28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiše drží KSČM dál, zní ale více hlasy

Koncem března koronavirová epidemie zhatila komunistické oslavy a o pár týdnů později také sjezd. KSČM si připomněla třicátiny. Tváří se, že dříve neexistovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Staronový 9.5.2020 9:39

Nevm, co míníte "racionální propagandou", ale na KSČ(M) lze důvodně kritizovat prakticky vše. Komouši se nemění.

P. Hatina 9.5.2020 10:08

to je halt dilema voleb. Pokud bude člověk u každé partaje uvažovat co před desítkami let prováděla za lumpárny, brzy nebude mít koho volit.

Asi že budeme čekat po Babišovi na dalšího spasitele, co si pár měsíců před volbama založí novou partaj a zaplatí si na to reklamu v médiích? Asi ano..

L. Písařík 9.5.2020 6:21

Jelínku, kdo zaplatil za natírání ministra Vojtěcha načerno??

P. Kmoníček 9.5.2020 8:47

Písaříku, je to pro Vás sice nezvyklé a namáhavé, ale zkuste někdy používat svůj mozek a rozum. Vojtěch se jasně natírá sám za to, že vůbec v té Babisparty je a přenáší nápady kdovíkoho z nich do reality všedního dne.

L. Písařík 9.5.2020 10:33

Kmoníčku, váš názor vám neberu a pokud jste schopen pochopit - vás jsem se neptal.

P. Kmoníček 9.5.2020 17:56

Máte pravdu, mne jste se neptal, ale mně to nedalo, abych Vám poradil a abyste měl trochu přehled, Písaříku.

L. Písařík 10.5.2020 6:12

Ale Kmoníčku, od kdy se staráte, abych měl ten přehled, jaký máte vy? Opakuji, že radami jsem zásoben do roku 2222.

P. Kmoníček 10.5.2020 7:41

To je špatné, to je špatné, Písaříku.

P. Victorin 9.5.2020 6:14

Polistopadový krátkodobý předseda KSČM, filmový a televizní režisér Jiří Svoboda, je nesporně inteligentní a jak hned následně zde zmíním i slušný člověk. Z důvěrné osobní znalosti problematiky veřejně prohlásil, že se zříká stranického předsednictví a z KSČM vystupuje, protože definitivně shledal, že komunistická strana je nereformovatelná.

V rozporu se zcela jasným poselstvím, nesporně inteligentního člověka, důvěrně znalého problematiky, KSČM nebyla zakázána, je dokonce v parlamentu a neustále bude "prudit", vyvolávat vášně, nemluvě o tom, že zcela nepochybně je v ČR tzv. Pátou kolonou Kremlu...

H. Rybnická 9.5.2020 8:02

To bude i když by byla zakázaná a ještě budou jednotliví členové povařováni za mučedníky. Bude operovat tajně a hůř.

P. Victorin 9.5.2020 8:45

Pí. Rybnická, to byla známá polistopadová teze Václava Havla, kterou sám později označil za chybnou.

Já to pokládal za chybu od začátku, vzhledem k analogii s NSDAP v sousedním Německu, kde bylo po pádu nacismu nemyslitelné, aby legitimně vznikla transparentní pokračovatelka zvrácené tradice, jako u nás KSČM...

F. Navrátil 9.5.2020 9:12

Dnešní komunistická strana je již pouhou stranou konzervativních nostalgiků. Rudý prapor revoluce u nás třímá česká sekce Pirátské internacionály s podporou bruselských socialistů.

P. Victorin 9.5.2020 9:45

Pane Navrátile, z velké míry vám dávám za pravdu. Nicméně to nic podle mne nemění na tom, že legitimní existence transparentní nástupkyně zločinné KSČ, je absurdní abnormalitou polistopadového demokratického vývoje našeho státu...

F. Navrátil 9.5.2020 13:38

Dopouštíte se běžného omylu. Komunisté si v té době přáli zákaz, aby mohli legálně založit novou politickou stranu socialistického typu. Nezrušení komunistické strany bylo taktickým politickým tahem, který zajistil, aby více než 10 procent levicových hlasů spadlo mimo politickou moc a aby nekomunistické levicové strany neměly koaličního partnera. Kdyby byla komunistické strana zakázaná, vládla by zde pod jiným jménem a v demokratickém kabátě ještě dnes. Nyní je diskuze zbytečná, protože se nám vyprofilovala nová pirátská revoluční levice, která hodlá šturmovat nebe.

P. Hatina 9.5.2020 9:50

Tak to posuzujete špatně. Ono je sice lákavé to srovnávat s osudem NSDAP, jehož zrušení bylo po válce vynucené okupačními mocnostmi.

Zatímco správnější je posuzovat to s osudem komunistické strany v Německu po převratu v 90.letech. A pak s údivem zjistíte, že (cituji z WIki) " SED,do roku 1990 vládnoucí komunistická strana v NDR,..V roce 1989 přejmenována na SED-PDS v roce 1990 na PDS,. Od roku 2005 Die Linkspartei, v posledních volbách 2017 zisk přes 9 procent hlasů..A jak se říká, "nikdo (ani v tom Německu) na ní nemůže.

H. Rybnická 9.5.2020 11:20

Vážený pane, to je na trochu delší diskuzi. Německo muselo, pod tlakem Spojenců zpracovat svoji vlastní minulost. Patří k tomu celá řada opatření, nejen zákaz NSDAP. Vynucené průvody místních poblíž ležícími koncentráky hned po osvobození. Na příklad. Ale třeba i to že si Němci dnes nelžou o své vlastní minulosti a nesvádí své zločiny na jiné. Že se malá školní děcka starají o - pokud ještě jsou - židovské památky a samozřejmě učí v dějepise o zločinech jejich předků. Vědečtí pracovníci pracují na odhalení všech těch střípků historie - bez ohledu na to kdo a co se zachoval tak nebo onak. Atd. O takové koncepci není v České Republice prozatím nic znát. Jo a o pozadí velvyslanecké kariery pani Livie jsem se dověděla od Vás. Člověku se udělá špatně.

P. Victorin 9.5.2020 11:56

Pí. Rybnická, určitě máte pravdu, že problematika existence KSČM je na delší diskuzi. Dávám vám ale za pravdu ve všem dalším, co zde výše uvádíte. Tak řečeno, "s potěšením na mé straně" konstatuji, že neshledávám vzájemných názorových rozporů... Mějte se!

H. Rybnická 9.5.2020 11:23

Manžel mi dokonce tvrdí, že pokud by Spojenci Německo k zpracování minulosti nedonutili, by dnes sotva kdo věděl, co to bylo gestapo. A že ten zákaz nic moc nezmůže vidíte na těch mladých, převážně na území bývalé NDR.