26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: „Bijte je bez slitování," křičí Rakušan

To jsem si přečetl v diskuzi pod článkem Rakušan: Očistíme úřady od lidí, kteří sloužili holdingu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novák 18.10.2021 10:14

Dobrá, tak Rakušan.

A. Renjascu 18.10.2021 8:43

Možná to je jen rozumný člověk, který nemá rád sviňárny, ale tak jako to nedovedli pochopit tehdejší marxisté, tak to nedokáží pochopit ani ti dnešní, noví a progresivní. A tak jako jej zesměšňovali tehdy, tak se o to snaží i nyní.

J. Urban 18.10.2021 8:03

no a vy jste zase plašan;-D - koblihu?

J. Urban 18.10.2021 8:02

U gestapa ani u StB jsem na rozdil od naseho premiera nebyl. A vy?

J. Urban 18.10.2021 8:01

Pan Vlk je tedy asi profesionalni disident - tehdy a dnes uz zase;-D;-D

J. Novák 18.10.2021 6:51

Panu Rakušanovi bych pouze připomněl, že Hitler byl také Rašan.

V. Bok 18.10.2021 0:56

No, jsem spíše zvědavý, jak bude za dva roky létat pěna od huby jásajícím vítězným voličům ... :-):-)

V. Bok 18.10.2021 0:54

No, ani bych se nerozčiloval. Noc dlouhých nožů následuje vždy po změně vlády a místa od ředitelů odborů výše jsou kořistí nových pánů, co svět světem stojí. Nic mimořádného. Mezi lidem ministerským se jim říká "političtí" :-). Jejich životnost je ovšem omezená zase jen do doby změny. Málokterý se udrží, jen ti skutečně nepostradatelní. Když je ministr alespoň trochu inteligentní, zjistí si dopředu kteří to jsou a pro zaměstnání dotírajících příbuzných zřídí raději nové útvary pro výzkum marketingu či podobně.. No jo. Ono sahat do činnosti a mechanismu ministerstva končí téměř vždy katastrofou (Jistě, pane ministře..:-))

Ta slova o těch židech jsou vážně nevkusná. Konec konců, mezi ministry jich bývá taky docela dost, ne?

Nocí dlohých nožů to nazval kdysi Topolánek. Nicméně, on postupoval nakonec dost racionálně. Bohužel, funkce premiera přesahovala značně jeho skutečné schopnosti .. tím nemyslím jen odborné... nebyl sám, takový Gross či Špidla nebo nešťastník Nečas taky vylezli o stupeň výše, než měli. No, uvidíme, jako vždy.

P. Han 17.10.2021 22:52

Oprášil jste kožeňák?

A. Renjascu 17.10.2021 22:32

Pokud se nemýlím, tak otec pana vlka byl dlouhodobě vězněn komunisty za protistátní činnost a pan Vlk byl chartista. Copak jste za komančů dělal vy, vázal si pionýrský šátek?

J. Urban 17.10.2021 22:18

Davejte si bacha. Za par dni u vas muzou zazvonit chlapci v kozenych kabatech;-D

J. Urban 17.10.2021 22:17

Vidim, ze Babisovcum vzteky leta pena od ust. A Vlk zase jednou napsal neco, jak z Voelkischer Beobachter - nebo z Rudeho prava 1977 (ztroskotanci a samozvanci);-D

V. Kučer 17.10.2021 21:59

Máte pravdu, v době kdy jste toto psal mluvil P Fiala na ČTV že budou podporovat soláry na střechách.

V. Kučer 17.10.2021 21:53

Na důchody se dává asi tak 400 miliard ročně což je přibližně schodek státního rozpočtu. Řešení je tudíž jednoduché.

J. Hovorka 17.10.2021 21:37

Závidím vám nejen Váš elán, ale i nadhled. Přiznám se, že lidská hloupost mi nevádí, za tu nikdo z nás nemůže, vadí kalkulované vytváření a zneužívání hesel zvráceně inteligentními lidmi, za účelem posunu veřejného mínění nejširších a neprostších mas.

