4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bělobrádkův risk (2)

Skutečnost se málokdy vyvíjí podle nenávistných ideologů nacionalismu, zvláště toho německého, dvakrát poraženého.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Krystlík 28.7.2015 16:16

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Ano, je morální chtít po potomcích omluvu za zločiny svých rodičů a prarodičů.

J. Vlček 28.7.2015 16:48

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Myslíte, že by se mělo dítě omlouvat za otce, který se o něho třeba ani nestaral? Nemyslím si to.

T. Krystlík 28.7.2015 16:54

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Pokud šlo o individuální provinění otce bez souvislosti s velkou sociální skupinou (komunistická strana, národ), tak ne.

H. Balzám 28.7.2015 16:49

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Samozřejmě to není ani morální, ani logické. A to, že si to někdo myslí, ukazuje celkem jednoznačně, co za íkváče to je.

T. Krystlík 28.7.2015 16:55

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Jak byste Češi řvali, kdyby si Němci nesypali hlavu popelem!

J. Vlček 28.7.2015 17:25

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Vy nejste Čech, pane Krystliku?

H. Balzám 28.7.2015 18:22

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

Nevím, nejsem Čech, alespoň ne ve vašem náckovském pojetí. Pracuju v Německu s Němci a nepotkal jsem zatím jediného landsmanšafta, který by zastával názory, kterými se jim trapně snažíte zalést do řiti. Jste úplně mimo, navíc jste lhář a ještě špatný.

R. Szewczyk 28.7.2015 18:34

Re: Pane Krystlíku a pane Szewczyku,..

ne , nesouhlasím, ovšem ta omluva z ust bělotamněco je jako kapající jed , jako metanol kapající z cisterny z nápisem vynikající ruská vodka, je jako plamen louče v ruce podpalovače hranice s Husem, je jako husákuv novoroční vyblitek ... naše země vzkvétá, je jako havloidní pravda zvítězí .....

J. Lancik 28.7.2015 17:21

Omluva sama, je houby platna

Predevsim by meli Cesi a taky Slonzaci a Moravaci uznat, ze uplatneni kolektivni viny a kolektivni zodpovednosti bylo rozhodnuti spatne a zrict se tohoto principu se vsemi dusledky. Pak teprve by mela nejaka omluva smysl. Je samozrejme, ze takova giganticka akce jako vyhaneni lidi po milionech prinasi vsechny ty zlociny a nepravosti ktere byly spachany. Temto milionum bylo upreno pravo se hajit, jak potom muzeme tvrdit, ze tato akce mela pravni podstatu?

J. Vlček 28.7.2015 17:37

Re: Omluva sama, je houby platna

Naším lidem bylo umožněno se hájit, když nám v naší zemi vládli Němci?

J. Lancik 28.7.2015 19:27

Re: Bylo

Asi tak jako v letech padesatych kdy policajt byl komunista, prokurator byl komunista a soudce taky komunista, zrovna tak bachari. Za nacistu byli vsichni clenove NSDAP od policajta, zalobce, soudce az po bachare. Toz tak. V letech 1945-48 tomu tak zdaleka jeste nebylo. Pokud se chceme za neco lepsiho vydavat musime take lepsimi byti. Nazdar.

H. Balzám 28.7.2015 18:23

Re: Omluva sama, je houby platna

Víte vůbec, o čem mluvíte? Myslím, že ne.

J. Lancik 28.7.2015 19:20

Re: Omluva sama, je houby platna

Ja vim velmi dobre o cem mluvim. Pochybuju vsak, ze Vy chapete. Asi tak, jakoze Vas bracha nekoho zabije a Vy jste automaticky stejne vinen jako on. Toto je presne princip kolektivni viny. Zni to jako muslimske pravo Saria ktere hlasa krevni mstu.

H. Balzám 28.7.2015 19:56

Re: Omluva sama, je houby platna

Ale to přesně říkáte vy s Krystlíkem :-) Akorát že ve vašem pojetí nevraždil brácha, ale dědeček. Nikdo normální, opakuji normální, nevyčítá dnešním Němcům válečné zločiny jejich dědů, ale landsmanšafti a morální mrzáci se stále snaží dosáhnout nepřetržitého toku omluv od vnuků zločinců na straně české.

