8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Bijte Klause!

Jsou to zvláštní náhody: sotva někdo začne šťourat do temných zákoutí politiky nebo podezřelých obchodů a neopatrně vystrčí hlavu, právě v tu chvíli se najde nástroj, kterým po ní dostane.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 30.8.2013 9:28

Re: Česká televise

Ona také byla založena hlavně jako jasně zaujatá a propagandistická a to jí zůstalo jen místo propagandy ve prospěch bolševika dělá propagandu pravdolásce.

P. Vítek 30.8.2013 10:11

Re: Česká televise

Autor je divnej patron-bacha na nej!Casto v clanku jde uplne o neco jineho:to hlavni je nekde schovane(jako malym pismem na smlouve)

P. Vítek 30.8.2013 10:14

Re: Česká televise

Tento clanek nic,jen si pripravuje pozici na dalsi.Snad ten Istvan na zacatku-tomu nerozumim.

P. Lenc 30.8.2013 9:03

Snad potřetí

souhlas s autorem.

P. Vítek 30.8.2013 8:12

Co ten Istvan na zacatku?

R. Houška 30.8.2013 8:10

Pane Jemelíku, v případě Klause platí to samé, jako u nezvladatelných

harantů - "škoda rány, která padne vedle". Ta vaše teze, že když soudy za osm let nedokázaly poslat obviněné za mříže, je Klausovic amina na místě, je naprosto zcestná. A dvojnásob zcestná je u těch největších majetkových trestných činů, proslulého tunelování ve velkém. Ono jak známo, s nakradenou miliardou se brání v našich poměrech soudnímu rozhodnutí poměrně snadno. Stejně tak, obviněný, který se z oněch 8 let, 7 let a 11 měsiců skrývá v Karibiku, se jakémukoli soudu na světě odsuzuje jen těžko. Takže si kladu otázku. Co za šíření té vaší, proklausovské demagogie, pobíráte?!

M. Moravcová 30.8.2013 11:12

Re: Pane Jemelíku, v případě Klause platí to samé, jako u nezvladatelných

na obviněného, který 7 let a 11 měsíců skrýval kdekoliv se amnestie nevztahuje. Lháři.

R. Houška 30.8.2013 12:33

Re: Pane Jemelíku, v případě Klause platí to samé, jako u nezvladatelných

Musíte číst také něco jiného, než Klausovy memoáry, Jakla nebo Hájka. Zkuste samotný text amnestie. Ty nejkřiklavější amnestijní rozsudky až teď, na základě stížnosti nejvyššího státního zástupce Zemana, ruší NS. Pravě ty, kde bylo NA ZÁKLADĚ amnestie rozhodnuto o zastavení stíhání dlouhodobě se skrývajících pachatelů!!!

B. Rybák 2.9.2013 17:51

Re: Pane Jemelíku, v případě Klause platí to samé, jako u nezvladatelných

Pan prezident Václav Klaus dělal amnestii a ne konkretní rozsudky. Prezidentovu amnestii pochopitelně nemůže měnit vůbec nikdo, tedy ani pan Zeman. Pokud se s amnestií svezli i ti na něž se s nějakých neměla vztahovat, je to jenom další důkaz neudržitelné neschopnosti našich soudů.

Ne jenom 8 let, ale více než 20 let nebyli soudy schopny odsoudit žádného (vlastizrádného) komunistického zločince a to ani těch, na něž byly podány žaloby. To Vám zřejmě na rozdíl od většiny národa zřejmě vyhovovuje.

J. Vyhnalík 30.8.2013 17:37

Re: Pane Jemelíku, v případě Klause platí to samé, jako u nezvladatelných

Prosím nějaký příklad ze života. Určitě jich máte plnou kapsu.

J. Forman 30.8.2013 7:28

Jako vždy

Tolik keců - stačilo říct, schvaluji vždy, všude a všechno, co Klaus udělal.

