4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovy dobroty

Andrej Babiš téměř spojil svoji kariéru s EET (hlavu na špalek by nepoložil, to by si poškodil buzyněc se státem) a hájí ten záměr s udivující urputností. Já si myslím, že je to jen a jen taková vějička, na kterou se chytila celá opozice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dvořák 12.2.2016 14:37

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Rozdíl mezi pokladnami s fiskální pamětí a řešením, které přinesl Babiš je jen technické. Význam a dopad je stejný. Evidence všech tržeb s cílem znemožnit jejich zatajení.

A co se týče oněch církevních restitucí, to se podařilo Nečasovi tak ošetřit, že s toho není úniku. Vzpomeň si,že jakmile začal onen zákon o největší zlodějině století-církevních restitucích platit, uzavřel stát s církví smlouvu o navrácení oněch majetků. To bylo od Nečase bohužel chytrý tah, protože tím byla znemožněn jakýkoliv další opravný protirestituční zákonný prostředek, byť by byl podán kýmkoliv. Jediná varianta kdyby se církev toho dobrovolně vzdal, což nepřipadá v úvahu, nebo ty majetky opět znárodnit. Ani to není možné.

P. Jakeš 12.2.2016 14:34

Pro někoho dobrý kšeft.

Ono to stejně nebude fungovat, několikrát se v páteční špičce zhroutí systém a bude odpískáno. Ale hlavně že se rozprodá technické vybavení pro EET a někdo si pěkně namastí kapsu.

I. Dvořák 12.2.2016 14:24

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Milá A Zajícová. Chudnout budou Ti,co právě na nepřiznávání tržeb bohatli.Nyní je utrum. Šmytec. Doby jejich hrabání co patřilo eráru jsou pryč. A pokud Vy s takovou vehemencí obhajujete ty malé domů, patříte k těm neplatičům. Babiš Vám šlápl na kuří oko. Chápu,že to nejen bolí,ono to musí naštvat. A protože s Vámi soucítím, neoplatím Vám stejnou mincí, třeba o té demenci, nebo že jsem, jak píšete nehrábnul atd. Hrábnul a je mi dobře. Je mi dobře i proto, že ta spravedlnost se pomalu ale jistě hrabe na světlo boží,i když Vy a Vám podobní tomu chtějí bránit. Marná snaha.

L. Novák 12.2.2016 13:18

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

:-D To je s ním pořád dokola... :-)

M. Krátký 12.2.2016 13:03

A kde se bude ta EET technika fasovat ???

že bych si už stoupnul do fronty, nebo si ČR myslí, že bych si to měl koupit za své prachy a na oplátku mi ČR proplatí 5 týdnů dovolené ??? A školení uživatelů EET bude platit kdo ???

J. Čermák 12.2.2016 12:41

Re: Vzkaz pro státní zaměstnance:

To je správný názor, úkol doby - pivo za 50 minimálně, to bude mít hlavní dopad na podporovatele Babiše. Jen záchody budou méně poblité.

J. Čermák 12.2.2016 12:24

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Trochu se mýlíš. Socani měli ve volebním programu zavedení pokladen s fiskální pamětí. Ale co by ten slizoun neudělal pro korýtko. Dokonce zapoměl i na církevní restituce a ve volební kampani to byl hlavní bod.

Jedině komunisté se postavili k problému obvyklým způsobem: umyli si ruce. Oni je měli vždycky zapatlané od všeho možného, tak se není proč se divit.

A lidovci ještě do dnes nepochopili, že Babiš není jejich partner, a nyní tedy alespoň kopou do ministra obrany, ale ve skutečnosti míří jinam a myslí si, že jejich hříšek bude odpuštěn.

A. Zajícová 12.2.2016 11:32

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

nadšení z toho, že státní kasa bude "bobtnat", aby měla na rozhazování a lidé budou chudnout, to už vyžaduje hodně silnou demenci.