"Hitler byl také Rakušan" je krásný příklad. Těžko se zlobit na autora, když je to nakonec pravda. Líto je mi spíše nás Čechů co s námi takové heslo dělá. Stejně jako že "Schwarzenbergova manželka neumí česky" :-/

K. Filip 17.10.2021 21:34

Ironie, nebo zhulený názor pane Patriku?

K. Filip 17.10.2021 21:30

Vaše " nesenilní náhledy" a zřejmě bohaté zkušnosti jsou jaké? Představte nám je.

K. Filip 17.10.2021 21:28

Tak to nás čekají pěkné zítřky pod vedením MV panem Rakušanem. Vidíte, co jste volili?

J. Hybler 17.10.2021 20:41

Cituji a žasnu: Vykroužkovaná strana rudých pirátských fanatiků propadla, ale chce tři ministerstva!........ Drzost a agresivita některých náhle budoucích vládních politiků vyvolává velmi drsné ozvěny i tam, kde donedávna převažovaly hlasy kritizující Babiše. Esencí těch diskuzních příspěvků byl krátký a drsný komentář „Hitler byl taky Rakušan“. To jsem si přečetl v diskuzi pod článkem Rakušan: Očistíme úřady od lidí, kteří sloužili holdingu..Konec citátu. Člověk žasne, jak si někdo vysvětluje DEMOKRACII, tedy zde vůli voličů.. !!! Pomíjím stalinistický, možná erdoganovský podtón tohoto "plánu očisty".

A. Renjascu 17.10.2021 20:37

A tady ještě něco k Vlkovi:

https://www.ceska-justice.cz/blog/vaclav-vlk-st-protistatni-centrum-aneb-proces-se-slanskym-2-0/

A. Renjascu 17.10.2021 20:36

LEX Babiš je vynález opozice a proto se jej také prezident snažil napadnout u ÚS, ale neuspěl a tak Babiš musel Agrofert zaparkovat ve fondech.

Vy jste v KSČ možná nebyla, ale panVlk byl komunisty pronásledován a jeho otec dlouhodobě vězněn komunisty a tak jeho hájení svobody a demokracie má trochu jiný rozměr než těch co jen seděli doma v křesle.

Pan Vlk se nezastává lháře (nevšimnul jsem si, že by lhal více či jinak než mnozí ostatní politici), podvodníka (to by samozřejmě bylo potřeba dokázat), člena STB (Babiš členem STB nikdy nebyl), ale snaží se měřit všem jedním metrem.

Babi už vyhrál a vládl zde čtyři roky. Zrušil volby? Nechal někoho zavřít? Znárodnil majetek? Jak se to jeho - dle vás autoritativní vládnutí - odlišovalo od předchozích vlád?

Pan Jurečka přesto dotace pobíra a pokud se podívate na dotace pro Agrofert, tak v drtivé většině jde taktéž o nárokové dotace. A o váženém členu ODS panu Řebíčkovi se raději již více zmiňovat nebudu. Snad jen, že jej za jeho zlodějiny (Viamont, Kapsch...) nikdo neodsoudil a zůstává nadále v ODS.

Pandora papers? Babiš možná jednorázově použil k nákupou nemovitosto offshore, ale všechny peníze na rozdíl od naprosté většiny miliardářů daní v ČR a nikoliv v daňových rájích. Předvolební neschopnost "novinářů" (čti cizích mocností a kolaborantů) rozlišit jednorázová nákup daný prodejcem od způsobu podnikání je opravdu účelová kampaň, ať je Babiš jakej je.

F. Navrátil 17.10.2021 19:40

Stanjura by chtěl začít šetření od důchodců a rozkulačit jejich příjmy. Je to tažení proti lidem, který celý život pracovali, platili daně, zdravotní a sociální pojištění a vychovávali své děti. Naopak v žádné případě nechce sáhnout na sociální dávky pro lidi, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou, ale zato produkují potomstvo tempem jako Baťa vyráběl cvičky a karneval mají každou noc. Stejně tak nesáhne na příjmy neziskových parazitů, kteří v lepším případě nedělají nic a v tom horším škodí. To by totiž musel sebrat peníze neziskovce, kterou si založil Fiala, aby tunelovat desítky miliónů korun ze státního rozpočtu a rozpočtů vysokých škol na výzkum třeba vlivu feministického hnutí na vývoj demokracii v Barmě.