V. Běhal 30.8.2013 7:24

Tentokrát výborně pane Jemelíku

Čísla mluví jasně. Nežijeme v právním státě.

V. Němec 30.8.2013 9:20

Re: Tentokrát výborně pane Jemelíku

Sem s těmi čísly.

D. Švik 30.8.2013 6:16

Klaus se bije zcela sám

Neprivatitace bank, ústupky odborům, nepamatování si sponzorů, oposmlouva, hanebná amnestie, podpora Hovnometa...

P. Vítek 30.8.2013 8:26

Re: Klaus se bije zcela sám

Mate strach z normalniho,spravedliveho kapitalismu,kde kazdemu podle jeho schopnosti...Klaus je pro vas socialisticky sen o flakarne to nejvetsi nebezpeci.Co by pak dcerunka delala,az zrusi jeji ministerstvo,ze jo?Kazdy normalni svobodny( nezavisly na statnich milodarech) clovek musi rozumet,o co jde Klausovi.Kdo je proti,ohriva si jen sve polivcicky.Lide z medii,co oblbuji prosty dezorientovany lid,jsou stejni nymandi-takze to celkem zapada

J. Vyhnalík 30.8.2013 17:36

Re: Klaus se bije zcela sám

Za socialismu stát podnikům sebral a znárodnil kapitál. Peníze na investice byly přidělovány pětiletým plánem a provozní kapitál firmy dostávaly jako bankovní úvěr.

Pokud kdokoliv zprivatizoval v 90. letech banky, nemusel by pak privatizovat už nic jiného, protože přes úvěry banky firmy fakticky vlastnily. Stačí si vzpomenout na příklad plzeňského Prazdroje, abychom viděli, jak by se privatizované banky zachovaly.

Proto bylo potřeba privatizovat napřed podniky a dát jim čas na to, aby se mohly postavit na vlastní nohy. Banky mezitím nesly hlavní riziko privatizačních neúspěchů a proto jejich privatizace nebyla vůbec jednoduchá záležitost.

Zkusím to zkrátit. Jednoduchému vše jednoduché.

P. Maleček 30.8.2013 5:23

Ano, bijte Klause

Bože, kdy tohle skončí. Klaus s jeho faktickými činy (slova jsou v politice odpadem) je otcem (později i se Zemanem)klientelismu a ovládnutí politiky na státu parazitujícími mafiemi. To včetně ovládnutí policie a justice.

Ta jeho amnestie nebyla nic jiného než několika tisíci propuštěnými zlodějíčky a násilníky zamaskovat zbavení trestní odpovědnosti jeho významných kamarádů, kteří přeci jen (hlavně díky své nenažranosti) uvízli i v těch Klausem proděravělých justičních sítích.

A že se jejich procesy tak dlouho táhly? Aby ne, když si jejich natahování kupovali z toho co s pomocí Klausova systému nakradli. Tu slavnou Klausovu amnestii obhajuje jen ten kdo se bojí, že ji sám bude vbrzku potřebovat.

D. Procházka 30.8.2013 7:45

Re: Ano, bijte Klause

S vaším přesvědčení si dovolím nesouhlasit. Ani Klaus není pouze ztělesněné zlo.

P. Vítek 30.8.2013 8:30

Re: Ano, bijte Klause

Kolik ti je let?moc mladej nebo moc starej?Zaslouzil by sis za ty kecy 10 let socialismu:ani vlozku bys pro sebe nesehnal

Š. Hašek 30.8.2013 14:29

Re: Ano, bijte Klause

Malečku, Malečku.

Nějak si myslím, že otci ovládnutí občanskéhu státu zločinci byli takové kreatury jako Lenin, Stalin, Hitler a potom trapná podržtaška Gottwald.

No, každý to vidíme jinak. Někdo je říčný emocemi. Někdo se podívá kol sebe.

