30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovský starosta na cestě k totalitě

V normální demokratické zemi to probíhá asi takhle: Proběhnou volby. Ten, kdo vyhraje, vládne. Ten, kdo prohraje, jde do opozice, přičemž opozice je tu od toho, aby toho, kdo vládne, kritizovala a zároveň nabízela variantní řešení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pressl 15.8.2016 23:39

Jen Babišovský starosta?

Buďte rád, pane Šejno, že lidé, kteří vydělají na změně územního plánu, neprodají svoje pozemky na stavbu domů arabským hostům a neudělají tím z nejmenované obce první arabskou vesnici v Čechách.

J. Kyselková 15.8.2016 17:41

Re: do každé strany nalezou hochštapleři

Přesný, pane Mývale, dík. Podepisuji.

M. Malovec 15.8.2016 16:37

Re: Nemusíte posílat za vlastní prostředky.

Problém je v tom, že většina příjemců jako státní vědecké knihovny a podobně o regionální výtisky čehokoliv nemají zájem. Chápal bych nutnost odesílání Národní knihovně. Několikrát jsem dostal prosbu od adresáta, ať to neposílám, protože na to nemají skladovací prostory, nemají o to zájem a stejně to likvidují. Bohužel díky státní blbosti je to zákon a já bych byl postižen. Takže státu státní institucí a zaplať. Necháme si prostě všechno líbit. Doufám, že do času. Že po nás přijde nová generace a nebude zvonit klíči, ale udělá nesametovou krvavou revoluci.

A. Alda 15.8.2016 14:47

Nemusíte posílat za vlastní prostředky.

Můžete to posílat nevyplaceně, ať si to příjemce zaplatí.

A. Alda 15.8.2016 14:46

Humorný příběh.

Stálo by za to udělat z toho část scénáře pro film.

A. Alda 15.8.2016 14:40

Samizdat je věčný.

A nejen žádný starosta, ale ani žádný premiér a ba ani žádný generální tajemník ho nezastaví.

M. Mýval 15.8.2016 14:34

do každé strany nalezou hochštapleři

Směrodatné je, kam krysy utíkají, když se loď potápí. Poctivý chlap je u pumpy a čerpá vodu z podpalubí

M. Šejna 15.8.2016 14:16

opravdu?

To je ale zajímavé, kolik bývalých členů ODS přeběhlo do TOP09. Ze byste u Vám v modré partaji měli i neomarxisty?

Každopádně Vaše hodnocení pseudopravicové TOP09 je celkem přesné. Jen v tom případě nechápu, proč s těmi neomarxisty z TOP09 ta Vaše pravicová ODS tak ochotně vytváří koalice.

M. Mýval 15.8.2016 14:07

nemají to nějak popletené?

Od kdy jsou kavárenští vítači starého Šlofíka pravičáci? Tito potomci Charty 77 (90% zhrzených zavilých stalinistů) a pravdolásky jsou svým jednáním typičtí neomarxisti, jejichž cílem je pravicovou ODS a hlavně Tfujtaxlklause zlikvidovat a vybudovat zářné multikulti zítřky.

M. Mýval 15.8.2016 13:57

Re: ale no tak, Myvale

Ale no tak Šejna, už za císaře pána bylo zvykem, že se radní porvali, občas jim museli zchladit hlavu hasiči, přičemž většinou nešlo o stranické věci. Štěpánek ale píše o jediné straně, která cenzuruje opozici, používá justičně policejní represi a je ovládána jediným člověkem nulové morálky. Charakter místních gubernátorů ANO je vybírán centrem. To po listopadu už nedělají ani komunisti

M. Šejna 15.8.2016 11:32

analfabeti Schwarcové neumějí číst

Drtivě zvítězilo uskupení, kde měli převahu členové ODS. Následně přeběhli k poraženému sdružení, kde měla převahu TOP09. V naší obci, kde většinu obyvatel tvoří bohatí novousedlíci z nových vil, žádné levicové uskupení nekandidovalo. Pouze pravicová uskupení.

A protože jsem tady považován za socana, tak těžko mohli u nás vyhrát Šejnové. Naopak tu vyhrali Schwarzové a pak si navzájem namydlili schody.

J. Schwarz 15.8.2016 11:19

Re: jen Babišovský starosta?

Hm... Tak Šejnové "drtivě zvítězili" aby následně toto vítězství zvrátilo pár přeběhnuvších strejců. Co asi v Šejnově novořeči znamená slovo "drtivě"?

