7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bezmezné zoufalství pravicového voliče

Existuje trojice otázek, které jsem vždy považovala za vrchol ne-empatie, byly-li nahlas položeny jinde než v kruhu velmi si navzájem blízkých lidí: Kolik bereš? Věříš v boha? Koho volíš?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 2.1.2017 13:46

problém pravice

Nedokáže se bránit a být razantní. Copak si nikdo nepamatuje, jak to začínalo, co ODS chtěla a co neprosadila přes Luxe a Kalvodu? Ale všechny zhůvěřilosti se svedly na oDS. Pravdou je, že si vedení neohlídalo lidi, kteří tam vstoupili opravdu jen z vypočítavosti a nedokázala je eliminovat. Pro mě je úsměvné, když někdo tvrdí, že co člen ODS, to funkce. Není , a nikdy to nebyla pravda. Ale jeden fakt zůstává - čím dál víc se dařilo schopné lidi diskreditovat a odstraňovat je od vlivu. Ale jestli nastala velká zlodějna, tak to bylo po nástupu Zemana a jeho podpoře Havlem, proti Klausovi.

J. Lepka 2.1.2017 14:41

Re: problém pravice

HM. A oposmlouva ???

M. Těhanová 2.1.2017 14:50

Re: problém pravice

Vyhledejte si souvislosti a okolnosti toho, jak k tomu došlo. Nebylo to dobře, ale v té momentální situaci to bylo jediné možné řešení. Velká chyba byla, že to nikdo z těch pitomců z ODS neuměl vyargumentovat.

M. Prokop 2.1.2017 15:17

Re: problém pravice

Jediné možné ne, ale nejméně špatné.

Velká chyby byla hlavně to, že se ODS neodřekla některých prebend.

M. Prokop 2.1.2017 15:16

Re: problém pravice

Klasická menšinová vláda. Momentálně to mají ve Švédsku, v Dánsku snad častěji než většinovou.

Alternativou je velká koalice.

Š. Hašek 2.1.2017 15:52

Re: problém pravice

Už zas.

Jiné koalice Vám nevadí, pane Lepko? Nebo mají dvě straničky "úplně vyšachovat druhého na cílové pásce".

Beru to tak, že byste byl slabým vyjednavačem/stratégem po volbách. Jako druhý po volbách. A v zádech by se Vám naparoval "majitel" sedmi procent. Za ta procenta mě neberte za slovo.

Nejvíc ta "velkokoalice" ostatně séře ty "politiky", co by tam chtěli hnít v koalicích "napříč politickým spektrem". Též jim říkám sjednocovači, sjednocovači ohně a vody.

J. Kyselková 2.1.2017 16:59

Re: problém pravice

Hezký ! Souhlas ! Dík, paní Těhanová.

K. Vyšata 2.1.2017 12:30

Voličů, tedy těch co se dokáží zvednout

a jít k volbám je dost málo. Čím míň, tím je každý hlas "dražší" a více ovlivňující výsledek. Pan Robejšek založil stranu. Bez ohledu na její program/neprogram je důležité jedno, oslovit větší množství drahých "hlasů". To, bez urážky, nejsou jen ti, co svým vzděláním a inteligencí dokáží pochopit příliš (podle mého úsudku) akademický přístup vedení Realistů. Až Robejšek se svými přáteli najdou programovou shodu s myšlením a vnímáním tak poloviny národa (z nichž přijde k volbám tak třetina té poloviny), tak se snad dostanou i do sněmovny.

Takže před Realisty je těžký úkol, najít lidi schopné oslovit a přesvědčit segment voličů kteří program chápají přes svoje "peněženky". A to je dost těžké, dokonce jak by asi poznamenal každý ekonom, moc levicové.....nebo Babišovské.

Ale Babiš to dokázal, ten pytel blech (ANO) je fantastický, a Babiš ho zvládá úspěšně.

J. Lepka 2.1.2017 14:45

Re: Voličů, tedy těch co se dokáží zvednout

Milý Atásku, ten pytel blech je jen parta nesmírně důvěřivých až naivních jedinců (plus servilní zaměstnanci Agrofertu, samozřejmě), co jim jaksi uniklo, že jediný program ANO, je "Babiš sobě".