Nebo pan Ivan Dvořák v životě nehrábnul na práci a potřebuje, aby ho ten erár živil.

H. Balzám 12.2.2016 11:28

Re: Kostky byly vrženy

Spletl jste moc věcí dohromady.

M. Vondráček 12.2.2016 11:21

Re: tak nevím

Stačil jen ten nadpis, dokazovat to dalším textem netřeba :-)

J. Lepka 12.2.2016 11:20

Re: tak nevím

Říkáte. Hm. A četl jste "Konec jedné služební jízdy" od Heinrich Bölla ???

J. Lepka 12.2.2016 11:17

Re: Vzkaz pro státní zaměstnance:

Už jste viděl státního zaměstnance mocného vyměnit si třeba těsnění u pračky nebo vypálenou zásuvku ???

J. Čermák 12.2.2016 11:15

Kostky byly vrženy

Upoutal mě tu jeden diskusní příspěvek, člověka jehož bratr podniká v Rakousku , tam je všechno normální. Já doufám, že u nás to bude také. Jen chybí dodat, že v Rakousku stojí ta kobliha 1,2 Eu. a bulka 1 Euro. Pivo nejčastěji O,4 l za pouhá 3 Eura a to i na stánku. Je přece daleko lepší prodat polovinu zboží a vydělat dvojnásobek. To zřejmě podporovatelé Bureše přehlédli a je na čase aby jim to došlo, ale pak bude již pozdě. Spokojen bude i Bureš, pečivo po cenové stránce je silně podšvihnuté.

Tak páni kolegové nezoufejte , bude hůř , hlavně pro voliče Bureše.

J. Lepka 12.2.2016 11:10

Re: Vidím to takhle

To jsou slova ve slušné společnosti nereprodukovatelná.

J. Lepka 12.2.2016 11:09

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Nezapomeňte odkázat svůj mozek Anatomickému ústavu, něco takového tam ještě nemají.

J. Lepka 12.2.2016 11:07

Vcelku přesný popis.

Jen malou výtku bych měl. Na tu vějičku se chytla celá koalice včetně bezskrupulózních "křesťanských demokratů".

I. Dvořák 12.2.2016 10:53

Státní kasa bude bobtnat ....

Je pozoruhodné, kolik odpůrců má EET. Pokud jen polovině z nich bude na úkor eráru hubnout rodinné prasátko a státní kasa bude tak blahem chrochtat, lze EET považovat za krok správným směrem. PO silnicích jezdí platiči i neplatiči. Stejně tak je nespravedlivé, aby náklady na provoz škol i školek hradili jen platiči.

Ono stojí za povšimnutí,že EET nezavedl Babiš, on to předkládal. Zavedla to PS a mimo jiné měli to v plánu i socani. Jenže se toho tématu zalekli a dovolili Babišovi tak získat další body. Jejich škoda.

L. Dvořák 12.2.2016 10:48

EET je konec pro mnohé

Bylo zde napsáno,že investice do ,,jednoho,, místa prodeje/tablet + tiskárna//bude cca 15-20000,-.

A já mívám těch prodejních míst v rámci stánkového prodeje v jeden den třeba i 28.Takže 28x15000,=====420 000,-

A tak Vám pane Babiš chci poděkovat za mojí likvidaci.

A jestě otázka???proč jako první restaurace a hotely???To jako,že podvádějí nejvíc????proč ne kadeřnice????

Dle statistiky ČSÚ je největší podíl ,,šedé,,ekonomiky ve stavebnictví,více jak 50% obratu ,,šedé,,ekonomiky.

L. Novák 12.2.2016 10:23

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

To je dost hloupá otázka na to, co autor příspěvku napsal:

"...Navíc je z principu každá opozice proti současnému režimu nutně roztříštěná (protože myslící lidí na rozdíl od nemyslícího stáda nemají jednotné názory), takže nikdy nemůže dát dohromady sílu, která by mohla něco ovlivnit."

