4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bezmezné zoufalství pravicového voliče

Existuje trojice otázek, které jsem vždy považovala za vrchol ne-empatie, byly-li nahlas položeny jinde než v kruhu velmi si navzájem blízkých lidí: Kolik bereš? Věříš v boha? Koho volíš?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 2.1.2017 17:17

Re: Je tu Babiš.

Co jde jako po másle? Přírůstek úředníků, zákonů, vyhlášek, buzerací, úbytek investic, to vše v období růstu?

Pěkně děkuji za takové "po másle".

M. Prokop 2.1.2017 17:15

Re: Dosud jsem roky volila Svobodné,

Svobodní jsou liberální (v klasickém významu slova, proto taky agent Rudolf tak malebně prská), tedy i jejich přístup k připrchlíkům je, naštěstí, liberální. Těžko může být jiný, to není alibismus, to by bylo popření celé své existence.

Každopádně nic škodlivého nehlásají.

J. Kyselková 2.1.2017 17:15

Re: Je tu Babiš.

Dodám - pořád byly tahanice, vysvětlování, obviňování (pravda byla celosvětová krize) ale najednou jde všechno jako po másle - bez pravicového počítání ! Media situaci spokojeně glorifikují. Jen soudcokracie je v křečích, nějak ty zločince těžko doluje.

S čím má ta pravice táhnout do boje ?

J. Kyselková 2.1.2017 16:59

Re: problém pravice

Hezký ! Souhlas ! Dík, paní Těhanová.

J. Kyselková 2.1.2017 16:57

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

Pane Matuško - mluvíte jako důvěřivé děcko - vytvořit celostátní struktury strany v krátké době ! To není jenom o penězích. Vyjímečných jedinců - manažerů (poněkud dravé a otužilé nátury) je poskrovnu a ještě ho uštěkají.

J. Kanioková 2.1.2017 16:40

Dosud jsem roky volila Svobodné,

ale jelikož považuji za největší ohrožení islamizaci Evropy, a tudíž přijímání muslimských prchlíků, už Svobodné volit nebudu. Jejich přístup k tomuto tématu je pěkně alibistický..

J. Kyselková 2.1.2017 16:39

Je tu Babiš.

"Čehúni kradete! Já Vás naučím ! Fízly na vás!" - to je silná rétorika vojevůdců a poslušných pěšáků. Pravice hledá kanón, ale na atomovku je to málo.

Konečně - je docela příjemné slyšet ta příjemná čísla úspěchu ! Myšlenka na volby je tristní. ODS má potenciál.

V. Mlich 2.1.2017 16:21

Nemusíte mne ujišťovat

Nemusíte mne ujišťovat, za peníze se opravdu dá vybudovat struktura, ale žoldáků připravených podrazit vůdce, když konkurence nabídne víc. V žádném případě za peníze nevybudujete to, co má Mach: několik stovek zapálených členů po celé republice, kteří to nedělají pro peníze, ale pro věc, pro myšlenku svobody, a vlastně v sebeobraně před tím socialismem, co se na nás valí ze všech stran. Naopak, dávají do toho peníze z vlastních rodinných rozpočtů. Je rozdíl, jestli 5 tisíc za billboard dal Babiš z dotací Agrofertu zaplacené z našich daní, anebo se na něj po stokoruně poskládalo 50 členů. Snad si to alespoň někteří voliči uvědomují.

Š. Hašek 2.1.2017 15:52

Re: problém pravice

Už zas.

Jiné koalice Vám nevadí, pane Lepko? Nebo mají dvě straničky "úplně vyšachovat druhého na cílové pásce".

Beru to tak, že byste byl slabým vyjednavačem/stratégem po volbách. Jako druhý po volbách. A v zádech by se Vám naparoval "majitel" sedmi procent. Za ta procenta mě neberte za slovo.

Nejvíc ta "velkokoalice" ostatně séře ty "politiky", co by tam chtěli hnít v koalicích "napříč politickým spektrem". Též jim říkám sjednocovači, sjednocovači ohně a vody.

M. Prokop 2.1.2017 15:42

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Mně utkvěl v paměti spíš Lux. A Cyrda Svoboda.

Š. Hašek 2.1.2017 15:31

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

"Lidovci političtí" nejsou křesťané.

Dofám, že se shodneme na tom, že bratr lidovec Kalous zapomněl, že kdys četl Bibli. Pokud ji četl.

M. Prokop 2.1.2017 15:22

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

Já se díval. Byla to hrůza, Horáček i Robejšek, Robejšek i Horáček.

Bohužel.

Že byste nedal hlas Svobodným, to vám věřím. Jsou příliš svobodní.

K. Vyšata 2.1.2017 15:20

Re: Voličů, tedy těch co se dokáží zvednout

Vidíte jak je důležité ANO? Vyčerpalo z voličské základny všechny důvěřivé a naivní jedince a tím na další strany zbyli jen rozumní, kritičtí, svobodní, vzdělaní, s vysokým IQ nad 90, absolventů humanistických škol, dobro%erů a oblažovačů humanitou, prostě elitu národa. Jak je jednoduché takové borce oslovit, že? Jenže, oni ti syčáci jsou při své "velikosti ducha" líní jak domácí zvíře v žitě, abych neurazil, a zvednout je k volbám je tak těžké, jako vyběhnout bez kyslíku nejvyší horu světa.