K. Vyšata 2.1.2017 15:20

Re: Voličů, tedy těch co se dokáží zvednout

Vidíte jak je důležité ANO? Vyčerpalo z voličské základny všechny důvěřivé a naivní jedince a tím na další strany zbyli jen rozumní, kritičtí, svobodní, vzdělaní, s vysokým IQ nad 90, absolventů humanistických škol, dobro%erů a oblažovačů humanitou, prostě elitu národa. Jak je jednoduché takové borce oslovit, že? Jenže, oni ti syčáci jsou při své "velikosti ducha" líní jak domácí zvíře v žitě, abych neurazil, a zvednout je k volbám je tak těžké, jako vyběhnout bez kyslíku nejvyší horu světa.

Uvidíme jak si poradí pan Robejšek......

J. Růžička 2.1.2017 11:11

Zbytečný a marný Robejškův projekt

Navíc se jeví evidentním, že jeho písemný projev předčí ten ústní. Loutka na niti miliardářově.

K. Janyška 2.1.2017 11:37

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Na socanské niti miliardářově... Dzp.

J. Matuška 2.1.2017 12:18

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Volby jsou tajné. Přesto, kvůli pochopení proč tak ostře vystupujete proti REALISTŮM, mohl byste mi prozradit své preference? Na blogu MŠ jsem se podobně dotázal jednoho diskutujícího. Nejprve mi odpověděl obecně. Nakonec jsem byl překvapený jeho otevřeností, za kterou jsem mu poděkoval. Nedělalo mu žádný problém se označit za Piráta. 40 let jsem toužil po politické pluralitě. V diskusích U koně na Václavském náměstí jsem se naučil ctít názory druhých. Bez různosti názorů, to by byla nuda.

F. Kusák 2.1.2017 15:08

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Pane Matuško, díky za Vaše slova, sdílím Váš názor, ale bohužel, diskuze, a to i zde, jsou plné urážek a vulgarit, jako kdyby je psali samí frustrovaní čtenáři. A argumentů abyste pohledal. To, že mám na věc jiný názor, neznamená, že jsem jejich nepřítel nebo dokonce úhlavní nepřítel. A pokud mně názor někoho nestojí ani za reakci, tak na něj prostě nereaguji. Tuhle jsem napsal, že je pro mne křesťanství zárukou kvality. No, to jsem to schytal. Div, že mně nevyčetli všechny přehmaty katolické církve od středověku po současnost. Takže bych jim chtěl vzkázat více křesťanské lásky, Božího požehnání a pokory.

A Vám pevné zdraví a spokojenost v tomto roce.

František Kusák

M. Prokop 2.1.2017 15:20

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

"Tuhle jsem napsal, že je pro mne křesťanství zárukou kvality."

Pokud jsou ovšem lidovci křesťané (tvrdí to a mají to v názvu), tak je pro mne křesťanství zárukou podrazáctví a ochoty vládnout s kýmkoliv.

Š. Hašek 2.1.2017 15:31

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

"Lidovci političtí" nejsou křesťané.

Dofám, že se shodneme na tom, že bratr lidovec Kalous zapomněl, že kdys četl Bibli. Pokud ji četl.

M. Prokop 2.1.2017 15:42

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Mně utkvěl v paměti spíš Lux. A Cyrda Svoboda.

J. Matuška 2.1.2017 18:49

Re: Zbytečný a marný Robejškův projekt

Pane Kusáku, moc si Vašich slov považuji a přeji Vám zdraví a všechno nejlepší. Souhlasím, i pro mě je křesťanství zárukou kvality. Horší je to už s politickými názory některých křesťanů...

D. Polanský 2.1.2017 10:50

ODS přišla s projektem!

když Topolánek v TV mával papírem A5 a vykřikoval, že tak veliký bude formulář na daňové přiznání na konci jeho vlády. Na konci vlády se jenom rozvedl a oženil se s mladší dámou. Na formulář již nebylo času. Nečas ten aspoň nic nevykřikoval, jelikož věděl, že bude mít dost svých starostí a ne se starat o nějaké vládnutí.

