2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olinka 22.10.2008 21:21

Stručné a jasné!

Díky!

jo.noname 22.10.2008 12:02

vznik mafie

Noc dlouhých nožů bude mít ještě jeden důsledek. Bez nadstandardního platů a bez možnosti ovlivňovat veřejné zakázky jako způsobu přívýdělku se ocitne spousta neumětelů typu Bendla a dalších regionálních poliků ODS na "suchu". Co asi udělají. Půjdou pracovat? Vyberou si úroky jako to udělal pan Gross od konkurence? Nebo si najdou náhradní zdroj? Obávám se, že hospodářské zločiny získají ještě větší prostor než dosud

Beldor 22.10.2008 11:30

Hmm..

Mozna to bude opovazliva myslenka,ale nebylo to nahodou tim ze ODS mela i se vsemi koalicnimi stranami s ruznymi programy po volbach jen 100 poslancu???;-D;-D;-DNechapu jak muzete ve state bez vetsinoveho volebniho systemu vycitat nejake strane ze nesplnila svuj volebni program.... Podivejte se po zapadni evrope :) tam strany pro jistotu ani zadny program az na 1-2lehce prosaditelne body nemaji....:-P

D.Falge 22.10.2008 10:32

velmi dobře pane Párale

Konečně někdo, kdo je informován a kdo umí jasně formulovat. Děkuji

beran 22.10.2008 10:03

Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Nevím co u jednotlivých voličů způsobilo, že nedali hlasy ODS. Asi mnoho lidí mělo mnoho důvodů. Prý to byla hlavně ta zahájená reforma. Jenže podle mně zatím žádná nezačala. Reforma podle mého názoru nastane tehdy, až se skončí s vyhazováním veřejných peněz formou podivných privatizací, placením ztrát krachujících bank, tolerováním akcí typu lehké topné oleje, placením prohraných arbitráží, podivných státních zakázek jako jsou třikrát dražší dálnice u nás než v Německu, tajemné smlouvy s firmou Kapsch a pod. A také, až bude mít veřejnost možnost kontrolovat, jak se s veřejnými financemi zachází a úředníci nebudou moct tvrdit, že smlouvy sjednané se soukromými subjekty jsou tajné, protože to tak bylo sjednáno. Vše, co se platí z veřejných peněz musí být širokou veřejností kontrolovatelné a každý občan by měl mít možnost, třeba přes internet, se podívat, kolik, za co a komu bylo z veřejných peněz zaplaceno. Zatím naše vlády od roku 1990 prošustrovaly minimálně bilion a nikdo za nic nemůže, nic se nevyšetřilo a peníze tečou dál.

Tino 22.10.2008 10:17

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Ale děte! Široká veřejnost nemá ani snahu vidět do všech možných investic a kontrolovat správnost plateb státu. Nemá na to odborně a hlavně je hodně pohodlná. Není schopna si ani v těch nejmenších obcích ověřovat  cokoliv byť by ji k tomu byly dány šance největší.

Široká veřejnost se řídí jen populistickými hesly a vlastní kapsou, přičemž nejvíc oceňuje, když se jejich kapsy plní bezpracně. Když někdo vedle nich bohatne je to pro ně jen zloděj, protože nemají na to aby pracně bohatli jako jedinci svou vlastní prací.

Široké veřejnosti bylo nejlépe v socialismu, kdy nebylo žádoucí aby schopný člověk realizoval své cíle. Také na ústředních místech seděli jen tupci, ovšem všeho schopní. Dalo se přežívat bezpracně, pomalu přikrádat a PánBůh požehnal. Za tím se stýská lidu širokému. Ne za reformou ekonomiky a sociální politiky. V případě úspěchu reforem by ubylo možností pro lemply a budižkničemu. Proto Paroubkova strana získává body ve volbách, protože tahle "široká veřejnost" ucítila novou naději na návrat k starým pořádkům. NIC JINÉHO V TOM NENÍ!

D.Falge 22.10.2008 10:43

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Je mi velmi smutno, ale máte plnou pravdu.

Niky 22.10.2008 12:59

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

R^R^R^

korsika.korsika 22.10.2008 10:47

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Pane Tino, nemyslím, že ČSSD volí jenom Ti, kteří si chtějí bezplatně přikrádat, či žít na dávkách. Nemyslím si také, že 30 korun hrálo v těchto volbách tak velkou roli. Především si myslím, že největší důvod je arogance moci,  ješitnost a  povýšenost  vládnoucích. Voliči ČSSD si jistě přáli, aby lidé jako Topolánek, Nečas, Langer, Cikrt, Julínek, atd.  dostali pořádně po čumáku. To se také stalo.  Vždycky jsem volil ODS a budu je zase volit, až tihle lidé půjdou od toho. Škoda, že se s nimi svezli i dobří hejtmani, jako např. Zahradník nebo Tošenovský.