J. Jurax 29.7.2015 17:47

Re: Omluva sama, je houby platna

"uplatneni kolektivni viny a kolektivni zodpovednosti" na Hitlerovu pátou kolonu u nás nebylo špatné, nýbrž moudré a nakonec jediné možné.

D. Polanský 28.7.2015 14:38

Nemyslím, že by to běžný volič

nějak silně vnímal. Do voleb zapomene. U některých ztratí, u některých hlas získá. U knížete šlo o něco jiného, zrušení Benešových dekretů by byl pro jeho rodinu obrovský zisk, řádově několik miliard.

J. Pospíšil 28.7.2015 14:25

nesouhlas

Preboha, při vší úctě k Vám, pane Vlku sen., mám po přečtení tohoto článku dojem, že jste musel navštěvovat VÚML.

Z. Rychlý 28.7.2015 14:19

Nový generál minulých válek pan Vlk objevil,

že  "Německé firmy  a firmy s německou pracovní kulturou zjistily, že spolupráce s ČR je pro ně mimořádně výhodná."  - no to už poznal Adolf, že spolupráce s českým dělníkem je mimořádně výhodná.

Zaťatost a neochota pana Vlka vidět, že při divokém odsunu se někteří "vlastenci" chovali minimálně jako nacistická sběř, je pozoruhodná. Žeby existovalo nějaké nekorektní vysvětlení, které je nutno zamaskovat ? Podobně jako si kdysi konfidenti gestapa pro změnu v rolích nesmiřitelných vlasteneckých Rudých gardistů vytvářeli nové imáge ? To je tak těžké přiznat si, že k nějakým úletům, při nichž po válce zemřeli nevinní lidé, došlo ? Je těžké přiznat si, že mezi námi žijí dacani všeho schopní? Vždyť je to normální, bylo a je !! Nacisti v současném Německu, politruci v našem parlamentu - žádná země (ani naše) není tohoto ksindlu ušetřena. Jen u nás se to nesmí přiznat. My jsme přece něco lepšího, morálnějšího; mezi námi se ksindl nevyskytuje.

Až zemřou ururgrossvater Helmut z DL na jedné straně a pan Vlk (ne že bych mu to přál, naopak přeji dlouhá léta) na straně druhé - bude klid a mír, aniž by kdokoli hnul prstem, či něco měnil. Ti ostatní se pak smíří s hroznými činy dědů, čímž vytvoří prostor pro možné odpuštění vnukům.

V. Vlk 28.7.2015 14:42

Re: Nový generál minulých válek pan Vlk objevil,

Kde jste vzal tvrzení že jsem neochoten vidět že po skončení války řádila i chátra a nebo že si osvobození vězni nevyřizova

li účty i s Němci,na které náhodou narazili? Podívejte se, reálně se dá diskutovat,když se držíte faktů.Stará sudetoněmecká lež, že konfidenti gestapa byli pak členy Rudých gard je totální nesmysl. Zaprvé nebyly žádné RUDÉ GARDY to označení si vymysleli v Mnichově pozůstalí nacisté, byly Revoluční gardy. Kdybyste se zajímal jen minimálně obdobím v květnu 1945 ,tak byste věděl, že aktivního odporu proti Němcům se na konci války zůčastnilo více než 150 000 lidí -to všechno byli konfidenti? To myslíte vážně? Divoký odsun probíhal v květnu až červnu , protože teprve tehdy začala na celém území ČSR fungovat státní moc. Jak to vypadalo, na některých příkladech , třeba Akce Železo- naleznete i v mé knížce krvavé odzvuky války například v kapitole -Masakr v Ústí (Massaker von Aussig) .

No a to,že všude je ksind- ono jde o to kolik a jaký.

Z. Rychlý 28.7.2015 16:21

Re: Nový generál minulých válek pan Vlk objevil,

Napsal jsem vskutku Rudé, ale vím, že to byly RG Revoluční. Ano omyl. Nepodstatný.