J. Matuška 2.1.2017 10:46

Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

Paní Šichtařová, dívala jste se na Události, komentáe? Petr Robejšek předvedl výkon, kterým zřejmě otevřel oči mnoha "zoufalým" voličům zprava i zleva. Máme politika, kterého nám bude závidět minimálně Evropa. Bunga bunga!

Tak tohle jsem napsal přímo pod blogem Markéty Šichtařové a ještě pár "mouder" navíc. Dneska, tady na NP, už budu "střízlivější". Zaprvé bych rád se dozvěděl, jestli jsou to Svobodní, které MŠ preferuje - v hodnocení stran, hnutí si je nechala na konec. Dále jsem přesvědčený, že skutečných pravicových "indiánů" je v naší republice a vlastně vůbec i po světě po tenku /málo indiánů, hodně náčelníků/. Dopisuji si s přáteli v USA, z Trumpa mají především obavu, že po změně stávajícího Obamacare, budou možná platit více na zdravotní pojištění. Když sleduji am. systém ve školství, zdravotnictví, stává se ze mně člověk, který by nikdy nemohl dát hlas Svobodným. Je jich tady pár coby diskutující, a to jsou ti největší kritici REALISTŮ.

Mohu ujistit pana Mlicha, že pokud jsou peníze, je možné vytvořit celostátní struktury strany v krátké době. Záleží na regionálním manažerovi. Připomeňme si Petra Havlíka v Severomoravském kraji /to má Karel Janyška za ty jeho únavné kecy o SŘLI/. Samozřejmě, že bez upřímného nadšení pro "věc" to nepůjde. Pokud to REALISTŮM vyjde, prezident Zeman nedal Petru Robejšovi vyznamenání zbytečně! Nikdy jsem nečekal na program strany s takovým napětím...

J. Matuška 2.1.2017 13:28

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

...komentáře...

M. Prokop 2.1.2017 15:22

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

Já se díval. Byla to hrůza, Horáček i Robejšek, Robejšek i Horáček.

Bohužel.

Že byste nedal hlas Svobodným, to vám věřím. Jsou příliš svobodní.

J. Matuška 2.1.2017 18:52

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

Není žádný kumšt hlásit se k Svobodným a mít socialistické zdravotnictví a školství...

V. Mlich 2.1.2017 16:21

Nemusíte mne ujišťovat

Nemusíte mne ujišťovat, za peníze se opravdu dá vybudovat struktura, ale žoldáků připravených podrazit vůdce, když konkurence nabídne víc. V žádném případě za peníze nevybudujete to, co má Mach: několik stovek zapálených členů po celé republice, kteří to nedělají pro peníze, ale pro věc, pro myšlenku svobody, a vlastně v sebeobraně před tím socialismem, co se na nás valí ze všech stran. Naopak, dávají do toho peníze z vlastních rodinných rozpočtů. Je rozdíl, jestli 5 tisíc za billboard dal Babiš z dotací Agrofertu zaplacené z našich daní, anebo se na něj po stokoruně poskládalo 50 členů. Snad si to alespoň někteří voliči uvědomují.

J. Matuška 2.1.2017 17:48

Re: Nemusíte mne ujišťovat

Očekával jsem, že těch "peněz" chytíte. Samozřejmě, že jsem neměl na mysli prachy na uplácení a podplácení. Právě na Apačích bylo vidět, jak jim peníze scházejí. Co jenom stojí nájem prostor pro kanceláře, energie, vybavení, server také není zadarmo. A pracovníci v regionech, aby práce stála za to, musí dostávat slušný plat. Nadšení je fajn a také jsem se o něm zmiňoval. To bývá zpočátku značné. Viděl jsem to např. na BPI - stal jsem se na pár měsíců i členem. Základem je "vedení". Věřím, že mentorovi se povede dát dohromady tzv. "dělný tým". Přesvědčit téměř jeden milion voličů, aby odevzdali svůj hlas REALISTŮM, bude předpokládat 100 % nasazení... A z "Beranů" mám takový pocit, že jsou s dvěma procenty docela spokojení - jsou to takoví elitní apoštolové liberalismu...