Marat 22.10.2008 12:30

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Korsiko a jak to že českým voličum už arogance a velkohubost Paroubka,Ratha  a dalších už vůbec nevadí.Naopak,dělá jím dobře a slasti slintají,když soudrzi z ČSSD začnou s tou  svou hubou svou aroganci a bezuzdnou chtivost moci předvádět?

korsika.korsika 22.10.2008 12:41

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Vážený pane Marate, to já nevím. Nejsem politolog ani sociolog a tak se mně, prosím na to neptejte. Pravda je,  že ODS dostala výprask a musí, opakuji musí si z toho vzít ponaučení. Jinak prohraje i parlamentní volby. Zatím to tak nevypadá. V ODS se diskutuje hlavně o tom, kdo měl více bilbordů a jak probíhala volební kampaň, což podle mne není vůbec hlavní důvod. Vedení musí odstoupit a strana se musí změnit a udělat všechno proto, aby ji lidé volili.

iko 22.10.2008 18:13

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Vadi jim taky, ale to nejsou volici CSSD, takze se to na vysledku neprojevi:-)

Sunny 22.10.2008 16:02

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

Myslím si totéž:-/

zm 22.10.2008 17:17

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

leda houby, široká veřejnost má plný zuby Mrázkových písmenek , Dalíkových loutek a volebních podrazů typu ODS Plus. Klidně se i nadále vymlouvejte na 30 kaček u doktora ( který pak v lékárně vylezou na 300) , ale pokud ten chlívek nevykydáte ,dete v příštích volbách definitivně do (Y). Těch zbylých 20% voličů je 5 % lidí co maj skutečně nižší daně a 15% lidí co neumí počítat a pouze si myslí, že má nižší daně. Lidi nezačli volit socany, pouze zůstali doma, místo aby volili ODS a dostavili se ti, kterým těch pár stovek co jim ODS měsíčně sebrala skutečně chybí.

Po :-D:-D:-Dreformě :-D:-D:-D:-D jsem tu předpověděl, že si ODS následujích 8 let neškrtne a byl jsem tu označen za hlupáka. Nyní je to 13:0, takže možná je hlupák někdo jiný viď  Láďo N

Fišta 22.10.2008 12:22

Re: Podle mně zatím žádná reforma veřejných financí nezačala

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008101801

Tino 22.10.2008 9:46

Nedávejte vinu voličům ODS!

Páralův rozbor je pochybený! Není tak jisté, zda voliči ODS jsou zklamaní. Co je však nade vší pochybnost je to, že u volebních uren se sešly daleko v hojnějším počtu důchodci a mnozí "sociálně slabí", kteří dříve k urnám nechodili pro pocit marnosti návratu starých časů. Tihle voliči by k urnám nešli ani pro Paroubkovy krásné bradavice, ale když začali registrovat ostré výpady proti zásadám demokracie, proti svobodě projevu zástupců v parlamentu, proti samotnému principu svobodné volby v Paroubkově straně, pak reagovali s nadšením a šli do voleb s jasnou představou koho že chtějí u vesla v krajích a v senátu.

Voliči jsou totiž ti, kdo si vybrali "šťastnou budoucnost" s Paroubkem sDráthovaným. V krajích sice měli i dobré hejtmany a schopné zástupce a práce krajů nekopírovala většinou politickou mizerii státu. Ale trend celého státu nebyl po chuti valné části voličů a zvláště těch co k urnám nechodili pro pocit marnosti. Paroubek jim dal novou naději!!

Nejsou na vině voliči ODS! Vina je společnost jako průměrný celek. A průměrnost má u nás většinu a to naprostou. Proto se ambiciozní projekty pravice setkaly s odporem u koaličních partnerů přijatých z nouze do vlády a reformy nešly prosadit ani zpoloviny. Vinen je trochu Topolánek, že se na tu válku rovnou nevykašlal. Voličstvo ČSR si nezaslouží snahu o zlepšení čehokoliv. Voličstvo je totiž v převážné míře jen průměrné co do pracovitosti a poctivého života. Výsledky voleb tomu dávají za pravdu. Paroubek svou protidemokratickou cestou, potíráním všech kolem sebe kdo se jeví jen trochu opozičně, dal naději většině národa. Že totiž kolo dějin se zase otočí zpět a neschopní opět budou vládnout!

