20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 18.12.2009 13:04

Re: Pane Jelínku, překvapujete mě....

Žádná politická strana v Čechách nikdy nehájila zájmy občanu už pod svého vzniku, Tak nikoliv až od roku 1938, ale ani ty české strany za R-U. Politické strany v Čechách jsou vždy jen majetkem svého vůdce. Dokonce za té I Republiky měli poslanci v parlamentu něco, co se dá považovat za disciplinární řád v armádách. Ze všech politických stran se vylučovalo a vyloučen byl každý, kdo si dovolil neukázněně řící svůj názor který se nelíbil vůdci.

Češi mají zvrácené představy o demokracií. Disciplina a subordinace jako řemen.

gerontusinza 18.12.2009 13:18

Sieg heil......Re: Pane Jelínku, překvapujete mě....

;-D připomínáte mě komunistu.... jste stejně drzý nácek s hroší kůží, jenže máte pocit že jste to nad koministy vyhráli..... nikolivěk pane dali vám na (Y)a hnali až do Berlína, že jste ani nestačili utíkat a tak aspoň je chudinky, jako své rivaly, ostouzíte, ale že to byl kruté  co  ten Beneš nechal zabít takové hrdiny jako byl milovaný  Heidrich ..... ale ano, jsem demokrat, ale vůči náckům jako jste vy  a komunistům typu Štětiny vytahuji velmi rád černý prapor anarchie a  jsem i ochoten ( dokonce se dá i říci s jistým nadšením,  porozuměním a dokonce potěšením  ) zúčastnit se toho dát jim po hubě..... to víte nám čecháčkům stačí tak málo;-D

gerontusinza 18.12.2009 13:06

Není nad to když se člověk neznalý nacpe do politiky......Re: Pane Jelínku, překvapujete mě....

nemáte náhodou příbuné s chlopem nejgulovatějším....... i tolik blbosti ve 2( slovy dvou) větách....8-o

Klička 18.12.2009 13:20

Re: Pane Jelínku, překvapujete mě....

Máte pravdu a půjdu tedy ještě dále. Žádná politická strana nehájila zájmy občanů už od roku 1918 a možná ještě dále do minulosti. Ono to totiž ani prakticky nejde. Každá politická strana, aby obhájila vůbec svou existenci musí hájit především zájmy svých členů a ev. voličů. Svých voličů. To logicky vylučuje možnost hájení zájmů ostatních občanů, jichž je ovšem vždy demokratická většina. Z toho ovšem pramení nesmyslný a zvrácený názor na to, co je to zastupitelská demokracie, názor, jímž občany politické strany v zájmu sebezáchovy obelhávají. Bohužel je hloupých občanů hodně a baští jim to. Tady je problém.

Fiter 18.12.2009 9:00

Babylon české politiky

Paroubek si šplhnul u státních zaměstnanců říká socialista Jelínek. Houby s octem.Od hlavního prolhaného socana to byl lstivý kalkul. Od těchto zaměstnanců se očekává,že mu dají na oplátku svůj hlas.Počítat může s policisty a jejich rodinama. Ti budou vždy volit toho,kdo má sklony k totalitě.Ti ostatní? Tak je to tak půl na půl.

Malý Aston 18.12.2009 8:45

Dobré pro školení důchodců v KSČM!

Chápu Jelínka, je placen od Paroubka ale zase to trošku přehnal. Nevím kdo ho jmenoval politologem, snad sám velký Jiří ale pokud nebude před jeho pojmenováním napsáno " Komunistický politolog ve službách Paroubka" bude veřejnost matena jeho zmatenými cancátky. :-P

gerontusinza 18.12.2009 10:22

Pane vy kdykoli promluvíte tak je to vždy úsměvné.....Re: Dobré pro školení důchodců v KSČM!

politoogem je ten kdo je jako politolog uznáván ( a taky, když to má i vyštudovaný...) nebo koho si ten který "novinář " vybere aby nmě náležitě otrávil.... většina starších  "politologů" se tč. rekrutuje z bývalých účitelů ML na fakultách  a nedají se poslouchat stejně jako pan Doležal .... jinak jelínek sice nezapře své lehce lůevicové přesvědčení ale bojuje sám se sebou o jakousi "objektivitu" která se většinou nepodaří.... ale postřehy které publikuje jsou velmi často zajímavé.....    vám se samozřejmě do krámu nehodí ale je to jen váš problém...;-)

Klička 18.12.2009 8:29

Proč tomu tak je?