O čem jiném je ovšem řeč, než o obětech divokého odsunu ??? O pochodech, o řádění armádní jednotky. O tzv. divokém odsunu je řeč. O ničem jiném být řeč nemůže. Odsun samotný jako právní akt už byl probrán tolikrát, že už k němu není, co dodat. Ani vy tam nic nového nedodáváte. Z dnešního hlediska to mohu vidět jinak, ale je to už dávno pryč.

Zvěrstva divokého odsunu lze pochopit, ale nelze omluvit, což Vy (třebaže ne přímo) děláte. Jestliže se Bělobrádek omluvil za OBĚTI odsunu, je to v pořádku. Není v pořádku, že tato zvěrstva prezident Beneš AMNESTOVAL Ale i to bych v klidu strávil - byla taková doba. Ale že ti Gardisti (sám jsem jich několik znal (zemřeli) byly pěkné svině, a užívali si s mladými Němkami a rozkradli po odsunutých, co se dalo - tak to mi strávit nějak nejde. Tihle zůstali u policie, chodili po přednáškách a užívali si odbojových prebend.

Vy vidíte jen landsmanschaft, já zase vidím ty RG many. Píšete o odporu na konci války a o 150 tisících odbojářů. Já píšu o pár tisících, kteří těm skutečným odbojářům pěkně naplivali do ksichtu. Když už se SMĚLO. A za tyhle kreatury se Bělobrádek omlouval. A správně.

Vy vidíte nebezpečí, že by nás mohli přepadnout Sudeťáci s berlemi a na obrněných invalidních vozících. Já vidím nebezpečí v zametání nepříjemných pravd pod koberec, čemuž Vy vydatně pomáháte. Howgh.

J. Farda 28.7.2015 17:27

Re: Nový generál minulých válek pan Vlk objevil,

Pane Vlku, nechtěl jsem už, ale donutil jste mne. Tážete se, zda jste někdy popíral zločiny české chátry? Ano, popíral, nejednou i v diskusi se mnou a nejen zločiny dílčí konfidnetské chátry schované pod hlavičku Revolučních gard jako v případě květnového Pohořelického pochodu smrti, ale i aktivní vražedné role jednotek naší československé armády v červnových případech Postoloprt a Švédských šancí u Přerova, které jste dosud vehementně co vylhané/přehnané popíral a bagatelizoval. Jsem syn rodičů vyhnaných v r. ´38 z tv, Sudet, mám tedy k problematice osobní vztah, a jsem toho názoru, že Němci i Japonci, kteří začali totální válku, dostali v Hamburku/Drážďanech ergo Hirošimě/Nagasaki zaslouženě totální odpověď, ale Vaše zatloukání zdejších prokázaných poválečných vražd Němců se mi ekluje. Že odsud byli vypakováni je jiná věc, ale vražda, vážený pane, zůstane vraždou, ať už před válkou vraždili henleinovští ordneři naše finance/četníky nebo po válce vojáci se lvíčkem na čepicích místní Němce. Jsem mladší než Vy a doufám, že se ještě dožiji dne, kdy se lidé generačně zaťatí jako Vy u nás a titíž sudeťáčtí revanšové u nich již odeberou do Walhally. Tím Vás do Návi pochopitelně předčasně neposílám, jen se těším, až bude od té oboustranné zaťaťosti pokoj. Kromě této problematiky nemám problém s Vámi souhlasit, takže se mějte a dlouho zdráv buďte.

http://search.seznam.cz/?q=masakr+v+postoloprtech&sourceid=szn-HP

http://search.seznam.cz/?q=masakr+na+%C5%A1v%C3%A9dsk%C3%BDch+%C5%A1anc%C3%ADch&sourceid=szn-HP

V. Vlk 28.7.2015 14:12

Vážení diskutující

doporučuji klinout si na http://www.novinky.cz/domaci/376110-gesto-litosti-bez-pripomenuti-okupace-je-polopravdou-rika-historik-jan-kren.html

kde se k věci vyjadřuje odborník .