L. Netolická 17.10.2021 18:41

Slíbili, že je postupně budou odhalovat a také jsem četla,že na Babiše mají vícero a pikantnějších věcí. Ty posudky nechal všechny udělat ministr Havlíček. EU zjistila, že dotace na linku na toustový chléb ve výši sto milionů, je podvod, že na ní není nic inovativního, když stejnou linku provozuje Agrofert v Německém Liekenu několik let. EU to neproplatila, ale proplatili jsme to panu premiérovi my z našich daní. Babiš byl v STB, je veden nezávisle ve dvanácti svazcích. Na Slovensku ÚS řekl, že se Babiš nemůže opírat o výpovědi svých spolupachatelů. Babiš to dal do Štrasburgu a tam odmítli se tím zabývat.

L. Netolická 17.10.2021 18:34

Pane Kohoute, jistě jste si povšimnul, že ANO není demokratické hnutí, ale že tam rozhoduje vše jeho majitel Babiš. Nebo jste slýchal, že by někdo uvnitř hnutí měl jiný názor než majitel? Mnoha lidem se to líbí, že se politici o nic nepřou a berou to jako výhodu. Jenomže, právě ta demokracie je o diskusi a ne o naprostém přijímání toho co řekne vůdce.

L. Netolická 17.10.2021 18:30

Svěřenské fondy si nevymyslela opozice do zákona, ale ty si vybral p. Babiš sám, protože se mu dobře ovládají. Pan Vlk se svými názory chová jako bývalý člen KSČ, když se zastává lháře, podvodníka, člena STB. Já jsem nikdy u komunistů nebyla a vždy jsem hájila svobodu a demokracii. U Babiše jsem viděla, že pokud vyhraje tyto volby, tak nás může čekat období autoritativního vládnutí a to mi jedno opravdu nebylo. Pan Jurečka byl ministr zemědělství, když ještě nebyl schválen zákon Lex Babiš a i tak jsem ho slyšela říkat, že NENÁROKOVÉ dotace jeho rodina nepobírala. Pandora papers bylo dobře oznámeno, jelikož náš premiér vykřikoval, že ti druzí používají tento způsob, on ne. Jeho pokrytectví nezná mezí.

L. Netolická 17.10.2021 18:19

Pane Kašpárku, napsal jste to naprosto přesně. Díky.

L. Netolická 17.10.2021 18:18

V té době mně bylo už skoro čtyřicet let, takže i něco pamatuji. Obzvláště jako dítě padesátá léta na vesnici, 68. rok. Tato doba mě zformovala, můj otec byl silný antikomunista.

L. Netolická 17.10.2021 18:12

ČT tady není od toho, aby nás vyštvávala z EU. ČT informuje pravdivě a nemůže si vymýšlet. Z úst politiků různých stran slyšíte v ČT různé názory. Pokud jsou vylhané, nepřesné atd., tak můžete slyšet opravu od redaktorů, např. v Událostech, komentářích. Jsou to vzdělaní lidé a rozhodně nejsou placeni za to, aby jeden den hlásali názory SPD, druhý den komunistů atd., ale spíše se zamyslete vy, kde je PRAVDA. Ta vaše to být nemusí.

R. Langer 17.10.2021 17:58

Jo. Z jaderné elektrárny. Tam se obejdou úplně bez plynu. :-P

A. Koukolík 17.10.2021 17:52

Děláte si ze mně legraci, nebo opravdu neznáte tuto legendární hlášku Vlasty Buriana z filmu Anton Špelec? Na ni narážel i autor článku. Proto jsem tak reagoval. Doporučuji film shlédnout, je skvělý.