Nedávejte za to vinu voličům ODS! Schopných je v Česku menšina a to podstatná!!!

portwyn 22.10.2008 13:06

Poslední odstavec

A odkdy platí rovnice schopný člověk = volič ODS?

V minulých volbách (a několika jiných) jsem ODS volil, tentokrát ne. To jsem byl dřív schopný a teď jsem neschopný?

Kromě toho je nás řada, kdo jsme ODS nevolili, ale na pana Paroubka nemáme žaludek. Vaše černobílé (vlastně modrooranžové) vidění tohle nepřipouští?

peon11 22.10.2008 9:05

Pravda pane Párale.

A chybí Klaus. Ta okresní moravská liga ho nenahradí. Ale myslej si, že jsou mistři světa.

Honza Urban 22.10.2008 9:03

Na rozdíl

od předcházejících diskutujících se závěry článku souhlasím.

brblal 22.10.2008 8:56

Ne zcela pravda.

To co Páral píše až taková pravda není.Nevím,zda měla ČSSD nejvíc prostředků na svoji propagaci ve volbách do krajů.Vím však,ž nikdo jiný v karlovarském kraji neměl peníze na tisíce DVD s vychvalováním "úspěchů" hejtmana Pavla.Z jakých prostředků byly hrazeny? I plakátů měla ODS nejvíce ze všech stran.Přesto neuspěla.Proč?Jsem přesvědčený,že právě pro zaváděné reformy.Bohatí si rapidně snížili daně,nemocnice jsou rozprodávány,v plánu je zprivatizování pojišťoven,penzijních fondů.To jsou ty důvody,Párale.Krajskou nemocnici přivedlo do propadu jím podporované vedení.Většina peněz na investice /tuším/ zůstává v Karlových Varech na úkor celého kraje.

Sunny 22.10.2008 16:10

Re: Ne zcela pravda.

Vždyť žádné reformy ještě ani nezačaly. Byly tu sice jakési pokusy, ale poněkud to vyšumělo i díky "konstruktivní podpoře" koaličních partnerů. Jakmile je vláda tvořena koaličním slepencem, měla by si vytvořit třeba jen dva-tři hlavní úkoly, na těch se dohodnout a prosadit je. Není možné, aby si každý hrál na vlastním písečku, jak se to děje nyní. Takže těch příčin neúspěchu je víc a nejsou jen u ODS. Osobně bych ve vládě ráda viděla opravdu pravicovou stranu (ODS za pravicovou nepovažuji), ale toho se nejspíš nedožiju:-/ Ne že bych byla tak stará, ale myslím, že to bude běh na hodně dlouhou trať...

portwyn 22.10.2008 8:45

Pan Julínek sice vyrazil správným směrem,

nicméně stylem "to čumíte, debilové, koho jste si zvolili". Arogance pánů J. & C. teď možná dostane docela slušně započatou reformu na kolena.

toogood 22.10.2008 11:09

Re: Pan Julínek sice vyrazil správným směrem,

Ja jsem asi spadl z Marsu. V cem spociva ona "arogance" ministra Julinka? Co udelal tak arogantniho, krome toho, ze se snazi prosadit nepopularni veci a kritikum nechce ustupovat? Pokud vim, tak za CSSD (a nejen za te) se ministri zdravotnictvi stridali cca jednou rocne a vsichni do jednoho, pardon, chtel jsem rici az na jednoho (p. Kubinyi, kupodivu CSSD - vsak ho take hned sestrelili) byli doslova otresni. Vzpomenme pani Souckovou ci Emrovou. Pan Rath sice na rozdil od nich nebyl nekompetentni, ale o to byl ve funkci nebezpecnjsi - pri vsi ucte, je to psychopat spise nez karierista.

Pan Julinek je prvni, kdo se pokusil o bolestive reformy a nepratelske prostredi uvnitr i vne koalice kompenuje zatnutymi zuby jestli to je arogance, potom nevim, co od svych predstavitelu ocekavate.

portwyn 22.10.2008 13:02

Re: Pan Julínek sice vyrazil správným směrem,

No dobře, napsal jsem to nepřesně: arogance pana Cikrta. Jeho tón řeči a celkové vystupování jsou dost nepříjemné. Sama situace, kdy mluvčí (úředník) je nejnenáviděnější osobou ministerstva, je podivná. Znáte stejnou situaci odjinud? Na nějakou diskriminaci postižených veřejným míněním se nelze vymlouvat, takový pan Krása prošel politikou bez negativních nálad veřejnosti.

