26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovy sny blednou...

Pro Andreje Babiše (ANO) je to smutná sezóna. Zemí se valí koronavirus, ekonomika hapruje, rozpočtový schodek astronomicky roste. A teď k tomu ještě špatné zprávy z volebního modelu Kantar CZ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 24.10.2020 10:43

Já to myslel jako příklad.

Nikdy jsem nechtěl popravit všechny úředníky, nebo kravaťáky. Já taky ve službě nosil kravatu, tedy né vždycky ...... občas jsem si ruce myl Solvinou (z takové bakelitové piksly).

Ale vyhodit na hodinu by jich tak 23% šlo (průměr). Když to tak sleduji/sledoval jsem čtyřicet let.

Š. Hašek 24.10.2020 10:37

Hodně hodnotné .... až srandovní.

J. Ptáček 24.10.2020 10:23

Řídit stát jako fabriku nelze, v době pandemie už vůbec ne. Kvalifikace o spolupráci s StB zde evidentně nestačí. Ta postačí při násilném zabírání drobných a středních podniků hlavně v jihovýchodních Čechách a na jihozápadní Moravě, stačí i při ničení úrody drobných rolníků jedovatým Roundapem, třeba na Jevišovicku. Jenže tam byly výsledkem "pouze" desítky ožebračených nešťastníků. Teď neumění pana Babiše, kdy už nám všem teče voda ne do bot, ale za krk, dostalo vyšší obrátky. Chvástání se o své výjimečnosti, neznalost běžné lidské pokory a slušnosti, katastrofální odhad při výběru spolupracovníků, zaplácávání úst inflačními bankovkami, vede k našemu fatálnímu propadu v evropském i světovém měřítku. A co je daleko horší? Ke zbytečné ztrátě životů řady obyčejných lidí, často jeho voličů.

P. Dvořák 24.10.2020 9:51

Maminka dělá na krajském úřadě, k tomu jak píšete počítač s wordama/neziskovka placená krajským úřadem .....

.... jenže on to někdo musí zaplatit.

J. John 24.10.2020 9:10

Jeden za 18, druzí za 20 bez dvou. Sny opo-demo-bloku by měly raději zůstat jen sny.

Š. Hašek 24.10.2020 8:55

Dají si fest do drž....., až začnou řeši šéfa a podšéfy toho novodemokratického spolčení. Svazáčtí Piráti s profesorem politologie, který si občany ČR plete se studentkami???!!!

"Fakt je hezké", jak nám už deset let z televize přednášejí, že upečou lepší housky než Babiš. A ani nevědí, co je to kvásek.

A Babiš peče, peče ....... občas připálí/nedopeče. Ale hlad není.

Š. Hašek 24.10.2020 8:49

O co Vám jde?

Myslíte, že složení vlády bude určovat Bartoš? A bude se radit s Gazdíkem a Jelínkem?

Š. Hašek 24.10.2020 8:29

Tuhle jsem někde četl, že se takto (mimo jiného) formuje kritické myšlení. Dále orientace v politickém rumraji. Dále zlepšuje vnímání správné demokracie .....

Pokud studium zaplatí maminka a na krajském úřadě čeká počítač s wordama/neziskovka placená krajským úřadem ..... tak proč ne!?

Š. Hašek 24.10.2020 8:25

Hmmmmm, ...... zajímavé!!!

Jedny sny tedy blednou, jiné růžovějí do krásna!

Až se příště narodím budu politologem-básníkem. Domnívám se, že by Fiala měl přestat se sněním.

Uznávám, že Jelínkovy přednášky si mnohé jeho studentky lepí do deníčků.

J. Nevrkla 24.10.2020 7:53

Když si představím, jak by tenhle problém řešila opozice (kromě Klause ml.), tak raději Babis.

J. Hruška 24.10.2020 6:48

A co takhle vláda v demisi v čele s Prymulou a ANO v čele s Faltýnkem. To Vás před Vyšehradským přípravným manévrem pučistů nenapadlo? Babiš si včera zachránil kůži, dočasně, až do hlasování o rozpočtu s komunisty. A co Šilerová a super ministr,? Havlíček,? Jaké mají ambice? Vládnout nebo poslouchat? Ach jo, kde ty loňské sněhy jsou? Jóžín.

P. Dvořák 24.10.2020 6:19

Toto někdo vyučuje a dokonce na jakési vysoké škole?

Jaký ekonomický nebo společenský přínos mají absolventi?

L. Písařík 24.10.2020 6:15

Jelínku, zapomněl jste na toho uspávače hadů, ten by chtěl vládnout za všech okolností. Otázkou je, jestli přežije další kongres ODS. Ve obtížně zmajstrované protibabišovské koalici bude víc těch, co touží vládnout a vypadá to, že je současná situace nepoučila o tom, že vládnout není procházka růžovým sadem. Ne všichni budou chtít otočit, což by se při vládě ODS určitě stalo. Ne všichni si uvědomují, že bude nutno splatit obrovský dluh po Covidu, a budou to oni, kteří se o to musí postarat. Slabou útěchou je, že podobné problémy budou mít asi všechny státy.