Opět je nutno si položit tuto otázku, abychom se vůbec někam dostali. Základní chyba je již v Ústavě ČR, kde se v čl.5 hovoří o "volné soutěži politických stran, respektujících základní demokratické principy...". Nikde ovšem není definováno, co to je "volná soutěž pol. stran" a co jsou to ony "základní demokratické principy". Pod pojmem volná soutěž pol. stran vidím pouze boj o moc těchto stran nad občany země bez jakéhokoliv omezení, tedy i k možné škodě těchto občanů. Mezi základní demokratické principy patří vláda většiny občanů při respektování práv menšin. U nás ovšem dochází vinou špatného volebního systému vždy, a to již od doby První republiky, k vládě menšiny, reprezentované politickými stranami a jejich voliči, při současném nerespektování demokratického práva většiny na vládnutí.Jde evidentně o boj o moc politických stran beze všech skurpulí, o boj, kde je jako rukojmí stranami brán občan, jeho vůle a jeho zájmy. Tato většinová vůle a zájmy občana je vždy v zásadním rozporu s vůlí a zájmy jednotlivých politických stran a to všech. Ne nadarmo se politické strany úporně brání zavedení zákona o všeobecném referendu, které jedině může tuto vůli občanů ukázat. Tvrzení představitelů stran, že vůli občanů ukazují volby je lživé a to zejména při existenci volebního systému podle poměrného zastoupení, kdy ať "zvítězí" ve volbách kterákoliv strana, tato reprezentuje vždy vůli menšiny, představovanou opět vždy pouze členy a voliči těchto jednotlivých stran. Těch nebylo nikdy více než 20% všech voličů (definice voliče je ve volebním zákoně a zde se nehovoří o tom, že voličem je jen ten, kdo volí). To, že při posledních volbách nevolilo 60% voličů je jen důsledek toho, co jsem popsal. Řešení tohoto špatného stavu je pouze jediné. Změna ústavy a volebního systému a to na opravdu demokratický, kdy bude nastolena vlády většiny občanů a tím na co možná největší míru omezena moc politických stran. Jiné cesty není a myslí-li si někdo opak, lže sám sobě.

Astonova Vila 18.12.2009 8:14

Jelínkovy komentáře se nejprve objevují na stránce ČRo

Už tam je třeba mu zatnout tipec. NP si ho vybere dobrovolně, nic proti tomu, ale ČRo je veřejnoprávní médium a my tak platíme propagandu ČSSD. Uvědomujeme si to?

Hubený 18.12.2009 11:02

Re: Jelínkovy komentáře se nejprve objevují na stránce ČRo

Rádi by zatínali tipec,že ? Ale jenom někomu ....:-/

krabaťák 18.12.2009 7:20

Chudáci lidi,

co to poslouchali v rádiu. To je zase výron myšlenek, chjo.

AGO 18.12.2009 6:53

Nač tolik slov

Paroubek ve třetím čtení navýšil státní dluh.

Jankech 18.12.2009 5:59

K poslednímu odstavci.

Jelínku, já vím, jsi maldý, ale to vše už tady bylo, že bílá nebyla černá atd.! A kdo dnes opět mate a lže? No, přece stejní rudí šíbři, jako dříve! Nebo si snad naivně myslíš, že mávnutím proutku se změnilo jejich komunistcké myšlení? Nebuď bláhový!;-D

medvídek:-) 18.12.2009 2:22

To je zase blívajz.

Kočka opravdu není pes, ale socan. A světský! :-P

t. pansky 18.12.2009 1:45

Posledni autoruv paragraf lze parafrazovat: "Kdyz tu mame vice nez jednu ...

... stranu, tak jsem z toho jelen".  Takze zadne prekvapeni.  Jen bych se rad zepral, jak autor prisel na nazor, ze TOP vsadila na pravicová, neoliberální stanoviska. Pravicova ano, neoliberalni???  top0625top@hotmail.com

mm 18.12.2009 6:37

Re: Posledni autoruv paragraf lze parafrazovat: "Kdyz tu mame vice nez jednu ...

Nebuďte na chudáka Jelínka tak přísní. On je jen Paroubkův užitešný idiot. I kdyby s z toho chtěl vystoupit, tak to nejde. mafie svoje ovečky jen nepustí ze svého stáda. Jelínek má dvě možnosti, zachovat si tvář a od oranžové mafie odejít a tím riskuje, že ho mafie protáhne špínou a nebo, bude za blbce a bude muset podepisovat bebiloviny, které mu dodá propagační oddělení  Lihového domu. Jinou možnost nemá.

jirka.s. 18.12.2009 9:10

Re: Posledni autoruv paragraf lze parafrazovat: "Kdyz tu mame vice nez jednu ...

Hmmm, lopata a krumpáč asi v jeho případě nepřipadají v úvahu, že? ;-)