J. Vyhnalík 30.8.2013 17:29

Re: Ano, bijte Klause

Uveďte prosím nějakého toho významného kamaráda, ať se poučíme. Pokud o žádném nevíte, tak jenom pomlouváte.

V. Vaclavik 30.8.2013 4:14

Vaclav Klaus ktery byl proti nasilnemu vyvazeni demokracie

se pote sam dopustil dopustil toho sameho, ve svem pokusu o nasilnou napravu naseho justicniho systemu udelenim amnesticniho policku, coz je stejny zpusob, jakym se resi veci ve ctyrkovem zarizeni.

A je to zaprahani kone za vuz, protoze naprava ma vzdy prijit zdola, nikoli shora - tedy napravou pomeru v justici a nasem zakonodarstvi, ktere k preplneni veznic vedlo.

Je take simplisticke odvolavat se na pomer poctu veznu k populaci vis a vis jine zeme. Spis by se autor mel ptat, jestli ti veznim kteri byli odsouzeni na tolik a tolik roku, by byli v tech jinych zemich pusteni na svobodu, popripade by jen dostali podminku, anebo jeste duleziteji, jestli z prosteho objektivniho nahledu do vezeni jit meli za predpokladu justice fungujici jak by fungovat objektivne mela.

Protoze jestli meli, pak neni na miste ridit se podminkami (kolik kde maji veznu) panujicimi nekde jinde, a justice jako takova at jde k certu. To je totiz presne postoj pana Jemelika. Neobjektivni postoj.

J. Kanioková 30.8.2013 1:04

Souhlas s autorem,

jsme země "Dvojího metru" a k zvláště "vybraným" osobám mnozí používají presumpci viny. 

Po právní stránce nemám jako laik co dodat, ale neskutečně mě štve, zvláště od médií, že když už tak občas omračují některými údaji k této amnestii, že nesrovnají Klausovu jedinou amnestii s tou první Havlovou.  Odmítám brát jako rozhodný argument, že ji chudák udělal v jakési omluvitelné euforii. V čemž je jistě kus pravdy, ale měl kolem sebe právníky, takže ..

Moc ráda bych četla skutečné srovnání ve všech kritériích, které k amnestii patří. Moc. Je totiž neskutečně zvláštní, že k Havlově amnestii nenajdete na netu nic...? Odkazy na různé články k ní v diskuzích ano, a dost.... ale články ne... Proč ? Kdo to tak zařídil, že všechny z internetu zmizely ? Kdyby luftem nevířilo tolik žluči vůči Klausově amnestii, ani ve snu by mě nenapadlo hledat články k té Havlově..

Je to odporné, jak se manipuluje...

V. Vaclavik 30.8.2013 4:17

Re: Souhlas s autorem,

"že nesrovnají Klausovu jedinou amnestii s tou první Havlovou."

Jedno zlo nijak neospravedlnuje druhe!!

J. Milota 30.8.2013 9:04

Re: Souhlas s autorem,

Ještě těsně před amnestií, vyhlášenou p.Václavem Havlm, byla amnestie od s.Gustáva Husáka. Ta se týkala v drtivé většině tzv.protistátních (tedy politických) trestních činů. A tak na p.Havla zbyla jen amnestie pro zloděje a násilníky, tedy nepolitické skutky. Snad by bylo dobře, nejít někde a zveřejnit tu úplně první amnestii od s. G.Husáka.

J. Milota 30.8.2013 9:04

Re: Souhlas s autorem,

omluva: má být Havlem

V. Vaclavik 31.8.2013 16:12

Re: Souhlas s autorem,

Havel mozna nejakou amnestii udelat musel, ale Klaus si udelal takovou pozici, ze nemusel. Tim ''musel nemusel'' minim tlak verejneho mineni. Ovsem Havel mohl udelat tu amnestii aspon mensi nez byla. Jinak amnestie kriminalniku, kteri sedi podle stale platnych zakonu (viz muj prispevek vyse), je nemoralni a do nasi doby nepatri.