Pokud jste můj příspěvek četl, jistě jste si všiml, že nekritizuji samo směřování reformy. To vítám. Faktem ale je, že MZ naprosto zvrtalo P.R. To padá i na pana Julínka, který mimochodem před volbami v debatách působil mnohem lépe.

Pokud jde o pana Ratha, naprosto souhlasím.

portwyn 22.10.2008 8:40

No, ve firmě by dostali padáka

spíš zaměstnanci...tedy přesněji řečeno by firma zbankrotovala. Poradci a marketingoví by si našli jinou firmu (mají dost kámošů) za dobrý plat a velký šéf by padáka možná dostal, ale zlatého a odešel by taktéž do jiné firmy.

Obávám se, že to dopadne nějak podobně. Politici ODS, kteří to zvrtali, se někde dobře zaháčkují ve správních radách nebo v úřadech, případně se stanou oněmi poradci. Důsledky si vyžerou voliči. Těm, kteří volili pana Paroubka, budou mít, co chtěli - jenže spolu s nimi si to vyžereme i my ostatní.

portwyn 22.10.2008 8:41

Oprava

Ti, kteří volili...

jsk 22.10.2008 8:38

Pane Párale, vy jste živoucí příklad toho, proč ODs prohrála volby

a  s takovými ajk vy je prohraje io příště. Jste prostě nepoučitelní! Rozpočet je celý vlhaný, rozhodně nebude deficit jen 38 milaird ale bude větší než za vlády ČSSD. První krok na cestu k úspěchu je přestat konečně lhát a nespoléhat se na podporu voličů-hlupáků!

Kolombo 22.10.2008 9:40

Re: Pane Párale, vy jste živoucí příklad toho, proč ODs prohrála volby

Přesně jak říká pan Páral - ODS nevyhrála volby s heslem víc vybrat na daních a tím snižit deficit, ale slibem šetřit, seškrtat vládní výdaje, zprůhlednit a zjednodušit zákony , snížit stavy úředníků a tím i omezit korupční prostředí. Co se z toho stalo? Upřímně řečeno, nevím, proč do toho ODS šla. Myslel jsem nejprv, že obětovala svůj program za pokračující vyšetřování korupčních kauz a spojení politiky s mafiemi. Langer ovšem není lepší Bublana. Kdyby nechal Topolánek za těchto okolností vládnout se zelenými a lidovci Paroubka, byl by teď v (Y) Paroubek. V koalici s Lidovci a Zelenými nezůstalo z programu ODS nic. Proč tedy vládnou, když ne kvůli vlastním prebendám? 

Xury 22.10.2008 10:27

Re: Pane Párale, vy jste živoucí příklad toho, proč ODs prohrála volby

Vy jste mě fakt rozesmál. Přestat lhát - to podle vás cesta k srdci voličů. V tom případě mi jistě vysvětlíte, jak je možné, že ČSSD, která lhala v kampani před volbami v roce 1998 (nebudeme privatizovat banky a nedáme do nich ani korunu), tak ve volbách v roce 2002 (příspěvky na auto, zvýšení důchodů - zdroje jsou, sám Sobotka přiznal po volbách, že to byly lži) a před volbami v roce 2006 už ani neměli vlastní program, jen "NE ODS", vyhrála tyto volby.

Emi - grant 22.10.2008 8:12

Destrukční komando

jak je vidět udělalo svoji práci dobře. Stáli na brzdě a dnes kritizují to, že se vlak téměř zastavil. STbáci měli českého človíčka přečteného. Jsou to Paroubkovi přátelé a tyto vědomosti jsou zužitkovány. Topolánkův problém je jistá zdrženlivost potrestat Paroubka za čachry na magistrátu, ministerstvu pro místní rozvoj, které vypluly na povrch v Občanském sdružení Zuzany Paroubkové. Ohledy na Béma se mu prostě vrátily. Z tohoto úhlu je třeba posuzovat i rezignaci na Kubiceho zprávu, biolíh. Odkrytí původu kauzy Čunek, Paroubkovy cesty do Ruska a hned do Syrie. Byl tam jako kurýr vznikajícího paktu Rusko, Írán, Syrie?