Uvidíme jak si poradí pan Robejšek......

M. Prokop 2.1.2017 15:20

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

"Tuhle jsem napsal, že je pro mne křesťanství zárukou kvality."

Pokud jsou ovšem lidovci křesťané (tvrdí to a mají to v názvu), tak je pro mne křesťanství zárukou podrazáctví a ochoty vládnout s kýmkoliv.

M. Prokop 2.1.2017 15:17

Re: problém pravice

Jediné možné ne, ale nejméně špatné.

Velká chyby byla hlavně to, že se ODS neodřekla některých prebend.

F. Navrátil 2.1.2017 15:17

Re: A byla kdy v Čechách nějaká pravice?!

Většině lidí se líbí když čte jak se chovají lidé (většina ne všichni) v demokratických státech. Lze to laicky nazvat morální setrvačností. Tato setrvačnost zcela logicky působí i po čtyřicetiletém komunistickém marasmu, kterému předcházel šestiletý nacistický. Když se podíváme nazpět do vzniku první republiky, tak po rozpadu Rakousko-Uherska se t.zv. socani snažili ze všech sil pravicovou politiku dehonestovat, ale většina obyvatel byla po třistaleté "porobě a bezpráví" schopna pokračovat a dodržovat morální zásady, keré tomuto národu pomohly k tomu co dokázal. Ať již to bylo v oblastech kultury, průmyslu a dalších. Dělení na pravici a levici, které vzniklo v roce 1789 ve Francii, po objektivním hodnocení naprosto jasně prokázalo, že cesty levice kdekoliv a kdykoliv směřovaly obrazně řečeno do pekel. Snad pouze sám ďábel vymyslel, že nacinalismus a fašismus je krajní pravice. Vždyť oba dva jmenované včetně kumunismu jsou plody, které vyrostly ze socialistického semena.

M. Prokop 2.1.2017 15:16

Re: problém pravice

Klasická menšinová vláda. Momentálně to mají ve Švédsku, v Dánsku snad častěji než většinovou.

Alternativou je velká koalice.

K. Janyška 2.1.2017 15:09

Pravičák je ten, kdo respektuje principy, na kterých

vyrostl a stojí lidský svět. Jsou nezměnitelně, ale bohužel také neznámé drtivé vetšině lidí, blížící se všem. Ale vám, autorko, by známé být měly. Co je to spontánní řád lidského světa ? Dzp.

F. Kusák 2.1.2017 15:08

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Pane Matuško, díky za Vaše slova, sdílím Váš názor, ale bohužel, diskuze, a to i zde, jsou plné urážek a vulgarit, jako kdyby je psali samí frustrovaní čtenáři. A argumentů abyste pohledal. To, že mám na věc jiný názor, neznamená, že jsem jejich nepřítel nebo dokonce úhlavní nepřítel. A pokud mně názor někoho nestojí ani za reakci, tak na něj prostě nereaguji. Tuhle jsem napsal, že je pro mne křesťanství zárukou kvality. No, to jsem to schytal. Div, že mně nevyčetli všechny přehmaty katolické církve od středověku po současnost. Takže bych jim chtěl vzkázat více křesťanské lásky, Božího požehnání a pokory.

A Vám pevné zdraví a spokojenost v tomto roce.

František Kusák

A. Alda 2.1.2017 15:04

Zveřejňování příjmů...

Byl jsem vychován v systému, kdy platy byly veřejné. Na schůzích pracovního kolektivu se probíraly odměny, prémie, zvýšení i snížení základního platu. Žádné odměny bez vědomí spolupracovníků nebyly vůbec možné.

Považoval jsem to za tak samozřejmé a měl jsem to tak vryto v myšlení, že mne ani nenapadlo to po pádu komunistů měnit a ve své šéfovské roli jsem v tom veřejném projednávání odměn za práci pokračoval naprosto automaticky a mí podřízení stejného a vyššího věku se nijak nebránili a považovali to za samozřejmé.

Až koncem 90. let mně to (v separátním jednání z očí do očí) jedna nová zaměstnankyně vytkla. A řekla, že se jí to nelíbí. A řekla důvody, proč se jí to nelíbí. A já jsem jí poděkoval a nikdy od té doby jsem otázky odměňování veřejně neprobíral a naopak jsem to pojal (v nových pracovních smlouvách expresis verbis) jako služební tajemství. A považuji to za správné dodnes. Došlo u mne v této věci k dekomunisaci.