M. Šejna 15.8.2016 11:19

ale no tak, Myvale

Psal jsem snad o nějaké odesácké aféře? Psal jsem tom, jak se členové ODS a TOP09 mezi sebou mydlí, pokud jde o zisk vlivu do "vlastní kapsy". A psal jsem o tom, že to tedy není jen vlastnost Babišových "Ano-členů". Nakonec se tím vyznačují i socani.

Takže z tohoto důvodu mi Štěpánkova dojemná starost o starosty ANO připadá poněkud trapná, když podobné vlastnosti a praktiky předvádějí i jeho soukmenovci.

M. Mýval 15.8.2016 10:02

tak mi to něco připomíná

Za bolševika byla oblíbená honba na fašisty a revanšisty. Dobrá příležitost byla lov ve Všetatech. K dyž bylo nějaké výročí a Palachova rodina šla položit kytičku na rodinný hrob, začal lov na agenty "schvalující Chartu 77". Vzhledem k tomu, že tudy jezdili čundráci vlakem na Kokořínsko, vždy nějakého záškodníka chytli. Poznávací znamení: nášivky US, staré německé nože. Potom byla v televizi velká informační kampaň: Kdo jsou příznivci Charty 77?

Takže z velké odesácké aféry je plytká informace. Vesničtí šíbři všech stran si navzájem močí na paty.

M. Šejna 15.8.2016 9:37

ve které obci?

Sulice

M. Šejna 15.8.2016 9:36

Mýval zas ví kulový o naší obci, ale dělá chytrýho

ODS u nás samostatnou kandidátku neměla. Existovala tu 3 sdružení, která šla do voleb.

Jedno bylo sdružení starostky (momochodem velký obdivovatelky V.Klause), které mělo na své kandidátce hodně členů ODS a pár Topáků. Druhé sdružení mělo zas na kandidátce převahu Topáků. Po volbách si pak mezi sebou vyřizovali účty, což mě osobně je celkem ukradené. Jejich boj.

Zarazila mě jen ta změna územního plánu ve prospěch nového starosty.

K. Janyška 15.8.2016 9:32

Re: U nás musel malý Babiš, mimochodem dvojnásobný agent Stb,

Takoví to jsou parchanti... Dzp.

K. Janyška 15.8.2016 9:31

U nás musel malý Babiš, mimochodem dvojnásobný agent Stb,

odstouit z funkce starosty, neboť jeho vnučka se pokusila otrávit učitelku a on v roli starosty se jal nadávat učitelům, které si svolal, jak to, že donutili jeho potomka k takovému činu ... dzp.

M. Malovec 15.8.2016 9:28

Navrhl bych registraci,

je sice zadarmo a po internetu, ale následná šikana je neuvěřitelná. Musíte posílat každý výtisk na zhruba šestnáct míst po republice (knihoven), které o to vůbec nestojí, za vlastní prostředky a státu. Stát není ani schopen toto osvobodit od poštovného. Doporučuji tedy vydávat, ale podle zákona neperiodicky. Přečtěte si podmínky zákona. Není to problém.

M. Mýval 15.8.2016 9:08

za sedmerými horami

Šejna zas vypráví pohádky. Člen ODS smí kandidovat na cizí kandidátce pouze pokud nemá ODS kandidátku vlastní. Takže se ptám, v které obci, aby tyto chiméry bylo možno ověřit. Jinak to jsou zase jen Šejnovké kydy.

M. Prokop 15.8.2016 9:02

Víska samý Šejna,

zřejmě.

M. Šejna 15.8.2016 8:13

jen Babišovský starosta?

to u nás v obci drtivě zvítězilo sdružení bývalé starostky. Jenže bývalá starostka udělala zásadní chybu, že si na kandidátku jejího sdružení dala i členy ODS a TOP09.

Po volbách tihle "pravicoví" Štěpankovi soudruzi přeběhli do sdružení současného starosty, které bylo druhé a reprezentuje hlavně TOP09 a členy ODS. Ná bývalou starostku poté udělali "bububu", že pokud nevypadne z radnice, tak jí udělají ze života peklo, včetně trestních oznámení. A tak vůdkyně vítězného sdružení se radši vzdala mandátu.

Dnes máme před schválením velice zajímavou změnu Územního plánu. Do zastavitelných ploch byly přidány pozemky novopečeného pana starosty. Takto dělají politiku stoupenci a reprezentanti české "demokratické" pravice.

P. Kmoníček 15.8.2016 7:47

A tak

brzy dopadneme všichni!