V. Mlich 2.1.2017 22:18

Re: Nemusíte mne ujišťovat

A co by jako měli "berani" podle vás dělat, abyste neměl pocit, že jsou spokojeni s 2%? Víte o nějaké straně, kde je větší aktivita členu? V médiích jsou vidět samozřejmě jen ty parlamentní, i když nic nedělají, jen má některý z jejich papalášů skandálek. Ale zkuste si vzpomenout, kdy jste viděl někoho na ulici, mezi voliči. Televize uvede jen Okamurovce, občas něco o Konvičkovi (mimochodem, nechápu, co vás napadlo dávat se k BPI - to je monotématická jednúčelová záležitost na jedno použití, předem ztracená). Jenže Svobodní jsou stranou tradičního typu postavenou pevných idejích zahrnujících celou šířku společenských problémů. Proto to někdy může vypadat, že se nedomluví na nějakém detailu, program se neustále cizeluje. To držení se svého programu i za cenu pomalejšího růstu preferencí je příslibem, že i v budoucnu by tomu tak mohlo zůstat. Bohužel ne zárukou. Ale to se dozvíme až tehdy, když dostanou příležitost, jestli jako ODS podlehnou "pragmatismu" či "realismu" (ten Robejšek hlásí už předem), nebo vytrvají ve svém pravicovém názoru.

J. Matuška 2.1.2017 22:51

Re: Nemusíte mne ujišťovat

Masovou nelegální migraci považuji za největší hrozbu pro Evropu. BPI těch pár měsíců existence bylo nejvíc slyšet, považoval jsem za správný občanský postoj svým hlasem podpořit toto uskupení, utratil jsem 100,-, až zas tolik jsem neschudnul :-) Následně jsem byl ochotný podporovat ApČ. Senátní volby ale ukázaly, že tudy cesta nevede. Mimochodem, být Němcem, volil bych AfD. V tom určitém "zoufalství" /přeháním/, jsem přivítal 24.11., vznik REALISTŮ jako dar "zhůry".

Svobodní jsou důsledně stranou liberální. Ale občané nejsou padlí na hlavu a vědí, že některé body v programu /zdravotnictví/, ohrožují kapsu lidí. Znám do určité míry situaci v USA. Jsem rád, že jsem v roce 1968 neuvažoval o emigraci a v legálním termínu jsem se vrátil "domů". Nevím, jestli bych si tam vydělal na zdravotní pojištění, které by pokrylo mé choroby.

Ruska Ayn Randová /Alisa Zinověvna Rozenbaum, přechýlená Rozenbaumová/ není mým věrozvěstem...Bunga bunga!

V. Mlich 2.1.2017 23:13

Zdravotnictví ?

A kdo vydělává na pokrytí vašich nemocí teď a tady? Myslíte, že je slušné nutit ostatní, aby místo vlastních dětí platili léčení nějakému zbytečnému staříkovi? Svobodní prostě uznávají princíp, že cokoliv dělá stát, je mnohonásobně dražší a daleko horší kvality. Čehož potvrzením je stav našeho školství, zdravotnictví, dálniční sítě, ale i armády, bezpečnosti a práva, kde bohužel stát jakési slovo mít musí.

J. Matuška 3.1.2017 10:01

Re: Zdravotnictví ?

Pane Mlichu, pro Svobodné děláte perfektní propagaci, jen houšť a větší kapky. Jako zbytečný stařík přispívám na živobytí majiteli bytu, na existenci energetických společností. Přímo do státního rozpočtu odevzdám peníze formou několika zdanění. Díky hovadským koncesionářským poplatkům podporuji hybridní existenci poskytování veřejnoprávních služeb atd. A to nezdůraňuji, kolik "nás" stojí výdaje manželky za cigarety, moje za pár piv. O prostředcích na údržbu auta ani nemluvím. Prakticky naše důchody odevzdáváme společnosti. Bunga bunga! Tu-ááá!

J. Kyselková 2.1.2017 16:57

Re: Názor nadšeného a tedy neobjektivního občana

Pane Matuško - mluvíte jako důvěřivé děcko - vytvořit celostátní struktury strany v krátké době ! To není jenom o penězích. Vyjímečných jedinců - manažerů (poněkud dravé a otužilé nátury) je poskrovnu a ještě ho uštěkají.