A nyní se dovídám, že EU chce zavádět to, čeho jsem se tak pracně zbavil - komunistického veřejného vědomí o platu a odměněně za práci. A priotožto volám:

S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

M. Těhanová 2.1.2017 14:50

Re: problém pravice

Vyhledejte si souvislosti a okolnosti toho, jak k tomu došlo. Nebylo to dobře, ale v té momentální situaci to bylo jediné možné řešení. Velká chyba byla, že to nikdo z těch pitomců z ODS neuměl vyargumentovat.

J. Lepka 2.1.2017 14:45

Re: Voličů, tedy těch co se dokáží zvednout

Milý Atásku, ten pytel blech je jen parta nesmírně důvěřivých až naivních jedinců (plus servilní zaměstnanci Agrofertu, samozřejmě), co jim jaksi uniklo, že jediný program ANO, je "Babiš sobě".

J. Lepka 2.1.2017 14:41

Re: problém pravice

HM. A oposmlouva ???

Š. Hašek 2.1.2017 14:36

Nejsem bezmezně zoufalý.

Ale také vím, že mám jen jeden hlas. Třeba se nás sejde víc. Na kamnech je založeno na novou polévku.

Dávejte, paní Šichtařová, svým článkům serioznější, poněkud ale zastaralé názvy. Tady nejsme všici čtenáři Blesku.

Mějte se hezky a pište. Hodně zdraví a pohody do dalšího času, nejen roku.

L. Severa 2.1.2017 14:17

Re: Zoufat nemá cenu.

Pane Kulheime, napsal jste to perfektně. Nedávno jsem zde napsal, že pravice nemá moc co nabízet a že získává voliče je skoro malý zázrak. Jak jste uvedl levice rozdává a má navíc spojence v odborech, no, a vedoucí funkcionáře pak také dokáže náležitě odměnit. Pana Robejška si vážím, ale nevím, zda za pět minut dvanáct... V. Klaus se nedávno zmínil o rozdrobenosti pravice a jestliže se Realisté nedostanou přes pět procent bude to opět její oslabení. Kdyby to nebyla utopie, tak bych uvítal parafrázi - "Pravičáci republiky spojte se".

Z. Lapil 2.1.2017 13:51

Re: Upřímně doufám

Což celkem hraje s tím, co si o tom myslím. Protože je to člověk reprezentativní, kultivovaný a intelektuálně zdatný. A protože platí, že "malej českej člověk" prezidenta poslouchá (obdivuje?) jaksi z definice. Jinak si aspoň neumím vysvětlit, že významná většina "důvěřovala" dříve Havlovi a nyní Zemanovi. Oba jistě mají své obdivuhodné stránky, ale rozhodně ne ty samé.

M. Těhanová 2.1.2017 13:46

problém pravice

Nedokáže se bránit a být razantní. Copak si nikdo nepamatuje, jak to začínalo, co ODS chtěla a co neprosadila přes Luxe a Kalvodu? Ale všechny zhůvěřilosti se svedly na oDS. Pravdou je, že si vedení neohlídalo lidi, kteří tam vstoupili opravdu jen z vypočítavosti a nedokázala je eliminovat. Pro mě je úsměvné, když někdo tvrdí, že co člen ODS, to funkce. Není , a nikdy to nebyla pravda. Ale jeden fakt zůstává - čím dál víc se dařilo schopné lidi diskreditovat a odstraňovat je od vlivu. Ale jestli nastala velká zlodějna, tak to bylo po nástupu Zemana a jeho podpoře Havlem, proti Klausovi.

J. Matuška 2.1.2017 13:28

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

...komentáře...

J. Kulheim 2.1.2017 13:17

Re: Upřímně doufám

Pan Robejšek sám nic nezmůže. K tomu, aby se prosadil potřebuje moc peněz a obětavé lidi. v prvních volbách nezíská víc jak 3% hlasů. Půjde další oslabení pravice.

Pokud bych to měl řešit já, tak bych pana Robejška udělal kandidátem pravice na funkci prezidenta. Tam by mohl uspět. Praktická politika je něco jiného jak teoretizování. On nemá s praktickou politikou zkušenosti.

K. Vyšata 2.1.2017 12:30

Voličů, tedy těch co se dokáží zvednout

a jít k volbám je dost málo. Čím míň, tím je každý hlas "dražší" a více ovlivňující výsledek. Pan Robejšek založil stranu. Bez ohledu na její program/neprogram je důležité jedno, oslovit větší množství drahých "hlasů". To, bez urážky, nejsou jen ti, co svým vzděláním a inteligencí dokáží pochopit příliš (podle mého úsudku) akademický přístup vedení Realistů. Až Robejšek se svými přáteli najdou programovou shodu s myšlením a vnímáním tak poloviny národa (z nichž přijde k volbám tak třetina té poloviny), tak se snad dostanou i do sněmovny.

Takže před Realisty je těžký úkol, najít lidi schopné oslovit a přesvědčit segment voličů kteří program chápají přes svoje "peněženky". A to je dost těžké, dokonce jak by asi poznamenal každý ekonom, moc levicové.....nebo Babišovské.

Ale Babiš to dokázal, ten pytel blech (ANO) je fantastický, a Babiš ho zvládá úspěšně.