro politika je zničující, když se o něm mlčí.

Pane Matuska  Vy jste opravdu trotl a nebo zakukleny Klaus co se rovna trotl

M. Starý 30.8.2013 9:44

Tady přece vůbec nejde o Klause...

Přece jedině volič může ve svobodných volbách kandidáta zvolit nebo odmítnout. To, že volební kampaň nebude vedena v rukavičkách, z tím máme zkušenost již z dřívějška a pokud by VK kandidoval, věděl by, že téma amnestie jistě využijí jeho protivníci v předvolebním boji.

Pokud pan Láska si nepřeje návrat VK nechť si zaplatí inzerát nebo ať vstoupí do politiky, ale hlavně ať se v předvolebním čase neschovává za Českou televizi a nehraje si na "nezávislého odborníka".

Mě to vždycky připadá, že tito "nezávislí" se bojí svobodných voleb. Dovolávají se a schovávají se za "občanskou společnost", ale co je nejvyšší formou vyjádření svého občanského postoje ? Není to náhodou účast ve svobodných volbách ?

P. Vítek 30.8.2013 10:06

Re: Tady přece vůbec nejde o Klause...

A hlavne se vsichni ti ausajdri z CT boji,ze by jim ten krmelec zprivatizoval.Videli jsme ,co dovedli zorganizovat v dobe tvkrize?! Svoboda slova...ho.no-koryta,dlouhy milionovy smlouvy na kecani o nicem(Kraus,Eben...).Vse je velmi jednoduche-strach neschopnych ambicioznich z tech opacnych.A ZAVIST! NIC jineho

M. Starý 30.8.2013 11:24

Re: Tady přece vůbec nejde o Klause...

Myslím, že by stačilo, aby se veřejnoprávní ČT plně apolitizovala a přeřezali se vazby na "sponzory" a politiky. ČT1 a ČT4-Sport bych klidně privatizoval, a soustředil se na kvalitní zpravodajství a na pořady pro "náročnějšího" diváka. Ti ostatní jsou "bohatě" uspokojováni komerčními stanicemi.

Ale plné privatizace ČT se také bojím, jako odstrašující příklad privátní TV vidím Novu a Primu. Máme sice teď "hejno" televizí, ale všude dávají "lejno". Na zprávy na našich privátních TV se dívat nedá, to je jen videopodoba Blesku. Zlatý Železný, a to jsme si tehdy říkali, že horší to už být nemůže...

P. Vítek 30.8.2013 11:47

Re: Tady přece vůbec nejde o Klause...

Zelezny udelal spoustu uzitecne prace:stahnul k obrazovkam vsechen(levicoidni)lid a pak je ve vsech hospodach po kapkach vzdelaval.Bral jsem to jako genialni tah cloveka,kteremu jde o tuto zem.Ne o svy prachy-jak myslela zavistiva luza.

R. Houška 30.8.2013 12:35

Re: Tady přece vůbec nejde o Klause...

No, to jste se moc netrefil. Kdyby půlka lidí žijících v republice byla tak neschopná, jako Marek Eben, tak by se sem mohli Švýcaři jezdit učit vyrábět hodinky.

Z. Švrček 30.8.2013 9:43

Strach z Klause

to je to, co čouhá jak sláma z bot nejen z větší části politického spektra, ale i z TV a vůbec z většiny novinářské obce jako takové. Teď, když se podařilo pravici dostat do defenzivy (na čemž se ona ostatně sama prostřednictvým mnohých svých představitelů neprozřetelně podílela), si to přece nenechají zkazit nějakým  "vyčpělým dědkem Klausem" a tak je třeba rubat až do té krve. Nicméně se obávám, že to jejich kvákání může mít právě opačný účinek. Novináři a ti, kteří jim vedou z různých důvodů ruce, totiž považují voliče za úplné blbánky a to se vymstí, protože u velké části z nich to neplatí a u další velké části jen omezeně :-)

P. Vítek 30.8.2013 10:26

Re: Strach z Klause

Presne!Vidim,ze se precejen normalni lidi v teto zemi zacinaji PEKNE nas.rat,ze citi opravdove ohrozeni od hlupaku a vych.ancu,a ze to jeste dopadne dobre.A Zeman tomu (chťanechťa? )svemu kamaradovi Klausovi pomaha....s cilem-vetsinovy volebni system,treba i Velka koalice,ale hlavne klid na praci.Proste amerika(pred Obamou).

Vcera v Hyde parku ekonom Raiffbank-takovy lidi by meli "ridit"stat(jak rikal-nedelat hlavne NIC!!!)

R. Brzák 30.8.2013 9:42

souhlasím s autorem

Přestože chápu rozhořčení poškozených, trestní stíhání trvající déle než osm let je naprostá zhovadilost.

Mimochodem, praxe ve věznicích je taková, že bachaři spolus vychovateli konají svou práci tak dobře, že si ji zajišťují i do budoucnosti - tím, že nečiní nic, aby se jejich svěřenci do věznic nevraceli více. Ne snad, že by neoplývali tvrdostí - ale tím, že podporují a spoluvytváří systém, ve kterém se vězňové musí o sebe ve vězení postarat za všech okolností sami podle hesla kdo chce s vlky žíti...

Ba dokonce zakazují i proti iniciativám některých vězňů, kteří například nabízejí svým spoluvězňům v rámci osobních aktivit výuku jazyků, nebo třeba kurz účetnictví (co mám zdroje informací, ne všichni vězni jsou nevzdělaní a mají potřebu se aspoň trochu lidsky realizovat). Znám případ jednoho uvězněného, který svým spoluvězňům pomáhá s korespondenčním vyřizováním a konsolidováním jejich dluhů venku, když už ne jinak, tedy alespoň tím, že je vede k vstoupení do dialogu s věřitelem a zařizování splátkových kalendářů - tuto svoji aktivitu ale nesmí dělat v rámci organizovaných aktivit vězení.

V. Mlich 30.8.2013 9:41

Dík za střízlivý pohled na amnestii

Když se obvykle po ukončení trestu vráti zpět 60% recidivistů, a po amnestii to bylo jen 11%, tak to je nádherný výsledek. Škoda, že se amnestie podobně neprojevila i ve vleklosti kauz. A když se na konci podivujete, že zatím nikdo nebyl stíhán za neoprávněné pronásledování nevinných, napadlo mě, že první by mohl být Ištvan.

Š. Hašek 30.8.2013 14:24

Re: Dík za střízlivý pohled na amnestii

Bohužel Ištvan vyšumí do ztracena. Přitom je to gauner non plus ultra/naiva, co má dělat jen poskoka na soudu.

V. Němec 30.8.2013 9:16

Náhody?

Po roce osmdesát devět jsem si kladl otázku opravdu neměli bolševici žádný plán pro případ ztráty moci jak se k ní opět vrátit. Teď se ukazuje že měli a právě ho za pomoci probouzených agentů STB nasazených v justici, mediích a na všech místech kde lze ovlivnit veřejné mínění provádějí.

J. Milota 30.8.2013 9:12

Česká televise

není ani státotvorná, ani nezávislá a vůbec už ne nestranná. Takové věci, jako posuzovat oprávněnost či neoprávněnost amnestie p. Klause, ČT vůbec nepřísluší. ČT jako manipulátor veřejného mínění už měla být dávno zprivatizována. Zatím jsem od autora nezaznamenal jakoukoliv zmínku v této věci.