M. Prokop 28.7.2015 14:18

Re: Vážení diskutující

Co se týče fakt, je to skutečně odborník.

Jenže posouzení celé záležitosti, vhodnost či nevhodnost nějakého gesta, je záležitost politická.

A tam já dávám přednost oboustranné umírněnosti, před víceméně hysterickým vykřikováním co kdo komu dříve a co potom, případně kdo kterých kolik.

To jsou fakta vcelku známá, polemika o nich nikam nevede. Je-li možno se jí vyhnout, je lépe to udělat.

V. Kusý 28.7.2015 16:42

Re: Vážení diskutující

Pohled odborníka bez morálního pohledu, no, nedivím se, že Vám konvenuje.Říká zhruba to co vy, jen v bleděmodrém.

T. Krystlík 28.7.2015 16:59

Re: Vážení diskutující

Ne odborník, Křen je lhář, což je patrné z jeho tvrzení v interview.

M. Starý 28.7.2015 13:52

Lidovci bodují

Nejen Bělobrádek jde s kůží na trh, ale i Europoslanec Zdechovský si dovolil říc, co není zrovna "košer" - http://zdechovsky.blog.idnes.cz/c/470402/udajni-uprchlici-nebo-pouze-ekonomicti-imigranti.html

Lidovecká politika je přesným opakem politiky ČSSD - zejména pak Sobotky a jeho podržtašky Chovance - kteří kromě slibování přidání peněz, neboť "zdroje jsou" a vymýšlení regulací, nejsou schopní ničeho nového.

F. Matousek 28.7.2015 12:02

mylnej odhad

Vlcisko se domnívá, ze KDU-CSL ztratí kvúli Belobrádkovi hlasy. Já zase vím, ze naopak muj hlas nove získají .

J. Fridrich 28.7.2015 11:50

Jak ten člověk pracuje s historickými fakty

Jak ten člověk pracuje s historickými fakty je zřejmé na tomto příkladu ? Citát z jeho slátanin : " Aby se vztahy skutečně narovnaly, to by musel Landsmašaft prohlásit, že se vzdává nároku na „ztracenou domovinu“ a požadavků na „osamostatnění až po odtržení“. Což si dnes nedovedu představit. Také by se musel pan Posselt nejen poklonit a omluvit v Lidicích ". Realita ÚTERÝ 28. ČERVENCE 2015 : "Ukláníme se před našimi spoluobčany z Lidic a prosíme o odpuštění té části viny, kterou i my neseme," řekl Posselt.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/posselt-se-uklonil-v-lidicich-prosime-o-odpusteni-rekl-pgf-/zpravy-domov.aspx?c=A101117_152710_ln_domov_mev

To je jen jeden příklad jeho lží a nepravd..........prostě spoléhá na tu většinu, která si nedá práci s hledáním pravdy a někteří ji ani znát nechtějí...

V. Vlk 28.7.2015 14:26

Re: Jak ten člověk pracuje s historickými fakty

No, bohužel vy překrucujete text, který si může každý přečíst v článku. Zde je originál: Aby se vztahy skutečně narovnaly, to by musel Landsmašaft prohlásit, že se vzdává nároku na „ztracenou domovinu“ a požadavků na „osamostatnění až po odtržení“. Což si dnes nedovedu představit. Také by se musel pan Posselt NEJEN poklonit a omluvit v Lidicích, ale museli by „naši bývalí krajané“ třeba POSTAVI ZA SVÉ v Liberci POMNÍK více než dvaceti tisícům sudetským Němcům, kteří ZŮSTALI VĚRNI ČSR a byli zatčeni ihned po odtržení Sudet 30. září 1938. A většina z nich byla ZAVAŽDĚNA v koncentrácích. A tam se POKLONIT. A omluvit. Pak by se jim mohlo začít trochu věřit."

Takže buď nechápete psaný text , PŘÍPADNĚ JEJ ÚČELOVĚ ZKRESLUJETE a nebo lžete záměrně vy.

K. Janyška 28.7.2015 11:42

Do Osvětimi na exkurzi a pro rozumy. A všichni !

A hned !!! Dzp.