L. Novák 12.2.2016 10:19

Re: Vidím to takhle

A jak jste tomuhle státu říkala před rokem 1989? ;-)

Z. Kropka 12.2.2016 10:18

Re: Vzkaz pro státní zaměstnance:

A v čem podnikáte ? třeba se bez vašich služeb obejdeme co?

Z. Kropka 12.2.2016 10:16

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

A která síla to konkrétně je ?

K. Janyška 12.2.2016 10:16

Je to Babišův podnikatelský zájem. Nebo také možná, a to

pro mne pravděpodobnější, zájem jeho "přátel ze Švýcarska", kteří mu dali na Agrofert, jak sám říká... Dzp.

L. Novák 12.2.2016 10:16

Re: EET je totéž, co kamera StB ve vašem bytě

V Bavorsku snad funguje online hlášení přijetí každé částky obratem odesílané na ministerstvo financí? :-)

Z. Kropka 12.2.2016 10:13

Re: tak nevím

Taky bych řekla.

Z. Kropka 12.2.2016 10:11

Vidím to takhle

"Tento stát by se měl jmenovat ČKR – čti „Česká kabaretní republika“.

To už od 89. roku, bych řekla.

J. Vintr 12.2.2016 10:00

Re: Hezky napsáno.

Dnes už by technicky bylo možné úplně zrušit hotovostní placení (jak se údajně snaží v některých zemích na západ od nás). Kdyby třeba Babiše napadlo, že místo EET bude muset mít každý bezhotovostní platební terminál, bylo by to levnější a mnohem účinnější. Ovšem představa politiků, že je možno z lidí donekonečna ždímat další a další peníze, je zcela idiotská. Mezi lidmi je konečná suma peněz a jestliže jim stát sebere víc peněz, tak ty peníze budou chybět jinde. Ekonomika se zpomalí, klesnou příjmy a vzroste počet sociálně potřebných, takže ve výsledku nahamtají politici méně peněz a budou muset víc peněz vydat, než kdyby se spokojili s menšími daněmi a nechali lidi, aby si o svých penězích rozhodovali sami. Jenže politici jsou vesměs ekonomové (a nebo si od ekonomů nechávají radit) = blbci, takže věří tomu, že lidi jde ždímat donekonečna. Stačí jen vylepšovat metody, jak těm hajzlům zabránit, aby se vyhýbali placení výpalného státu ...

F. Lesniak 12.2.2016 9:58

Konfident Bureš

přijme do státní zprávy cca 400 konfidentů, kteří budou provádět kontrolní nákupy a práskat všechny, kteří jim nevydají účtenky. Zpočátku to možná bude i fungovat, ale později budou konfidenti profláknutí a bude to jako za Švejka, kdy je každý pozná. A "optimalizovat" daně budou jenom firmy, jako je Agrofert stejně tak jako hrabat státní a evropské dotace. Má to Bureš dobře vymyšleno a je neuvěřitelné, kolik pitomců mu to stále žere..

J. Vintr 12.2.2016 9:47

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

Jenže ono opravdu není koho volit! Systém je nastaven tak, že ve volbách prakticky nemá šanci ten, za kterým nestojí velké peníze a kdo nemá přístup do masových médií. Což jsou výhradně lidé nějak spjatí se současným režimem. Jelikož veřejnoprávní média slouží stávajícímu režimu (a ani ta neveřejná na něm nejsou nezávislá), má naopak stávající režim možnost pomocí médií každého potenciálního oponenta spolehlivě v očích voličů potopit. Navíc je z principu každá opozice proti současnému režimu nutně roztříštěná (protože myslící lidí na rozdíl od nemyslícího stáda nemají jednotné názory), takže nikdy nemůže dát dohromady sílu, která by mohla něco ovlivnit.

M. Prokop 12.2.2016 9:37

Re: tak nevím

Likvidace podnikání zatím ne, škodlivá a zbytečná buzerace ano.